Gość: rd IP: *.nitka.net.pl 11.08.04, 11:15 fajnie ze w polsce bedzie wydana... fajnie ze miala byc 1 wrzesnia(!!!) jakim skonczonym idiota trzeba byc zeby zgodzic sie na rozprowadzanie tej gry w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: obserwator Goebbels triumfuje zza grobu. Chciał by. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:17 Wiadomo nie od dziś, że szkolnictwo u niemiaszków jest zacofane a o historii już nie wspomnę, dlatego trzeba niemiaszków nauczyć historii i dobrego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ajn Następne w serii będzie Wolfenstein na odwrót! IP: *.chello.pl 16.08.04, 21:58 Następna będzie gra w której wcielasz sie w SSmana i masz za zadanie zabić jakąś tam ilosc żydów, polaków itp. Dodatkowe punkty za zabijanie dzieci (najlepiej niemowląt) i ciężarnych kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
im13 Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 11:19 Gdybym użyłam słów nasuwających się na język po przeczytaniu tej informacji, to by tu były kwadratowe zawiaski z informacją [wiadomość usunięta etc.] Węgrzy, Niemcy... amnezja? Jasne, chętnie się zapominia o rozjechaniu czołgami połowy Europy, ostatecznie wszyscy już wybaczyli, a Polacy...to tacy "untermensch". A jednak wiem, że zwykli Niemcy są inni, z wieloma pracuję i pewnie mam szczęście do tej rozumniejszej części ich populacji. A tak na marginesie - Pan z polskiej firmy dystrybucyjnej - WSTYD!!! (ale pieniądze nie śmierdzą, jak wiadomo już ze Starożytnego Rzymu), tylko honor (jest jeszcze takie słowo) jakby nie tego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeo Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 212.182.119.* 11.08.04, 13:59 Ci co znają historię i tak zdania o 1939 roku nie zmienią, a niemcom i bułgarom gratuluję ignorancji i powszechnego analfabetyzmu (skoro pozwalają sobie na takie buble w dobie informacji i internetu)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Takie rzeczy musza byc zabronione IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 11.08.04, 11:19 Przykro sie robi jak czyta sie o podobnych rzeczach... Najgorsze jest to ze wiedza nt. tamtych czasow wsrod mlodych zachodnioeuropejczykow jest chyba nikla i tylko u nas pielegnuje sie pamiec tamtych lat. Nie wyobrazam sobie by podobne pozycje ukazywaly sie w Polsce obojetnie w jakiej formie! Wyobrazmy sobie co by bylo gdyby Japonczycy napisali podobnie o USArmy - to po prostu jest niemozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc2 Re: Takie rzeczy musza byc zabronione IP: *.proxy.aol.com 12.08.04, 08:05 Czy wy naprawde myslicie ze tresc tej gry swiadczy o ignorancji historycznej autorow? Kim sa ci wegrzy? Jak sie nazywaja? Jakie byly ich motywy? Oczekuje zadania tych pytan przez GW chociaz obawiam sie ze pewne odpowiedzi na nie moga byc dla dziennikarzy niewygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka petycja IP: *.arcor-ip.net 11.08.04, 11:30 proponuje wystowac petycje do tych kretynow z Wegier i innych nacji, ktore nie szanuja naszej historii, w celu zakazania tej gry i odszkodowania!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydentrp Re: petycja IP: 164.143.244.* 11.08.04, 14:42 No, przydalo by sie. Nie mozna siedziec cicho jak takie swinstwa sie o naszych dziadkach sie mowi. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Ajka, Wegrzy walczyli razem z Niemcami !!! A wiec IP: *.adsl.solnet.ch 11.08.04, 21:41 to jest rzecz miedzy sojusznikami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: petycja IP: *.core.lanet.net.pl 12.08.04, 00:46 Leję na to ciepłym moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RWerp Re: Co następne?Symulacja holocaustu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:40 Juz byla <ziew>... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Wista niemcy wista IP: 81.2.102.* 11.08.04, 11:39 oni maja narabane w tych niemchech glowa ich boli czy co zawsze musza sprawiac jakeis problemy nawet z glupia gra . Jacy oni sa powaleni mogli by chociaz o faktach prawdziwych mowica a nie jakes bzdury o tym ze jestesmy brudasami i .... To ich kraj teraz chyli sie ku upadkowi : ) h u j im w dupe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek A może to celowe działanie? IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 12:03 Nie wierzę w przypadki. To przejaw swiadomej niemieckiej polityki. Przygotowują sobie przyszłych żołnierzy. Jak taki 10-tatek postrzela sobie "na niby" do Polaków, to za kilka lat nie będzie miał oporów. Twórcą tej gry proponuję następną. Oto scenariusz. Rząd Niemiec wyznaczył zadanie - unicestwić 200 mln Słowian. Do dyspozycji nieco ludzi, jedna fabryka chemiczna i kilka hektarów. Bo przecież taka kadra Niemcom w przyszłej wojnie też się przyda. I także gra będzie oddawać realia historyczne. A ile przy tym zabawy. Jesem przekanany, że Niemocm taka zabawka sie spodoba. Dziadek mógł, to i wnuczek może, a dziadek na stare lata przypomni sobie dobre czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0m0r Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.anonymizationservice.com 11.08.04, 11:42 Tak, to zdecydowanie atak na dumę Polaków i próba "odwrócenia historii" w oczach niedouczonej młodzieży zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irek Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:45 ludzie , to nie przypadek że jeden naród wywołuje dwie największe masakry na świecie.Oni tac są, to wszystko sprawa charakteru!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLKA Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 11.08.04, 12:07 Oczywiscie!!! tak tez myslalam niedlugo dojdzie do tego ze to naprawde my zaczelismy II wojne swiatowa, ze moze Hitler był polakiem co??? i jeszcze nie wiem co za kolejne bzdury. jesli nie bedziemy sie bronic i rzaden autorytet na ten temat sie nie wypowie bedzie bardzo zle. bo prawde ktora znamy od wielu lat a w szczegolosci nasi dziadkowie (starsze pokolenie)bedziemy znac tylko my! za "wielka woda" i tak nam nie wierza! bronmy sie bo wszystko bedzie na opak a Ci ktorzy walczyli za POLSKE o POLSKE beda przekrecac sie w grobie a prawdziwy POLAK ktory czuje sie polakiem nie bedzie potrafil spojrzec soebie w twarz! niech ktos pomysli i sadze ze ktos powinien cala sprawe rozglosnic puki nie jest jeszcze za pozno!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 212.73.167.* 11.08.04, 12:18 Niemcy juz nie raz udiwodnili, ze nie chca i nie potrafia zaakceptowac swojej podlej historii. My, Polacy mamy to nieszczescie, ze musimy zyc i umierac miedzy dwoma najwiekszymi i najbrutalniejszymi narodami Europy. Jako Polacy nie mozemy zapomniec o przeszlosci a w takich wypadkach jak z ta gra musimy wymagac od wladz oficjalnego slowa sprzeciwu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ kubeł zimnej wody IP: *.top.net.pl 11.08.04, 19:32 Na forum GW dominuje pogląd, że krajem faszystowskim są współczesne USA a Polska powinna stanąć po stronie "starej Europy" w sporze a nawet konflikcie z USA. Ta gierka jest niezłym kubłem zimnej wody. Proponuję ułożenie gierki konkurencyjnej, na przykład burzenie Berlina i gwałcenie Niemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: kubeł zimnej wody IP: *.ztpnet.pl 11.08.04, 19:41 Tak. Zestawienie dyskusji z forum o Iraku z naszą wywołuje smutne wnioski. Wyrosło pokolenie idiotów, ignorantów historycznych i pozbyte elementarnego patriotyzmu. A w Niemczech gra w zabijanie Polaków jest największym hitem w historii sprzedaży gier komputerowych. Oni to lubią. Poczuli zew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tati Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 156.17.253.* 11.08.04, 12:22 To nie Goebbels z za grobu tylko zywi i namacalni Prusacy !! Trafnie niedawno ują to autor artykuło na łamach Wprost: "dla wielu Niemców wojna się jeszcze nie skończyła ... " Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 12:33 A ja grałem już w tą grę. Chodzi tu o dosłownie kilka słów ze Polska wypowiada wojne ale jest tez powiedziane ze niemcy atakuja pierwsi, jak WIEMY Z HISTORII NIEMCY PRZEBIERALI SIE W POLSKIE MUNDURY I ATAKOWALI SWOJE PLACOWKI GRANICZNE, mysle ze tworcy tej gry zinterpretowali to w inny sposob. A gra naprawde fajnie sie zapowiadala. Szkoda ze u szwabow nie ma gry o bitwie pod Grunwaldem, wlasciwie to szkoda ze wogole nie ma takiej gry:(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak a... 11.08.04, 12:38 swoja droga gra zapowiadala sie swietnie, a teraz i tak ma beznadziejna grafe jesli chcecie pograc w przyzwoita gre to zagrajcie w Bliezkrieg, to bardzo dobra gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czubi Goebbels triumfuje zza grobu IP: 82.197.234.* 11.08.04, 12:51 Niemcy to swinie i nigdy sie nie przyznaja, ze to oni rozpetali ta wojne i, ze to oni sa odpowiedzialni za wszystkie zbrodnie, A szwaby jak se popija to tylko hitlerowskie piosenki spiewaja... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 13:02 Gość portalu: Czubi napisał(a): > Niemcy to swinie i nigdy sie nie przyznaja, ze to oni rozpetali ta wojne i, ze > to oni sa odpowiedzialni za wszystkie zbrodnie, A szwaby jak se popija to tylko > > hitlerowskie piosenki spiewaja... Nom to prawda hajlihajlo itp. A ta gra to tylko świadczy o ich inteligancji a wlasciwie jej braku, nie nalezy zapominac tez o pijakach z rosji ci to dopiero pija!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pro-rok Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.proxy.aol.com 11.08.04, 19:19 Rosjanie pija...a kto nie pije? W tej chwili Rosjanie nie maja zadnych terytorialnych zakusow wzgledem Polski i dladego sa mniej niebespieczni anizeli Niemcy. wszystko co Rosji jest potrzebne na jej zachodnich rubiezach to przyjazna Polska. Wszystko czego Polska potrzebuje na jej wschodnich rubiezach to przyjaznej Rosji. Mrzonki?...Moze tak ale mam nadzieje ze kiedys ... w przyszlosci obydwa narody zmadrzeja i zrozumia co lezy w ich interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Rosjanie nie mają zakusów? IP: *.top.net.pl 11.08.04, 20:02 Naiwniaczku. Rosji nie interesują małe zdobycze terytorialne. Moskwa już od czasów zwycięstwa nad Napoleonem marzy o podbiciu Niemiec jako całości. Dowodem tego są między innymi obie wojny światowe XX wieku. Perspektywa dla Polski niezbyt przyjemna. Co gorsza, Niemcy nie zdają sobie z tego sprawy pomimo parokrotnego niezłego lania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ hailihailo? IP: *.top.net.pl 11.08.04, 19:37 Czy masz na myśli starą pijacką piosenkę "Ein Heller und ein Batzen" ze znanym refrenem: Heidi Heido ha ha?, który został "spopularyzowany" przez polski powojenny film "Zakazane piosenki"? Ja ją znam. Tekstem przypomina "Przepijemy naszej babci domek mały". Powstała w Prusach Wschodnich około roku 1830, z czasami Hitlera nie ma nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ks.Witold Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 13:23 Nie czekajmy, przypomnijmy sobie 1410 i podejmijmy te nagie miecze. Pani Ricie zaproponujmy w duchu solidarności za każdego wypędzonego po 5000 euro, a potem za każdego zabitego polaka zażądajmy adekwatnie 50000 euro. Bilans strat terytorialnych jest też po naszej stronie. Pozostanie jeszcze Warszawa i straty moralne. A tak na marginesie czy jesteście świadomi że odszkodowania dla robotników przymusowych są zasługą amerykańskich prawników, a ich wysokość i sposób wypłacania polskich polityków. Dlatego lepiej tą sprawę zlecić amerykana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silent_storm Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 12.08.04, 18:27 po za tym to nie rita tylko Erika Steinbach jeśli ma pan to na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arno ZERO TOLERANCJI! IP: *.ericpol.pl 11.08.04, 13:07 Takich rzeczy nie wolno zostawić samym sobie! Bicie piany nic tu nie pomoże. "ludzie w tym wieku znają historię" - co jest BARDZIEJ MEDIALNE: gra komputerowa czy podręcznik historii? Dzisiaj dzieciaki z takich ger czerpią informacje, jutro dorośli będą wierzyć, że Polacy byli autorami holocaustu (no bo przecież Auschwitz leży Polsce)! Polska jako państwo albo Rząd Polski POWINNY WYSTĄPIĆ DO SĄDU niemieckiego z poważnym pozwem o szerzenie nazistowskiej propagandy, zniesławienie, obrazę czci itp. - to znaczy ze wszystkim tym co przeciętny człowiek (np. ja) czuje, kiedy czyta taką informację! A kruczek polega na tym, że NIE WAŻNE czy proces byłby wygrany, czy też rozeszłoby się po kościach. Ważne że sprawa stałaby się GŁOŚNA na Zachodzie, i korzystając z szumu medialnego można by przedstawić historyczne fakty, rozpętać dyskusję przed kamerami i zdyskredytować autorów tego hłamu! APELUJĘ DO GAZETY O NIEIGNOROWANIE TEJ SPRAWY I O LOBBY! Ps: Znowu grozi nam zaplątanie się w czcze debaty we własnym zamkniętym kręgu (patrz obok: rozmowa z Tadeuszem Roszkowskim), któryc echo nigdy nie dociera na Zachód, ciągłe jałowe przekonywanie samych siebie, że przecież MY WIEMY, że fakty były inne... co z tego, jeśli nikt poza nami tego NIE USŁYSZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZigZaK Re: ZERO TOLERANCJI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:37 Nie tylko dla tej gry! Zdecydowana wiekszośc gier to "odmóżdżcze" Nie dla budyniu zamiast mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: ZERO TOLERANCJI! IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 12.08.04, 11:02 Gość portalu: ZigZaK napisał(a): > Nie tylko dla tej gry! > Zdecydowana wiekszośc gier to "odmóżdżcze" > Nie dla budyniu zamiast mózgu Np. takie szachy... kurcze wiesz jak to odmurzdrza! Natomiast i niewątpliwie kopanie piłki nożnej rozwija intelekt. ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silent_storm Re: ZERO TOLERANCJI! IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 12.08.04, 18:29 Niewiem czy pan wie ale na BBC - tak to ta amerykańska telewizja która ludzie oglądają na całym świecie- puszcza filmy o Polsce. Ostaqtnio nawet był film o powstaniu. Otóz ten film puszczony był w godzinach najwiekszej oglądalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 80.77.66.* 11.08.04, 13:08 Mam drobne pytanie, gdzie jest nasz rzad, ktory powinien bronic naszych interesow. Co z tego, ze zmienili pierwsze zdanie. W Polsce wszyscy wiedza, ze to nie prawda. Pracuje za granica i rozmawiam z wieloma ludzmi. 20-to, 30-to za naszej zachodniej granicy latkowie nie wiedza, kto rozpoczal wojne. Cala ta gra oraz jej oprawa bezczesci pamiec tysiecy ludzi, ktory zgineli walce o niepoledlegosc naszego kraju. Gdzie jest nasz rzad odpowiedcie mi?? Gdyby to byla jaks antyamerykanska gra, napewno firma kolportujaca ja by zbankrutowala po nalozeniu na nia kar finansowych. Gdzie jest nasza duma. Polacy bronmy naszej czci i pamieci przodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRACZ GRAŁEM W DEMO IP: *.chello.pl 11.08.04, 13:14 W czasopiśmie CD ACTION ( wrześniowy numer ) dostępne jest demo tej gry z jedną misją, gdzie wcilamy się w dowódcę wojsk niemieckich atakujących Warszawę. Gra jest całkiem niezła, chociaż duży niesmak ( dla Polaka ) pozostawia kwestia strzelania do polskich żołnierzy z biało-czerwoną opaską na ramieniu. Nie widziałem pełnej wersji tej gry, ale jeśli rzeczywiście to polskie oddziały rozpętują II Wojnę Światową, to jest to rozpowszechnianie kłamstwa, które na pewno zmieni "prawdę historyczną" w umysłach zwłaszcza młodych ludzi. Ponadto szkoda, że nie można wcielić się w dowódcę wojsk polskich ( przynajmniej w wersji demo ). Dałoby się wycisk faszystom. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak GRAŁEM W DEMO a ja w pełną wersje:P 11.08.04, 13:25 Gość portalu: GRACZ napisał(a): > W czasopiśmie CD ACTION ( wrześniowy numer ) dostępne jest demo tej gry z jedną > > misją, gdzie wcilamy się w dowódcę wojsk niemieckich atakujących Warszawę. > Gra jest całkiem niezła, chociaż duży niesmak ( dla Polaka ) pozostawia kwestia > > strzelania do polskich żołnierzy z biało-czerwoną opaską na ramieniu. Nie > widziałem pełnej wersji tej gry, ale jeśli rzeczywiście to polskie oddziały > rozpętują II Wojnę Światową, to jest to rozpowszechnianie kłamstwa, które na > pewno zmieni "prawdę historyczną" w umysłach zwłaszcza młodych ludzi. Ponadto > szkoda, że nie można wcielić się w dowódcę wojsk polskich ( przynajmniej w > wersji demo ). Dałoby się wycisk faszystom. Można jeszcze pograc w Panzer General i tam tez dac wycisk szwabom:)) A co do gry o ktorej toczy sie tu dyskusja to mozna zrobic kilka rzeczy, oto ich lista: 1.Zbojkotowac ambasade niemiecka 2.Poproisic wydawnictwo gry o zaprzestanie wydawania i rozprowadzania owej gry 3.Wysłac prosbe o zamieszczenie patha na stronach internetowych gry wprowadzajacego poprawki do informacji historycznych czyli np zmiana intra i tekstow w grze. 4. porosic producenta gry o wydanie poprawionej gry. Jak widzimy mozna wybrac ktoras z w/w punktow badz zrobic cos innego co mi do glowy narazie nie przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: GRAŁEM W DEMO a ja w pełną wersje:P IP: *.adsl.solnet.ch 11.08.04, 21:49 Jest przeciez rowniez kara za klamstwo Oswiecimskie, tzn. podlegasz karze, jezeli stwierdzisz, ze nie bylo zagazowania ludzi w Oswiecimiu. Przeciez dokladnie w ten sam sposob nalezy traktowac tego rodzaju rozprzestrzenianie klamstw na temat II WS. Poza tym czekam na wersje Polska, jak sie gnoi Szwabow. Polskie armie walczyly przeciez przez caly okres wojny, tak ze materialu byloby dosyc, wlacznie z bombardowaniem miast niemieckich z tchorzliwa ludnoscia cywilna ( staram sie dopasowac do niemieckiego poziomu ) z pokazywanymi na tle dziecmi np. Korczaka wchodzacymi do komory gazowej. Na zakonczenie powinna byc scenka z przesiedlaniem Niemcow pod ochrona czerwonego krzyza z Ziem Odzyskanych, w ktorej jeden z eskortujacych pyta innego: "dlaczego wlasciewie nie wysylamy ich wprost do Oswiecimia?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N/A Re: GRAŁEM W DEMO a ja w pełną wersje:P IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 12.08.04, 10:41 Przypuszczam, iż CDV pierwotnie kierowalo się lenistwem - robili RTS-y i chcieli aby były "grywalne symetrycznie" - zwlaszcza jako multiplayer. Jednak teraz "trochę" przesadzili - tłumaczenie się, że chodzi o realizm itd. itp. NAZISTOWSKIEJ PROPAGANDY jest żałosne... Czyli co? Chcieli propagować nazizm i do tego realistycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silent_storm Re: GRAŁEM W DEMO a ja w pełną wersje:P IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 12.08.04, 18:31 Ale na temat gry Panzer General jakos nie robicie takic dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciejch Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.um.wroc.pl 11.08.04, 13:19 Jeżeli nikt z naszych władz nie zareaguje będzie to oznaczać, że zgadza się by nas traktować jak śmieci, o ktore nie warto sie upominac na arenie miedyznarodowej. A propos tego pana z polskiej firmy dystrybuujacej gre-prosze oddac polski paszport i wyjechac do niemiec,albo na leczenie do Lubiaza lub Tworek!!!!No coments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:23 NIECH KTOŚ Z GŁOWĄ WEŻMIE SIĘ ZA TO I ZABLOKUJE DYSTRYBUCJE TEJ GRY OD STRONY PRAWNEJ... A POZA TYM TO ZA TAKI NUMER POWINNO SIĘ ICH POZWAĆ DO SĄDU... TYPOWI ZAKŁAMANI, PROSTACCY NIEMCY... AVE Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 13:27 Gość portalu: Student napisał(a): > NIECH KTOŚ Z GŁOWĄ WEŻMIE SIĘ ZA TO I ZABLOKUJE DYSTRYBUCJE TEJ GRY OD STRONY > PRAWNEJ... A POZA TYM TO ZA TAKI NUMER POWINNO SIĘ ICH POZWAĆ DO SĄDU... TYPOWI > > ZAKŁAMANI, PROSTACCY NIEMCY... AVE A moze do zydowska firma????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silent_storm Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: *.czerniakowska / 80.51.237.* 12.08.04, 18:32 I tak nie zablokujecie dystrybucji tej gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veela Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:28 Skandal. Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimozol polak węgier 2 brathanki IP: 82.177.67.* 11.08.04, 13:29 i tyle .... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: polak węgier 2 brathanki 11.08.04, 13:51 Gość portalu: jimozol napisał(a): > i tyle .... Nie i tyle tylko i do bitki i do szklanki. O i tyle. a moze cos jeszcze???? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A mnie zastanawia jedna kwestia 11.08.04, 13:31 Za GW: "Na niemiecki rynek wprowadziła ją z klauzulą "dozwolone od lat 16". Urzędnicy uznali, że w tym wieku "wszyscy już znają historię i wiedzą, że gra jest stylizowana na nazistowską propagandę"." O ile wiem, to niemieckie prawo zakazuje wszystkiego co jest "stylizowane" na nazism. Czyzby juz sie w Niemczech prawo zmieniolo? Ciekawe... najpierw Pruskie Powiernictwo, teraz lamanie antynazistowskich przepisow. Mnie cos to przypomina... "wszyscy juz znaja historie" - nawet moj pies dosal czkawki ze smiechu... Pomine juz Niemcow - francuska prasa w rocznice powstania Warszawskiego pisala, ze wybuchnelo w getcie... Poza tym, juz sam fakt, ze mozna sie wcielic w dowodce niemieckiej jednostki i z satysfakcja, zgodnie z najdrobniejszymi szczegolami, bo przeciez o nie zadbali autorzy gry - czym sie wrecz chwala, zburzyc jeszcze raz Warszawe, zakrawa... ja w swoim slowniku nie znajduje na to slowa. O polskich dystrybutorze gry nie jestem nawet w stanie sie wypowiedziec. Palce mi dretwieja. Czekam na oficjalne stanowisko polskich wladz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: A mnie zastanawia jedna kwestia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:38 CENZURO WRÓC ???!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: A mnie zastanawia jedna kwestia 11.08.04, 13:45 Dziecinko, o czym Ty mowisz? Cenzura byla zawsze i bedzie. W wiekszosci demokratycznych krajow zakazane sa publikacje tresci nazistowskich, rasistowskich, nawolujacych do mordow, z pornografia dziecieca. Podejrzewam, ze Ci sie zwyczajnie odbilo i nie zdazyles zakryc ust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narod polski Czemu szwaby jeszcze istnieja?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 13:49 Dawno powinno sie pozabijac wszystkich niemcow:/ Przegrali z nami wojne wiec powinni nam sluzyc:) Chcemy wojny z niemcami!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Czemu szwaby jeszcze istnieja?! 11.08.04, 13:53 Gość portalu: Narod polski napisał(a): > Dawno powinno sie pozabijac wszystkich niemcow:/ Przegrali z nami wojne wiec > powinni nam sluzyc:) Chcemy wojny z niemcami!! WODZU PROWAC NA BERLIN!!!!!! JA POLSKA WYGRALEM WOJNE JUZ 1939R oczywiscie ze wgrze Herts of Iron Czyli Europa universalis II WŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Czemu szwaby jeszcze istnieja?! IP: 80.51.255.* 23.08.04, 22:42 Ta gra powinna wystarczyć ci za odpowiedź!!! To jest metoda jaką jeszcze krzyżacy praktykowali. Oni też przedstawiali Polaków i Litwinów w złym fałszywym świetle. Obecnie taka gierka może dobrze namieszać w główkach gostkom z USA i UE - wiadomo jak tam jest z wykształceniem ogólnym (wąska specjalizacja itp.). Mnie dziwi bardziej fakt, że jakaś polska firma zdecydowała się wypuścić ten badziew (o wielkich walorach edukacyjnych na nasz rynek. Choć to również jest odpowiedzią na twoją kwestię. JAK POLAK MOŻE BYĆ TAK DURNY BY COŚ TAKIEGO PUŚCIĆ U NAS NA RYNEK !!!!! JEŻELI JEST TAK DURNY TO NIC DZIWNEGO, ŻE NIEMIASZKI DO DZIŚ BROJĄ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 80.50.165.* 11.08.04, 13:57 ktoś kto tak myśli jest chyba walniety. Przypomnijcie sobie co sie działo w obozach - myśle że to wystarczy!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.warszawiak Re: Goebbels triumfuje zza grobu 11.08.04, 13:59 Gość portalu: Julka napisał(a): > ktoś kto tak myśli jest chyba walniety. Przypomnijcie sobie co sie działo w > obozach - myśle że to wystarczy!!!!!!!!!!!!!! No dla szwabow to nie bo przeciez wedlug nich to my zaczelismy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Ludzi! Przeciez to prawda! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.04, 14:21 Wojne wywolal Franek Dolas! Nie widzieliscie filmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raff Re: Goebbels triumfuje zza grobu IP: 195.150.224.* 11.08.04, 14:27 o rany! cos sie pierdoli na zachodzie... w niemczech steinbach, we francji antysemityzm, w austrii haider... teraz ta gra... Odpowiedz Link Zgłoś