Dodaj do ulubionych

Jakie mądre te dziewczynki

IP: *.who.vectranet.pl 05.05.06, 16:26
LOL!
Pokaż mi pan dobrą stronę prowadzoną przez 12-15latkę?
Chodzi wam o te "słŁłŁłIiIiIt blogassski" i inne śmieszne strony? Dlatego że
dziewczyny podłączą sobie słuchawki i robią blogi?
Nie rozśmieszajcie mnie. Jeśli hitem na dobrą stronę jest dla was www.lady-
jewel.mylog.pl to... brak słów.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dark Templar Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.who.vectranet.pl 05.05.06, 16:36
      Aha, przeczytałem dokładnie ten artykuł i... myślalem ze padnę.
      Te całe blogi to nie jest żadna zabawa z HTMLem i innymi rzeczami. Poza tym, te
      Blogi są zwyczajne G-Ł-U-P-I-E - większość po prostu jest tak okropna (lady
      jewel...), ze się nie da patrzeć. No ludzie, jeśli już robicie jakąś opinię, to
      weźcie pod uwagę, o czym mówicie... Dziewczyny czytające "Newsweeka"
      i "Politykę"... no tak, ale akurat ,,Bravo Girl" to głupi szmatławiec, pełen
      różowych piosenkarzy. Ja naprawdę nie rozumiem tego... I nie mam nic do
      dziewczyn; mówię po prostu, że zażenowało mnie to "porównanie". Chłopcy są
      głupsi, bo nie czytają kretyńskich gazet dla dziewczyn (Bravo Girl? Chyba sam
      tytuł mówi, dla kogo to jest przeznaczone?), nie robią głupich blogów (znam
      gościa co robił bloga i był wartościowy - nie epatował "sŁłłItoWyM r00shem").
      Panowie eksperci - spójrzcie lepiej na to, jaka jest TREŚĆ tych wszystkich
      blogów/innych ścierwowatych gazetek, a POTEM dopiero powiedzcie, czy te
      dziewczyny takie mądre są. No? I co? Na co wychodzi?
      "Lepiej być cicho i wyglądać jak głupek, niż się odezwać i rozwiać
      wątpliwości" - i to jest dewiza męskiej części narodu! Tej nastoletniej,
      oczywiście... Więc ten artykuł to wierutna BYZYDUUURAAA!
    • Gość: Pigmey Zacofani eh? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 17:00
      Po uspokojeniu, kilku długich oddechach, przeczytalem ten artykuł po raz drugi i wnioskuje ze "wzyszosc" techniczna dziewczyn ogranicza sie do prowadzenia blogów(Nie wymaga to znajomosci HTML a wiekszasc portali udostepnia obszerne instrukcje "idiot-freindly" na temat pisania), korzystania z komunikatorów, czy drukowania sobie informacji na lekcje. No nieee no to przeciez jest zaawansowana informatyka, nie powiem. Dziwne tylko, że pracując w 32 osobowym zespole programistycznym, mamy 100 % plci męskiej. Dziwne, ze adminami stron www, forów etc. Są przewaznie ludzie plci męskiej. Dziwne, ze najwieksze swiatowe zespoly, twórcy systemu blogów, sieci komórkowej itd. to tez w wiekszosci Panowie! Czy Bill Gates jest Kobietą? Czy Panowie z Flagship studio to transwedyci? Czy Ktokolwiek jest w stanie wskazac jakąs dziewczynę która jest w stanie uczynic chocby 1/10 tego co potrafil Kevin Mitnick? od 5 lat obracam sie w srodowisku informatyki; I znam naprawde niewiele dziewczyn które chociazby wiedzą co to C++, model siatkowy czy chociazby piksel (o samym programowaniu juz nie mówiąc). Czy "madrymi informatyczkami" mozemy nazwać osoby które myslą ze uklady scalone mamy od Ufo, internet od starozytnych a gry to poprostu kilka plików w odpowiednio nazwanym folderze? Z calym szacunkiem ale pan redaktor powinien rzetelniej upewniac sie czy jego artykuły są zgodne z prawdą. Z poważaniem, Pigmey.
    • Gość: TYRIANUS Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 19:32
      TEN KTO TO PISAŁ(PISAŁA ZAPEWNE) MA NIEŹLE NAJE..E WE ŁBIE :S
    • Gość: liju Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 21:55
      KOPERNIK TEŻ BYŁA KOBIETĄ!!!!
    • Gość: wierus Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: 62.141.227.* 05.05.06, 21:59
      hahahahahaha jaki zart. Prawie kazda dziewczyna nie potrafi napisac strony
      skladajacej sie z czegos wiecej niz koloru tla i nazwiska na srodku. Boze
      widzisz i nie grzmisz! A co za sztuka napisac blog? w necie mozna znalezc
      tysiace szablonow a te "madre dziewczynki" tylko wpisuja "czesc jestem Ania mam
      12 lat szukam kolezanek i kolegow! Kocham TokioHotel!" Przeciez ten text jest co
      namniej nie na miejscu... Znam 12 latka, ktory bierze sie za OC i programowanie
      [jesli dziewczynki wieddza o co chodzi]. Przykro mi ale dziewczyna i komputer =
      klopoty!
      Sam widzialem na informatyce do czego sie ograniczaja : "ty zobacz jaka ona ma
      super kiecke" [po obejrzeniu zjdec z jakiejs dyskoteki" i one sa madrzejsze i
      lepiej znaja sie na technicE? a pozatym wygralo zestawienie "polityka newseek i
      bravo girl" ^^^^^ blagam nie zartujcie tak bo juz ze smiechu nie moge... LOL!
      • Gość: patryqa Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 20:18
        co prawda to prawda(co do artykułu),ale walisz ogólnikami niestety, uwierz mi:
        jest niewielki(ale zawsze) odsetek dziewczyn interesujących się
        sportem,polityką, itepe. i często właśnie takie są uważane za DZIWNE przez
        te "bravogirlsowe".ale wolę być "tą dziwną" niż "rooshową lalunią".
        pzdr:]
    • Gość: joorva Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:09
      Tja... przeczytałem to sobie... potem przeczytałem na głos, jak się kompani (i
      kilka kompanek) podnieśli z ziemi, to przeczytałem jeszcze raz... :] Jak to
      siędzieje że w gazecie takie rzeczy się pojawiają??? Przecież za taki artykuł z
      miejsca bym się łapał za dowolnie inne czytadło. Ludzie, nie twierdze że
      kobiety so głupsze czy coś, ale sposób w jaki autorka artykułu próbowała to
      przekazać ludziom chyba jednak zmusza do zatwardziałego myślenia stereotypami.
      Już nie bede się uzewnętrzniał bo ludzie przedemnąpisali na czym polega piasnie
      blogów, oraz czytanie polityki przekładanej bravo girl. (czy to że kiedyś
      czytałem na klopie o fuzji termojądrowej znaczy że ja jestem genialny czy moja
      kupa? :P ). Tak więc w dobrej wierze potraktuje ten artykuła jako wzorcowy
      przykład dadaizmu i puszczę w niepamięć.

Ale w kwestii puenty tegoż artykułu to ja najzwyklej padłem... Szanowna Pani
      redaktor albo jest niepoprawną feministką, albo był to mocno nietrafiony (w
      odniesieniu to merytorycznej strony reszty artykułu) dowcip. Jeśli więcej tego
      będę widział w prasie to założę międzynarodową organizację szowinistyczną,
      która będzie ścigała takie teksty po całym świecie i wyciągała konsekwencje...

Tyleż chciałem przekazać, pozdrówcie genialne nastki znad Wisły ;)
    • Gość: Wrotek Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:12
      LOOOOOOOOOOOOL co to za filozofia napisać blog skoro jest miliard szablonów w necie !! Śmieszni są ci angole ;] Pokażcie mi stronę 15 letniej dziewczyny napisanej np w javie ;] jeżeli sa naprawde tak inteligente to zrobią to bez problemów. To jest śmiech na sali !!
      • Gość: Aga Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.05.06, 22:52
        Hahahahhahaa mam 16 lat i zastanawiam się nad głupotami jakie tu wypisują. Ja
        nigdy nie pisałam blogów (niestety) i nie czytam polityki. Czemu ta kobieta
        ośmiesza nastolatki w tym artykule ? NIedorzeczność. Hhahah blogi piszą. Bravo
        wypasss. A ja się dziwiłam, czemu takie głupie te 13latki są, ale skoro ludzie
        widza w nich geniusze to fakycznie daleko nie zajedziemy.
    • Gość: Żiber Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.05.06, 23:02
      Dziękuję autorce artykułu o uświadomienie mnie, że robienie blogów jest trudne i
      skomplikowane. Jestem w 1 klasie gim. o profilu informatycznym, ale co ja wiem
      ,nie? Autorka wie pewnie lepiej. Czy jeżeli przeczytam sobie politykę to będę
      wypas mądry itd. ? Artykuł robi dwie rzeczy. 1. Ukazuje, że dziewczyny w tym
      wieku są naprawde głupie i zajmują się pierdołami. 2. Autorka i inni ludzie
      zachwycają się półgłówkami. Mam pytanie, jeżeli promuję się takich ludzi jak te
      przedstawione w artykule to dokąd my zmierzamy właściwie ? :/
      • Gość: ak47 Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:54
        ;] musze przyznac ze si enaprawde usmialem :D
        "Nie wiem naprawdę, jak ci młodzieńcy później dostaną się na studia"
        gwozdz programu :D

wydaje mi sie ze czas spedzony przed komputerem niejest miarą czegokolwiek :]
        niektorzy potrzebuja siedziec caly dzien aniektorzy 20 minut zeby wykonac tąsama
        prace zwazywszy na to ze wiecej jest mezczyzn informatykow wnioskuje ze kobiety
        tyle czasu spredzają przy kompie bo nie są w stanie sie wyrobic w krotszym
        czasie :] niewidze nic przyjemnego i edukujacego w pisaniu blogow czy czytaniu
        bravo girl :] i za to tez zostane potepiony :/
        jestem tym mało rozgarnietym ktory niepowinien studjowac bo zna lepsze sposoby
        spedzania wolnego czasu niz pisanie blogow ??
        zenada
    • Gość: Plastikman Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:16
      Mam takie pytanie do autorki tego tekstu. Co oznacza zdanie "nie wspominając o ustawieniu nagrywania w DVD" ??
      • Gość: joorva Re: Jakie mądre te dziewczynki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:40
        teżsię nad tym zastanawiałem, szczerze mówiąc to odniosłem wrażenie że chodzi o
        wciśnięcie czerwonego przycisku "rec" w odtwarzaczu dvd z funkcją nagrywania...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka