Dodaj do ulubionych

Czarna lista zespołów

• Gość: Entelarmer - metal O kilku takich, co z księżyca spadli IP: *.196.udn.pl 19.06.07, 17:18
      Kolejny dowód na genialnośc naszego rządu, ale dużo ciekawszy niż uznanie gier
      za hazard czy też oskarżanie każdego z nagrywarką o piractwo. Nic się nie
      znają, słyszą jakieś tylko durne ploty, ale że są im na ręke to je powtarzają:/
      Ludzie, jak ktoś jest naprawdę wierzący, to może słuchać wszystkiego i mu nei
      zaszkodzi, a tym drugim to nic nie pomoże. Albo ci idioci patrzą tylko na nazwę
      jak w przypadku Behemoth (co z tego, jak się nazywają? ktoś może nazwać zespół
      rockowy "Zabiłeś mi żółwia" - auntentyk - i już się nie liczy?) ablo - a raczej
      i - trzyma się durnych przesądów, że metal to darcie mordy, zero muzyki taktu
      etc. A opera metalowa np. Nightwish?

Ta wypowiedź - podobnie jak pomysł - to durne gadanie kogoś, kto niby wszystko
      wie, a jak kazałbys mu wymienić choć jedną, satanistyczną piosenkę to by
      zamilkł. Kiedyś już czytałem artykuł, w którym pewna "uczona" mówiła, że
      metalowcy, to zgrupowanie różnych grup (sekt?), że razem wyznają szatana albo
      coś innego etc. Wszystko ładnie pięknie. Tyle że słucham metalu od paru lat
      (pocżatkowo z niechęcią) to jakoś do dzisiaj nie wiem, kim do diabła są
      różowokrzyżowcy (tylko ich z tego artykułu pamiętam). Tak samo z tymi czarnymi
      mszami - dobra, są utwory, które mają coś o siłach nieczystych (Dragula np. -
      teksty nie daje, chociaż i tak wszystkim gry i tv wypaczyły psychikę), ale
      NIGDY nie propagują tego!!! Teksty trzeba brac nie tylko dosłownie, ale także
      symbolicznie ( vide Godsmack). Swoją drogą większośc metalowców to samotnicy,
      czasem się gdzieś spotykają (a nasz kochany rząd to utrudnia, neidługo
      inkwizycje wyślą na kolejny zjazd Gothów).

Co do wypowiedzi członka zespołu Behemoth, to, niestety, to prawda. Nie on
      pierwszy to mówi, już kilka razy spotkałem się z opinią, że Polacy są bardzo
      nietolerancyjni. Ludzie, WZIĄŚC MI SIĘ W GARŚC ZARAZ, WYRZUCIĆ STEREOTYPY,
      OBUDZIĆ RZĄD!!!

ps. Następni będą raperzy albo didżeje - i pewnie znowu się rząd ośmieszy:/
    • Gość: owca Czarna lista zespołów IP: *.chello.pl 19.06.07, 22:23
      co to (pip), druga komuna??!! zaczyna się od metalu, a co później hiphopowcom
      zabroniom wjeżdżać na kaczki, czy jak?!!!po***ło polityków do reszty...
      krystyna prońko śpiewała kiedyś piosenke "modlitwa o miłość prawdziwą" której
      refren idzie "bierz co chcesz, duszę bierz, diable mój (...) tylko daj wielką
      miłość" - jakby nie patrzeć piosenka satanistyczna. chce w takim radzie widzieć
      ją na tej liście!!
      inny przykład - agnieszka osiecka "czarne perfumy" tekst idzie "pan unosi brew,
      pan apetyt ma na krew, bardzo prosze podpis mój (...) no jak tak to tak, jest
      pergamin , sznur i lak, POPATRZ DIABLE prosto w twarz"

autorom tego pomysłu przypominam, że jest coś takiego jak "wolność słowa" a
      także "bunt" - którym charakteryzuje sie ta muza jak i jej słuchacze. jeśli
      rzeczywiscie wymyślą jakąś liste, to założe się, że każdy kto nawet średnio
      lubi tą muzę nie przepuści ŻADNEGO koncertu tych kapel, żeby choćby pokazać
      władzy jak głęboko w odbycie ich ma.
      pozdro
    • nutelkalp6 Czarna lista zespołów 19.06.07, 22:37
      wybitnie nie podoba mi się ten pomysł. Przecież są zespoły, które prowokują
      tekstami, których ostre teksty są znakiem rozpoznawczym... A poza tym jak ta
      lista trafi do Ministra edukacji to ja się spodziewam generalnego zakazu
      uczestniczenia młodzieży w jakichkolwiek koncertach ;/
      to tak jakby zakazać piosenek religijnych, bo przecież to też nawoływanie do
      wiary, a mamy wolność wyznania itp.
      • Gość: Rose Czarna lista zespołów IP: *.torun.mm.pl 20.06.07, 02:06
        Tutaj wyciąg z encyklopedii:

Utarło się, że satanizm to kult szatana jako upostaciowanego zła i przeciwnika
        Boga. W rzeczywistości podstawy satanizmu wykluczają istnienie jakichkolwiek
        bóstw. W prawdziwym tego słowa znaczeniu satanista za jedynego Pana mogącego mu
        rozkazywać uważa samego siebie, całą swoją filozofię i życie opiera na
        inteligencji, własnym rozumie i racjonalności. Jedyny aspekt irracjonalny to
        dla niego magia i okultyzm, jako nie wyjaśnione JESZCZE przez naukę zjawiska
        związane z umysłem. Obecnie tę odmianę satanizmu, właściwą, nazywa się
        satanizmem racjonalnym.

Jednak propaganda anty-satanistyczna prowadzona głównie przez Kościół Katolicki
        w XIX, XX i XXI wieku zniekształciła znaczenie tego słowa, głosząc, że
        sataniści czczą biblijnego szatana mówiąc "Ojcze Nasz" wspak, składając krwawe
        ofiary, rytualnie gwałcąc dzieci lub nałogowo mordując się nawzajem.

Zaś zbuntowana młodzież, chcąc ukazać swoją odmienność, zaczęła wyznawać to
        wypaczone pojęcie satanizmu.

W rzeczywistości satanizm powinien bardziej przypominać odmianę ateizmu, niż
        inną religię, z uwagi na brak jakiegokolwiek bóstwa w tej kulturze.
        Termin "satanizm" upowszechnił się w drugiej połowie XIX wieku w wyniku wzrostu
        zainteresowania okultyzmem.

Pan Nowak z OKOPS naogladal sie chyba za duzo filmow z usa.
        Tak btw wynika z tego ze to sam kosciol stworzyl ogolnie pojetego szatana. A w
        biblii to przeciez chrzescijanie skladali ofiary ze zwierzat dla
        chrzescijanskiego boga. Do tego dochodzi jakies PAREDZIESIĄT MILIONÓW ZABITYCH
        LUDZI podczas krucjat czy inkwizycji, a wszystko to w imię BOGA. Nie uwazacie
        ze to troche porąbane??

Zostawiam do wlasnych przemyslen.Dobranoc
    • Gość: Pablo Czarna lista zespołów IP: *.range86-133.btcentralplus.com 20.06.07, 09:22
      ehh...
      kolejny temat zastępczy polskiego rządu mający na celu odwrócenie uwagi
      słuchaczek radia m. i innych wyznawców Romana G. od poważnych problemów kraju.
      a jak już wspomniałem o Radiu M. ... Mi to również pod sektę podchodzi, i
      chciałbym być przed tym chroniony :P na pewno bardziej niż przed muzyką KATa :P

ROTFL :D
    • Gość: jacek ten Nowak to oszust: IP: *.pub.sarocom.net 20.06.07, 10:57
      www.opoka.org.pl/biblioteka/V/VS/oswiadczenie_osr_29082006.html
    • Gość: Dar Nicholas Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 16:18
      Ten rząd to totalna porażka wszystkie decyzje były jedną wielką pomyłką ale to
      co teraz zrobili nienawidze ich za to z calego serca nie ma to jak zabronic
      koncertowac i wydawac w Polsce najbardziej znanym na świecie polskim zespołom
      A i ten zakaz nie wiele zdziała jest przecierz emule i nie ma problemu ze
      zdobyciem płyt tylko koncerty eh... pozostaje nam albo jeźdźic za granicę na
      koncerty albo zdobywac nagrania wideo
    • Gość: straszny diabeł Czarna lista zespołów IP: *.magma-net.pl 21.06.07, 02:52
      buehehehehe.........co za kraj-ciemnogród,ponoć mamy wolnośc słowa,wyznania i
      tolerancję,cenzury też niby nie ma,ponoć,jak ktos nie chce iść na taki koncert
      to niech siedzi w domu lub wyskoczy na dicho,przy okazji Behemoth nie jest
      zespołem hejwi medalowym(polewka)strasznych mamy
      specjalistów....buehehehehehhee.........,ciekawe czy któryś z nich wie co to
      jest satanizm,pewnie czczenie rogatego pajaca z czerwoną mordą i krowimi
      kopytami buehehehehehhehee..........
      • uriel.blog.pl Re: Czarna lista zespołów 22.06.07, 01:09
        Koniecznie w drodze całowania umazanego odbytu wielkiego, czarnego kota.
        A prrr, tak to według błogosławionego Bernardusa Guidonisa robili katarzy,
        sataniści kotów nie cmoktają, tylko krzyżują na pentagramie. Albo pentaclu.

----
        milion idiotów nie może się mylić
    • Gość: zgadzam sie z N. Czarna lista zespołów IP: 193.39.158.* 21.06.07, 13:46
      poprostu nielubicie tej muzyki i styl metalowy lub rockowy wam nieodpowiada
      kazdy wierzy w to co chce
      czemu nie zabronicie koncertowac katolickiemu zespolowi? za katolizm?
      bo to jego prywatna sprawa tak samo jak Behemotha
    • Gość: krzysio Czarna lista zespołów IP: 80.51.196.* 21.06.07, 15:43
      No cóż, niby demokracja itd a cenzura wciąż obowiązuje... straszne...
    • Gość: Seth Czarna lista zespołów IP: *.dzi.vectranet.pl 21.06.07, 16:56
      Hahaha...!!! Dawno się tak nie uśmiałem... Że też komuś chce się pisać takie
      głupoty i "grozić" takim kapelom jak Behemoth, "wyrzuceniem" ze sceny
      muzycznej... Hahaha...!!! P.S. Zapomnieli jeszcze o Dodzie i Mandarynie...!
    • Gość: Terminator Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:48
      Następni będą twórcy discopolo ku..:/
    • Gość: H. Czarna lista zespołów IP: *.chello.pl 22.06.07, 11:05
      Żałosne. Ci ludzie nie potrafią odróżnić heavy metalu od death metalu :).
    • Gość: MorticiaAdams Czarna lista zespołów IP: 89.100.77.* 22.06.07, 15:28
      kiedys na religii ksiadz puscil film o satanistach i byl tam Ozzie---?????
      pozostawie to bez komentarza, ale jesli za odgryzienie glowy nietoperzowi
      uznawanym sie jest za sataniste, to kutwa kim sa wszyscy Chinczycy np jak psy
      jedza sobie na obiadek??? ja nie wiem co to sie dzieje w tej Polsce, pozdrawiam
      z Irlandii tu Ozzy gra 3 lipca podejrzewam ze bez zadnych problemow...
    • Gość: Spy Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:06
      kolejny glupkowaty pomysl. niech zajmia sie tepieniem przestepcow a nie szukaja
      na sile czegos, czego nie ma (chodzi tu o satanizm w zespolach metalowych)
    • Gość: Rachel Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:21
      Bardzo mi przykro że oceniacie muzykę której słucham po wyglądzie kapel i
      plotek usłuszanych od osób które są przeciwne tej muzyce. Dlaczego nie
      sporządzicie czarnej listy dla wybranych zespołów hip hopu? Przecież tam
      przeklinają co drugie słowo pomijając przesłanie treści tekstów. Czy
      moglibyście uszanować nas, osoby słuchające metalu i rocka? Przecież muzyka
      jest dla ludzi. Może najpierw prześledźcie treść piosenek ( przetłumaczonych na
      polski) i dopiero wywnioskujcie czy ta czarna lista powinna powstać dla
      zespołów metalowych.
    • Gość: jaaa Czarna lista zespołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 23:09
      Behemoth jest BLACK/DEATH metalowy debile
    • Gość: wojtek Czarna lista zespołów IP: *.244.153.208.debica153.tnp.pl 30.06.07, 11:30
      A niech ich wszystkich!! To jest wogole bez sensu!! Wstyd przyznawac sie za
      granica do bycia polakiem:( Smieja sie z nas wszedzie, bo zamiast załatwiac
      powazne sprawy dotyczace kraju, czepiaja sie tego co najmniej wazne... Moim
      zdaniem satanizm bedzie sie szerzył na siłe przeciwko temu co postanowiła
      "góra", sami sobie szkodza,nie maja pojecia o muzyce, i oceniaja pochopnie
      zespoły jako satanistyczne tylko dlatego ze pojawia sie słowo "Szatan" czy
      "śmierć". Moze zabronmy odrazu alkoholu bo upaja, telewizji i internetu bo
      zabiera nam wolny czas, moze odrazu wniesmy celibat dla kazdego, bo seks tez
      jest zły!!! Ktos chyba dopuscił Konanowicza do władzy??!! ("nie bedzie niczego")
      • Gość: Maniuś Re: Czarna lista zespołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:33
        Jest taka książka w której autor wspomina o wykonawcach satanistycznych pośród
        których wymienia: johnna Lennona oraz zespół Electric Light Orchestra, który w
        latach osiemdziesiątych gościł często na pierwszym miejscu Listy Przebojów
        Trójki. Lennon rozumiem, zainteresowania okultyzmem, narkotyki, identyfikowany
        z pacyfą, którą zwykle miał zawieszoną na szyi (pacyfa to bez wątpienia symbol
        satanistyczny - wystarczy zobaczyć wykład na temat symboli w "Kodzie Leonarda
        da Vinci"). I Lennon i ELO mimo wpisania ich na listy kapel satanistycznych
        przez działaczy Kościołów Protestanckich jakoś dalej działali i nie było im źle.
        Takie listy są świetną reklamą. Szczęśliwi Ci wykonawcy, którzy wpisani zostaną.
        Bowiem będzie o nich głośno. A rozgłos to coś nieodzownego dla Artysty.
    • Gość: Kychu Re: Czarna lista zespołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.07, 20:29
      I bardzo dobrze, ja jestem za!
    • Gość: PatRyKoRn Czarna lista zespołów IP: 83.18.175.* 01.07.07, 13:12
      nasz rzad to jedne wielkie pajace! widac ze musieli wymyslec cos co w zadnym
      innym kraju na swiecie by nie przeszlo... jesli mowa o odprawianiu czarnych mszy
      czy skladaniu ofiar zwierzecych to widac ze ludzie nie maja pojecia co moze do
      tego kogos sklonic... bo na pewno nie koncerty znanych grup metalowych! paranoja
      i zenada, jak zwykle biora sie za cos co jest najmniej nam potrzebne, jednak
      prawda jest taka ze zyjemy w jednym z najbardziej chrzescijanskich panstw w
      europie gdzie religia przybiera rozmiary kultu i wszystkie moherowe berety sa z
      tego zadowolone...
      szkoda ze panstwa zachodnie, lepiej rozwiniete smieja sie z nas patrzac na takie
      typu przypadki
    • Gość: Krasa Re: Czarna lista zespołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:42
      Buhahahahah Heavy Metalowy Behemot hahahahhaha lol heavy ;) imbecyle
    • Gość: freedom of fire Czarna lista zespołów IP: *.cable.ubr02.sout.blueyonder.co.uk 03.07.07, 00:48
      nie umiem tego pojąc, co kur...?!!! jak to sie stało ze w 21 wieku ktoś może
      zabronić człowiekowi czegokolwiek, co nie wpływa na wolność drugiego człowieka?
      czy już tak wam fucked up politykom nudzi, ze musicie sobie wymyślać pierdoły.
      zapomnieliście trochę o historii, albo mieliście ja totalnie w dupie i nie
      wiecie ile wasi przodkowie walczyli o wolność? już ja macie matoły wiec teraz od
      niej wara. i dajcie nam żyć i uczyć sie z czego chcemy, bo kolejne pokolenia
      wyrosną na takich debili jak wy.
    • Gość: muzyk nowa lista IP: *.malbork.mm.pl 03.07.07, 14:26
      zróbmy listę inteligentnych inaczej polityków i zakaz udzielania się publicznie
      przez nich
      • freedom_or_fire Re: nowa lista 03.07.07, 19:42
        świetny pomysł!!! myślę jednak ze musimy wziąć pod uwagę ze żyjemy w kraju,
        gdzie nie ma już wolności słowa nikt nie będzie respektował naszej listy. może
        założymy partię? myślę ze listę powinno otworzyć dwóch braci, takich co to
        kiedyś okradło księżyc.
      • Gość: Necron Re: nowa lista IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.08, 10:46
        Nie potrzeba. Każdy polityk się na niej znajdzie.
        pl.youtube.com/watch?v=tmhhUKKniDk
    • Gość: MoHardcore Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 21:41
      Musze byc szczery... to jest jakis zart... jakis fuckin; joke... rownie dobrze
      tego buraka Nowaka mozna oskarzyc o to ze chce wyeliminowac z polski wszystkie
      sekty i zostawic tylko swoja i dzialac w ukryciu. Bylby z siebie dumny ze tylko
      jego sekta jest w Polsce. Zapewne zalozyl sie z jakims " satanista" ktora sekta
      w polsce dluzej powstanie! Powinno sie zakazywac puszczac kubisia puchatka bo
      biega bez spodi, zakazac sprzedazy alkoholu na terenie polski bo i tak dzieci to
      kupuja, i w koncu zamknac Nowaka za glupote...
    • Gość: Metalman Czarna lista zespołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 14:31
      Oj! Poprzewracało już wam się w głowach!
    • Gość: szopen Czarna lista zespołów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 14:52
      buahahah. jak to czytalem to myslalem ze padne na klawiature xDDDD

polskim zespolom zabraniac koncertow w POLSCE ?

tosz ten kraj schodzi na psy xD

i w takich momentach mam ochote sie wyprowadzic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka