Dodaj do ulubionych

Koniec "Dużego Formatu"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 16:46
Z przykrością zawiadamiam, że w dniu dzisiejszym umarł "Duży Format" dodatek
do "Gazety Wyborczej". W miejsce ukazującego się od ponad 11 lat na ładnym
papierze dodatku, dzisiaj "GW" dodała gniota na zwykłym gazetowym papierze.

Obserwuj wątek
    • niebieska.sukienka Re: Koniec "Dużego Formatu" 10.06.04, 13:11
      Tresci mnie wiecej te same, jak ci zalezy na ladnym papierze to kupuj "Panią
      Domu".

PS 11 lat temu "Duzy Format" nie istnial.
    • Gość: Pluszak E tam IP: *.chello.pl 11.06.04, 16:09
      I tak od dłuższego czasu nic tam nie było do czytania. Już więcej w Rzepie
      mozna znaleźć sobotniej.
      • Gość: Rena Re: E tam IP: 212.160.135.* 11.06.04, 16:23
        Święte słowa. Kiedyś "połykałam" Magazyn Gazety, trudno mi było oderwać się od
        lektury. To był mo ulubiony tygodnik. A wraz ze zmianą normalnego skądinąd
        tytułu na bardzo pretensjonalny "Duży Format" stało się tak, że cały
        dotychczasowy duży format ze środka - uciekł do tytułu.
    • Gość: josif Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 19:36
      Chodzą słuchy, że podobny koniec czeka Obcasy...
      • Gość: Rena Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: 212.160.135.* 18.06.04, 22:58
        A tu to już bym mniej ubolewała. Może nawet wcale. A słuchy gdzie chodzą?
        • Gość: josif Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 00:26
          Słuch jak to słuchy ? po Warszawie.
    • capture Duża Farsa i tyle. 21.06.04, 19:36
      Potwierdzam. Bez dobrego papieru nie może istnieć takie pismo jak DF. W
      magazynie gazety wyborczej, odkąd pamiętam, zachwycały mnie nie tylko teksty co
      również zdjęcia! Czwartkowy, a obecnie poniedziałkowy dodatek to było coś, na
      co się czekało cały tydzień. Od tego rozpoczynało sie lekturę GW.

A teraz? Teraz dostałem szmatę. Zdjęcia matowe... po przejechaniu palcem
      zaostaje gruba warstwa czarnego tuszu. Okropność. Nie wiem jakie pobudki
      zadecydowały o tak dużej zmianie, ale osobiście czuję się głęboko zawiedziony.
      Duży Format bardzo dużo na tym stracił.
      I to nie jest wyłącznie moja opinia. Chodzę do drugiej klasy liceum i wśród
      znajomych regularnie, co tydzień, zachwycaliśmy się zdjęciami w DF. Fotografie
      wyróżniały ten dodatek. W obecnej sytuacji teksty te równie dobrze można by
      przenieść do normalnej Wyborczej. Zrobić z tego nieco "lżejszą Świąteczną".

Wyobraźcie sobie zdjęcia Krzyśka Millera na tak paskudnym papierze!!!
      A feee!

Duży Format przestał istnieć.
      Duża Farsa i tyle.

• magda.saracen Dlaczego zmienili papier? 11.07.04, 09:16
        capture napisał:

> Nie wiem jakie pobudki zadecydowały o tak dużej zmianie (...)
        >

Ojej, a skąd wziąć tyle pieniędzy na ładny papier? W końcu Gazeta dodaje tak
        wiele dodatków jako prezenty. W końcu już od któregośtam lipca będzie "Twój
        dowód będzie kartą do gry". Gazeta konkuruje z Faktem. A wiadomo, że ten wygra,
        kto da więcej prezentów. A wydając na prezenty, ma się mało kasy na papier i
        coraz mniej do powiedzenia...
    • amenardis Re: Koniec "Dużego Formatu" 22.06.04, 12:28
      Z przykrością się zgadzam. Czy ktoś z "GW" w ogóle ta przeczyta? Czy są inni,
      którzy też się z nami zgodzą? POTWORNE! "Duży Format" (swoję drogą
      tytuł "Magazyn" był o wiele lepszy) wygląda jak "Fakt". Co się dzieje???
      Recesja?
      • Gość: chivas_regal Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 17:14
        kicha straszna ten nowy edytorial.ja bardzo lubiłam magazyn i df.do tej pory
        mam w skoroszytach popakowane wycinki z magazynu o malarstwie,fotografii.tam
        były świetne reprodukcje.fakt,że było to w czasach 'przedinternetowych' ale
        zawsze będę wolała papier od monitora.szkoda.
        • Gość: focus pocus Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:12
          jak myslicie, czemu tak sie stalo, ze zmienili format DF? z powodu pieniedzy!
          bo jest to duzo tanszy papier, a i koszt druku sie obniza dzieki temu. sa to
          dalsze oszczednosci jakie czyni agora od przeszlo dwoch lat. oby tylko wyniki
          finansowe w ocenie fachowcow byly zadowalajace, a to przeklada sie na pozycje
          firmy na gieldzie. zniknal city magazin, zmienia sie DF, turystyka nie przedzie
          najlepiej i to ona zapewne zginie smiercia naturalna predzej niz wysokie
          obcasy. nie mowiac juz o dodatku auto moto czy komunikaty. najlepszy dodatek do
          praca. to juz nie czasy kiedy w agorze pracowalo sie dla idealizmu, teraz to
          czasy pieniedzy i zysku jak w kazdej firmie. wielka skzoda. bo gazeta
          wypracowala sobie sztandarowa pozycje, ktora zaczela teraz przekladac na
          zupelnie inne wartosci. gazeta zamyka tez swoje mniej dochodowe oddzialy np.
          opole czy rzeszow, zostawiajac tylko dyzurnych dziennikarzy. tak wiec sami
          widzicie, ze gorszy papier duzego formatu ma swoje mocne uzasadnienie..;-))))))
          pozdrawiam cieplutko ;)
          • Gość: focus pokus Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.04, 14:13
            w pierwszym zdaniu mialo byc " zmienili papier", a nie jak napisane
            zostalo "format". sorki.
            • anetta75 Re: Koniec "Dużego Formatu" 05.07.04, 22:17

to prawda, Agora po prostu liczy kasę
              • Gość: sata Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 20:06
                AGORA!TYLKO WIELKIE PRZEBOJE!Tylko gdzie miejsce dala Wernyhory Michnika?
              • Gość: ryża małpa Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.lublin.mm.pl 13.07.04, 22:42
                A znasz kogoś kto nie liczy kasy?
                Nie wiem czemu w tym kraju naturalną chęć zarabiania odsądza sie od czci i
                wiary.
    • Gość: rozczarowana Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.tychy.msk.pl 12.07.04, 22:07
      Zgadzam się w 100%, dodatek do gazety "magazyn" zepsuł się już w momencie
      zmiany na duży format a teraz to już lepiej nie wspominać o tym dodatku...
    • Gość: Kamila Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:37
      Kiedys to byl kiedys ciekawy dodatek, a teraz znajduje najwyzej jeden artykul
      do przeczytania. Skonczyly sie ciekawe tematy historyczne, artykuly Szczygla.
      Szkoda dodatku.
      • Gość: Sońka Re: Koniec "Dużego Formatu" IP: 212.160.135.* 21.07.04, 22:25
        Masz rację. Kiedyś to był wręcz rytuał - mam na myśli zabieranie się do lektury
        Magazynu. Musiał być czas, spokój, herbatka. Tylko "Wysokie obcasy" nie
        wychodziły poza kuchnię - zerkałam sobie do nich kątem oka przy śniadaniu, a
        zaraz potem wędrowały na makulaturę. Magazyn natomiast czekał na swój czas. Jak
        odpowiedniego czasu zabrakło, to czekał cierpliwie, czasem zostawały mi naraz
        trzy numery do przeczytania. Wtedy było cudnie.
        A teraz jest tak, jak mówisz - jeden materiał do poczytania i buch do
        makulatury. A Szczygła brak niesamowicie. Jego teksty po prostu unosiły mnie nad
        ziemią.
        Rzadko czego tak mi żal, jak Magazynu, naprawdę.
    • neeki Re: Koniec "Dużego Formatu" 21.07.04, 23:29
      gazete kupuje w Londynie. nie bylam w Polsce rok. i takie rozczarowanie. juz
      zaczelam sie babce skarzyc ze nie maja DF o ona mi pokazuje ze jest w srodku.
      szczena mi opadla. wyglad tez jest wazny.ponadto jakosc tez zdolowala. co sie w
      tej Polsce dzieje ze Gazeta juz prawie 3 zl a na gorszym papierze ? szkoda.
      widzialam ze ceny wszystkich gazet poiszly w gore

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka