sebastiannos 03.08.06, 21:00 Mam pytanie, jak mozna napisać, że mimo iż przychód spadł o 46% to sprzedano więcej gazet jeżeli cena gazety została obnizona o mniej niz 46%?:)))))))))))) KłAMCZUSZKKI Z AGORY:):):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebastiannos HEHEHE, no chyba że... 03.08.06, 21:04 spece z Agory stawiały sobie za cel spadek sprzedaży przy odniżce ceny:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dobrze wam tak nie macie pojęcia jak zrobić dobrą gazete, partacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [ i ] Pozbywajcie się tych akcji, będą lecieć na łeb IP: *.crowley.pl 03.08.06, 23:38 Nic już nie uratuje kochanej Agory... A było tak pięknie. Gdyby Rywin chciał mniej i dobiliby targu z red, Michnikiem to Agora byłaby potęgą. Dziwne, że dwóch mądrych Żydów tak spaprało geszeft. Niewybaczalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee do sebastiannos - a wiesz, iz mozna zaprenumerowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:11 Wyborcza w cenie 1zl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Trudny kwartał Agory IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:52 Jeśli przychodem jest cena gazety pomniejszona o marżę sprzedawcy to spadek ceny był większy niż 50 % Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz GW mozna bardzo prosto zamienic w dochodowa, 03.08.06, 23:54 i to nawet bardzo, gazete. Wyrzucic management wlaczenie z Maleszka, wprowadzic nastepny pro Polski i zrobic z GW reprezentujace spoleczenstwo polskie, Polakow i sprawy Polskie w Uni i Niemczech a nie jak dotychczas reprezentowac POlewice i interesy Niemiec i Uni w Polsce, na szkode Polski. Takiej wlasnie polskiej gazety brakuje, powodzenie byloby gwarantowane. Jak dlugo GW pozostaja gazeta antypolska, tak dlugo bedzie z roku na rok slabsza i slabsza i slabsza..... az w koncu zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Trudny kwartał Agory 04.08.06, 08:38 Dawajcie częściej takie tytuły na jedynce: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1715307,0.html?skan=3503437 Ostatnio często wpada mi w ręce "GW" w wersji papierowej. Nie czytam tego nawet. Albo pooglądam obrazki albo w ogóle nie otwieram. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Trudny kwartał Agory 04.08.06, 08:44 podobnioe jak ja brzydzę się Ozonem i Dziennikiem Odpowiedz Link Zgłoś
t-800 Re: Trudny kwartał Agory 04.08.06, 09:11 "Ozonu" w rękach nie miałem, "Dziennika" nie czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrabia Wyborcza zanika... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:26 Jeszcze jakis rok temu bylem wiernym czytelnikiem GW, ale od pewnego czasu chce mi sie rzygac jak otwieram ta gazete. Realizacja "misji" nie jest mozliwa przez dziennik wielkonakladowy, ktory musi byc OBIEKTYWNY! A ciagle ataki na PIS (tez sie nie zgadzam z ich "programem", ale wkurza mnie nieustanny atak i nienawisc ziejaca z gazety), nieustanna i bezkrytyczna promocja pedalstwa, idiotyczne akcje w stylu "zablokujmy budowe drogi ekspresowej w imie obrony storczykow" itp zniszczyly calkowicie wizerunek GW. Teraz czytam dziennik (jeszcze sie go ucze...) i po GW siegam juz tylko z ciekawosci. I to coraz rzadziej. I takich osob jest wiecej, takze wsrod zarzadzajacych funduszami, co widac po kursie akcji... Rownia pochyla, panowie i panie z Agory... Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g spokojnie sobie poradzi 04.08.06, 11:30 Każdy ma swój gust. Ja natomiast czytywałem do stycznia Rzeczpospolitą i jak zobaczyłem Kurskiego w telewizji, czerwonego ze wściekłości, pokazującego wyborczą i mówiącego coś o wściekłym ataku na PiS, to stwierdziłem, że to pismo dla mnie. Ich obowiązkiem jest patrzeć władzy na ręce, zwłaszcza jak postępują głupio (co jest częste obecnie). Dziennik parę razy kupiłem i uważam, że tego się nie da czytać (róznica taka jak między Wprost a Polityką), a strony z brązową obwolutą to wręcz poziom "super ekspresu". A to, ża jak byłem w maju w Berlinie i żona przeglądała jakieś berlińskie pismo (żeby zobaczyć ciekawe wystawy), a właścicielka mieszkania spojrzała i z obrzydzeniem stwierdziła: to jest pismo Axel Sp, tylko mnie w tym utwierdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro coś tu nie tak? z moich obserwacji wynika IP: *.chello.pl 04.08.06, 10:43 że papier toaletowy jest coraz droższy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Trudny kwartał Agory IP: 62.29.248.* 04.08.06, 11:14 Zarzad zapowiada ciecia kosztow. Nietrudno sie chyba domyslic o jakie koszty chodzi. Na miejscu pracownikow agory szukalabym pracy. Bo przeciez zarzad nie bedzie cial pensji sobie i dyrekcji. Jak zwykle oberwa szarzy pracownicy, ktorzy i tak zasuwaja tam za poldarmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: Trudny kwartał Agory IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 04.08.06, 11:43 tylko co tam pozostało do cięcia, w latach 2002-2005 wykoszono z 1000 osób, a pracy nie ubyło, czyli ten sam skład osobowy /za te same od 5 lat pieniadze/ zasuwa, a efektów nie ma...- a nie ma bo nie rzadko ktora spólka ma takeigo pecha do zarządu, pod koniec 90-tych lat mówiło się o deywersyfikacji żródeł dochodu, o inwestycjach w inne media i cóz mamy 2006 rok, a dalej wszystko opiera się na Gazecie Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
ab_extra Cóż, Miller nie załatwił telewizji... 04.08.06, 11:47 Stąd wynikła wojna, która zmiotła SLD. A tu kolejna przykra niespodzianka: wybory wygrał PiS, który równierz Agorze telewizji nie załatwi, więc Wyborcza rozpoczęła kolejną wojnę. Tylko efekty inne od oczekiwanych. Odpowiedz Link Zgłoś
medeksza Co z oddziałami lokalnymi GW? 04.08.06, 11:50 Ciekawe, gdzie dokładnie Agora zacznie ciąć. Po raz kolejny wraca powtarzana od lat plotka o likwidacji lokalnych oddziałów Gazety Wyborczej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Trudny kwartał Agory IP: 62.29.248.* 04.08.06, 12:28 Tez uwazam, ze zarzad jest do bani. Jak tak popatrzec, to wiekszosc ich inwestycji to nieporozumienie. Ale dziwnym trafem nikt z zarzadu nie zostal za to zwolniony. Zwolniono natomiast pracownikow. Slabo mi sie robi o tym jak czytam na portalu agory o jej wartosciach. Smiech na sali. Coz najwyrazniej brakuje szanownemu zarzadowi odrobiny samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Trudny kwartał Agory IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.08.06, 12:37 Gość portalu: Dorota napisał(a): > Tez uwazam, ze zarzad jest do bani. Jak tak popatrzec, to wiekszosc ich > inwestycji to nieporozumienie. Ale dziwnym trafem nikt z zarzadu nie zostal za > to zwolniony. Taktyka taka sama jak w Unii Wolności. Tam też same porażki i ciągle te same "autorytety" na kierowniczych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Trudny kwartał Agory 04.08.06, 12:52 to prawda, za co się nie wzięli, to spieprzyli - chociażby City Mag. A Activist nadal wychodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Trudny kwartał Agory IP: 62.29.248.* 04.08.06, 13:01 Niestety. Najbadziej to zal pracownikow, ze to oni musza odpowiadac za bledne decyzje zarzadu, ktory ma dziwnie dobre samopoczucie na swoj temat. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Trudny kwartał Agory 04.08.06, 14:36 nie pierwszy to przypadek kierowników debili. Sam pracowałem kiedys w firmie, w której Dyrektor sprawiał wrażenie niezrównoważonego psychicznie - efekt - połowa pracowników posżła na bruk. Myślę, że to sprawa akcjonariuszy - czy nadala chcą tracić pieniądze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Trudny kwartał Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:09 Cena akcji powinna dalej spadac, bo w tym roku nasila sie rozdawanie akcji darmowych wsrod pracownikow. Oni raczej nie czuja jakies szczegolnej wiezi z firma wiec od razu kiedy moga oddaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent cooper Re: Trudny kwartał Agory IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 04.08.06, 12:44 Ano tak, wiaze ich koniecznosc pracy, duża częśc tych przyjętych w pierwszych latach - to przyjęcia "po znajomości", często to są ludzie dziwnych zawodów, ze średnim wykształceniem, nie będe tu przytaczał przykładów, a co do akcji - pracownicy kupuja je po złotowce, nawet obecne 30 zł to dla nich kosmiczne przebicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelekl Re: Trudny kwartał Agory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:22 pracownicy kupuja je po złotowce, nawet obecne 30 zł to dla > nich kosmiczne przebicie No bo to własnie taki innej odmiany socjalizm. Dlatego dołuje. Odpowiedz Link Zgłoś