Dodaj do ulubionych

Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlaku

• Gość: Krociech Uważam, że powieszenie na latarni IP: *.sm-rozstaje.pl 12.04.06, 11:28
      byłoby w tym przypadku jak najbardziej uzasadnione.
      Znacznie bardziej odstraszające niż jakieś trzy lata za pobicie niewinnego, bezbronnego człowieka wymierzone przez współpczującego bandycie sędziego.
    • miastomakow Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 11:28
      kolejne efekty rządów PiS-u, dziekujemy...
    • Gość: Maniek Gościnność górali IP: *.178.wp3.ptc.pl 12.04.06, 11:29
      "W stolicy polskich gór od wczoraj nie mówi się o niczym innym. Ludzie nie
      potrafią, a nawet nie chcą uwierzyć w to, co się stało. Bo góralom nie mieści
      się w głowie, żeby bandytyzm dotarł do ich ukochanych gór!"
      Co za bzdury jak byłem na wycieczce szkolnej w 2 klasie liceum na Gubałówce w
      biały dzień pijani w sztok młodzi górale rzucili sie na moją grupę (wycieczka
      klasowa z dziewczynami i panią z biologii i geografii) bez powodu i pobili 2
      chłopaków (którzy szli pierwsi) w obronie staną wuefista ale i on dostał parę
      ciosów i chodził przez cała wycieczkę z podbitym okiem. Oczywiscie nikt nic nie
      ukradł ale Górale do bitki sa skorzy czasem bez powodu.Być może to był jeden
      przypadek na tysiące ale widziałem to na własne oczy.
    • Gość: monitor06 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:32
      studentka psychologii a taka głupia
    • Gość: pynio Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:35
      Widziałem kiedyś jak się
      dymali na szlaku.
      Teraz to pewnie i pedały
      zaczną się pokazywać.
    • Gość: Pablo Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 213.30.130.* 12.04.06, 11:39
      Gdyby to sie zdarzalo czesciej, mozna by sie przejmowac ale to byl tylko jeden
      przypadek.nie mozna popadac w paranoje i nie jezdzic w gory! w miescie
      codziennie ile jest pobic z kradzieza i jakos ludzie zyja..po prostu trzeba
      uznac to za przypadek psychopatow.przeciez w zakopanem mnostwo burakow, wpadli
      na wspanialy pomysl zeby uderzyc w gory miast rabowac na miescie - poszli na
      latwizne.
    • Gość: turysta Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 11:52
      2 lata temu zostawiłem w trakcie spływu kajakowego komórkę na postoju.
      Przepadła. A też myślałem, że na szlaku sami mili ludzie, pozdrowienia, itp.
      Rok temu jechałem na wakacje, zatrzymałem się na campingu pod Łodzią (Marki?),
      zostawiłem termos obok samochodu z piciem dla córki, w nocy złodziejaszki
      połakomili się na ten stary termos. A gdybym się nie obudził w aucie, to
      rozwaliliby bagażnik na dachu, bo już się przymierzali. Smutne.
      • maliszus1 Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 12:43
        w 2001 musiałem natychmiast wrócić z Zakopanego do domu. Jechałem nocnym
        pociągiem z Krakowa do Warszawy, sam w przedziale i zasnąłem. Ok. 5 rano
        poczułem, jak ktoś mi próbuje wyciągnąć plecaczek spod głowy - 2 karków chciało
        się obłowić na mnie. Wywiązała się 'mała' przepychanka. Na szczęście tego typu
        zawodnicy nie umieją walczyć w tłoku i małych pomieszczeniach, co pozwoliło mi
        ich szybko 'zgasić'. Konduktor, który się pojawił po chwili, powiedział, że
        oczywiście, zaraz policja, sok i cały panteon władz się zjawi. Po czym kolesie
        sobie wyszli na najbliższej stacji (Warka chyba). Na moją delikatną uwagę, że w
        sumie to można ich było aresztować, powiedział, że on rozumie, ale oni jeżdżą
        tym pociągiem często i jak on im coś zrobi, to wrócą z kumplami i coś mu
        połamią... Poza tym, to ja ich pobiłem, więc to może ja bandyta jestem? Po
        takim dictum ucieszyłem się, że chociaż im wpier...
        Problem polega na tym, że nie każdy może takim gnidom wpier...
    • Gość: dowcipny Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.06, 11:58
      No Janosik juz nie zyje, to Zbojnicy sie rozpuscili i napadaja nawet na samotne
      kobiety.Bidno nasa Polsko.
    • ssik_nwdj Money honey, lenin zasrany. 12.04.06, 12:02
      • Gość: gość Re: Money honey, lenin zasrany. IP: *.aster.pl 12.04.06, 12:04
        czemu policja nie gania dresow?? wszedzie są nad morzem, w gorach :( potrafia
        bez powodu atakowac i krasc ,moim zdaniem zero tolerancji to jest to
      • kbor Okazyja czyni zlodzieja!!! 12.04.06, 16:34
        Hej!!!

I jest sama sobie winna ta Pani...
        • sowa_46 A takiego idiotę należy odstrzelić!!! 12.04.06, 17:23
          kbor napisał:

> Hej!!!
          >
          > I jest sama sobie winna ta Pani...

Trochę polskiego szamba przemawia przez ciebie!!!
    • Gość: staff Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:07
      Nie dajmy bandytom zmienić gór! Pozdrawiajmy się nadal, ufajmy sobie, tak jak
      dawniej.
      • Gość: hellio dzięki, staff IP: *.acn.waw.pl 12.04.06, 13:32
        Już mi ręce opadły, i szcżęka mi opadła i miałam przestać czytać i w końcu
        dotarłam do twojego postu jak do jakiejś, nie przymierzając, oazy...
        Serdecznie cię pozdrawiam, H
    • Gość: Chorzowiak :) na Śląsku IP: 217.97.195.* 12.04.06, 12:13
      na ślasku to jest szkoła życia ! szczególnie dzielnice cudów jak np. Bobrek w
      Bytomiu czy całe Świętochłowice ...a ale to tylko 2 przykłądy ,tutaj to trzeba
      umiec sie trzaskac ! w/w miejsca to rejony gdzie pozamykali kopalnie ,huty etc
      wiec slams totalny a deb**** to tam nie brakuje , jak sie zapuszczamy z
      Chorzowa do Bytomia wieczorem to zawsze 12-15 osób i to czasami było mało :D:D
    • Gość: krm Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:15
      to pewnie byli kibice wisły
    • theladyofthehousespeaking Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 12:17
      zamiast zwiększać ilość patroli niech zrobią portret pamięciowy i niech ich po
      prostu złapią. policja wielokrotnie udowadniała, że jeśli jej naprawdę na czymś
      zależy to potrafi być skuteczna.
      • Gość: bezportek Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 65.222.254.* 12.04.06, 15:11
        Poblazliwosc dla bandytow, tolerancja dla pijakow, pochwala zlodziejstwa,
        uwielbienie dla pierwszej d.. zrobionej z ostatniej k... i wot, mamy
        spoleczenstwo wielokulturowe, owoc wytezonej pracy dziesiatkow piewcow wiodacej
        roli proletariatu i prawa wyboru zboczenia, jakie komu pasuje. Te same menele,
        ktore ochoczo demoralizowaly sie za nierzadu lewacizny, teraz lamentuja nad
        upadkiem obyczajow, ktory same w glupocie swojej spowodowaly.
        Proletariat zawsze wariat.
    • milena.rl Pokolenie jpII - walczy kamieniami 12.04.06, 12:22
      .
    • Gość: maciej Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.06, 12:27
      Trzeba ich koniecznie zlapac.Sa ludzie ktorzy ich widzieli.
    • Gość: Robert Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 195.117.249.* 12.04.06, 12:44
      Trzeba imijac Zakopane z daleka !!!
    • Gość: Szary To zakrawa na paranoje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:48
      Nie ma co dawać się zwariować. Kretyństwo jest wszędzie. Nie jest możliwe, by
      jakieś miejsce było absolutnie bezpieczne. Tam gdzie są ludzie jest, po prostu,
      potencjalna możliwość jakiegoś rozboju. Wielki szok? To zakrawa na paranoję.
    • Gość: H-HH Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.adsl.alicedsl.de 12.04.06, 12:56
      Gorale - wiekszosc to chamy i prostaki a w oczach tylko widza pieniadze jakie
      mozna by wyciagnac od turystow. Bylem tej zimy w Zakopanem, bardzo sie
      rozczarowalem. Zaskoczyla mnie nie spotykana w innych regionach polski chciwosc
      i chytrosc tych ludzi. Pozatym uwazaja sie za pepek swiata. Za te same
      pieniadze mozna juz praktycznie jechac w Alpy i sie bawic na poziomie. Gorale
      miejcie sie na bacznosci.
      • rebjot Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 13:16
        Może masz trochę racji ale piszesz nie na temat. Co ma pazerność i chamstwo
        górali wspólnego z pobiciem turystki?
    • Gość: emes Taniej i bezpieczniej jest po drugiej stronie IP: 62.29.248.* 12.04.06, 12:58
      u Czechów i Słowaków.
      Żarcie za pół darmo, alkohol (a szczególnie piwo) za darmo, a ludzie dużo
      życzliwsi.
    • Gość: Poziomka Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: 156.17.128.* 12.04.06, 13:07
      Jeśli o mnie chodzi to okulary jej zabrali, żeby w razie szybkiego ocknięcia się
      nie rozpoznała delikwentów :) (wyrażenie, że "nawet jej okulary zabrali" tak
      trochę razi całkowitą ignorancją dedukcji :P)
    • krytyka.org Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak 12.04.06, 13:28
      z jednej strony to straszne, ale z drugiej nie rozumiem dlaczego akurat szlak
      mialby byc wyjety z dzialan bandytow. miejsce jak kazde inne.
      ---------
      www.krytyka.org
      opinie, prace naukowe, komentarze
    • Gość: bez Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.abc.com.pl 12.04.06, 13:31
      Nie dajmy się zwariować. Warto wziąć pod uwagę ile osób w Tatrach spaceruje
      samotnie narażając się tym samym na przykre sytuacje. A jednak takie wydarzenia
      jak to ostatnie zdarzają się niezmiernie rzadko. Nie dajmy sobie wmówić, że
      zdziwczenie obyczajów dotarło na górskie szlaki, bo tak nie jest. Warto
      oddzielić wrażenie jakie powstaje po kilku nagłośnionych wydarzeniach od
      rzeczywistości, co naturalnie nie oznacza, że nie warto być ostrożnym:) Tak czy
      inaczej dreptając co roku po tatrzańskich ścieżkach nie zauważyłem żadnego
      zwiększenia zdziczenia obyczajów. No chyba, że mówimy o zakopiańskich ulicach w
      długi weekend majowy, albo kolejce do koleiki na Kasprowy. Ale to jednak dwie
      różne rzeczy:) Pozdrowienia:)
    • Gość: SWX77 Przeczytajcie - b a n d y t y z m -w Zakopcu IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 13:32
      Górale są zaskoczeni?
      A co powiedzą na to, że kilka lat temu w jednej z tatrzańskich dolin została zamordowana studentka?
      A co powiedzą na to, że ok. 8-10 lat temu w Tatrach na szlaku zamordowano parę 22-latków (chłopaka i dziewczynę)?
      A co z zamordowaniem Pershinga w Zakopanem?
      A co z samochodami kradzionymi turystom spod pensjonatów, z tego co wyczytałem w miesiącach szczytu ginie ich prawie tysiąc miesięcznie?
      A co z gangami kieszonkowców na Krupówkach i Kasprowym?
      A co z okradaniem plecaków w schroniskach i stancjach?
      A co nocnymi bijatykami na Krupówkach i pod dyskotekami, gdzie piorą się turyści bez karków i w dresach?
      A co z faktem, że w Zakopanem jest największa szansa spotkania w knajpie członka mafii, bo to ich ulubione miejsce wypoczynkowe (do niedawna)?
      A co powiedzą na to, że turyści zostawiają dziennie na szlakach kilka ton śmieci (w rowach) i idąc szlakiem palą non stop papierosy i piją alkohol?
      A co powiedzą górale o sobie, skoro w sądach toczy się kilka spraw o pobicie turystów, gdzie 6 górali z autokarów lub bryczek wyskoczyło i skatowało turystę, bo ten nie chciał ich przepuścić bez kolejki na szlaku?
      I tak mógłbym wymieniać bez końca.
      Mam za sobą 11 wypraw do Zakopanego.
      Trzy razy mnie okradziono, raz pobito.
      W tym syfiastym Zakopanym, do którego zawsze wracam.
    • Gość: ery ludzie niepanikujcie!!! jak słysze ze ktos rezygnu IP: *.kapelusz.pl / *.kapelusz.pl 12.04.06, 13:39
      rezygnuje zwyjazdu w óry bo kogos pobili to smiac sie chce!! to sie musiało
      kiedys stać a ze to byli mlodzi gó..arze to niemozna muwic juz o jakims gangu
      czychającym na turystów!!! ja nigdy niezrezygnuje z wypadu w gówy !
      • Gość: SWX77 Pobicia turystów są w Zakopanym codziennie! IP: *.toya.net.pl 12.04.06, 13:51
        Miejscowa prasa co rusz donosi o pobitym czy okradzionym turyście. Są gwałty itd. Ludzie! Przecież Zakopane to jest miejsce wczasowe! Tam przyjeżdżają ludzie Z KASĄ, mający DOBRE SAMOCHODY oraz PEŁNE PORTFELE. Jest rzeczą oczywistą, że razem z nimi przebywają tam złodzieje, kieszonkowcy, gwałciciele, mordercy, oszuści i inne typki spod ciemnej gwiazdy.

Pobicia turystów i kradzieże ich mienia zdarzają się w Zakopanym CODZIENNIE, w miesiącach urlopowych (przerwa majowa, wakacje, sylwester, święta, zima) - wiele razy dziennie.

Czy wy myślicie, że w Zakopanem nie ma przestępczości i nagle to jedno pobicie turystyki było pierwsze w historii?

Puknijcie się w główki.

W ciągu ostatnich lat zamordowano na szlaku pod Zakopanem dwie młode dziewczyny i jednego chłopaka. Widać już wszyscy zapomnieli.
      • Gość: Kozica Słowacja- jest jedno zasr..e miejscePrzez Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:08
        Jeżdżę od lat na Słowację w Tatry. Wszędzie jest czysto, nawet na dworcach.
        Jest tam jednak jedno zas...ne dokumentnie miejsce: stacja kolejowa w Nowej
        Leśnej, czyli tam gdzie mieszkają masowo Polacy - przeważnie studenci z Krakowa
        ale nie tylko...
        Fetor bije od stacyjki na 5 kilometrów. Wieczorem spotkać tam można kompletnie
        pijanych Polaków... Nasi rodacy na trasach też raczą się piwem i są przeważnie
        zawiani.
        Nowa Leśna leży pomiędzy Starym Smokowcem a Popradem.
        Super kwatery w prywatnych domach po bardzo niskich cenach.
        Warunki 100% lepsze niż w Zakopanem a na trasach spokojniej.
        W Zakopanem i okolicy spotykaliśmy się często z pijanymi agresywnymi góralami.
        Co oni pitolą, że jest u nich bezpiecznie jak to od nich właśnie można od
        zawsze w ryj dostać za frico.
    • Gość: lolo Re: Zakopane w szoku po pobiciu turystki na szlak IP: *.wola1.demo.net.pl / *.ples.pl 12.04.06, 13:40
      Do czego to PiS doprowadził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka