Dodaj do ulubionych

Do szkoły za dwa lata

IP: *.51.101.16.smlw-legionowo.pl 29.01.12, 20:50
"Moje dzieko nie ma czasu na nic po szkole. Cały czas jest tylko nauka, pisanie i czytanie z którymi całkowiie sobie nie radzi. Poświęcamy jej całe popoludnia i nie ma efektów"

" Skończyło się tym, że do 20- tej odrabialiśmy lekcje, a potem ja z mężem wykonywałam zadania z plastyki"

"Mój syn codziennie przed szkołą mówi, że boli go brzuch, płacze straszliwie żebym nie zaprowadzała go do świetlicy, a jest dopiero od tygodnia w szkole..."

to są relacje z różnych rodziców 6latków ze strony [url=http://www.ratujmaluchy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=214&Itemid=156]Ratujmaluchy.pl.[/url] Cytaty o warunkach w szkołach to jakiś dramat- poczytajcie sami. A to wszystko po to by pani Hall krócej czekała na wnuki...I chyba by było komu szybciej pracować na jej wypasioną emeryturę

Obserwuj wątek
    • Gość: Eva Do szkoły za dwa lata IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.01.12, 21:16
      Pani minister widać sądzi, że dziecko uczy się tylko i wyłącznie w szkole.
      Kochana pani minister - nie wiem, czy pani zauważyła, ale dzieci idąc do szkoły już sporo umieją: chodzą, mówią, niektóre czytają, większość potrafi coś sensownego narysować, potrafią policzyć cukierki oraz porównać czy Jaś nie dostał ich więcej od Małgosi. Aby dziecko się uczyło, nie jest mu potrzebna szkoła, ale odpowiednie środowisko. I dla sześciolatka dużo lepszym środowiskiem jest przedszkole niż szkoła.
      • Gość: Ax222 Re: Do szkoły za dwa lata IP: 213.192.80.* 30.01.12, 07:40
        No cóż, egoistyczna postawa Warszawy wyrażona w powyższych postach nie pozwala zauważyć, że sągminy, gdzie przedszkola NIE MA.

Ponownie dziękuję również obydwu stronom konfliktu za skumulowanie efektów reformy w szczycie mini-wyżu demograficznego.

Wreszcie: jak łatwo w naszym kraju zostać "ekspertem". Wystarczy parę razy wylansować się w mediach, trochę pokłapać dziobem - i już leniwe dziennikarstwo ma gotowego rozmówcę na dany temat na każdą zdarzającą się okazję.
        • Gość: Atari Re: Do szkoły za dwa lata IP: *.51.101.16.smlw-legionowo.pl 30.01.12, 08:54
          Pewnie, niech się wszystkie dzieci męczą niczym siłaczka! Wszak reforma to dobro nadrzędne, ważniejsze niż indywidualne dobro jednostki! Więc zamiast budować przedszkola wyślijmy 6latki do szkoły, bo tak jest taniej!
          A 6latki, które mają dzięki szkole nerwice niech poczytaja sobie na pocieszenie posty oświeconych /reformatorów/ że ich cierpienia są ofiarą w czynie społecznym. Dla szczytnej idei wyrównywania szans walcem...
    • Gość: pitekantrop_12 Do szkoły za dwa lata IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.12, 21:53
      Pranie mózgu trzeba zacząć jak najwcześniej...
      - prawda2. info -

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka