Dodaj do ulubionych

Polska szopka raduje Niemców

21.12.05, 12:02
Ja bym jeszcze dorzuciła degustacje polkich potraw wigilijnych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wojtek Re: Polska szopka raduje Niemców IP: 82.148.37.* 21.12.05, 12:44
      Polska szopka, czyli Rydzykland. Ja tez zrywam boki...
    • Gość: Jacques Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.chello.pl 21.12.05, 13:10
      No nie wiem; a taka szopka to nie obraża przypadkiem uczuć muzułmanów ?
      • Gość: a Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.telia.com 21.12.05, 15:08
        Moi muzulmanscy sasiedzi obchodza Boze Cialo az sie kurzy i wiesz jak
        argumentuja: to wprawdzie nie "nasze" swieto ale narodziny dziecka sa zawsze
        radoscia. A wogole pan Jezus jest uznawany za proroka w Koranie tylko zeby o
        tym wiedziec trzeba czytac a nie obnosic sie ze swoim nieuctwem. Wesolych
        Swiat.
        • Gość: b Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:43
          Wydawało mi się, że Boże Ciało obchodzi się w maju i z Bożym Narodzeniem nie ma
          nic wspólnego. No, ale nie będę się wypowiadał bo jeszcze się okaże, że obnoszę
          się ze swoim nieuctwem....aż się kurzy....
          • Gość: a Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.telia.com 21.12.05, 17:02
            mialo byc oczywiscie Boze Narodzenie ale tak to jest jak sie biega pomiedzy
            karpiem a komputerem opowiadajac jednoczesnie na telefony sluzbowe. Cala reszta
            poza tym zgadza sie, seeU
      • Gość: b Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:55
        Obraża, obraża...

...ale Boże Narodzenie to dziś wielkie święto konsumeryzmu - kto by pozwolił
        sobie na niszczenie takiej pięknej "tradycji"....
    • Gość: neo Polska szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 13:25
      Chyba raczej Niemcy mają ubaw z Polski. I to po pachy. Od zawsze.
      • setorika Re: Polska szopka 21.12.05, 16:16
        taaaaaaaaak: bo Niemcy to "madry" naród. >Fachidioten<, czyz nie tak sie o nich
        mówi?? Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie
        wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech?
        Zgłupiała.
        Przykłady mozna mnożyć.
        • Gość: b Re: Polska szopka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.05, 16:54
          > Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie
          > wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech?
          > Zgłupiała.

Z tego co wiem, nie ma żadnego Tyrolu, który należałby do Niemiec. A i pewnie
          niewiele osób nazywa Tyrol włoski jako właśnie...Tyrol.
          • setorika Re: Polska szopka 23.12.05, 13:46
            i własnie o to chodziło w tej rozmowie :)
        • Gość: Tyrolczyk Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 22.12.05, 10:35
          setorika napisała:

> Zapytałam kiedys Niemkę, gdzie leży ta miejscowość, do której sie
          > wybiera. W Tyrolu. Pytam w którym, w Niemczech, Austrii czy może we Włoszech?
          > Zgłupiała.

A kto by nie zglupial na pytanie o niemiecki Tyrol ???

Czy Twoje pytanie mialo dowiesc wyzszosci Twojej nad ta Niemka?

Taaak sie zblaznic !!!

Ciekawe czy ta Niemka na jakims forum daje przyklad Polki pytajacej o niemiecki
          Tyrol?
          • setorika Re: Fachidioten 23.12.05, 13:41
            No tak, cała sytuacja troszkę wyciagnieta z kontekstu. Chodziło o to, że
            pytalismy ją, gdzie leży ta mieścinka, do której się wybiera, czy jeszcze w
            Niemczech, czy już po za granicami. I dla mnie to jest dziwne, drogi Tyrolczyku,
            że ona nie wiedziała.
            • Gość: tyrolczyk Re: Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 23.12.05, 20:37
              Pewnie ja zatkalo, ze ktos nie wie, ze nie ma niemieckiego Tyrolu?

Oj naciagane te Twoje tlumaczenia.
              Zblaznilas sie i tyle.
              Tak los karze wywyzszajacych sie.
              • Gość: r Re: Fachidioten IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 21:36
                odczep sie przesladowco bez tozsamości
                • Gość: tyrolczyk Re: Fachidioten IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.12.05, 11:17
                  setorika lub r to znaaaaacznie baaaaardziej jednoznaczna tozsamosc.

chciala pokazac jaka to ona yntelygentna, a inna glupia, no i sie ZBLAZNILA.

Zalosne proby tlumaczenia sa tylko ZENUJACE.
                • tyrolczyk1 Re: Fachidioten 24.12.05, 11:30
                  Gość portalu: r napisał(a):

> odczep sie...

Dobra, odczepie sie. Wlasnie przeczytalem, ze setorika nie jest bezmozgowym
                  lewakiem. Glosowala przynajmniej dobrze.

setorika napisala:

>Przyznaję się, głosowałam na Kaczora
      • wardog1 Re: Polska szopka 21.12.05, 19:41
        Gość portalu: neo napisał(a):

> Chyba raczej Niemcy mają ubaw z Polski. I to po pachy. Od zawsze.

Nie prawda, Niemcy w boże narodzenie stają się bardzo sentymentalni,
        sami stawiają szopki w kościołach a i w prywatnych domach ich nie brakuje.
        Coś mi się wydaje że trzeba więcej informacji o sąsiadach w obydwu narodach.
        Myślę że te wszystkie katastrofy i nieszczęścia w postaci wojen i zatargów
        ostatnich stuleci, polega na niewiedzy o, i ignorancji sąsiada.
      • Gość: flamaster Re: Polska szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 09:49
        Niemcow, tez juz zdrowo porabalo, od czasu, jak maja swojego papieza.
        Ach najwazniejsze, ich B-16 dawny wspolpracownik STASI, juz
        uzdrawia!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aguś Re: Polska szopka raduje Niemców IP: 81.210.98.* 21.12.05, 14:32
      To wspaniała idea, oby takich więcej
      • Gość: Delfina Myślałam, że chodzi o metaforę z tą szopką:) IP: 217.197.76.* 21.12.05, 14:58
        Bo szopka to u nas jest, oj tak, zwłaszcza od przejęcia władzy przez pisiorów
      • Gość: Witek Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.dip.t-dialin.net 21.12.05, 18:12
        Podzielam zdanie!!!
    • Gość: misspolonia Szopka, ale nareszcie jest jakis wystrugany towar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 18:26
      ktory nadaje sie na export !!! Brawo!! Juz nam niegrozny deficyt budzetowy.
      Alleluja i do przodu!!
      • Gość: obw Re: Szopka, ale nareszcie jest jakis wystrugany t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:47
        Pewnie,niemieccy bezdomni będa podziwiać nasze cacko.Może któryś się nawróci?
    • Gość: mikolaj Re: Polska szopka raduje Niemców IP: *.ny325.east.verizon.net 22.12.05, 07:56
      nas tez
    • Gość: Miśkov A może niech ks. Jankowski z Brygidy im też wstawi IP: 212.160.165.* 22.12.05, 08:03
      swoją szopkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka