Dodaj do ulubionych

Zrobieni w internet

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:30
I po co tyle zachou? Ja mam neostrade i place 28 zlotych z hakiem, do tego
bezprzewodowy internet mi zaoferowano za 1,22 zlotego miesiecznie a wczoraj
zadzwonil pan z neostrady ze za w tej samej cenie dadza mi 30 programow
telewizyjnych i nic mnie to nie bedzie kosztowalo. Narzekac na molocha to wy
potraficie a i tak ludzie ich wybieraja poltora miliona ludzi to najlepsza
decyzja jaka ocenia sie neostrade a nie kilka artykulow poirytowanych
dziennikarzy pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 09:31
      I po co bylo tyle zachodu panie redaktorze? Ja mam neostrade i place 28
      zlotych z hakiem, do tego
      bezprzewodowy internet mi zaoferowano za 1,22 zlotego miesiecznie a wczoraj
      zadzwonil pan z neostrady ze za w tej samej cenie dadza mi 30 programow
      telewizyjnych i nic mnie to nie bedzie kosztowalo. Narzekac na molocha to wy
      potraficie a i tak ludzie ich wybieraja poltora miliona ludzi to najlepsza
      decyzja jaka ocenia sie neostrade a nie kilka artykulow poirytowanych
      dziennikarzy pozdrawiam
      • Gość: m@rcin Re: Zrobieni w internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 10:51
        ale bzdurki piszesz.
        może ty dostałes taką ofertę ale np ja.
        płaciłem 96 zł (za 512kbit)+ 10 za liveboxa + 50 za abonament.
        i nie obejmowały mnie żadne promocje.
        a 1,5 miliona ludzi wybrało neostradę bo to monopolista właśnie: robią problemy
        takim jak pan redaktor i przez to ludzie wolą zostać z tym co mają.
        i na tym telekomuna wygrywa
        • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:08
          Zgadzam sie z poprzednikiem, to co teraz sie dzieje to jest utrudnianie przez
          telekomune życia konkurencji, to było do przewidzenia. Ja zrezygnowałem z
          Neostrady 6 lutego i jak na razie ją mam bo zgodnie ze starym regulaminem tak
          powinno być ( miesięczny termin wypowiedzenia )chociaż przez chwile miałem
          wyłączoną. W błękitnej linii opowiadają bzdury że przy zmianie regulaminu jest
          skrócony termin wypowiedzenia, to był pierwszy sygnał ze jest coś nie tak.
          Proponuje wszystkim którzy zostali zrobieni w balona przez telekomune
          skontaktować się z UKE, dostaną tam informacje co zrobić w takim wypadku.
          • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:14
            A tu strona UKE z numerem telefonu:

www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?place=Lead01&news_cat_id=71&news_id=722&layout=3&page=text

to co zrobiła telekomuna ze skróconym terminem wypowiedzenia umowy jest
            niezgodne z regulaminem Neostrady, proponuje wszystkim zrobionym w balona nie
            puscić tego bezkarnie, zadzwoniłem na błękitna linie a potem do UKE i mam dalej
            Internet zgodnie z regulaminem ( miesięczny termin wypowiedzenia ).
        • swan_ganz Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 23:23
          On nie pisze żadnych bzdurek...
          TPSA swoim aktualnym abonentom oferuje teraz w ramach dotychczasowej umowy ?(i
          kosztów) dwukrotne zwiększenie prędkości, dostęp do Cyfry + przez Liveboxa i
          telefonię internetową. Czyli w moim przypadku będę miał neostradę 1024 + 100
          programów kodowanych + telefon w necie.... A wszystko to za 28zł przez pierwszy
          rok umowy i 66 zł w trakcie drugiego.
          • color.one Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 23:29
            i w ten sposob wlasnie tp wykancza konkurencje - najpier winduje ceny w gore a
            jak sie okazuje ze musi odstapic czasc swojego rynku to kupczy klientow
            windowaniem cen w dol.... zaden alternatywny nie ma szans zaoferowac takiego
            samego zestawu uslug za ta cene...
            • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:34
              Ja nie zauważyłem windowania cen w dół, poza tym jeżeli telekomuna obniży cenę
              to przyczepi sie do tego UKE, zresztą czy nie jest dziwne że trzeba płacić za
              utrzymanie łącza 36 zł a za Multipakiet TP 1024 opłata miesięczna ( przy umowie
              na 24 miesiące w promocji ) wynosi 64 zł a za samą Neostrade 1024 ( też w
              promocji ) 62 zł bez abonamentu lub opłaty za utrzymanie łącza. Telekomuna robi
              sobie jaja na całego.
              • color.one Re: Zrobieni w internet 09.03.07, 00:43
                no to cytuje (dot dsl tp): Skorzystaj z promocji usługi dostęp do internetu DSL
                tp i płać tylko 1 zł netto za abonament przez pierwsze 6 miesięcy. Przez kolejne
                18 miesięcy opłaty będą nawet o 39% niższe niż w cenniku.

a jak myslisz, o ile % sa nizsze stawki dla operatorow alternatywnych
                (odsprzedajacych te uslugi pod swoja marka) w ramach oferty bitstream acess ?
                • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 01:01
                  O ile pamiętam to Energis dostał 49% upust hurtowy zresztą tak zadecydował UKE.
                • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 01:11
                  Poza tym ta promocja jak napisałeś dotyczy DSL a nie Neostrady a i tak w dalszym
                  ciągu jest to drożej niż np. w Dialogu.
          • Gość: 666 Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 00:16
            To jest kiepska oferta w porównaniu do Dialogu. Zresztą usługa telewizji przez
            Livebox'a w telekomunie jest bardzo mało popularna, liczy się szybki dostęp do
            Internetu.
            Następna sprawa to nie ma takiej promocji, 28 zł jest przez pierwsze 6 miesięcy
            a potem jest 76 zł przez 18 miesięcy.
      • Gość: szlag Re: Zrobieni w internet IP: *.eranet.pl 08.03.07, 20:19
        świetne są wypowiedzi ludzi, którzy cóś wiedzą, ale nie bardzo wiedzą co.

osoby, które miały neostradę dłużej, niż Ty, geniuszu, nie mogły wyobraź sobie
        skorzystać z oferty 28 PLN/pół roku. Musiały się karkołomną drogą z umowy
        wycofać, składając wypowiedzenie. potem w nadziei, że trafi im się coś
        lepszego, poszły do netii, ale zanim się netia zabrała za realizację, juz
        zadzwoniła tepsa z tą właśnie propozycją.

tak to się właśnie odbyło u mnie.

• Gość: o Re: Zrobieni w internet IP: 195.117.192.* 09.03.07, 10:15
        Nie pomyślałeś gościu komentujący o tym, że jeśli ktoś ma niski abonament w
        tp , to żeby mieć internet musi płacić więcej, a jeśli nie ma abonamentu, to
        musi bulić 30 zł miesiecznie,
      • Gość: aa Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 12:41
        nieprawda. te 29 zl jest tylko przez 6 mies, potem 62zl
    • Gość: Sceptyk Zrobieni w internet IP: 217.11.134.* 08.03.07, 10:55

Artykuł " Zrobieni w internet " to bezczelność albo 2 w 1. Na jednej
      stronie "Metro " reklamuje Neostradę TP S.A., a na drugiej zniechęca do
      rezygnacji z usług dotychczasowego monopilisty.
      Ja wypowiedziałem umowę Neostrady 10 lutego, a w dniu 12 lutego podpisałem
      umowę na dostęp do internetu w siedzibie Netii w Warszawie przy ul. Poleczki.
      Neostradę odcięto mi dopiero 28 lutego, więc przez pół miesiąca miałem internet
      za darmo. Netia podłączyła mi internet 4 marca. Serdeczne dzięki Netii.

• bbp08 Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 14:26
        też mi mieli podłączyć netie..
        dzisiaj się dowiedziałam, że tego nie zrobią bo w bloku w którym mieszkam nie ma
        kabli... i nie ważne, że w sąsiednim bloku wszystko jest... jakoś mój blok pod
        nr 6 "pechowy" :))
        co śmieszniejsze... NETIA nie kwapiła się mnie poinformować ze nie podłącza mnie
        do netu ani tez nie dadzą linii telefonicznej - chociaż zapewniali mnie w
        styczniu, że wszystko da się zrobić.
        Na dzień dzisiejszy nie mam ani sieci ani też telefonu...
        życie.. ot co..
        • Gość: tatto Re: Zrobieni w internet IP: *.bethere.co.uk 08.03.07, 19:59
          Wylazi bezczelnosc monopolisty. Inni operatorzy i tak musza skorzystac z lacz TP
          SA, a ta opoznia jak moze zamiast wspolpracowac. Chory kraj, chore firmy, chore
          uklady...

Ja mam linie telefoniczna z British Telecom, a przelaczenie pomiedzy jednym
          dostawca ADSL a drugim trwalo kilka godzin. A wszystko i tak idzie przez
          centrale telefoniczna BT. I nikt tu nikomu niczego nie utrudnia, tylko stara sie
          zrobic jak najlepiej. Nie mowiac o tym, ze place £24 miesiecznie za 24 MB
          internet w domu. Dla niedowiarkow: www.bethere.co.uk
          • Gość: law injustice cytat ze str. ktora podales: IP: *.chello.pl 08.03.07, 21:33
            (nie chce sie czepiac, to dla scislosci)

How soon after I’ve signed up for Be can I use the service?

We’re working hard to get new members connected as quickly as possible, but
            please allow up to 1 - 3 weeks for Be to be activated. This is the average time
            that it takes for BT to connect your phone line to our network.

www.bethere.co.uk/generalFAQ.do#faq18
            • Gość: tatto Re: cytat ze str. ktora podales: IP: *.bethere.co.uk 08.03.07, 23:17
              Masz racje. Ale dotyczy to nowych klientow, takie zastrzezenia maja wszyscy
              dostawcy tutaj w UK, asekuruja sie gdyby BT sie nie wywiazalo. Migracja czyli
              zmiana dostawcy doslownie zajmuje minuty. Polega to na tym, ze od starego
              dostawcy dostaje sie (na zadanie) tzw. MAC (Migration Authorisation Code) i
              podaje sie go nowemu dostawcy. Na tej podstawie BT po prostu Cie przepina do
              innego routera na swojej centrali. (Tu male wyjasnienie - wiekszosc dostawcow w
              UK dzierzawi od BT powierzchnie w centralach telefonicznych, gdzie montuja swoje
              wlasne switche i routery.) Trzeba czasami czekac kilka dni na przelaczenie Cie
              do innego dostawcy, ale samo przelaczenie trwa bardzo krotko i w sumie nie masz
              internetu tylko przez kilkanascie minut.
          • Gość: gość Re: Zrobieni w internet IP: *.lublin.mm.pl 08.03.07, 21:36
            to nie bezszczelność monopolisty, przecież nikt Netii i innych nie zmusza do
            korzystania z kabli TPSA, mogą położyć własne w całym kraju i oferować internet
            po 1 zł
            • Gość: user Re: Zrobieni w internet IP: *.acn.waw.pl 08.03.07, 21:41
              A pomyślałeś, ile kosztuje budowa sieci telekomunikacyjnej i że Netia, GTS,
              Dialog i inni budują za własne pieniądze, a TPSA znakomita większość
              odziedziczyła po starym systemie, gdzie było to wybudowane za publiczne czyli
              Nasze pieniądze? Dlaczego dzisiaj TPSA nazywana jest operatorem dominującym (10
              mln abonentów versus 1 mln całej reszty)? Uwolnienie rynku jest możliwe jedynie
              poprzez dopuszczenie na godziwych warunkach operatorów alternatywnych do petli
              lokalnej TPSA.

Pozdrawiam,
              m.
              • Gość: gość Re: Zrobieni w internet IP: *.lublin.mm.pl 08.03.07, 22:55
                TPSA nie odziedziczyła sieci tylko kupiła za gotówkę od rządu polskiego, wiem
                że budowa sieci kosztuje dużo, więc może Netia wybuduje sieć a potem udostępni
                ją TPSA i innym operatorom tak jak teraz musi to zrobić TPSA
                • color.one Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 23:09
                  nie pisz bzdur....
            • color.one tak, jasne... 08.03.07, 22:12
              a kanalizacje telekomunikacyjna tez maja sobie sami wybudowac ? bo na niej tez
              lape trzyma monopolista tpsa.... pomysl troche zanim zaczniesz pisac...
              • Gość: gość Re: tak, jasne... IP: *.lublin.mm.pl 08.03.07, 23:10
                Kanalizację też TPSA kupiła, więc niech Netia ją sobie wybuduje i udostępnia ją
                innym za darmo tak jak wymaga się teraz tego od TPSA
                • color.one Re: tak, jasne... 08.03.07, 23:23
                  powtarzam jeszcze raz - nie pisz bzdur - dostala cala infrastrukture po
                  przedsiebiorstwie panstwowym, inaczej nie mozna nazwac tej zlodziejskiej
                  prywatyzacji. swoja droga nigdy nie powinno dosc do sytuacji ze monopolista
                  dostaje kanalizacje - to powinno na zawsze (przynajmniej w tej czesci w ktorej
                  zostala przekazana francuzom) zostac w dyspozycji administracji panstwowej. od
                  tego czasu tp moze sobie budowac co zechce...
                  • Gość: gość Re: tak, jasne... IP: *.lublin.mm.pl 08.03.07, 23:42
                    Zgadzam się z tym że nie powinno to być sprywatyzowane, ale skoro zostało to
                    jednak sprzedane, nie powinno państwo dyktować prywatnej firmie komu i za ile
                    ma udostępniać swoją część majątku
                    • color.one Re: tak, jasne... 09.03.07, 00:26
                      sprywatyzowane to nie znaczy sprzedane - kanalizacje tp dostala jako wartosc
                      dodana nie placac za to ani grosza... w gruncie rzeczy za infrastrukture jaka
                      przejeli zaplacili moze 1/100 czesc prawdziwej wartosci dlatego teraz dyktuja
                      warunki. tak sie sklada ze w kazdym kraju jest operator dominujacy i podlega
                      innym wymogom niz pozostali. zwroc uwage ze bycie takim operatorem daje takze
                      przywileje takie jak np. dotacje dla nierentownych inwestycji (ale wymaganych
                      ustawami) na co np. taki e-tel liczyc nie moze.
                      tp dostala praktycznie w prezencie kawal sieci i dlatego powinna sie nia
                      dzielic, zwlaszcza na tak zacofanym rynku telekomunikacyjnym jakim jest polska.
                • Gość: tatto Oj ludziska.... IP: *.bethere.co.uk 08.03.07, 23:30
                  Moze jestem nudny, ale znow posluze sie przykladem UK. British Telecom
                  (odpowiednik TP SA) jest w zasadzie jedynym dostawca intenetu w technologi ADSL.
                  Jest jeszcze Telewest ktory posiada wlasna siec kablowa (obecnie przejety przez
                  Virgin Media - allyours.virginmedia.com), ale docieraja tylko do niewielu
                  obszarow. No i jest www.now.com - internet bezprzewodowy, tez tylko na
                  niewielkim obszarze. W UK w zasadzie rzadzi British Telecom. BT ma okolo 40 mln
                  abonentow, gdyby nawet bardzo chcieli to nie sa w stanie dotrzec do kazdego z
                  nich i zaoferowac swoje uslugi internetowe. Dlatego tez dziela sie rynkiem z
                  wieloma dostawcami - posrednikami. Polega to na tym, ze jesli chce miec 2MB w BT
                  to musze zaplacic BT bezposrednio np. 25 funtow miesiecznie. Posrednik placi BT
                  tylko 15 funtow miesiecznie za jednego klienta, a sam moze wziac od tegoz
                  klienta ile chce. W ten sposob posrednicy docieraja do klientow, do ktorych BT
                  byc moze nigdy by nie dotarlo, nie dalo by tez rady zapewnic obslugi
                  posprzedazowej tak wielkiej liczbie abonentow. A w podany powyzej sposob BT ma
                  wiecej kasy i posrednicy sa zadowoleni, a i klient ma w czym wybierac.
                  Gdyby wladze TP SA rozumowaly w podobny sposob, to raczej wspolpracowalyby z
                  Netia i innymi, a nie jak teraz - podkladaja sobie klody pod nogi. Dlatego
                  uwazam, ze ten skostnialy twor pod nazwa TP SA jest chory.

Pozdrowionka.
                  • color.one Re: Oj ludziska.... 08.03.07, 23:43
                    dokladnie tak ! tepsa chcac nie chcac oddala klienta za 22 pln (LL) miesiecznie
                    ale sama tego klienta chce z powrotem odzyskac, oferujac usluge (w rozlozeniu na
                    miesiace) taniej niz sama sprzedaje alternatywnemu - i wlasnie z atakie
                    dzialania powinna dostac po zadku...
                    • hecer Re: Oj ludziska.... 09.03.07, 00:15
                      Dosc juz mam tych cholernych Francuzow. Bez taniego netu gospodarka sie nie
                      rozwija a wiele rodzin, zwlaszcza biedniejszych, jest pozbawiona szans na awans.

Niech ktos wreszcie napisze u nas dobre prawo. Strezynska sie meczy, brawo za
                      wysilek, ale chyba bladzi we mgle.

A france telecom po kalkuluje: jak tu zrobic by umowa byla podpisywana na jak
                      nadluzej...2-3 lata. To jest jedna z glownych przeszkod. Powinno sie tego
                      zabronic.
                      Uwielbiam Francje i Francuzow, ale tych co tu przygnalo z france telecom
                      pogonilbym kosa. Cholerni kolonisci.
                      • color.one Re: Oj ludziska.... 09.03.07, 00:22
                        uke w koncu zaczal walczyc o rownowage na rynku, a to nie jest bladzenie we
                        mgle. wbrew pozorom odrzucenie zanizonych stawek (jak chciazby plany
                        telefoniczne zawsze darmo) przysluzy sie rynkowi.
    • pavliktoja Zrobieni w internet 08.03.07, 19:58
      ja mam przez kabel za 50zl... 2mbit... i wystarcza :)
    • teri07 Zrobieni w internet 08.03.07, 21:15
      a ja jestem zadowolona, bo mam internet z Netii za 64 PLN
      w TP SA musiałabym zmienić abonament z 35 PLN na 50 PLN(minimum)i za internet płacić grubo ponad stówę za ten 1 M.
      Nic dodać nic ująć
      • Gość: wally Re: Zrobieni w internet IP: 193.192.62.* 08.03.07, 21:46
        A ja niestety nie mam netu :(
    • Gość: Mazur Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:48
      Gizycko 08.03.2007. Neostrada w opcji 2048.Pomiar prędkości łącza wykonany przy pomocy www.speedtest.tp.pl , godzina 20.42 :download (kb/s)- 8.17,upload (kb/s)-131.62. To się nazywa SZEROKOPASMOWY DOSTĘP DO INTERNETU WEDŁUG TPSA.o GODZINIE 21.47 DOWNLOAD JEST RÓWNY 3,1kb/s.
      Pozdrawiam
      • Gość: <.> Re: Zrobieni w internet IP: *.icpnet.pl 08.03.07, 22:23
        kB czy kb? a zreszta po co ja sie pytam, i tak pewno nie odrozniasz :)
        • Gość: Mazur Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:38
          Jezeli jest Pan taki mądry,to powinien Pan znać skróty od kilobitów i kilobajtów.Uważam to za jedyną i sensowną odpowiedź na tak sformułowane zapytanie.Ja odrózniam doskonale.
          Pozdrawiam.
        • Gość: Mazur Re: Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:51
          Godzina 22.47. download - 18,43 kb/s (2,25 KB/s), upload - 186,63 kb/s (22,78 KB/s), według strony www.speedtest.tp.pl/speedtest.jsp
          Pozdrawiam Panie mądraliński.
          • Gość: jednaknetia Re: Zrobieni w internet IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 23:00
            U mnie na laczu Netii 1Mb mam:
            Godz 22:55. Downl 430 kb/s, upload 277 kb/s.

mniej wiecej te same dane wykazuje
            www.numion.com/YourSpeed3/Run.php?QuickStart=SelectDefaults
            Wyglada zatem na to ze nie wyciaga nominalnej. :(
            Zauwazylem ze wieczorami to lacze netii jest jakby przykrecane.
    • Gość: Kasiulla Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 21:53
      Koleżanka też się dała Netii nabić w balona - od miesiąca czeka na Internet po
      zrezygnowaniu z tepsy. Wczoraj mówiła mi, że 3 marca dostała od Netii pismo, że
      sieciunia będzie 25 lutego (sic!). Oczywiście Internetu nie ma do dziś...

Trzeba było zaczekać i zobaczyć, jakie będą doświadczenia pierwszych abonentów
      przechodzących z tepsy do innych operatorów, a dopiero potem samemu zmieniać...
    • mary_ann Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 21:56
      Przyznam, że wkurzył mnie ten artykuł, a jeszcze bardziej pierwszy wpis w watku
      ("ja płace 28 zł..." - hihi, kolego, ale tylko przez pierwsze kilka miesięcy, a
      związałes się zapewne na TRZY lata, co przy stale spadających cenach usług jest
      krokiem delikatnie mówiąc mało racjonalnym...). Ja, jako "stara" klientka
      tepsy, płaciłam za 1 mega w TPSA nie 28, a 139 zł (!) brutto, teraz mam w Netii
      to samo za mniej niz połowę ceny. Fakt, przełączenie opóźniło się, Netia nie
      nadążała najwyraźniej z przerabianiem zamówień, chyba nie wzięła pod uwagę aż
      tak masowego exodusu z tepsy (a zapewne i ta ostatnia nie kwapila się z
      powiadomieniem Netii o odcięciu). O Opóxnieniu byłam informowana na bieżąco,
      zostałam przeproszona, a dodatkowo dostałam zniżkę 90% na pierwszy miesiąc
      abonamentu.
      Internet chodzi bez zarzutu, wreszcie mnie nie odłącza, co w tepsie było normą
      (i czesto wymagało restartu systemu).

A tepsa, jak to tepsa:-) Obiecała wyłaczyć po 30 dniach, odłaczyła po kilku.
      Rachunek oczywiście opiewał na cały miesiąc, więc musiałam składac reklamację.
      Rozstajemy się bez cienia żalu z mojej strony:-)
      • Gość: a hoooya [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 08.03.07, 22:05
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: JednakNetia Re: Zrobieni w internet IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 22:23
        Jestem w identycznej sytuacji. Tez placilem za TePsie ponad 200 zl miesiecznie (139 zl + abonament za telefon + Vat ...) W Netii wychodzi sporo taniej.

Co do zalatwienia sprawy przelaczania. Bylo jakies zamieszanie z umowa, ale ostatecznie sieci nie mialem tylko 3 dni - w czasie przelaczania. Do tego starano sie informowac o utrudnieniach i dorzucono 90% znizke za miesiac.

Netia wychodzi tu zatem na plus.

Jedyne co mnie na razie niepokoi to fakt ze net nie zawsze jest w stanie wyciagnac ten nominalny 1Mb. Wieczorami gardlo zaciska sie do 400 kbps. :(
        A pod tym wzgledem na lacze 640 w tepsie narzekac nie moglem.
        No ale zobaczymy jak to dalej bedzie w Netii wygladalo.
        • Gość: Michu Re: Zrobieni w internet IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 22:58
          NO i te problemy z DNSami w netii. Dramat, tragedia... Netia ma tez
          beznadziejne pingi, bynajmniej nie jest to net dla graczy
      • Gość: Michu Para "ale" jesli chodzi o netie: DNSy i pingi IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 23:02
        Netia ma tez minusy i to wielkie. DNSy i pingi.DNSy to probelm netii nie od
        dzis,ale niewiele robi aby takich problemow nie miala. Netia nie jest skierowan
        takze dla ludzi grajacych w gry przez neta. Jak chcesz grac w CSa to zapomnij o
        netii.Beznadziejne pingi o czym sie przekonalem przechodzac na NET24 (niestety
        po fakcie na forum sie okazalo,ze kazdy gracz, ktory mial w netii narzekal na
        nia i zmienial providera).
    • color.one dziennikarzyna na pasku tpsa 08.03.07, 22:19
      zacytuje magiczne slowa "TP SA wciąż nie zrealizowała zlecenia" - no wlasnie,
      czy dziennikarz pokwapil sie chociaz i zerknal do historii przepychanek
      operatorow alternatywnych, z monopolista tpsa ?

30 dni ma tp na realizacje zlecenia innego operatora na wykorzystanie bsa - i
      gdzie tu wina netii ??? niech ma pretensje do tp ze ma wszystkich gdzies, bo to
      nie tp zaciagnela zobowiazania wobec klienta tylko netia - a to juz "nie nasza
      sprawa"...

chore jest w tym wszystkim to, ze tak dlugo tolerowany byl telepsiarski terror w
      tym kraju. chwala strezynskiej ze powoli kladzie temu kres i mam nadzieje ze
      kolejna kare dowali tepsie uokik, ktory nadal "bada" (juz ponad rok, czyzby ktos
      lobbowal na rzecz niewydawania decyzji ?) sprawe nieuwolnienia neostrady -
      przypominam niedowiarkom ze prawo telekomunikacyjne a wslad za nim zakaz
      oferowania przez operatora uslug wiazanych (warunkowych) obowiazuje od 2004 roku !!!
      • Gość: Drwal Re: dziennikarzyna na pasku tpsa IP: *.icpnet.pl 08.03.07, 22:29
        heh, w wyborczej doskonale widac po zdjeciach kogo popieraja,
        Manuela Gretkowska ma zawsze jakies piekne, wystylizowane zdjecie, natomiast
        Anna Strezynska na kazdym zdjeciu wychodzi brzydko - co innego w Dzienniku, tam
        prezes UKE ma zdjecia pierwszorzedne - czyzby nieudolnosc fotografa czy cos
        glebszego?
    • Gość: aegis Re: Zrobieni w internet IP: *.acn.waw.pl 08.03.07, 22:22
      dla zasady, bo nikt mnie nie bedzie szantazowal i zmuszal gdzie skad miec dostep do internetu jak robi to w tej chwili TP. A jak dalej beda blokowali to kupie sobie modem UMTS i w cholere zlikwiduje telefon stacjonarny. Bo ja jestem cierpliwy ale nikt mnie nie bedzie szantazowal
    • Gość: akodo Zrobieni w... dziennikarza IP: *.chello.pl 08.03.07, 22:26
      pismaku, artykuł tak denny iż nie mogę pojąć kto to wogóle zaakceptował do
      publicznej prezentacji.

Co to ma być? Słowny onanizm, przechwalanie się jak to dotarłeś do kierownictwa
      bo jesteś dziennikarzem... wybacz ale ośmieszasz się a co gorsze nawet tego nie
      zauważasz.

Nie wiem po co wogóle powstało to "coś", o co masz pretensje do świata,
      generalnie jesteś jednym z tych żałosnych upierdliwców którym zawsze będzie źle.

całość poprostu śmiechu warta i jest tylko encyklopedyczną ilustracją jakich
      mamy dzisiaj "dziennikarzy"
      • Gość: 666 To jest artykuł sponsorowany przez TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 22:29
        Inaczej tego nie można zakwalifikować:))))
        • Gość: jednaknetia Re: To jest artykuł sponsorowany przez TP SA IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.07, 22:35
          Eee tam, po prostu osobnik jest bez stalego netu, przez co jest zestresowany i takie glosne lamenty zanosi. ;)

Choc faktycznie w tym lamentowaniu faktycznie troche za bardzo zatraci obiektywizm i zdryfowal w strone tepsy.
          • Gość: 666 Re: To jest artykuł sponsorowany przez TP SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.07, 23:02
            Podobna sytuacja była z Tele2, telekomuna też im utrudniała dostęp do swoich
            klientów.
    • mr.yez Re: Zrobieni w internet 08.03.07, 23:18
      Gość portalu: ja napisał(a):

> I po co tyle zachou? Ja mam neostrade i place 28 zlotych z hakiem

A na jak długo podpisałeś umowę? Na trzy lata?
      Być może zanim ci się umowa skończy, przestaniesz chwalić się tym co masz, a zaczniesz narzekać, że przepłacasz. Internet tanieje mimo wszystko, a Ty się chyba właśnie zahibernowałeś...
    • Gość: Tomek Zrobieni w internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.07, 06:55
      Witam serdecznie, identycznie, a może gorzej zostałem potraktowany przez
      Netie. Umowy nie dostałem przez dwa tygodnie po złożeniu zamówienia u
      konsultanta firmy Netia, a przez kolejny tydzień próbowałem się dodzwonić, nie
      udało mi się. (a tak miało być pięknie),pozdrawiam.
    • Gość: ted Zrobieni w internet IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 07:46
      właśnie odchodzę z netii...a wy się tam pchacie?
      • Gość: marcin Re: Zrobieni w internet IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.07, 14:24
        hmm ja się wepchnąłem i nie żałuję:) Netia jest ok, czekałem tydzień na
        podłączenie ale było warto, działa OK, po testach mam download 1124,54kb/s a
        upload 262,29kb/s
    • Gość: Gość Re: Zrobieni w internet IP: *.pronet.lublin.pl 10.03.07, 12:27
      Hmm a ja mam lokalnego dostawce internetu w Lublinie, PRONET, i za 99 zł, na
      czas nieokreślony, mam łącze symetryczne po ethernecie z publicznym, stałym IP,
      o parametrach 4/4 Mbit/s, pomiar z www.speedtest.tp.pl/ 10.03.07 g.
      12:23, download: 4333 kb/s (528,99 kB/s) upload: 3997,73 kb/s (488 kB/s). A do
      tego jeszcze dochodzi 5000 abonentow w sieci 1000/100 Mbit/s :-)
    • Gość: maniek Zrobieni w internet IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.07, 11:33
      nie o to chodzi zyjemy w panstwie prawa-demokracja jest podobno??
      wiec dlaczego mam sie godzic na monopol sokro to tylko pogarsza sytuacje w kraju
      chocbym mial nie miec to juz od TP SA internetu nie zamowie...nic nie
      zamowie!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka