Gość: SC2004 Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 11.08.04, 14:39 Świat wygląda obecnie tak, że to media kreują świadomość i rzeczywistość, a nie podręczniki. Mieliśmy niedawno przykłady z USA gdzie pisano o polskich obozach koncentracyjnych. Mieliśmy świetny film U71, w którym to amerykanie łamią kod enigmy itd. itd. Inteligentny człowiek ma świadomość gówna, które jest mu serwowane. Ale całą reszta tzw. społeczeństwa łyka kity jak pelikan ciepłe kluski na wiosnę. Trzeba z tym walczyć każdy na miarę swoich możliwości. Jak ? Każdy niech sobie odpowie na to pytanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 14:44 No cos sie spierdolilo na zachodzie a ch im w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola - maturzystk Re: Przecież to POLACY!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.08.04, 14:49 Tak mnie uczą gazety. W 1939 r. Polacy napadli na bezbronne mniejszości narodowe. W obronie bezbronnych stanął ZSRR, ktoremu wkrótce pomogła - dzięki paktowi Ribbentrop-Mołotwow - III Rzesza. Ale mimo przegranej wojny Polacy dalej niszczyli mniejszości: urzadzali pogromy, wywózki w ramach akcji Wisła, i ogolnie nie lubili bogu ducha winnych mniejszości. Dlatego po 1944 r. Stalin postanowił ich resocjalizować i reedukować. Na czele rządów postawił najświatlejsze umysły, także z mniejszości. Ale mimo 40 letniej pracy - Polacy pozostali dalej ciemnym motłochem i wymyślili papieża Polaka i Solidarność. Ta Solidarność -pomimo działaczy typu Maleszka czy Karkosza - była emanacją wstecznictwa i dalej zwalczała mniejszości. I dlatego dopiero prezydent Kwasniewski wspólnie z Adamem Michnikiem....itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: A Was czego nauczali? IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.08.04, 17:26 Czytam te posty i czytam. Wiedza w nich zawarta chyba nie pochodzi ze szkoły ani z Gazety. Ja wyniosław wiedzę ze szkoły i pogłębiłam ją czytaniem tekstów Grossa, Cichego, Michnika, Geberta, Bikont itp. I wiem, że ta gra przedstawia prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirl Re: Przecież to POLACY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 20:05 Tylko jakie to gazety wypisuja wg ciebie takie fakty historyczne?? Wymien chociaz kilka. Jezeli to łykasz to mature moze zdawaj za kilka lat a narazie to pobaw sie w piaskownicy i głowe w piach emanacjo wstecznictwa. Stalin i reedukacja- ucz sie dalej powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Ja to czytałam IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.08.04, 23:00 w Gazecie Wyborczej (Gross, Cichy, Bikont, Domosławski itd.) i kilku historyków z UW tez tak pisało (Tomaszewski, Holzer, Nałęcz), tak tez utrzymuje noblista nasz Miłosz (książka o XX-leciu). Podobne opiniesa stale obecne w Tygodniku Powszechnym (xx. Czajkowski, Musiał itp.) Więc mnie nie obrażaj. Tylko prostactwo reaguje chamstwem na opinie innych. Ja wiem, i wie to wielu czytelników Gazety i bywalców jej forów, że to Polacy byli zakałą lat 1917-1939. Honoru Polaków bronili tylko komuniści polscy, także zydowskiego pochodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Przecież to POLACY!!! IP: 80.51.255.* 23.08.04, 23:10 dobrze kombinujesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GQ wnieść oskrżenie do Hagi albo do Genewy IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 11.08.04, 14:54 jesteśmy w UE, mozemy, powinnismy bronic swojej reputacji w instytucjach (sądach) unijnych. a to ze ktos stwierdzil ze dorosli historie znaja to fałsz - ludzie w USA np. wierzyli propagandzie, że obozy koncentracyjne w czasie II wojny sw. to wymysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris w-wa Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.chello.pl 11.08.04, 15:05 Dzielni rycerze teutońscy bronią III Rzeszy przed zalewem pijaków i prostaków. Ludzka głupota nie zna granic. Jest to przykład na autentyczną i coraz częsciej spotykaną całkowitą ignorancję tzw. "Wykształconych Ludzi". W teleturnieju "Najsłabsze Ogniwo " był już "historyk" (magister), który nie znał daty Bitwy pod Grunwaldem. Wszędzie są głupki. I w Polsce co taką grę wydają i w Niemczech co taką grę tworzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik2 Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 213.241.76.* 11.08.04, 15:29 To tylko pokazuje prawdziwe oblicze Niemców.Od dawna było wiadomo że Niemcy to tchórze i mordercy.Ale trzeba się jakoś usprawiedliwić.Ta gra jest próbą usprawiedliwienia niemieckich morderstw i zdradzieckiego napadu na Polskę.Może to paranoja,ale wydaje mi się że Niemcy ponownie dążą do konfliktu z Polską.To jawna prowokacja.Najpierw jakieś wyssane z palca pozwy o zwrot utraconego majątku,rozlepianie antypolskich plalatów a teraz jeszcze ta gra.Co będzie następne?Polscy bandyci z insygniami Polski Walczącej(z góry bardzo przepraszam za użycie tego symbolu,w żaden sposób nie chcę Go sprofanować)napadający na "bezbronnych" Niemców?Zastanówmy się nad naszym stosunkiem do nas samych i naszej Ojczyzny.To jest sprawa dla prokuratora już teraz.A nikkt kto ma choć odrobinę godności nie powinien wydać tej gry,a tym bardziej jej kupować.Ja na pewno tego nie zrobię i będę to gorąco wyperswadowywał wszystkim moim znajomym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melasa Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.wrzos.wroc.pl 11.08.04, 15:35 To jest przykład klasyczny na amerykanizację (czyli ogłupie4nie) całego świata pod kątem jednego bożka - zysku. Zresztą już wespazjan dwa tysiące lat temu bez mała rzekóła: Pecunia non olet. Chcieliśmy liberalizmu gospodarczego - to go mamy. Ktoś za Odra był pomysłowy i :"wziąl swoje sprawy we własne ręce". Na pewno na tym dużo zarobi. Jest popyt, jest podaż. A rozum i etyka śpią - kto by zresztą o takich błahostkach myślał. A tak a propos: co nt. temat sądzą np. Mazowiecki (obejmujący się z Kohlem), Bartoszewski (mający w Niemczech kontakty z "elitą"), Kwaśniewski (przyjaciel Schróedera), Krzemiński (admirator niemieckości w POLITYCE) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.piłsudski Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 15:32 i to już jest k@####a skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.nas4.gainesville1.fl.us.da.qwest.net 11.08.04, 15:44 II wojne swiatowa rozpetal GOLAS! /Jak rozpetalem II wojne swiatowa/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 63.121.99.* 11.08.04, 15:55 Oczywiscie ze Polska wywolala II wojne swiatowa bo nie chciala dac korytarza aby Niemcy przeszli i uderzyli na Rosje. Wierzyla sojusznikom tak jak dzis wierzy ze ja obronia. Polska nigdy nie liczyla sie w swiecie i nie bedzie sie liczyc. Lech Walesa dobrze powiedzial ze trzeba Stany atakowac aby wywiazywali sie z umowy na samoloty F-16.Polska powinna dostac ogromne odszkodowania po wojnie za to ze US i Amglia nas sprzedaly w Jalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 16:00 jedynym naszym sojusznikiem byli niemcy i ruscy nigdy nam spokoju nie dali szczegolnie ci drudzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawat Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.08.04, 15:59 Pieknie ze "nie padna pierwsze zdania" w polskiej wersji jezykowej. CO KURWA ROBI NASZE MSZ?? Moze choc note protestacyjna... Kurwa. co za ludzie, co za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
bartllomiej Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 16:03 stwórzmy gre antyniemiecka pokazujaca prawde historyczna a nie bijmy tu piany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 16:35 Ta wojna na gry nic nie pomoże. Należy zdawć sobie sprawę z tego co się dzieje i jakie będą tego następstwa. I daj Boże wychować takie pokolenie jak w XX- leciu międzywojennym. Jedyną odpowiedzą na wychowanie Niemców w duchu nienawiści do Polaków jest wychowanie Polaków gotowych oddać życie za ojczynę. Bo dla mnie najważniejsze w tej grze jest to, że młody Niemiec może upajać się zabijaniem Polaków. Zauważcie jak ta gra jest tam chętnie kupowana. To im się podoba. I podoba się dlatego, że przeciwnik jest w polskim mundurze. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 16:44 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Ta wojna na gry nic nie pomoże. Należy zdawć sobie sprawę z tego co się dzieje > i jakie będą tego następstwa. I daj Boże wychować takie pokolenie jak w XX- > leciu międzywojennym. Jedyną odpowiedzą na wychowanie Niemców w duchu > nienawiści do Polaków jest wychowanie Polaków gotowych oddać życie za ojczynę. > Bo dla mnie najważniejsze w tej grze jest to, że młody Niemiec może upajać się > zabijaniem Polaków. Zauważcie jak ta gra jest tam chętnie kupowana. To im się > podoba. I podoba się dlatego, że przeciwnik jest w polskim mundurze. Oj mysle ze taka gara dala by i to duzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silent_storm Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 12.08.04, 18:38 Już są gry antynuiemieckie o ile pod tym stwierdzeniem rozumiemy wybiajnie niemców Call of Duty Soldiers: Ludzie Honoru Panzer General A w grze codename panzer możecie się państwo wcielić w rosjan i amerykanów i dokopac niemcom. Po za tym ktos stwierdził że nie ma gry o bietwie pod Grunwaldem Jest taka nazywa się Krzyżacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SC2004 Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 11.08.04, 16:34 Zainteresowanym polecam stronę UPR gdzie można znakeźć nagrania VIDEO dotyczące niemieckiego PLANU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny człowiek Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.08.04, 16:02 O ile wiem "nazizm" jest karalny zarówno w Polsce jak i w Niemczech i niech przestaną bredzić o "realizmie historycznym", bo to zupełnie co innego dyskutować o historii i ją przedstawiać, a co innego naginac fakty. Ja w to nie zagram i wierzę, że inni tez kretynom nie dadzą zarobić. Precz z kłamstwem historycznym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Nazizm karalny w Niemczech? IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 16:27 Oj naiwny. To czysta teoria. Życie pokazuje coś całkiem innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Win Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.proxy.aol.com 11.08.04, 17:01 Jedyne lekarstwo na zakusy i klamstwa zmodyfikowanych dzisiejszych hitlerowskich Niemcow, to "Slowianie Wszystkich Narodow, Laczcie Sie." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Słowianie łączcie się? IP: *.top.net.pl 11.08.04, 19:42 Przykład "słowiańskiej solidarności" widzieliśmy niedawno w byłej Jugosławii. NATO (a właściwie USA) musiało rozdzielać zapalczywych zwyrodnialców po obu (albo nawet trzech) stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
zadyma.pl Neofaszystom i nazistom mowimy NIE!!! 11.08.04, 17:24 Skargi oburzonych Polakow nie pozostaja bez odpowiedzi ze strony polskiego rzadu. Ponizej odpowiedz na moj wniosek zlozony do MSWiA: Szanowny Panie! W odpowiedzi na Pana e-mail, Wydział Komunikacji Społecznej informuje, że wystąpiliśmy w dniu 10.08.br. do Biura Postępowania Przygotowawczego Prokuratury Krajowej (tel:0-22/ 52-12-856) o wszczęcie postępowania wyjaśniającego w sprawie kontrowersyjnej gry komputerowej. Z poważaniem Wydział Komunikacji Społecznej MSWiA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.motorola.com 11.08.04, 17:32 "Polish Nazi concentration camp" to sformulowanie uzyte w biografii Michaela Howarda - przywodcy brytyjskiej partii konserwatywanej. Mozna to znalezc na stronie jakiejs telewizji brytyjskiej. www.itv.com/page.asp?partid=1718 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakciarz Re: Polscy informatycy do roboty! IP: 195.149.86.* 11.08.04, 21:31 Jestem ZA!!! dołożył bym jeszcze parę misji pt. Oświęcim;Treblinka itp. gdzie najwyżej punktowane winno być: wykończenie i spalenie w krematorium najwiekszej liczby ludzi wszystkich nacji poza nordycką i to w mozliwie najszybszym czasie! Ale my nie mamy informatyków ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Polscy informatycy do roboty! IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 12.08.04, 11:14 Coś ci się popierdoliło. Kontrą powinna być gra w której np. masz uratować jak najwięcej ludzi przed śmiercią w hitlerowskich obozach zagłady. Albo dowodzisz sobie małym, partyzanckim oddziałem i likwidujesz kolaborantów i SS-manów. Czyli - gracz jest Polakiem i walczy z Niemcami. Na wstępie jest wyjaśniona prawda o wybuchu II Wojny Światowej. Na końcu - Norymberga. Podobnych gierek jest trochę (choćby Medal of Honor:AA). Ale jedna więcej by nie zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.chello.pl 11.08.04, 18:40 tak się na nowo piszę historię świata, cóż niech żyję przyjaźn polskoniemiecka..żenujące...obelga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca Polscy informatycy do roboty! IP: *.acn.waw.pl 11.08.04, 18:56 nazwa gry: wszystko dla zwycięstwa gross deutschland. kilka scen: - otoczenie wsi i rozstrzelanie wszystkich mieszkańców, gracz, by zaliczyć musi zabijać kobiety w ciąży i niemowlęta, - zdobycie śzpitala (jak na Woli w czasie Powstania) i rozstrzelanie wszystkich lekarzy i pacjentów), - obowiązkowo gracz musi przeistoczyć się w funkcjonariusza Gestapo i przeprowadzić przesłuchania w al.Szucha w Warszawie (bogata dokumentacja w wielu wspomnieniach), - jeden z odcinków w obozie zagłady (do wyboru: jesteś komendantem lub dr Mengele), - zakończenie - więcej przygotowe, można pokazac, jako wersję demo - ucieksz w 1945 ze skrzyniami skarbów polskiej kultury do Ameryku Południowej - albo uciekniez albo trafiasz do łagru. sprawnie zrobiona gra byłaby bestsellerem, gracze lubią dużą zabijania, ale zaczęlosię to wszystko powtarzać. A tu niespodzianki zabijasz kilka tysięcy ludzi jednego dnia albo jesteś jak Bóg. tego do gazu tego do roboty, trochę strategii w trakcie przesłuchać, jak bić, by nie zabić (zabijesz-przegrywasz).i w ogóle sympatycznie: jesteś wysokim blondynem z niebieskimi oczami i cały świat należy do ciebie. sukces murowany! Grę mogłobyby sponsorować Min. Edukacji i Min. Spraw Zagranicznych, ponoć ma sporo kasy na promocję Polski. A bronić się trzeba środkami adekwantymi do stosowanych przez przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Polscy informatycy do roboty! IP: *.top.net.pl 11.08.04, 19:45 Albo przerobić Klossa na grę komputerową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: Polscy informatycy do roboty! IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 12.08.04, 10:54 Polecam "Hidden and Dangerous" - można całą grę ściągnąć za darmo i legalnie z Internetu - w jednej z misji (sterujemy żołnierzami jednostki SAS, możemy wybrać Polaków) w czasie walk w mieście widzimy jak Niemcy rozstrzeliwują cywili, w innej mamy za zadanie uciec z niemieckiego obozu pracy, jeszcze inna misja luźno nawiązuje do "Parszywej dwunastki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Polscy informatycy do roboty! IP: 80.51.255.* 23.08.04, 22:55 Człowieku to chyba nie przejdzie !!! Nietylko żadne ministerstwo tego nie zasponsoruje, sądzę że jeszcze wytoczyli by gościom procesy z kilku artykułów. TO NIE SĄ NIEMCY gdzie swego czasu oglądałem film w którym banda pijanych i rozbestwionych polskich żołnierzy o wyglądzie osób cierpiących na niedorozwój umysłowy (cóż za obsada) w jakichś dziwnych mundurach dokonywała masakry żydowskiej wioski. Oczywiście biedny nałóg polski oficer się spił (nawet był ubrany we właściwy mundur i nie miał mordy debila) i nie kontrolował poczynań swojego oddziału. U nas jak kręciło się Ogniem i Mieczem to wszyscy się zastanawiali, czy Ukraińcy się nie obrażą. Takie numery to nie u nas niestety !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 19:50 To że szwaby lubia, wręcz kochają przeinaczać historię na swoją korzyść, to rozumiem. Nie potrafia przyznac sie do błędu. Zawsze tacy byli są i będą i nic tego nie zmieni, nawet gesty na górze ja ostatni kanclerza w rocznice POWSTANIA. Dla mnie to tylko dla dobrego smaczku i nic wiecej (tak na marginesie). Ordnung must sein!!! Ale ze Wegrzy przyłożyli do tego ręke, to nie pojmuje, nawet jezeli to informatycy w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 19:56 Czego nie rozumiesz? Przecież to sojusznicy, koledzy z frontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelo Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.08.04, 20:48 Pieniądze nie śmierdzą.Potomkowie największych kolaborantów stworzyli grę, żeby przypodobać się niemieckojęzycznej reszy płatników i zarobić szmal! Nieładnie "bratanki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gnat To wola o pomste i odwet IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.08.04, 20:56 Proponuje polskim programistom napisanie gry "Maly Mengele". Uczestnicy konkuruja kto pierwszy wyhoduje przyzwoitego Niemca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.marketscore.com / *.or3.marketscore.com 11.08.04, 20:53 Przrykro mi,ale ta gra oparta jest o prawdziwe wydarzenia historyczne. To,ze polacy to pijaki,to wszyscy wiedza,jak rowniez to ze sami wywolali II wojne swiatowa sprzeciwiajacej sie Hitlerowi zajeciu Gdanska,ktory jest miastem niemieckim jak wiadomo z historii,a ze ktos jej nie zna to trudno. pozdr, historyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN Z WARSZAWKI Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.chello.pl 11.08.04, 21:23 Chociaż jestem warszawiakiem, to powiem Ci jedno: Gdańsk zawsze był, jest i będzie polski! Swoje studia kończyłeś chyba zaocznie,albo studiowałeś historię Niemiec w Niemczech. Gdzie Twój patriotyzm? A może Ty nie jesteś Polakiem, tylko faszystowską świnią popędzoną na ziemie niemieckie, a teraz domagającą się odszkodowań? To co napisałeś: "Polacy rozpętali wojnę o niemiecki Gdańsk", to plugawe kłamstwo i obelga. Może napiszesz jeszcze, że obozy koncentracyjne tworzyli Polacy (jak gdzieniegdzie można usłyszeć w Niemczech)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.08.04, 21:46 Ja pijakiem nie jestem więc może jest nim historyk!!! A co do Gdańska to fakt że przed wojną było tam dużo Niemców nie oznacza, że to od razu miato niemieckie (a sprowadził ihc tam jeszcze dość dawno pewien znany chyba wszystkim zakon po pewnej zdradzie i masakrze jego mieszkańców 1308). A co do miast to Berlin to nazwa pochodzenia słowiańskiego bo kiedyś na tych terenach mieszkali Słowianie sic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Oj, historyk. IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 21:51 Co za szkoła tak kształci. Gdańsk miastem niemieckim. Wiekszej bzdury dawno nie czytałem. Na tej zasadzie Lwów, Wilno to miasta polskie. Tylko co na to Litwini i Ukraińcy. Gdzie zdaniem historyka znajduje się ich terytorium, na Marsie? To że osadziliśmy zakon krzyżacki, nie znaczy że oddaliśmy terytorium Niemcom. Zakon był bezpaństwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frtiz historyk, mala niemiecka swinia, ktora wstydzi sie IP: *.adsl.solnet.ch 11.08.04, 22:01 powiedziec, ze jest wlasnie... niemiecka swinia. Ale ma racje, to jest naprawde paskudna choroba. Tez bym sie wstydzil, przy czym Aids nie jest powodem do wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco Re: Bronię historyka !!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 11.08.04, 23:10 On tylko pisze to, co bylo jasne dla polskich komunistów przed wojną. Oni uważali, że Gdańsk jest niemiecki, a przyłączenie części Śląska do Polski uważali za zdradę ruchu robotniczego. W tym duchu były wychowywane polskie elity, te, które teraz m.in. rządza Polską. Potem wprawdzie ich poglądy nieco się zmieniły pod wopływem decyzji Stalina, ale po upadku ZSRR wracają powoli do przedwojennych poglądów, zgodnych zresztą z poprawnościa polityczną i przekonaniami wszystkim, którym poste i sprawiedliwość społeczna leży na sercu, tak samo jak walka ze wstecznictwem, ciemnotą i zabobonem polskiego społeczeństwa! Gdyby Gdański nie był polski, komunizm by nie upadł, bo Solidarność nie miałaby gdzie się narodzić. No i ksiądz Jankowski: Nie miałby gdzie działać, bo Kaszubi już dawno byliby zniemczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Bronię historyka !!! IP: *.marketscore.com / *.sjc.marketscore.com 12.08.04, 07:04 Gość portalu: Rocco napisał(a): > Gdyby Gdański nie był polski, komunizm by nie upadł, bo > Solidarność nie miałaby gdzie się narodzić. No i ksiądz Jankowski: Nie miałby > gdzie działać, bo Kaszubi już dawno byliby zniemczeni... A to komunizm upadl? Tylko gdzie? Bo w Rosji nadal jest,jak rowniez i w Polsce. Masz racje ks.Jankowski nia mialby gdzie "dzialac". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Bronię historyka !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:51 Teraz już wszystko rozumiem. Historyk dostał przepustkę. Tylko niech go dobrze pilnują, po przy tym stanie umysłu gotowy komuś krzywdę zrobić. A jak pomysli, że bolszewicy stoją pod Warszawą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.08.04, 21:45 O moj boshe.Ale wszyscy z tego tragedie robią.Nie trze być skończonym idiotą żeby ją rozprowadzać :| . Jestem pewien że w Polsce bardzo dużo graczy zagra w Panzers nawet jeśli Cenega niczego by nie zmieniała.A jeśli chodzi o tchórzliwych, pijanych polskich żołnierzy to na pewno mają troche racji. (conajmniej troche) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.adsl.solnet.ch 11.08.04, 21:58 Tchorzliwych, sadystycznych i smierdzacych zolnierzy z cala pewnoscia mozna znalezc miedzy Niemcami, i to nie troche, tylko duzo. To juz taka cecha paskudna tego narodu rowniez paskudnego: napada lamiac wszystkie umowy, morduje za rogu. To potrafi kazdy bandyta. I to robi kazdy bandyta. Dobra wiadomosc na koncu: bydlaki po prostu wymieraja. Okolo roku 2050 przecietny niemiec bedzie w wieku okolo 65 lat. Mam nadzieje, ze zbyt duzo Polakow nie da sie, ani nie pozwoli zneutralizowac swoich dzieci w niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:57 Albo jesteś bardzo młody i niczego nie rozumiesz, albo jestś idiotą. Jak podbobała by się tobie zabawa żołnierzy Bundeswhery strzelających do tarcz ubranych w polskie mundury? Tu tkwi sedno sprawy. To nie jest zwykłe strzelnie do bezosobowych stworków. Tu młody niemiec wprawia się w zabijaniu Polaków. Czy to przypadek, że Niemcom tak ta gra się spodobała? Co to ma wspólnego w wychowaniu społeczeństw w duchu pokoju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja przeczytajcie IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 23:11 jak wogóle tego nie rozumiem, jak takie cos mogło mieć miejsce, czy my Polacy nie potrafimy już nawet zadbać o to aby nikt nami nie wycierał podłogi kiedy mu sie tylko spodoba. niedługo wszystkie winy, całe zło tego swiata spadnie na Polaków! A my bedziemy spokojnie sobie siedzieć i dalej lizać D**y innym. nasz rząd powinien na to stanowczo zareagować! BARDZO stanowczo! i zabronić roz [owszechniania tej gry! to szwoby rozpetały II wojnę i to oni powinni ponieśc za to konsekfencje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celeron27 upadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 23:33 Miałem miły, spokojny dzień, spotkałem się ze znajomymi z Niemiec i Austrii. Razem opalaliśmy się nad morzem. Było naprawdę miło. Wieczorem wypiłem 2 piwa i usiadłem do komputera i tu takie rewelacje!!!. Mam dosyć!! Brak słów!!! Ja już nie mogę!! Wylatujemy w kosmos, odkrywamy planety w innych układach gwiezdnych, po co? U siebie w padole nie możemy się zachować jak należy. Wstyd !!! Jestem zdołowany!!! Kiedyś w kabarecie usłyszałem tekst "upadliśmy na dno, ale dno się urwało...". I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur DRODZY TOWARZYSZE RODACY ! IP: *.80.220.203.acc05-dryb-mel.comindico.com.au 12.08.04, 11:47 Kto wam powiedzial , ze jestescie JAKIMIS POLAKAMI? Znacie tylko jezyk polski, a to jeszcze o niczym nie swiadczy!'Jestescie Europejczykami!'Powtorzcie to haslo kilka razy , moze wam przejdzie.NIEMCY TO DOBRZY LUDZIE, CO WAM SZKODZI ZOSTAC FOLKSDOJCZAMI ? TOWARZYSZ- MAGISTER OLO KWASNIEWSKI. PREZYDENT NA ZAGRODZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak patriota Ze co??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 00:38 Ja tam nigdy nie lubiłem tych popieprzonych szwabów! Każdy zna historię! Odpowiedz Link Zgłoś
zwora Re: Goebbels triumfuje zza grobu 12.08.04, 00:49 Zobaczcie jaka firma to w Polsce wyda. Wtedy pamiętajcie "Piractwo nie jest złe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: To wcale nie gra! IP: 62.233.236.* 12.08.04, 06:38 Tak naprawdę myśli sporo niemców i takie ma o nas zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.devs.futuro.pl 12.08.04, 06:59 jeżeli polski dystrybutor ,cynik handlowy wypuści taką grę wniosę do prokuratury wniosek o ściganie firmy za obrazę i sianie nazizmu .Gdzie jest MSZ i dlaczego nie wniesiono sprawy przeciwko producentow w Niemczech ? Co robi państwo dopuszczając do fałszowania historii ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.marketscore.com / *.sjc.marketscore.com 12.08.04, 07:13 to bardzo dobra gra,a poza tym bardzo pouczajaca, bo wynosi na swiatlo dzienne wszystko to co bylo prawda, ale zostala zamazane z czasem i dzis sie juz nie liczy. Podobnie zreszta jak z obozami koncentracyjnym w czasie II wojny swiatowej.Dlaczego akurat bylu usytuowany na terutorium Polski;odpowiedz jest prosta,poniewaz tutaj najwiecej ludzi Polakow wspolpracowalo z najezdzca hitlerowskim w swej nienawisci do Zydow. Niemcy o tym wiedzieli,dlatego tak je zlokalizowali. Polacy zawsze moga byc uzyci jako bydlo w kazdej wojnie,podobnie jest teraz. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabienie Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.idea.pl 12.08.04, 09:55 "Dlaczego akurat bylu usytuowany na terutorium > Polski;odpowiedz jest prosta,poniewaz tutaj najwiecej ludzi Polakow > wspolpracowalo z najezdzca hitlerowskim w swej nienawisci do Zydow. > Niemcy o tym wiedzieli,dlatego tak je zlokalizowali. > Polacy zawsze moga byc uzyci jako bydlo w kazdej wojnie,podobnie jest teraz" dlaczego ktos taki, jak ty chodzi po tej ziemi? odpowiedz jest prosta: inaczej odbiera sie swiatlo na tle ciemnosci, prawde na tle klamstwa i zapach kwiatow, gdy sie wie, jak smierdzi gnoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.marketscore.com / *.ia3.marketscore.com 12.08.04, 11:09 Gość portalu: Gabienie napisał(a): > dlaczego ktos taki, jak ty chodzi po tej ziemi? > odpowiedz jest prosta: inaczej odbiera sie swiatlo na tle ciemnosci, prawde na > tle klamstwa i zapach kwiatow, gdy sie wie, jak smierdzi gnoj > No,nie wywyzszaj mnie az tak.Dziekuje. Poprostu wiem i rozrozniac potrafie dobro od zla. To wszystko. Dziekuje za to porownanie do zapachu kwiatow. pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabiene zapach kwiatow IP: *.idea.pl 12.08.04, 11:24 obawiam sie, ze zrozumiales mnie opatrznie, ale sam pewnie o tym wiesz... nie utozsamiam cie ani ze swiatlem, ani z prawda, ani z zapachem kwiatow i mocno watpie w twoje umiejetnosci odrozniania prawdy od klamstwa, ktore sobie tak nieskromnie przypisujesz. Widzisz to, co chcesz widziec, nawet na zasadzie przekory, ale oprocz tego sa fakty, i nie uda sie ich zmienic, ani tobie, ani tworcom jakiejkolwiek glupiej gry, i tez o tym wiesz, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: zapach kwiatow IP: *.marketscore.com / *.sj4.marketscore.com 12.08.04, 11:49 Tak wiem. pozdrowienia, :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 12:05 Jesteś idiotą, to pewne. Twoje twierdzenie, że Polacy współpracowali w unicestwianiu Żydów w obozach koncentracyjnych wyczerpuje znamiona "Kłamstwa Oświęcimskiego". Ponieważ na "onecie" twierdziłeś że Gdańsk to miasto niemieckie, naukę historii czerpałeś w Niemczech, od nauczyciela który w "bohaterski sposób walczył z bandytami w Warszawie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gdzie jest prokurator i rząd? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.04, 09:16 zrób to serio, dopiszę się do wniosku frankenstein@aster.pl Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Gdzie jest prokurator i rząd? 12.08.04, 11:08 Gość portalu: les napisał(a): > jeżeli polski dystrybutor ,cynik handlowy wypuści taką grę wniosę do > prokuratury wniosek o ściganie firmy za obrazę i sianie nazizmu .Gdzie jest MSZ > > i dlaczego nie wniesiono sprawy przeciwko producentow w Niemczech ? Co robi > państwo dopuszczając do fałszowania historii ? Wiesz dlaczego???? bo ta gre wydali wegrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atturin Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 08:58 mam nadzieje ze to tylko jakas prowokacja ze strony tworcow portalu ... jezeli nie to ash sie scyzoryk w kieszeni otwiera ... moze bysmy tak zlapali paru niemcow i pobawili sie z nimi w tchoozliwych pijakoow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.marketscore.com / *.sj4.marketscore.com 12.08.04, 09:00 sprobuj to zrobic,szalony polaczku. dopiero daliby ci szkole. Odpowiedz Link Zgłoś