setorika 21.12.05, 12:02 Ja bym jeszcze dorzuciła degustacje polkich potraw wigilijnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojtek Re: Polska szopka raduje Niemców IP: 82.148.37.* 21.12.05, 12:44 Polska szopka, czyli Rydzykland. Ja tez zrywam boki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacques Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.chello.pl 21.12.05, 13:10 No nie wiem; a taka szopka to nie obraża przypadkiem uczuć muzułmanów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.telia.com 21.12.05, 15:08 Moi muzulmanscy sasiedzi obchodza Boze Cialo az sie kurzy i wiesz jak argumentuja: to wprawdzie nie "nasze" swieto ale narodziny dziecka sa zawsze radoscia. A wogole pan Jezus jest uznawany za proroka w Koranie tylko zeby o tym wiedziec trzeba czytac a nie obnosic sie ze swoim nieuctwem. Wesolych Swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:43 Wydawało mi się, że Boże Ciało obchodzi się w maju i z Bożym Narodzeniem nie ma nic wspólnego. No, ale nie będę się wypowiadał bo jeszcze się okaże, że obnoszę się ze swoim nieuctwem....aż się kurzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.telia.com 21.12.05, 17:02 mialo byc oczywiscie Boze Narodzenie ale tak to jest jak sie biega pomiedzy karpiem a komputerem opowiadajac jednoczesnie na telefony sluzbowe. Cala reszta poza tym zgadza sie, seeU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:55 Obraża, obraża... ...ale Boże Narodzenie to dziś wielkie święto konsumeryzmu - kto by pozwolił sobie na niszczenie takiej pięknej "tradycji".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neo Polska szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:25 Chyba raczej Niemcy mają ubaw z Polski. I to po pachy. Od zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Polska szopka 21.12.05, 16:16 taaaaaaaaak: bo Niemcy to "madry" naród. >Fachidioten<, czyz nie tak sie o nich mówi?? Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech? Zgłupiała. Przykłady mozna mnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Polska szopka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:54 > Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie > wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech? > Zgłupiała. Z tego co wiem, nie ma żadnego Tyrolu, który należałby do Niemiec. A i pewnie niewiele osób nazywa Tyrol włoski jako właśnie...Tyrol. Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Polska szopka 23.12.05, 13:46 i własnie o to chodziło w tej rozmowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyrolczyk Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.12.05, 10:35 setorika napisała: > Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie > wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech? > Zgłupiała. A kto by nie zglupial na pytanie o niemiecki Tyrol ??? Czy Twoje pytanie mialo dowiesc wyzszosci Twojej nad ta Niemka? Taaak sie zblaznic !!! Ciekawe czy ta Niemka na jakims forum daje przyklad Polki pytajacej o niemiecki Tyrol? Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Fachidioten 23.12.05, 13:41 No tak, cała sytuacja troszkę wyciagnieta z kontekstu. Chodziło o to, że pytalismy ją, gdzie leży ta mieścinka, do której się wybiera, czy jeszcze w Niemczech, czy już po za granicami. I dla mnie to jest dziwne, drogi Tyrolczyku, że ona nie wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrolczyk Re: Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.12.05, 20:37 Pewnie ja zatkalo, ze ktos nie wie, ze nie ma niemieckiego Tyrolu? Oj naciagane te Twoje tlumaczenia. Zblaznilas sie i tyle. Tak los karze wywyzszajacych sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Fachidioten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:36 odczep sie przesladowco bez tozsamości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyrolczyk Re: Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.12.05, 11:17 setorika lub r to znaaaaacznie baaaaardziej jednoznaczna tozsamosc. chciala pokazac jaka to ona yntelygentna, a inna glupia, no i sie ZBLAZNILA. Zalosne proby tlumaczenia sa tylko ZENUJACE. Odpowiedz Link Zgłoś
tyrolczyk1 Re: Fachidioten 24.12.05, 11:30 Gość portalu: r napisał(a): > odczep sie... Dobra, odczepie sie. Wlasnie przeczytalem, ze setorika nie jest bezmozgowym lewakiem. Glosowala przynajmniej dobrze. setorika napisala: >Przyznaję się, głosowałam na Kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Polska szopka 21.12.05, 19:41 Gość portalu: neo napisał(a): > Chyba raczej Niemcy mają ubaw z Polski. I to po pachy. Od zawsze. Nie prawda, Niemcy w boże narodzenie stają się bardzo sentymentalni, sami stawiają szopki w kościołach a i w prywatnych domach ich nie brakuje. Coś mi się wydaje że trzeba więcej informacji o sąsiadach w obydwu narodach. Myślę że te wszystkie katastrofy i nieszczęścia w postaci wojen i zatargów ostatnich stuleci, polega na niewiedzy o, i ignorancji sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flamaster Re: Polska szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:49 Niemcow, tez juz zdrowo porabalo, od czasu, jak maja swojego papieza. Ach najwazniejsze, ich B-16 dawny wspolpracownik STASI, juz uzdrawia!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: Polska szopka raduje Niemców IP: 81.210.98.* 21.12.05, 14:32 To wspaniała idea, oby takich więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delfina Myślałam, że chodzi o metaforę z tą szopką:) IP: 217.197.76.* 21.12.05, 14:58 Bo szopka to u nas jest, oj tak, zwłaszcza od przejęcia władzy przez pisiorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witek Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.05, 18:12 Podzielam zdanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misspolonia Szopka, ale nareszcie jest jakis wystrugany towar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:26 ktory nadaje sie na export !!! Brawo!! Juz nam niegrozny deficyt budzetowy. Alleluja i do przodu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obw Re: Szopka, ale nareszcie jest jakis wystrugany t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:47 Pewnie,niemieccy bezdomni będa podziwiać nasze cacko.Może któryś się nawróci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.ny325.east.verizon.net 22.12.05, 07:56 nas tez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśkov A może niech ks. Jankowski z Brygidy im też wstawi IP: 212.160.165.* 22.12.05, 08:03 swoją szopkę? Odpowiedz Link Zgłoś