Gość: ja Biżuteria ze zmarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 20:39 Klecha jak zwykle gada byle co.Popatrze na grobowce marmurowqe w głównej alejce i wiecej niz 10tys euro tam stoi.a TAK MOZE SIE DYNDAC NA SZYI)))) Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Dlaczego tylko diament a nie trupia czacha 14.09.06, 08:30 zawieszona na szyi. P.S. Czy w tej gazecie opisują tylko kretynów? cos o kaczce co kocha busha, coś o dornie co nie kocha giertycha, coś o lekarzach kochających zwierzątka (inaczej), coś o snajperze w Kanadzie. Dzizas k... ja pier. Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Dlaczego tylko diament a nie trupia czacha 14.09.06, 09:13 teraz słowa "pamiątka po babci" nabierają nowego znaczenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo998 A jak wpadnie taki diament do kloaki albo szamba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:24 Co wtedy??? Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? 13.09.06, 20:41 Po tym wydobywaniu węgla,prasowaniu,szlifowaniu,to z nieboszczyka nawet wspomnienia nie zostaną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chrzescijanka. Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? IP: *.alb.east.verizon.net 13.09.06, 20:46 ...Sodoma iGomora w naj-ochydniejszym wydaniu ???!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nedfan Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? 13.09.06, 21:05 Wydaje mi się, że bardziej ohydne jest gnicie w ziemi. Lepsza kupka popiołu, a później z tego ładny kamyczek, niż góra zgniłego mięsa pełnego białych robaków. Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? 13.09.06, 23:10 a może jeszcze lepiej z tłuszczu nieboszczyka mydło zrobić, mięso na karmę dla zwierząt, a włosy na skarpety, nic się wtedy nie zmarnuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vandejka Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.06, 10:54 halfoat napisał: > a może jeszcze lepiej z tłuszczu nieboszczyka mydło zrobić, mięso na karmę dla > zwierząt, a włosy na skarpety, nic się wtedy nie zmarnuje > Zapomniałeś o skórze na torebki Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? 14.09.06, 11:06 a do torebki diamencik w komplecie Odpowiedz Link Zgłoś
fuckinmailing Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? 14.09.06, 10:51 chyba Sodomia, taka z ciebie chrzescijanka jak z koziej d. risentasche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokatorka Re: Głupoto,czy ty masz jakieś granice??? IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.06, 10:53 Gość portalu: Chrzescijanka. napisał(a): > ...Sodoma iGomora w naj-ochydniejszym wydaniu ???!!!!!!!!! Sodoma i Gomora jest w Twojej ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
critic O co ci chodzi, (pseudo)chrześcijanko? 14.09.06, 12:00 Przecież w Biblii jest napisane "z prochu powstałeś, w proch się obrócisz". Ale nic nie zakazuje przekształcenia tego prochu w jakąś ładniejszą i trwalszą formę. Co, może lepiej, żeby trupa powoli pożerały robaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scarfa Biżuteria ze zmarłych IP: *.chello.pl 13.09.06, 21:18 Pomysł genialny, po prostu w pytę... Nie dość, że spadek lesi, to jeszcze taki zdiamentowany truposz jest świetną inwestycją. Jak wnukom się nie uda babci sprzedać, to można zawsze jeszcze zakład szklarski otworzyć... Piewrsze narzędzie już jest... A tak nas poważnie - wyekstrahowany węgiel tyle ma wspólnego ze zmarłym, co nic. Kilka lat wcześniej siedział sdobie w jakiejś marchewce czy krówce, jeszcze wcześniej w trawie czy dżdżownicy... Tak, że jak ktoś ma ochotę na sztuczne diamenty, to jego sprawa. Nie ma mowy o żadnej profanacji - czysta chemia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EPOXY Biżuteria ze zmarłych IP: *.ipartners.pl 13.09.06, 21:42 Wszelka głupota idzie z zachodu. To jest porażka. Jeśli kogoś na to stać, to może potwierdzić swoją miernotę i brak poszanowania dla swoich zmmarłych bliskich w każdy, nawet najbardziej dziwaczny sposób. Straszne jest to co mówi ten jezuita, ale Kosciół chyba też popada w materializm... A cztery - czy dwadzieścia tysięcy euro - to zrobi wrażenie na każdym. Odpowiedz Link Zgłoś
owocowyraj Re: Biżuteria ze zmarłych 13.09.06, 22:00 Ze mnie moga nawet grzebien zrobic, jak sobie chca. No wybaczcie, ale po smierci cialo to juz tylko kawalek miesa i jak ktos stwierdzil, zgnije w piachu wsrod robakow. Przyjemniej chyba byloby byc takim diamencikiem. Szacunek dla bliskich mozna wyrazic na wiele roznych sposobow, niekoniecznie zakopujac ich w piachu. A tak naprawde... okazujmy go im za ich zycia, bo po smierci nie przyda im sie juz. Odpowiedz Link Zgłoś
critic Re: Biżuteria ze zmarłych 14.09.06, 12:02 Zmuszacię ktoś do tego? Nie? To nie zabraniaj innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt7 W poniedziałek tatuś, a mama na specjalne okazje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:10 Przepraszam, ale nie mgę tego traktować poważnie, chociaż sama prosiłam syna o kremację. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Motyw literacki mi się plącze po głowie... 13.09.06, 22:20 To mi przypomina "Diunę" Franka Herberta i uroczyste destylowanie wody z umarłych... W sumie to samo - dla Fremenów woda była cenna jak dla nas diamenty... ;-) → → → → → → → → → → Odkryjmy Białoruś! odkryjmybialorus.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyament Re: Motyw literacki mi się plącze po głowie... IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.06, 10:50 Raczej z Norwida: Coraz to z ciebie, jako z drzazgi smolnej, Wokoło lecą szmaty zapalone; Gorejąc, nie wiesz, czy stawasz się wolny, Czy to co twoje, ma być zatracone? Czy popiół tylko zostanie i zamęt, Co idzie w przepaść z burzą - czy zostanie Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament, Wiekuistego zwycięstwa zaranie! Ale jednak woda w Diunie była warunkiem sine qua non przeżycia, natomiast diament jest raczej ozdobą. Li i jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maćko Kremacji mówię nie. IP: *.smgr.pl 13.09.06, 22:42 Ja tam wolę żeby chociaż kości ze mnie zostały, a tak to kupka popiołu :( Przecież z tego nawet DNA nie da się wyciągnąc ani niczego innego. Na podstawie czaszki można zawsze zobaczyć jak człowiek wyglądał za życia. Z kupki popiołu nic nie można określić, człowiek znika ze świata w 100% - zostaje tylko popiół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Szklane oko IP: *.retsat1.com.pl 13.09.06, 23:10 A może ktoś chciałby szklane oko z krematorium. Sprzedam od zaraz! ------------------------------------------------- Głupota ludzka nie zna granic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Biżuteria ze zmarłych IP: *.gorzow.mm.pl 13.09.06, 23:24 może najpierw niech się zastanowią sami czy chcieliby żeby z nich ktoś zrobił sobie ozdóbkę na szyję?? co do wspomnianych tu świętych, jestem katolikiem, i chociaż jest tu powszechne używanie różnych relikwii, to też jestem zdania że najlepiej byłoby zostawić ich w spokoju, bo czy ktoś się ich o to pytał czy chcą leżeć rozrzuceni po świecie w kawałkach?? druga sprawa związana trochę z tymi świętymi, to jeśli już ktoś na upartego będzie ich brał za argument, to niech zauważy chociaż ze oni są że tak to ujmę we własnej postaci (nie zaprzeczając temu co pare linijek wyżej napisałem), a przerabianie ciała na błyskotkę to już na pewno przesada a jak ktoś się ze mną nie zgadza to niech poda jakiś argument który będzie na tyle mocny żeby powalić to o co mi chodzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ppo 4000 euro to raczej skromny pogrzeb. 13.09.06, 23:33 To raptem ok. 15000 złotych. Nie będzie za taką sumę pogrzebu "z pompą". Niedawno miałem pogrzeb w dalszej rodzinie- bliscy zmarłego wydali nań (łącznie ze stypą) 50000 pln. Pogrzeb owszem, wystawny, ale nic specjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sulineczka Re: Biżuteria ze zmarłych IP: *.res.east.verizon.net 14.09.06, 00:23 Co to za bzdura !!!Przeciez w Stanach nie wolno dzielic prochow, wiec oficjalnie takie praktyki nie sa dozwolone. Prochy przekazywane sa w calosci w zaplombowanej plastykowej torbie, ktora w zaleznosci od zamowienia, skladana jest w urnie lub nie. Urna takze jest plombowana. Z prochu powstales i w proch sie obrocisz ! Osobiscie uwazam, ze jest to najwlasciwszy sposob traktowania zwlok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyobraźnia Biżuteria ze zmarłych IP: 212.127.95.* 14.09.06, 00:47 ...dziadziuś będzie dyndał przy komórce?.. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Biżuteria ze zmarłych 14.09.06, 03:46 Nie jest profanacja ? Bo tylko czesc zwlok ? No to ja sobie zycze : - naszyjnik z zebów - obraz ze skóry - szalik z wlosów - oczy plastyku - serce w akwarium - ciu.lika w wazonie - cyc.ki w konserwie Obrzydliwe! Dawidowicz, USA, Antwerpia, szlifowanie diamentów........... Czy rabbi pozwolil tez Zydom, czy tylko dla gojów ? Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Biżuteria ze zmarłych 14.09.06, 03:50 No i zastanówcie sie, jak oni ten wegiel "wyciagaja"......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavulonik Takie rzeczy to tylko w Łodzi IP: *.gemini.net.pl 14.09.06, 05:43 jak w temacie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pavulonikowa Re: Takie rzeczy to tylko w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 06:42 Tylko w Łodzi,zgadza się czy oni oszaleli to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
fuckinmailing Re: Takie rzeczy to tylko w Łodzi 14.09.06, 10:50 a jak! to moje miasto :D btw. no ja osobiscie nie chcialabym nosic pierscionka z dziadka, chociaz dziadek pewnie nie mialby nic przeciwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Biżuteria ze zmarłych IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 14.09.06, 06:48 A jak sie ktos pomyli i przysle nie ten diament co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlie Brown Biżuteria ze zmarłych IP: *.toya.net.pl 14.09.06, 07:30 Będą sprawdzać, kto zamawia, a potem ekskomunika, tortury i przepisowa pielgrzymka na Jasną Chole...eee, Górę. Na kolanach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Biżuteria ze zmarłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:12 Czego to ludzie nie wymyślą żeby zarobić, ale też i wydać kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 aniołek Najlepiej nosić IP: 217.153.134.* 14.09.06, 08:26 w zębie, albo pępku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchista Biżuteria ze zmarłych IP: *.sm-rozstaje.pl 14.09.06, 08:38 No to juzwiemy skad wzięły sie bogactwa niekóryh krajów... po prostu swoich jeńców przetwarzli na diamenty.. ateraz tametode po prostu rozpowszechniają. Odpowiedz Link Zgłoś
krywalska Biżuteria ze zmarłych 14.09.06, 10:24 Ja tam jestem za - wolę świecić na czymiś palcu po smierci niż żeby maiły mnie robaki zrzerać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Biżuteria ze zmarłych IP: *.wup.opole.pl 14.09.06, 11:12 to jest to!! bardzo mi się ten pomysł podoba! Zamiast zniknac w ziemi lub urnie, zostać zamieniony w brylant..forever. Jak pamiątka po ukochanej osobie. Mam nadzieję że pseudo religijni fanatycy nie zamkną tej drogi. Nie da się ukryć że zwkłego człowieka na to nie bedzie stać, ale jak znam zycie to bogaci i tak na lewo będą to robic. Więc lepiej żeby było oficjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledź Biżuteria ze zmarłych IP: 213.17.164.* 14.09.06, 11:49 większą skromność? a grobowce papieży? o czym ten ksiądz mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d " Nasza firma oferuje również naszyjniki wykonane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:56 z ząbków szanownego denata - jest to przemiła pamiątka po ukochanej osobie ..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko najpierw krematorium, potem blyskotki IP: *.cargosped.com.pl 14.09.06, 12:12 o-brzyd-li-we!!! Odpowiedz Link Zgłoś