Gość: Bart Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.555-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 21.07.07, 12:59 Eat my shorts! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart2 I'm Bart Simpson, who the hell are you? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:46 I'm Bart Simpson, who the hell are you? Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: I'm Bart Simpson, who the hell are you? 21.07.07, 16:24 Mam nadzieję, że podobny los nie czeka South Parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch Re: I'm Bart Simpson, who the hell are you? IP: *.is.net.pl 21.07.07, 18:26 oh nie, bo south park był odpoczątku prymitywny, więc stoczyć się nie ma jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik GW Simpsonow ogladalem na poczatku, teraz juz nie IP: *.1.251.72.1dial.com 21.07.07, 20:28 zgadzam sie w 100 % z autorem artykulu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata No tak, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:55 przeciez Kanada to nawet nie jest prawdziwy kraj.. :ppp Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka S. nie wystarczajaco lewicowi ostatnimi czasy ej?? 21.07.07, 13:49 dlatego Guardian sie zdenerwowal a GW zaraz powtarza jak klakier, oh eh urazone gusta jewropejskich pseudointelektualistow, who gives a shit.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: S. nie wystarczajaco lewicowi ostatnimi czasy? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 21.07.07, 14:10 Ogladam "Simpsonow" od ponad 13 lat i musze stwierdzic, ze - niestety, "The Guardian" ma racje. Jakosc serialu slabnie. A moze, po prostu, autorom zdazyly wyczerpac sie pomysly? p.S. A od jak dawna oglada "Simpsonow" osobnik o niezbyt duzym i zafiksowanym politycznie mozdzku ("GW" jest be, "Guardian" jest be, "jewropa", itd.) podpisujacy sie tu jako "sapervodicka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krusty Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: 88.156.63.* 21.07.07, 13:48 I didn't do it! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milenah Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.bb.sky.com 21.07.07, 13:52 Oh, you little...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijo Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 13:56 Mimo wszelkich watpliwosci i tak jestem kompletnie napalony. Mam nadizeje, ze bede sie swietnie bawil. Chociaz to prawda: od jakichs 5 lat serial kompletnie nie daje rady. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoh Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.chello.pl 21.07.07, 15:35 a myślałem że to ze mną coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: player Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.07, 16:53 Kocham tych wariatow.Dzieki Homerowi placze przed kompem kiedy ogladam.Pozdrawiam fanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: db Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 18:05 Worst article ever! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supersonic chinskie ciasteczka????? IP: *.DYNAPOOL.NYU.EDU 21.07.07, 20:28 to jest polskie tlumaczenie "fortune cookie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lego Re: chinskie ciasteczka????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 06:20 yes ma'm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Wzlot i upadek "wyborczej" IP: 193.19.141.* 21.07.07, 20:55 tekst pasuje jak ulał do dziejów wyborczej. Dobrze, że to już jej koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YB Re: Wzlot i upadek "wyborczej" IP: *.zaodrze.punkt.pl 22.07.07, 02:58 czy ty potrafisz napisac na inny temat? co za durnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer S. Re: Wzlot i upadek "wyborczej" IP: 62.233.185.* 31.07.07, 11:25 jasne, ze sie splycili ale cala amerykanska kultura sie splycila, teraz zarty czy skecze w snl maja byc krotkie i mocne, nie ma juz wyrafinowanego humoru. simpsonowie sa na scenie 18 lat i nie da sie ich oceniac jak inne seriale to jest 18 lat!!! swiat w ciagu 18 lat i kultura zmienila sie diametralnie, target simpsonow musial sie zmienic przynajmniej 3 razy!!! widac to po gwiazdach wystepujacych w serialu, sa to gwiazdy mlodszego pokolenia nie mozna zarzucac producentom, ze walczy o widownie i nie mysla o nas starych wyjadaczach bo takimi prawami rzadzi sie rynek i simpsonowie juz dawno byliby zdjeci. to jest fenomen do badan naukowych, ze jakikolwiek serial moze utrzymac widownie przez tyle lat i ogladalnosc na tak wysokim poziomie!! banalny artykul, ze simpsonowie zepsuli sie w 9 serii jest glupota. prawda jest taka, ze z czasem serial slabnie ale wciaz znajdziemy mnostwo swietnych odcinkow nawet i w 17 czy 18 serii. juz nie mowie o tym, ze autor artykulu nie ma zielonego pojecia o tworcach serialu i kiedy kto od niego odszedl. jest napisany na podstawie tego co sie mowi na forach internetowych. szkoda, ze wyborcza bierze sie za takie przedruki. i tak jak ktos to juz napisal: artykul moglby odzwierciedlac rownie dobrze kariere gazety wyborczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.Zoidberg Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.dream.net.pl 21.07.07, 21:50 Mają wznowić Futuramę ha ha !!! Odpowiedz Link Zgłoś
turangaleela Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 26.07.07, 02:36 Tak - ale networks nie byly zainteresowane. nowe odcinki Futuramy sa produkowane wprost na DVD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c97 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.acn.waw.pl 03.08.07, 23:01 tak ale gotowe 4 pelnometrazowe filmy zostana pociete na odcinki i wyemitowane :) polecam lekture www.gotfuturama.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu. Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: 83.168.79.* 21.07.07, 22:57 Racja, jak byłem mały w telewizji leciały te najlepsze odcinki serialu (bodajże do drugiej serii). Teraz oglądam to zamiast south-parku (który nie ma nic wspólnego z inteligentnym żartem jaki jest w Simpsonach), ale niestety nie mogę znieść odcinków z osiemnastej serii, śmieszą mnie tylko ponieważ mam sentyment do Simpsonów - wolę pooglądać troche starsze odcinki które nie są jeszcze takie jak ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ytst Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.07.07, 23:07 jestem fanem (fanatykiem) The Simpsons, zgadzam się z twierdzeniem, że odcinki nowszych serii są trochę płytsze i gorsze, ale nieco odważniejsze (choć czasem to głupia odwaga). Natomiast kompletnie nie zgadzam się o twierdzeniu o prymitywizmie Southparku! Jest cała masa odcinków komentujących amerykańską scenę polityczną, choćby: Best Freinds For Ever (komentujący sprawę Terry Chivo), Doushe and Turd (nie wiem jak to pierwsze słowo się pisze), czy ten o tamie w Beaverton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieśmak Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 23:44 Simpsonowie skończyli się na Kill'em All, później to już tylko komercha Odpowiedz Link Zgłoś
komnen3 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 22.07.07, 02:52 Powiedzmy sobie szczerze - wiele odniesień do amerykańskiej kultury nie wychwytuję, bo Amerykaninem nie jestem i jej nie znam. Więc intelektualna stgrona serialu pewnie mnie omija. Faktem jest, że serial robi się coraz gorszy. Strasznie denerwują mnie właśnie spotkania z gwiazdami - także dlatego, że często są to gwiazdeczki, których nie znam. Ale jest tego po prostu za dużo i jest to zupełnie nieśmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brian The Dog Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.lodz.msk.pl 25.07.07, 00:44 Simpsonami nigdy się jakoś nie zaraziłem. Próbowałem. Obejrzałem kiedyś kilka odcinków (co prawda po'97, więc wychodzi na to, że z tych gorszych), ale mnie nie wzięło. Z całym szacunkiem dla tego serialu, ale moim subiektywnym zdaniem najlepszym obecnie serialem animowanym jest Family Guy (nie widziałem jeszcze Futuramy, która notabene jest dziełem twórcy Simpsonów). W każdym razie Family Guy jest niesamowity, jak dla mnie. Jest tyle świetnych, inteligentnych, popkulturowych, slapstickowych dowcipów (po trosze wszystkiego), że czasem trudno nadążyć. Polecam. Nie wiedzieć czemu w Polsce jest zakazany...ale można sobie ściągnąć na torrencie. Jeśli ktoś nie widział to polecam. Pozdrawiam fanów Simpsonów i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 03.08.07, 17:46 Tak, "Family Guy" jest znacznie lepszy. A w Polsce nie obejrzymy go sobie... być może z powodu żarciku o polskiej kiełbasie (festyn, dwa stragany, Polish Sausage i German Sausage, koleś z German Sausage spuszcza lanie Polakowi i już jest German Sausage). Prosta prawda - Niemcy nigdy nie dorównają polskiej kiełbasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOŚ Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 15:32 Widzę, że autor artykułu nawet nie wie o czym pisze. Simpsonowie emitowani są od 18 lat a nie 15!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" 03.08.07, 16:27 To jest bulszyt a nie recenzja. Zmieniając formułę serialu z nieco dydaktycznego "wydawnictwa ciągłego", w którym każdy odcinek niósł za sobą jakieś przesłanie, na zabawę i grę ze schematem, autorzy nie stracili formy ani nie zaniżyli poziomu. Lekkim nonsensem wydaje mi się zarzut nieprawdopodobieństwa zdarzeń - chociażby zmiany pracy przez Homera czy pojawiania się celebrities. Litości, od kreskówki w której główny bohater ma na głowie dwa włosy a jego żona fryzurę dwa razy wyższą od głowy, wymagać realizmu w ciągłości zatrudnienia? Ciekawe, czemu Ian Jones nie krzywi się na fakt, że od kilkunastu lat Maggie nie postąpiła w rozwoju ani o krok, Skinner nie poszedł na emeryturę a Bart i Lisa nadal uczą się w podstawówce. Nie wspominając już o tym, że Abe Simpson i Monty Burns ciągle żyją. Simpsonowie opowiedzieli już swoją historię, a w ostatnich sezonach ich postacie przyjęły funkcję kukiełek, odgrywających zabawne i inteligentne zarazem skecze. Pewna formuła została wyczerpana, na jej miejscu pojawiła się inna. Nie uważam, żeby była gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hello everybody! Dr. Nick Rivera IP: *.dhcp.studentenwerk-bielefeld.de 03.08.07, 23:03 Coz, serial sie splyca (kiedys kazdy odcinek byl wielowatkowy, jak jest teraz, mozecie sie przekonac idac do kina). Choc kto wie, moze to my po prostu dorastamy... Summa summarum Simpsonowie pozostana dla mnie taka Amiga (computer, you know) wsrod kreskowek. American Dad czy Family Guy to tylko kopie, choc trzeba przyznac udane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozena sopot Re: Wzlot i upadek "Simpsonów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 13:35 www.3dwhite.pl/?click=f6a5596f07e7fb4c0c80c9a213317e0a Odpowiedz Link Zgłoś