Dodaj do ulubionych

Cyce na ulice

• xaliemorph Ci co protestują są chorzy! 13.04.07, 14:33
      Ci którzy ośmielają się protestować na widok karmiących matek są idiotami albo frustratami seksualnymi. Pierś nie jest głównie po to by powodować wzwód u takiego imbecyla frustrata seksualnego, tylko po to by wykarmić dziecko. To że dziadkowie czy babcie protestują to świadczy o ich ograniczeniu umysłowym bo sami już nie mają szans dotknąć, czy same nie mają już tak kształtnych piersi. To tylko pokazuje schizofrenię i hipokryzję ludzi którzy mają tak bzdurne sądy. Ludzie powinni się raczej cieszyć i być zadowoleni że ilość dzieci w kraju tak drastycznie nie spada, że bobasy kosztują zarówno z pięknej pogody jak i jedzenia jednocześnie. A ta opinia skończonego idioty Jakuba menedżera by kobiety karmiły w domu jest bardziej infantylna niż niejedna opinia kilkulatka. Może bucu zapomniałeś że dzieciak potrzebuje znacznie częściej jeść by się zdrowo rozwijać, oprócz tego jeszcze nie potrafi przewidywać i opanowywać podstawowych instynktów. Może pan kretyn Jakub będzie karmiony raz na dwa dni i zobaczy jak to jest przyjemnie? To tylko kolejne ziarenko piasku do teorii że wiele menedżerów z koziej wólki ma poziom umysłowy niżej niż poziom bruku, a horyznoty umysłowe nie dalsze jak do drzwi ich nowego bmw.

Jestem przeciw altankom gdyż to tylko jest środek zastępczy i ciche przyzwolenie na dalsze dyskryminowanie karmiących matek. Kobiety powinny mieć możliwość karmienia swoich dzieci gdzie chcą i to powinno być naturalną i normalną rzeczą.
    • Gość: AAA Cyce na ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:25
      A może wystarczy "kocyk" przewieszony przez ramię, pod któym chowa się i "cyc"
      i główkę dziecka?
      • xaliemorph Re: Cyce na ulice 13.04.07, 16:32
        A dziecko nie ma prawa się wygrzewać na słońcu?
      • Gość: NIE Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:37
        Dlaczego dziecko ma być zakryte, grzać się, pocić, nie mieć dostępu powietrza
        przy karmieniu piersią?

Dlaczego dziecko ma tracić kontakt wzrokowy z matką, która musi go oddzielać
        takim "kocykiem", bluzką czy czymkolwiek, skoro to przy karmieniu piersią jest
        równie ważne, jak i przy karmieniu butelką?

Dlaczego wreszcie istnieją osobniki, których nie rażą obnażone biusty i półdupki
        pani na plakacie czy przechodzącej dziewczyny nie tylko goły pępek i nerki ale i
        stringi wystające wraz rozdzieloną zawartością?

Dlaczego nie razi widok człowieka oblizującego loda albo jedzącego cokolwiek innego?
      • Gość: Min Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 17:56
        A po jaką cholerę kocyk? Może jeszcze plandeka przeciwdeszczowa z podgumowanego
        brezentu, jakby przypadkiem w trakcie karmienia spadł deszcz?
        Wystarczy najzwyklejszy w świecie szal, może być z najcieńszego jedwabiu albo
        chusta z batystu - leciutka, przewiewna, a zasłoni. Nie chodzi o uduszenie
        matki i dziecka na wolnym ogniu, tylko o zapewnienie komfortu.
    • sir.vimes Niech się wstydzi ten kto widzi 13.04.07, 17:31
      Altanki raczej się nie sprawdzą (problemem będą podglądacze, żule, szczochy -
      wspomniane w artykule).
      Karmienie to normalna sprawa - w parku nie razi. A w sklepach itp to juz
      właściciele powinni zadbać o wygodę klientek.
    • bronimir Nareszcie będzie gdzie obalić "wynalazek" 13.04.07, 17:56
      Psy nie wejdą.
      • Gość: młoda Po co te altanki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 18:14
        Od zarania dziejów mamy karmią maluchy, nie potrzebując do tego altanek. Po co
        tworzyć nowe śmierdziuchy i marnować pieniądze? Przecież śmierdzący Dworzec
        Centralny czeka i prosi, prosi i czeka na remont i zwalczenie tego fetoru. Za to
        niech się wezmą!
        • lucjang Re: Po co te altanki 13.04.07, 18:23
          W Polsce najbardziej purytańska jest wieś. Ale nawet tam karmienie piersią nigdy nie było sprawą wstydliwą. Ostatnio też dowiedziałem się, że kąpiel nago pod prysznicem na pływalni też jest co najmniej dwuznaczna. A parę lat temu nawet redaktor Gazety bodajże w Katowicach wysmalił artykuł jak to dzieci wychodyce z pływalni też były demoralizowane widokiem biorących prysznic, i to tej samej płci. Chore obyczaje biorą się z chorych myśli. Szczyty idiotyzmu.
    • jolkakur Re: Cyce na ulice 13.04.07, 18:23
      Czytam, czytam i nasuwa mi sie tylko jedno. Jak rząd może pozwolic zeby matki
      wsadzały do gębusi nowego Obywtela IV RP brudnego zapoconego cycka. Fe, na
      taki widok to sie chce rzygać. Najpierw nauczcie się wszystkie matki higieny,
      nauczcie się kobity myć i karmic dzieciaka w domu w warunkach odpowiednich dla
      niego. Chyba że chcecie aby dziecko dostawało afty w buziaku z brudu, i innych
      chorób układu pokarmowego czego wynikiem jest w późniejszym wieku choroba
      alergiczna. No, ale cóż obecnie matki żyją dla siebie nie dla dziecka.
      • Gość: higienistka Higiena karmienia piersią IP: *.aster.pl 13.04.07, 18:29
        Popieram!!!!
        Żadne tam karmienie byle jak i byle gdzie. Tylko w sterylnych warunkach!!!
        A piersi przed karmieniem trzeba obowiązkowo wygotować!!!
        Albo przynajmniej przelać wrzątkiem!!!
        • Gość: Głupie cycoliny! Re: Higiena karmienia piersią IP: 86.42.201.* 14.04.07, 18:01
          Ja proponuje dodać do tego wrzątku domestosa :)
      • Gość: Justyna Re: Cyce na ulice IP: 83.141.66.* 13.04.07, 18:33
        A ja jestem kobieta i uwazam, ze publiczne karmienie piersia, zwlaszcza w
        restauracjach, powinno byc zakazane. Dla mnie na przyklad jest to niesmaczny
        widok i nie uwazam tego za cos naturalnego, zeby ogladac cudze cycki podczas
        jedzenia. Przykro mi bardzo. Od tego sa tzw. "pokoje dla matek". Acha, mam
        26lat, zeby nie bylo, zem smarkula :)
        • Gość: Mika Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 22:28
          Jeśli są pokoje dla matek karmiących, to matki z nich korzystają. Mało która matka jest ekshibicjonistką i odczuwa nieodpartą chęć pokazywania obcym osobom swoich piersi. Jeśli nie ma takiego pokoju, to trudno, dziecko trzeba nakarmic. Jeśli Ci to przeszkadza, to nie wgapiaj się w karmiacą kobietę, tylko zajmij się swoimi sprawami. Nie ma przecież nakazu obserwowania takiej sceny.
          Kobieta karmiaca może, tak jak Ty, pójść do restauracji, parku czy na zakupy. To, że karmi, nie znaczy, że ma mniejsze od Ciebie prawa i że jest przywiązana do okolic swojego domu, żeby w razie czego pędem do niego wrócić i nakarmic dziecko nie drażniąc swym widokiem zbyt wrażliwych oczu.
          Jak ktoś tu wcześniej napisał, w innych krajach ludziom jakoś nie przeszkadza widok karmiącej kobiety. Może to dlatego, że dla nich jest to naturalne i patrząc na nią nie widzą dziwadła, tylko matkę, ktora karmi swoje dziecko.
          • Gość: Justyna Re: Cyce na ulice IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 14.04.07, 00:32
            Przykro mi, ale tutaj gdzie mieszkam karmiace kobiety robia to ostentacyjnie,
            więc może stąd bierze się moja do nich niechęć. Wierz mi, żadna nie zasłania się
            bluzką czy pieluchą. Uważam, że mam takie samo jak karmiąca matka do tego, by
            czuć się swobodnie w restauracji - kobieta karmiąca w moim pobliżu powoduje mój
            dyskomfort. Nie rozumiem dlaczego to ma być mój problem a nie jej. I chciałam
            zauważyć, że istnieje możliwość skorzystania z pokoju dla matki. Problem w tym,
            że matki uważają się za święte krowy. I moim lokalnym znajomym widok karmiącej
            matki przeszkadza tak samo jak mnie, więc to raczej kwestia osobistego podejścia
            jak "ogólnonarodowej" akceptacji takich zachowań.
            • Gość: metroman Re: Cyce na ulice IP: *.mtp.com.pl 19.04.07, 07:50
              O co chodzi?! Dzieciak jest w restauracji i jak każdy klient ma prawo do pełnej
              obsługi!Ma wychodzić głodny bo komuś nie podoba się jego "kelnerka"?
      • Gość: max Re: Cyce na ulice IP: *.dialog.net.pl 14.04.07, 13:37
        ...a potem zawieje wiatr i dziecko zejdzie z tego padołu na zapalenie płuc bo
        będzie przyzwyczajone do sterylnych warunków.
        Boszzzzzzz. Większyszch bzdur nie czytałem :/ Współczuje Twojemu dziecku.
    • Gość: kobieta Ustronne, zaśmiecone zasikane i zarzygane miejsca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.04.07, 21:42
      Zamiast wywalac kase na jakies budki, ktore za dwa lata i tak beda szpetne,
      należy sie zajac edukacją narodu. To totalne buractwo mówic, ze widok karmiącej
      kobiety jest niesmaczny, a karmienie piersią to obnażanie. Czy Polska będzie
      kiedyś normalna?
      • Gość: robert Re: Ustronne, zaśmiecone zasikane i zarzygane mie IP: *.chello.pl 16.04.07, 08:31
        bedzie, jak przesana sie podniecac ksiazkami o Jezusie (od rana w radiowej
        jedynce promuja), jako meczenniku i zaczna przypominac, ze on tez kiedys sie
        wsciekl i przegonil z kosciolow handlarzy

ba jka na razie w Polsce wazniejsze jest modlenie sie i bycie meczennikiem
        (zgodnie z polityka kosciola), a ludzi, ktorzy maja odwage sie sprzeciwic
        otoczeniu sie pietnuje - sprobujcie zwrocic uwage obsczymurom - w mig tubylcy
        zaczn ich bronic - a co najgorsze kosciol nie zamierza zmienic taktyki i uczyc
        ludzi, zeby przeciwstawiali sie zlu - uczy ich tyko plakac za Jezusem - stad w
        tym katolickim kraju nigdy nie bedzie normalnosci, bo niedozwolone jest rzucac
        sie na silnejszego od siebie, ale nakazane jest plakaz nad slabszym - z czego
        oczywiscie nic nie wynika i stad altanki dla matek, o narod ciemny i wierzy, ze
        czlowiek nie od malpy pochodzi
    • mark.parker Miliony altanek 13.04.07, 22:35
      Każdy cyc i każdy menel dostanie obiecane mieszkanie!
    • mark.parker Re: Cyce na ulice 13.04.07, 22:44
      Jest to żenujący obyczaj, który oglądałem czasem lecąc z i do Polski: facet je
      sobie ohydne samolotowe żarcie, a obok baba wywala cyc. Jeśli facet pochodzi z
      cywilizowanegfo świata, a nie z demoludów, odwraca z zażenowaniem i obrzydzeniem
      wzrok. Jeśli jest demoludem, wpija się wzrokiem w cyc jak niemowlę bezzębnymi
      dziąsłami. Stewardessy LOT-u nie ingerują, załoga cywilizowanych linii
      lotniczych każe babie zapiąć bluzkę, albo zabrać dzieciaka do toalety i tam
      karmić. To odrażający obyczaj rodem z czasów kamienia łupanego. Ohyda! Jeszcze
      gorsze widziałem tylko w Polsce, np. wysadzanie dzieciaka "na kupkę" na
      trawniku, jak psa, albo gmeranie małemu w majtkach i wyciąganie kutasika "na
      siusiu". Zero poszanowania siebie i dziecka.

sumienie.lk napisał:

> Jak to się stało, że Rzeczpospolita stała się krajem ludzi aż tak
      > wstydliwych? Długo tu żyję, bardzo długo, i nagle słyszę, że jest problem
      > publicznego karmienia piersią...
      • Gość: gab Re: Cyce na ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:32
        > Stewardessy LOT-u nie ingerują, załoga cywilizowanych linii
        > lotniczych każe babie zapiąć bluzkę, albo zabrać dzieciaka do toalety i tam
        > karmić.

a ty jadasz w toalecie? gratuluje.
      • Gość: Jonek Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:39
        Ty chyba za długo w Stanach byłeś i już ci się mózg od tego amerykanizmu
        zlasował. Bo jedyna chyba zachodnia cywilizacja, która oburza się na publiczne
        karmienie piersią to amerykanie właśnie. Im to się od razu kojarzy z wiadomo czym.
        Ale potwierdzasz też moje spostrzeżenie, że w Polsce to nigdy nie był problem,
        ten problem się na siłe robi.
        Jeżeli o mnie chodzi, to mogą mi karmić przed samym nosem, nie trobi to na mnie
        żadnego wrażenia. Jedyne sytuacje, w których czułem się zażenowny, to wtedy, gdy
        zażenowana była owa karmiąca matka, próbująca jakoś się ukryś, zasłonić , wykręcić.

Co do siusiających chłopców, to uważam, ze to też zupełnie normalne. A kupka -
        no cóż, nie jestem fanem, ale jeśli pies może, to dziecko chyba tym bardziej.
        Zwłaszcza, że dziecko jednak rodzic stara się gdzieś trochę ukryć, a psy srają
        bezczelnie prawie pod nogi.
      • Gość: smacznego sam idź do kibla jeść nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:41
      • Gość: Glupie Cycoliny Re: Cyce na ulice IP: *.ir.intel.com 15.04.07, 15:34
        Tez tak uwazam. To wszystko jest ohydne i odrazajace. Mam wrazenie, ze niektore
        matki podniecaja sie przy dotykaniu intymnych czesci ciala swego dziecka. Nie
        trzeba dotykac tam dziecka aby je np. umyc. Od tego sa gabki albo specjalne
        chusteczki. Podobnie z zalatwianiem sie. Niektore dzieciaki nie potrafia sobie
        podetrzec tylka w wieku 6 lat! To efekt nadgorliwosci ich mamusiek. Lepiej by
        sie zajely praca, a nie chuchaniem na tylek malca.
      • Gość: metroman Re: Cyce na ulice IP: *.mtp.com.pl 19.04.07, 07:55
        A ty "światowy" głąbie chciałbyś być karmiony w kiblu?
    • Gość: rxn Cyce na ulice IP: *.brig.cable.ntl.com 13.04.07, 23:01
      no nie wierze.... mieszkam za granica i tu nikogo nie brzydzi widok matki
      karmiacej swoje dziecko. sama niedlugo urodze moje pierwsze dziecko i zamierzam
      wrocic do kraju ale po przeczytaniu tego artykulu poprostu nie moge gdy jakis
      durny facet z urzedu mowi ze to poprostu niesmaczne. nie mam zamiaru ukrywac
      sie gdy moje dziecko bedzie glodne a ja akurat bede poza domem, jak rowniez nie
      mam zamiaru nie wychodzic z domu obawiajac sie ze moje dziecko moze zaczac
      plakac z glodu!! co za niedorzecznosc.....
    • Gość: mlusca Re: Cyce na ulice IP: *.toya.net.pl 13.04.07, 23:02
      Żadna matka nie wejdzie do takiej altanki,która będzie cuchnąc
      moczem,fekaliami i będą dookoła porozrzucane igły ze strzykawkami.Ten pomysł
      to totalny nonsens,wszystkie żule już się cieszą.Będzie gdzie się
      napić,przespać i załatwić potrzebę fizjologiczną.Wyremontujcie lepiej place
      zabaw dla dzieci.
    • justynazun Re: Cyce na ulice 13.04.07, 23:34
      Polska jest krajem ludzi zacofanych.Takie jedynie wnioski mozna wyciagnacv po
      przeczytaniu tego tekstu oraz innych artykulow ukazujacych sie juz od jakiegos
      czasu na lamach polskiej prasy,nie tylko w Gaziecie Wyborczej.O tym,ze podobno
      karmienie piersia jest wstydliwe,nieestetyczne etc dowiedzialam sie buszujac
      po "internetowskich" wydaniach polskich gazet.Jak to jest mozliwe ,ze ludzie w
      Polsce zamiast widziec w widoku karmiacej matki piekno,widza brzydote! Ja
      rzucam haslo:matki ! Cyce na ulice!A le naprawde! A nie chowajac sie po
      krzakach czy po jakichs altankach!
      • Gość: Gościu 34 Re: Cyce na ulice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 23:39
        nooo sorry, ale mnie to też obrzydza - mimo, ze jestem w ciąży i co??? musze
        patrzeć jak co kilka ławek jakaś pani wywala cyca? - feee , ja rozumiem małe
        dzieci, ale ten załaczony obrazek z tym stojącym brzdącem mnie nie rozczulił :P
        jedynie na maxa obrzydził do naturalnego karmienia nawet w domu :P
        i powaznie rozważam butlkę od pierwszych chwil życia mojego dziecka .

miłej nocy i jutro miłych specerów zwłaszcza między ławkami z karmiącymi
        matkami :((
        • Gość: mir Re: Cyce na ulice IP: *.chello.pl 13.04.07, 23:45
          Jestem młodą kobietą i też mi przeszkadza widok karmiących matek. Zastanawia
          mnie ich brak skrępowania - ale to ich sprawa, natomiast to, że mało apetyczne
          widoki robią w miejscu publicznym - środek korytarza, restauracja... jakoś
          zmienianie pieluch zawsze odbywa się poza oczami ciekawskich...Należy im
          stworzyć warunki - aby i maluchy i mamy były zadowolone i przechodnie nie
          musieli się dostosowywać.
          • Gość: Normalna Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 00:09
            Zauważ, że przebranie dziecka to kwestia kilku minut - nakarmienie 20, 30 minut, czasem więcej. Wg. Ciebie matka ma karmić na stojąco w toalecie przy przewijaku, czy w smrodzie w kilblu, gdzie ktoś obok może się załatwia.
            Mnie brzydzą i bardzo np. TIPSY - ohyda, nigdy nie podam lasce ręki, jeśli ma przyklejone sztuczne pazury - i co ma sie z tego powodu chować po kątach? Obrzydza mnie też widok BlondSolarium z dupskiem na wierzchu, bo uważa że każdy musi patrzeć na jej tyłek. Obrzydza mnie widok oblesnych facetów latem - spoconych i bez koszulek :( Tylko że jak nie chcę na to patrzeć, to po prostu nie patrzę. Matka karmiąca dziecko to piękny widok, i nie uważam żeby konieczna była izolacja. Matki do altanek? Tipsiary do Afryki!
    • aike Re: Cyce na ulice 13.04.07, 23:46
      Chodzi o ochronę "wrażliwych mężczyzn" przed bezwstydną babą, która obnaż pierś,
      nie po to, żeby karmić ale siać zgorszenie. Zawstydzać "wrażliwych mężczyzn",
      którzy prawdziwej piersi na oczy nie widzieli, bo seks uprawiają po ciemku, pod
      kołdrą. Ich trzeba chronić, bo te baby są wszędzie. I nic ich nie powstrzyma.
      Bo to spisek jest. One wszystkie są z układu...
    • Gość: edi Re: Cyce na ulice IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.07, 23:58
      karmiłam piersią mojego Synka rok, we wszystkich możliwych miejscach. jedyna
      reakcja z jaka sie spotykałam to życzliwe uśmiechy i aprobata, więc może problem
      tkwi w podejściu Mamy a nie ludzi przechodzących obok?
    • Gość: zdjecie ech IP: *.chello.pl 14.04.07, 01:47
      Kurcze chwileczke, ile lat ma dziecko ktore po lewej na zdjeciu dolaczonym do
      tekstu. Przeciez to juz ze trzy latek ktory dawno powinien przejsc na pokarm
      normany a nie ssac piers...Ten po prawej tez ma z roczek czyli moze spokojnie
      ciagnac z kubeczka na spacerze. Ja rozumiem, ze lubia piersie ale na spacerze ja
      tez nie moge bawic sie piersia mojej zony.
      • Gość: Glupie Cycoliny Re: ech IP: *.ir.intel.com 15.04.07, 15:41
        Niektore matki tak maja, ze nie potrafia nie dawac cyca. Karmia dzieci nieraz
        przez cale przedszkole. To po prostu ohydne i... zboczone!
    • moofka Re: Cyce na ulice 14.04.07, 21:32
      jako matka karmiaca jakis czas temu, a zapewne i w niedalkiej przyszlosci wcale
      nie jestem "wdzieczna" pomyslodawcom
      pomysl chory i poroniony
      dla mnie to przeslanie wprost - to co robicie jest wstydliwe i nalezy sie z tym
      kryc jak z defekacją
      wiec altanki olewalaby okoliczna zulerka, i matki karmice takoz - ja napewno ;D
      sama potrafilam zadbac o komfort wlasny i dziecka
      karmilam je wszedzie gdzie byla taka potrzeba
      nigdy i nigdzie natomiast "nie wywalam cyca"
      wiekszosc matek karmi bardzo dyskretnie
      nie wiem, gdzie wy widzicie te ociekające mlekiem nagie cyce, bo ja nie
      widzialam ich nigdzie, a z racji posiadania malego dziecka, na pewno bywalam w
      miejscach gdzie mozna by je ewentualnie spotkac
      jak wrednym trzeba byc zeby widok niemowlecia przy piersi - nie nagiej piersi,
      przy karmieniu widac tylko niemowle przy piersi - to istotna roznica
      no wiec, zeby widok niemowlecia przy piersi wywolywal w czlowieku az tak
      nienawistne odczucia?
      • Gość: jaga Re: Cyce na ulice IP: 193.59.173.* 17.04.07, 15:30
        może i niezły pomysł, o ile zechce go sfinasować pomysłodawczyni i dołoży się
        też do kosztów monitoringu tych altanek. nie rozumiem dlaczego podatnicy mają
        się dokładać do leczenia cudzych fobii. dzieci można karmić piersią dyskretnie -
        nawet w miejscach publicznych i bez altanek, i mnóstwo kobiet tak robi. są też
        takie, które lubią się ostentacyjnie obnażać, ale na to altanki nie pomogą.
    • Gość: dziadek Cyce na ulice IP: *.ewz.gda.pl 15.04.07, 14:13
      Idioci -widok karmiącej matki to najpiękniejszy widok-zamiast na altanki dajcie
      głodnym dzieciom jeść a matki niech sobie karmią gdzie chcą-a jeżeli kogpś to
      razi- niech uda sie do psychiatry -dziadek
    • urban87 Cyce na ulice 16.04.07, 00:03
      Dla mnie jest to śmieszne... Ciekawe czy ich mamy karmiły tylko w domu swoje
      pociechy... Takie wiaty powinny być dla nich, jak im to przeszkadza to niech się
      w nich schowają... Ciekawe z czym jeszcze będziemy się musieli chować za
      niedługo... Może nie będę mógł zjeść czegoś na ulicy bo zaraz będą ludzi
      przeszywały różne myśli... Mam dla nich jedną radę jak się im nie podoba to
      niech siedzą w domach...
    • agabilinska2 Cyce na ulice 16.04.07, 10:15
      bardzo mi się podoba ten pomysł i popieram go w 100% - tez jestem mama
      karmiącą , choć nigdy nie spotkałam sie z barkiem przychylności ze strony
      ludzi, gdy karmiłam malą w parku czy w jakims innym miejscu publicznym to
      wiem , ze jest wiele kobiet, które to krępuje wiec jest to wspaniały pomysł:)
      • Gość: KIKI Re: Cyce na ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:35
        A mnie drażni niedwuznaczne lizanie loda na ulicy
        przez młode dziweczyny z pępkiem na wierzchu..
        A co do karmiących kobiet, to wszystko jest ok.
        A jeśli komuś zbiera się na odruch wymiotny,
        to niech jak najszybciej odwiedzi lekarza specjalistę,
        bo z jego psychiką jest coś nie tak.
    • Gość: adam02138 hipokryzja matek IP: *.fas.harvard.edu 16.04.07, 20:58
      Istna hipokryzja jest mowienie ze karmienie piersia to cos naturalnego i nie
      powinno nikomu przeszkadzac. Zalatwianie potrzeb fizjologicznych jest ogolnie
      czyms naturalnym, naturalnym jest tez chodzenie nago i co z tego? Nie wolno
      sikac na ulicy (a mozna to robic jeszcze dyskretniej niz karmienie piersia), czy
      biegac na golasa, czy tez kopulowac dyskretnie w krzakach, bo przeszkadza to innym.

Uwazam ze altanki to niezly podarunek podatnikow dla matek. Nie kazdy ma ochote
      ogladac karmiace panie, dyskretnie czy nie. Nie wiaze sie to z jakimkolwiek
      zboczeniem, mnie nie fascynuja matki karmiace piersia, ale uwazam ze mam prawo
      sie poruszac po miejscach publicznych bez ogladania ich, tak samo jak one maja
      prawo zebym nie stal obok i pierdzial dyskretnie, aczkolwiek naturalnie.
      • Gość: matka Re: hipokryzja matek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 19:37
        Jesteś nienormalny! Jestem pewna że nie masz dzieci... Może jeszcze kiedyś
        dorośniesz...

Karmię 4 miesięczną córeczkę tam gdzie akurat jestem kiedy ona chce jeść.
        Obnażanie cycków publicznie krępowałoby mnie bardzo ale kiedy karmię dziecko
        nie pokazuję swojej piersi... Naprawdę żeby zobaczyć chociaż kawałek piersi w
        czasie karmienia ktoś musiałby podejść bardzo blisko i pochylić się aż do
        perspektywy dziecka wtedy coś by mógł zobaczyć. Ale na to bym nie pozwoliła! A
        kiedy karmię na ławce w parku to dla przechodnia wygląda to tak jakbym po prostu
        trzymała dziecko na ręku. I tyle!
        Altanki mi nie potrzebne.
    • Gość: dfgfgf starsi tez chca possac cycusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 13:41
      :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka