Dodaj do ulubionych

Wzlot i upadek "Simpsonów"

21.07.07, 12:18
D'oh !
Obserwuj wątek
    • halfoat Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 21.07.07, 12:55
      Ay caramba!
      • Gość: Bart Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.555-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 21.07.07, 12:59
        Eat my shorts! :)
        • Gość: Bart2 I'm Bart Simpson, who the hell are you? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:46
          I'm Bart Simpson, who the hell are you?
          • tetlian Re: I'm Bart Simpson, who the hell are you? 21.07.07, 16:24
            Mam nadzieję, że podobny los nie czeka South Parku.
            • Gość: komuch Re: I'm Bart Simpson, who the hell are you? IP: *.is.net.pl 21.07.07, 18:26
              oh nie, bo south park był odpoczątku prymitywny, więc stoczyć się nie ma jak
              • Gość: czytelnik GW Simpsonow ogladalem na poczatku, teraz juz nie IP: *.1.251.72.1dial.com 21.07.07, 20:28
                zgadzam sie w 100 % z autorem artykulu
              • Gość: Agata No tak, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:55
                przeciez Kanada to nawet nie jest prawdziwy kraj..

:ppp
          • myshaque Excellent... 21.07.07, 23:16
            Smithers, massage my brain!
        • sapervodicka S. nie wystarczajaco lewicowi ostatnimi czasy ej?? 21.07.07, 13:49
          dlatego Guardian sie zdenerwowal a GW zaraz powtarza jak klakier,
          oh eh urazone gusta jewropejskich pseudointelektualistow, who gives a shit..
          • Gość: kaczoland atakuje Re: S. nie wystarczajaco lewicowi ostatnimi czasy? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 21.07.07, 14:10
            Ogladam "Simpsonow" od ponad 13 lat i musze stwierdzic, ze - niestety, "The
            Guardian" ma racje. Jakosc serialu slabnie. A moze, po prostu, autorom
            zdazyly wyczerpac sie pomysly?

p.S. A od jak dawna oglada "Simpsonow" osobnik o niezbyt duzym i zafiksowanym
            politycznie mozdzku ("GW" jest be, "Guardian" jest be, "jewropa", itd.)
            podpisujacy sie tu jako "sapervodicka"?
    • Gość: Krusty Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: 88.156.63.* 21.07.07, 13:48
      I didn't do it!
      • Gość: milenah Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.bb.sky.com 21.07.07, 13:52
        Oh, you little...!
    • Gość: pijo Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:56
      Mimo wszelkich watpliwosci i tak jestem kompletnie napalony. Mam nadizeje, ze
      bede sie swietnie bawil. Chociaz to prawda: od jakichs 5 lat serial kompletnie
      nie daje rady. Smutne.
    • Gość: hoh Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.chello.pl 21.07.07, 15:35
      a myślałem że to ze mną coś nie tak
    • Gość: player Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:53
      Kocham tych wariatow.Dzieki Homerowi placze przed kompem kiedy
      ogladam.Pozdrawiam fanow
    • Gość: db Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 18:05
      Worst article ever!
    • Gość: supersonic chinskie ciasteczka????? IP: *.DYNAPOOL.NYU.EDU 21.07.07, 20:28
      to jest polskie tlumaczenie "fortune cookie"?
      • Gość: lego Re: chinskie ciasteczka????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 06:20
        yes ma'm
    • Gość: seb Wzlot i upadek "wyborczej" IP: 193.19.141.* 21.07.07, 20:55
      tekst pasuje jak ulał do dziejów wyborczej. Dobrze, że to już jej koniec.
      • Gość: YB Re: Wzlot i upadek "wyborczej" IP: *.zaodrze.punkt.pl 22.07.07, 02:58
        czy ty potrafisz napisac na inny temat? co za durnie
      • Gość: Homer S. Re: Wzlot i upadek "wyborczej" IP: 62.233.185.* 31.07.07, 11:25
        jasne, ze sie splycili ale cala amerykanska kultura sie splycila, teraz zarty
        czy skecze w snl maja byc krotkie i mocne, nie ma juz wyrafinowanego humoru.
        simpsonowie sa na scenie 18 lat i nie da sie ich oceniac jak inne seriale
        to jest 18 lat!!! swiat w ciagu 18 lat i kultura zmienila sie diametralnie,
        target simpsonow musial sie zmienic przynajmniej 3 razy!!! widac to po gwiazdach
        wystepujacych w serialu, sa to gwiazdy mlodszego pokolenia
        nie mozna zarzucac producentom, ze walczy o widownie i nie mysla o nas starych
        wyjadaczach bo takimi prawami rzadzi sie rynek i simpsonowie juz dawno byliby
        zdjeci.
        to jest fenomen do badan naukowych, ze jakikolwiek serial moze utrzymac widownie
        przez tyle lat i ogladalnosc na tak wysokim poziomie!!
        banalny artykul, ze simpsonowie zepsuli sie w 9 serii jest glupota. prawda jest
        taka, ze z czasem serial slabnie ale wciaz znajdziemy mnostwo swietnych odcinkow
        nawet i w 17 czy 18 serii.
        juz nie mowie o tym, ze autor artykulu nie ma zielonego pojecia o tworcach
        serialu i kiedy kto od niego odszedl. jest napisany na podstawie tego co sie
        mowi na forach internetowych. szkoda, ze wyborcza bierze sie za takie przedruki.
        i tak jak ktos to juz napisal: artykul moglby odzwierciedlac rownie dobrze
        kariere gazety wyborczej :)
    • Gość: Dr.Zoidberg Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.dream.net.pl 21.07.07, 21:50
      Mają wznowić Futuramę ha ha !!!
      • turangaleela Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 26.07.07, 02:36
        Tak - ale networks nie byly zainteresowane. nowe odcinki Futuramy sa
        produkowane wprost na DVD.
        • Gość: c97 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 23:01
          tak ale gotowe 4 pelnometrazowe filmy zostana pociete na odcinki i wyemitowane :)
          polecam lekture www.gotfuturama.com
    • Gość: gość portalu. Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: 83.168.79.* 21.07.07, 22:57
      Racja, jak byłem mały w telewizji leciały te najlepsze odcinki serialu (bodajże do drugiej serii). Teraz oglądam to zamiast south-parku (który nie ma nic wspólnego z inteligentnym żartem jaki jest w Simpsonach), ale niestety nie mogę znieść odcinków z osiemnastej serii, śmieszą mnie tylko ponieważ mam sentyment do Simpsonów - wolę pooglądać troche starsze odcinki które nie są jeszcze takie jak ten.
      • Gość: ytst Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.07, 23:07
        jestem fanem (fanatykiem) The Simpsons, zgadzam się z twierdzeniem, że odcinki
        nowszych serii są trochę płytsze i gorsze, ale nieco odważniejsze (choć czasem
        to głupia odwaga).

Natomiast kompletnie nie zgadzam się o twierdzeniu o prymitywizmie Southparku!
        Jest cała masa odcinków komentujących amerykańską scenę polityczną, choćby: Best
        Freinds For Ever (komentujący sprawę Terry Chivo), Doushe and Turd (nie wiem jak
        to pierwsze słowo się pisze), czy ten o tamie w Beaverton.
    • Gość: wieśmak Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:44
      Simpsonowie skończyli się na Kill'em All, później to już tylko komercha
    • komnen3 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 22.07.07, 02:52
      Powiedzmy sobie szczerze - wiele odniesień do amerykańskiej kultury nie
      wychwytuję, bo Amerykaninem nie jestem i jej nie znam. Więc intelektualna
      stgrona serialu pewnie mnie omija. Faktem jest, że serial robi się coraz
      gorszy. Strasznie denerwują mnie właśnie spotkania z gwiazdami - także dlatego,
      że często są to gwiazdeczki, których nie znam. Ale jest tego po prostu za dużo
      i jest to zupełnie nieśmieszne.
      • Gość: Brian The Dog Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.lodz.msk.pl 25.07.07, 00:44
        Simpsonami nigdy się jakoś nie zaraziłem. Próbowałem. Obejrzałem kiedyś kilka
        odcinków (co prawda po'97, więc wychodzi na to, że z tych gorszych), ale mnie
        nie wzięło. Z całym szacunkiem dla tego serialu, ale moim subiektywnym zdaniem
        najlepszym obecnie serialem animowanym jest Family Guy (nie widziałem jeszcze
        Futuramy, która notabene jest dziełem twórcy Simpsonów). W każdym razie Family
        Guy jest niesamowity, jak dla mnie. Jest tyle świetnych, inteligentnych,
        popkulturowych, slapstickowych dowcipów (po trosze wszystkiego), że czasem
        trudno nadążyć. Polecam.

Nie wiedzieć czemu w Polsce jest zakazany...ale można sobie ściągnąć na
        torrencie. Jeśli ktoś nie widział to polecam.

Pozdrawiam fanów Simpsonów i nie tylko.
        • kolodziejo Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 03.08.07, 17:46
          Tak, "Family Guy" jest znacznie lepszy. A w Polsce nie obejrzymy go sobie... być
          może z powodu żarciku o polskiej kiełbasie (festyn, dwa stragany, Polish Sausage
          i German Sausage, koleś z German Sausage spuszcza lanie Polakowi i już jest
          German Sausage). Prosta prawda - Niemcy nigdy nie dorównają polskiej kiełbasie!
    • Gość: KTOŚ Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:32
      Widzę, że autor artykułu nawet nie wie o czym pisze. Simpsonowie emitowani są od
      18 lat a nie 15!!!!
    • kosheen4 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 03.08.07, 16:27
      To jest bulszyt a nie recenzja. Zmieniając formułę serialu z nieco dydaktycznego
      "wydawnictwa ciągłego", w którym każdy odcinek niósł za sobą jakieś przesłanie,
      na zabawę i grę ze schematem, autorzy nie stracili formy ani nie zaniżyli poziomu.
      Lekkim nonsensem wydaje mi się zarzut nieprawdopodobieństwa zdarzeń - chociażby
      zmiany pracy przez Homera czy pojawiania się celebrities. Litości, od kreskówki
      w której główny bohater ma na głowie dwa włosy a jego żona fryzurę dwa razy
      wyższą od głowy, wymagać realizmu w ciągłości zatrudnienia?
      Ciekawe, czemu Ian Jones nie krzywi się na fakt, że od kilkunastu lat Maggie nie
      postąpiła w rozwoju ani o krok, Skinner nie poszedł na emeryturę a Bart i Lisa
      nadal uczą się w podstawówce. Nie wspominając już o tym, że Abe Simpson i Monty
      Burns ciągle żyją.
      Simpsonowie opowiedzieli już swoją historię, a w ostatnich sezonach ich postacie
      przyjęły funkcję kukiełek, odgrywających zabawne i inteligentne zarazem skecze.
      Pewna formuła została wyczerpana, na jej miejscu pojawiła się inna. Nie uważam,
      żeby była gorsza.
      • Gość: Hello everybody! Dr. Nick Rivera IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 03.08.07, 23:03
        Coz, serial sie splyca (kiedys kazdy odcinek byl wielowatkowy, jak jest teraz,
        mozecie sie przekonac idac do kina). Choc kto wie, moze to my po prostu
        dorastamy... Summa summarum Simpsonowie pozostana dla mnie taka Amiga (computer,
        you know) wsrod kreskowek. American Dad czy Family Guy to tylko kopie, choc
        trzeba przyznac udane.

• Gość: bozena sopot Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 13:35
      www.3dwhite.pl/?click=f6a5596f07e7fb4c0c80c9a213317e0a

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka