Dodaj do ulubionych

Biliśmy rekordy w ...pijaństwie

02.09.05, 11:01
I tak do Szwedow nam daleko.
To sa chlory nad chlory.
Obserwuj wątek
    • Gość: tak tak [...] IP: 217.153.152.* 02.09.05, 11:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: stary wiarus I żeby poparcie Rydzyka było pocałunkiem śmierci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:33
        ... dla kandydata na kogobądź (posła czy innego prezydenta).
        Tego jeszcze chciałbym dożyć.

• Gość: tak tak Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: 217.153.152.* 02.09.05, 11:05
      jak zawsze kościól dba tylko o swoje cztery litery
      • Gość: psaiakość Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: 217.153.26.* 02.09.05, 11:49
        Jak zawsze kościół dba

• mike-great Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 21:17
        Śmieszny artykuł - bo jak Europa długa i szeroka to wszystkie nacje chleją,
        tylko niektóre robią to dyskretniej, w zaciszu domowym, do lustra, na imprezach
        zamkniętych. A Polak to pośpiewać lubi, i pobratać się, i da upust fantazji
        (tak czy inaczej).
        Nie jesteśmy gorsi od innych.
        Nawet w USA to widać - piją amerykańce, nie tylko te z Jackowa.
        • Gość: Mnich Kielich Czy mozna sie urznac mszalnym winem? IP: 152.75.60.* 05.09.05, 22:11
      • Gość: kane taką norme to ja robie w 3 dni IP: *.compower.pl 04.09.05, 17:05
        Jeśli nie przesadzam z alkoholem bo wtedy to szybciej.
        • Gość: pacal u nas są bardziej rygorystyczne ograniczenia IP: *.bg.am.poznan.pl 05.09.05, 16:51
          dot. prowadzenai po alkoholu.
          U nas jest 0,2 promila, u wielu naszych sąsiadów 0,5.
          Tak że całkiem możliwe że jakby u nas podnieść poziom do 0,5 to również nie
          byłoby tego tak dużo.
          A gdyby za granicą obniżyć granicę do naszego poziomu, to nagle by się namnożyło
          tam pijaków za kółkiem.
    • gigiart miesiąc trzeżwości 02.09.05, 11:48
      żaden klecha nie będzie mi mówił co mam robić a tymbardziej nie będzie mi mówił
      czy mam pić czy nie,ciekaw jestem czy oni sami przestali w sierpniu pić
      • maciek20001 Ty alkoholiku 02.09.05, 13:27
        chlać i tak będziesz , ani kościół ,ani mamusia od tego cię nie odwiodą .Pij
        jak najwięcej, szczerze ci tego życzę,sprzedaj/jeśli posiadasz/
        samochód,mieszkanie i pij,pij,pij.Im szybciej zdechniesz na marskość
        wątroby,tym lepiej dla społeczeństwa.Wreszcie nie będziesz na garnuszku
        państwa,czyli nas wszystkich.Bo już niedługo po pijaku wpadniesz pod
        samochód,lub spowodujesz wypadek ,połamiesz rączki i nóżki i przejdziesz na
        rentę inwalidzką.Ale nie przejmuj się tym zupełnie tylko pij.
        Z twych wypowiedzi wnoszę iż mózg ci już wysiada /to od wódy/,żyjesz w
        nieświadomości i sztucznej euforii.I uważasz się za szczęśliwego
        człowieka.Trwaj w tym dalej,bądż niezłomny.Im więcej wódy i piwa ,tym lepiej,bo
        abstynentem to już nie zostaniesz.
        • gigiart Re: Ty alkoholiku 02.09.05, 13:35
          lol hehehhe nie jestem jakimś alkoholikiem;/ p[ije czase:) chodziło mi o to że
          żaden klecha nie będzie mi mówił co mam robić bo żaden z nich nie jest dla mnie
          autorytetem,niech zajmą się czymś innym niż mówić ludziom co maja robić
          • Gość: Gucio Re: Ty alkoholiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:43
          • Gość: Gucio Re: Ty alkoholiku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 15:55
            A co mamy robić czy przy naszych dziadowskich zarobkach? nas na coś stać? na
            kino?,teatr?,czy wyjście do reastauracji na dobry obiad?.Dziadowskie zarobki to
            i takie dziadowskie życie.Nic dodać nic ująć.No za to klechy to sobie
            żyją,agencje towarzyskie do ukradkowego korzystania a
            jakże,Maybachy,pedofilstwo a jakże.I o czym tu można jeszcze mówić.Ech
            życie,życie - ,ale nie w Polsce.A jakże wszyscy nas uszczęśliwiają -
            Kler ,Politycy różnej maści,Rząd, Sejm,Senat.Tak,tak tylko Wam panowie
            pogratulować,aby tak dalej i z Polski zostanie tylko ,nazwa.Kiedyś Urban celnie
            powiedział,że Rząd się sam wyżywi.A teraz Polska się sama wyludni.
        • Gość: ZDZISIEK M ---------------Piękny jest nasz kraj z lotu ptaka IP: 193.238.14.* 05.09.05, 08:57
          Janek twoje zdrowie !!!! buahahahabuhaha psabuahaha. Pani to w ogóle do nas
          mówi jak mama
      • lena7a miesiąc trzeżwości 02.09.05, 17:09
        Ten apel był skierowany do ludzi (praktykujących) którzy nie nadużywają
        alkoholu, tylko piją sporadycznie ...To miała być forma odmówienia sobie
        czegoś...co w tym złego?
        Czy tak trudno zrezygnować z codziennej puszki piwa?
        Ludzie, przecież taki normalny "klecha" wie że alkoholika nie namówi do tego
        żeby nie pił...

dobrego karczma nie zepsuje, złego kościół nie naprawi!
        • Gość: Tomek Re: miesiąc trzeżwości IP: 134.193.105.* 02.09.05, 18:20
          Icz do kosciola i pomodl sie o rozum, bo piepszysz glupoty.
          • lena7a miesiąc trzeżwości 02.09.05, 23:06
            Pomodlę się ale o rozum dla ciebie...
            A wy sie dziwicie że Polska ma taki wizerunek w świecie...jak ma "takich"
            reprezentantów...

• gd-007 Re: lena7a napisala 03.09.05, 15:46
              Masz racje.Od kilkudziesieciu lat mieszkam na zachodzie duzo podrozuje po
              europie dwa razy do roku Londyn.Hotel miesci sie niedaleko Polskiego Konsulatu
              Polska ulica w Londynie az przykro bieze ze to moi rodacy szkoda mi tych ludzi
    • Gość: przegrzmot Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.dyn.iinet.net.au 02.09.05, 11:54
      Niech sie duchowni wezma za "dokarmianie" bezrobotnych,aby nie musieli tankowac
      ze zgryzoty,na pusty zaladek.Wybaczcie Drodzy Rodacy,ale mam o nich zdanie...
      wypisz-wymaluj,Urbana.
      Mozecie go nie lubic,ale kto lepiej obnaza hipokryzje "czarnych sukienek"....?!
    • Gość: Mariola Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.chello.pl 02.09.05, 11:57
      Pracowałam z duńczykami,niemcami,norwegami ,finami a nawet z eskimosem i
      wierzcie mi Polak w piciu to dziecko przy nich
      • Gość: bas Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 02.09.05, 12:02
        Co z tego ze Polacy pija mniej od Skandynawow, skoro Dunczyk, czy Norweg nie
        wsiadzie pijany za kierownice, a Polak nie bedzie mial przed tym najmniejszych
        oporow
        • Gość: paszka Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.hoop.pl 02.09.05, 12:16
          pytanie brzmi: kogo macie na mysli ??, jeśli chodzi o podlasie to niech nie ma
          mocnych.!!!Uwierzcie.
          • Gość: michu Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.05, 13:20
            Pracowalem z niemcami, holendrami, anglikami i belgami. Slabiutko z nimi. Przy
            wodeczce sie ksztusza, ogolnie miernota. Jedynie piwek troche popijaja i tylko
            to... Przecietnie glowke maja i tak slaba. Najlepsi w te klocki to ludzie z
            kresow wschodnich... Aaaa jak rosjanin polal mi, to po godzinie padlem z
            wyczerpania. Ich to ciezko pobic...
    • dem0kryt Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 12:38
      Oświadczam, że w sierpniu wypiłem tylko 0,5 l piwa.

KTO WYPIŁ ZA MNIE RESZTĘ?
      • Gość: abstynent Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.09.05, 21:58
        Przyznaję się to byłem ja:)
    • Gość: divad Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:43
      hmmmm, zalezy co masz na mysli. mnie 'przydazylo' sie pic z Anglikami, Finami, Niemcami, Amerykanami i naprawde przy Polakach wymiekaja. czy to sie komus podoba czy nie, im dalej na wschod od Odry tym wiecej sie alkoholu przelewa (to co moi znajomi opowiadali o piciu w Rosji czy Gruzji to sa dopiero opowiesci!!). tyle ze mamy mocniejsze glowy, duuuuzo mocniejsze od tych 'zachodnich', wiec wychodzi na to samo. problem stanowi w tym moencie to (jak juz ktos zauwazyl) ze po pijaku Polak wsiada za kierownice:( a ten z 'zachodu' nie! taka jest prawda, smutna...
      • Gość: Monika Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.pixs.philips.com 02.09.05, 14:04
        Tez wsiadaja po pijanemu za kolko - w kazdym razie w Finlandii. Wiem, bo tutaj
        mieszkam. Pija mniej, ale ostrzej. Szybko, bez 'zagryzki i popitki' i dlatego
        tak szybko wysiadaja, kiedy my jeszcze mozemy...
        • Gość: żyd Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.roemd1.lb.home.nl 04.09.05, 14:28
          W Holandii również jeżdżą pod gazem. Tylko że nie piją wódki, a piwo i wino.
          Nawet mają wyższy dopuszczalny poziom zawartości alkoholu, jeśli dobrze
          pamiętam, chyba jest tutaj 0,5 promila. W każdym razie po 2 piwach (0,3), to do
          auta wsiada prawie każdy, bez żenady.
    • Gość: patyk Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:49
      A ja oświadczam, że w sierpniu wypiłem 4 piwka inic więcej. Wódy nie piję
      wcale. Kto więc resztę za mnie wyżłopał. Córka? - niedawno skończyła rok !!!
    • gigiart jakie piwko lubice najbardziej??? 02.09.05, 12:57
      mój ranking:
      1.Harnaś (niekwestjonowany lider \m/)
      2.Dębowe Mocne
      3.Żywiec
      4.Bosman (lokalny patryjotyzm)
      5.Warka
      • vitmik Re: jakie piwko lubice najbardziej??? 02.09.05, 13:00
        1.żywiec
        2.heineken
        3.wojak wszechmocne 9% (nowosc,polecam,moc bez cukru i posmaku spirytusu,browar
        kielce)
        4.lech premium
        5.kazde byleby sponiewierało
        • Gość: Kaziu Re: jakie piwko lubice najbardziej??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.09.05, 13:12
          1.Holba, Primator, Julius Echter, Meissels Weisse..
          2.Kozel
          3.Premier, Radegast
          .
          .
          Poza klasowe niestety:
          163. Tyskie
          164. Zywiec
      • Gość: Tomek Re: jakie piwko lubice najbardziej??? IP: 134.193.105.* 02.09.05, 18:16
        1. Harnas
        2. Okocim Porter
        3. Okocim Mocne
        4. Tyski
        5. Zywiec
        • Gość: Przyjaciel żubra Re: jakie piwko lubice najbardziej??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:06
          na 1. miejscu niekwestionowany lider ŻUBR następnie TYSKIE i ŻYWIEC to mój ranking ,a do samego artykułu to wcale sie nie dziwie że Polacy tak dużo piją pod koniec wakacji przecież to jest ostatnia okazja przed pójściem do pracy czy szkoły po prostu głupotą było ustanawiać ten miesiąc miesiącem abscynencji bo to było z góry skazane na porażke .Tylko jedno mnie zastanawia myśle że tu jest błąd bo Polacy piją bardzo dużo wódki może nawet więcej niż piwa ale mniejsza .A do tych którzy sie burzą że jest tylu ludzi którzy piją to niech sie zastanowią co mówią !! czy oni nigdy nie byli na jakiejś imprezie przecierz żeby impra sie udała to trzeba sie nawalić bo Polacy nie zabardzo lubią sie bawić na trzeźwo !!!!!!
    • Gość: trzeźwyKierowca24L Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:20
      Za taką sytuację odpowiadamy my wszyscy; nikt nas nie nauczył kultury picia alkoholu; uważam że rodzice powinni uczyć dzieci kiedy, jaki alkohol i w jakich ilościach można pić; a nas obowiązują zakazy do 18 roku życia a potem upijamy się do nieprzytomności. Ja mogłem spożywać alkohol przed ukończeniem 18 roku życia, oczywiście w ilościach zdrowego rozsadku;
      a jeśli chodzi i prowadzenie po pijanemu to takim osobom trzeba odbierać prawo jazdy; ja nigdy nie siadam za kółkiem nawet po jednym piwie; ŻYCIE LUDZKIE JEST NAJWYŻSZĄ WARTOŚCIĄ
      • sternsternhard Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 03.09.05, 16:15
        > a jeśli chodzi i prowadzenie po pijanemu to takim osobom trzeba odbierać prawo
        > jazdy;

przecież się odbiera

> ŻYCIE LUDZKIE JEST NAJWYŻSZĄ WARTOŚCIĄ

bzdura
      • iposek Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 05.09.05, 20:32
        Gość portalu: trzeźwyKierowca24L napisał(a):

> Za taką sytuację odpowiadamy my wszyscy; nikt nas nie nauczył kultury picia
        alkoholu; uważam że rodzice powinni uczyć dzieci kiedy, jaki alkohol i w jakich
        ilościach można pić; a nas obowiązują zakazy do 18 roku życia a potem upijamy
        się do nieprzytomności. Ja mogłem spożywać alkohol przed ukończeniem 18 roku
        życia, oczywiście w ilościach zdrowego rozsadku; a jeśli chodzi i prowadzenie po
        pijanemu to takim osobom trzeba odbierać prawo jazdy; ja nigdy nie siadam za
        kółkiem nawet po jednym piwie; ŻYCIE LUDZKIE JEST NAJWYŻSZĄ WARTOŚCIĄ

Koleś, pier... jak potrącony. Nasłuchałeś się bzdetów o kulturze picia wina i
        temu podobnych pierdół a teraz udajesz wielkiego europejczyka. Tu jest Polska,
        kraj na północy Europy, tu się pije ostro i konkretnie. Nasza kultura picia
        polega właśnie na tym że my pijemy po to żeby się sponiewierać jak szpadle.
        Poczytaj źródła historyczne, jak północ długa i szeroka ludzie piją śliwowicę,
        wódę, miód i piwo. Tu nie ma miejsca na jakieś szczyny z winogron a i to często
        rozwodnione (nie powiem czasem, w sprzyjających okolicznościach przyrody też się
        skuszę), tu się pije konkrety a nie jakieś półśrodki!!! Fakt że rażą bandy
        napranych szczyli na osiedlach ale nie zmienia to w niczym tego że nasza kultura
        picia polega na ostrym piciu, choć może raczej przy jakiś okazjach a nie codziennie.
        A co do twojego ostatniego stwierdzenia o tym że życie jest najważniejsze to mów
        za siebie, jak dla mnie jest całkiem sporo rzeczy, spraw za które bez wahania
        poświęciłbym życie swoje lub cudze!!
    • jass26 nie każdy 02.09.05, 13:30
      a ja nie pilem w sierpniu tylko sobie raz zrobilem dyspenze na weselu
      kumpla ;)))
    • Gość: nieznany Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 13:32
      To ku.. niech Kościół nakaże picie alkoholu to wtedy nikt nie będzie pił bo my
      nie lubimy kościelnych nakażów tylko nie potrafimy się do tego przyznać. Ja też
      ich nie lubie i Kościół mam w dupie.
    • wojtekz1 Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 13:36
      No ale gdyby tak Polacy przestali nagle pić, to budżet państwa by się zawalił.
      więc tak naprawdę nikomu w rządzie nie zależy na abstynencji narodu, bo na
      akcyzie i vacie z alkoholi państwo stoi.
    • maciek20001 JAK WIDZĘ WSZYSCY APROBUJĄ PICIE 02.09.05, 13:43
      to przykre,ale jak widać w takim społeczeństwie żyjemy.
      • vitmik Re: JAK WIDZĘ WSZYSCY APROBUJĄ PICIE 02.09.05, 13:54
        nie zyjemy tylko ty zyjesz. juz tow,stalin mowil ze ten kto nie pije jest
        podejrzany. tu jest polska,tu sie pije
        wino we francji i wloszech ci nie przeszkadza to odpindol sie od naszych
        tradycji
        • maciek20001 Re: JAK WIDZĘ WSZYSCY APROBUJĄ PICIE 03.09.05, 12:50
          vitmik napisał:

> nie zyjemy tylko ty zyjesz. juz tow,stalin mowil ze ten kto nie pije jest
          > podejrzany. tu jest polska,tu sie pije
          > wino we francji i wloszech ci nie przeszkadza to odpindol sie od naszych
          > tradycji
          chyba od twoich tradycji.Zdaje się,że już masz wodę w mózgu,a raczej wódę.Takie
          zachowanie jest normalne dla takich jak ty,chamstwo ,agresja i
          euforia.Przeczytaj mój post Pt"Ty alkoholiku" , to do ciebie pisałem.
      • Gość: Bartek z piciem walcza tylko alkoholicy i ich ofiary, a IP: 195.190.143.* 02.09.05, 15:22
        pozostali maja trzezwy stosunek do problemu
    • postka Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 14:20
      a wiecie, ze to francuskie powiedzenie o pijanym jak Polak wcale nie ma
      negatywnego wydzwieku? Powstalo za Napoleona podczas jakichs walk. Polacy
      walczyli w armii Napoleona i po jakiejs bitwie wszystkie oddzialy poszly zapic
      zwyciestwo. Pili, pili, a tu nagle w srodku nocy zostali zaatakowani. I kto
      jako jedyny byl w stanie podniesc sie i walczyc? Polacy oczywiscie bo reszta
      lezala nieprzytomna... i tak o to zasluzylismy na wdziecznosc Napoleona... no i
      od tej pory pijany jak Polak znaczy ze leb ma nie od parady i mimo, ze pijany,
      ciagle nie padl:)
      • Gość: pedro Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:52
        Co zreszta mozna wyczytac w kazdym francuskim przewodniku o Polsce:) Gratuluje,
        Pani Angeliko, trafionego wstepu!
    • Gość: Czepialski Czepiam sie IP: *.chemd.amu.edu.pl 02.09.05, 14:32
      Napisano w artykule: "Statystyczny Polak wypija co miesiąc średnio pół litra
      wódki, niecały litr wina i ponad 6 litrów piwa. W sierpniu - miesiącu
      abstynencji - ilości te wzrosły o kilka procent."

Co znaczy "ilości te wzrosły o kilka procent"??? Co najwyzej mogłoby byc "W
      sierpniu ilości te BYŁY WYŻSZE o kilka procent" Bo jezeli WARTOSCI (a nie
      ilosci) wzrosły o kilka procent to wartość średnia sie też powinna
      automatycznie zmienić a to nie wynika z tresci
    • Gość: derobson Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: 5.5R* / 193.194.132.* 02.09.05, 14:46
      pierwsza czesc tego francuskiego przyslowia jest takze aktualna, wiec nihil
      novi
    • Gość: szym Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie IP: 195.117.138.* 02.09.05, 15:54
      nie masz imprezowicza nad irlandczyka, ci to dopiero pija
    • klaryska Re: Biliśmy rekordy w ...pijaństwie 02.09.05, 15:56
      ale pijani nie jezdza samochodami, tudziez rowerami i na ulicy raczej pijanego
      sikajacego nie zobaczysz.
    • Gość: kazmirz w sierpniu są takie święta że tylko się upić !!! IP: *.acn.waw.pl 02.09.05, 16:03
      Mam się cieszyć że 1 sierpnia banda gó..arzy podpuszczona przez fantastów z
      Londynu doprowadziła do zburzenia Warszawy i śmierci 200.000 cywili ???
    • Gość: Jonek Dzień Święty Święcić IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 16:06
      W sierpniu jest wiele świąt a przecież nawet w biblii jest napisane aby dzień
      święty święcić. Więc świętujemy! Zgodnie z przykazaniem biblii.
    • Gość: pan pijak Kto nie pije- jest podejrzany IP: *.chello.pl 02.09.05, 16:08
      taka jest prawda, nie piją tylko agenci i jacyś zasrani modnisie co lubią "być
      trędi" i powiedzieć "wogóle nie piję alkoholu"
      • zewszad_i_znikad Re: Kto nie pije- jest podejrzany 05.09.05, 08:39
        Wcale mi nie zależy, żeby być trędi, po prostu nie toleruję smaku alkoholu i
        nie czuję potrzeby otumaniania się. Kiedyś zgadałam się na zawodach sportowych
        (!!) z kilkoma polskimi dziennikarzami i jak wyczułam, że ich to dziwi, to już
        wręcz dumnie opowiadałam... oczy im na wierzch wychodziły, że można nie pić,
        nie palić, nie tykać narkotyków i nie uprawiać seksu.
        • Gość: netix Re: Kto nie pije- jest podejrzany IP: 213.195.139.* 05.09.05, 09:09
          a co złego jest w seksie?
        • Gość: yls Re: Kto nie pije- jest podejrzany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:11
          Kiedyś zgadałam się na zawodach sportowych(!!) z kilkoma polskimi dziennikarzami
          i jak wyczułam, że ich to dziwi, to już wręcz dumnie opowiadałam... oczy im na
          wierzch wychodziły, że można nie pić,nie palić, nie tykać narkotyków i nie
          uprawiać seksu.

No tak, tylko z czego byłaś dumna?? BTW nie tykam prochów, nie palę, ale co do
          reszty to muszę zapytać to po co żyć?? nie mówię że chlanie i seks są
          najważniejsze ale są na tyle fajne że uprzyjemniają nam życie, no przynajmniej
          niektórym
    • mietly_do_domu MIESIAC TRZEZWOSCI W WAKACJE.... 02.09.05, 16:17
      w WAKACJE ustanowic MIESIAC TRZEZWOSCI??? trzeba byc deklem zyjacym w nierealnym
      swiecie
    • fryderykus a gdzie lewy spirol, bimber i swojskie wino? 02.09.05, 16:19
      myśle ze jestsmy w czołówce swiata!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka