Dodaj do ulubionych

Dozwolone od 24 lat

• sroka_bez_oka Re: Dozwolone od 24 lat 18.03.08, 11:43
      I bardzo dobrze. Dzieciaki nie będą zabijać siebie i innych!
      • Gość: MaRRcin Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 16.04.09, 20:34
        co myslisz ze jestes super ze napisałes ten komentarz ?? motocykle
        były są i będą i h... ci do tego motocyklisci to tacy ludzie których
        nic nie powstrzyma przed kupnem :] a juz napewno nie papierek :)
        hahahahahaha wprowadzcie sobie nawet od 40 lat wielu to wali bo i
        tak jezdzą bez a pomysł do bani szczerze... ale to nasi politycy :D
        więc nie ma się co dziwic papa
    • Gość: Monika bezsens... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 23:45
      ten pomysł uważam za totalna głupote!! :/ Przecież to jest
      oczywiste, że młodzi motocykliści będą jeszcze bardziej szaleć! I
      jesli ktoś chce wariowac to bedzie to robić bez względu na to czy ma
      prawo jazdy czy nie! ;/ A jesli ta ustawa wejdzie bedzie jeszcze
      gorzej... Jeśli ktoś ma prawo jazdy jeździ dużo ostrożniej w
      obawach przed zabraniem prawa jazdy :/ bedzie jeszcze więcej młodych
      motocyklistów szaleć. Ja osobicie czekam już 2 lata do 18stki zeby
      zdać prako a teraz bede musiała od 18 czekac kolejne 6 :/ Nie
      rozumiem co za beznadziejny pomysł ;/;/ eehh... wez Ty się chłopie
      lepiej zastanów co robisz;/ ile ludzi bedzie protestować! i jak
      młodzi maja się uczyć jeździć wcześniej? co w wieku 24 lat wsiądą na
      motor i pojadą?! Chyba wcześniej trzeba troche pojeździć zeby zdać
      prawo jazdy!! Totalna głupota ;/Grr...
      • Gość: motocyklista Re: bezsens... IP: *.aster.pl 20.03.08, 01:08
        tutaj jest bardzo pouczająca historyjka o starej babie i litościwym policjancie, który wycenił życie motocyklisty na 100 złociszy...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=77026212
      • Gość: motocyklista Re: bezsens... IP: *.aster.pl 20.03.08, 01:08
        tutaj jest bardzo pouczająca historyjka o starej babie i litościwym policjancie,
        który wycenił życie motocyklisty na 100 złociszy...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=644&w=77026212
    • Gość: paula Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 22:45
      Moim zdaniem to głupota.... rownie dobrze mogą na samochód
      wprowadzic prawo jazdy od 24 roku zycia?? ale czy to cos da?? nie??
      Mam zaledwie 18 lat i jestem dziewczyna... mam zamiar robic w tym
      roku a i b. Ale z tego co tu wyczytalam na a nie ma co liczyc....
      Starsi ludzie tez powoduja wypadki... i na motorach i na skuerach
      oraz samochodach....
      mowi sie ze mlodzi szarzuja... a ile jest starszych osob tzn ok 30-
      40lat ktorzy sa piratami drogowymi...??
      Moim zdaniem prawojazdy od 24 lat jest ograniczeniem naszych praw
      obywatelskich... "i moge sie zalozyc ze wybuchnie z tego wielka
      afera...."
    • Gość: abedul Dozwolone od 24 lat IP: *.tpnet.pl 23.03.08, 10:36
      Pomysł jak najbardziej popieram bo mimo wszystko trzeba mieć pod kaskiem ....
      Jeśli chodzi o filmiki pod artykułem to naprawde przegieliście, bo jak wiadomo 90% wypadków motocyklowych to z winy puszkarzy....
      najlepszym pomysłem by było mimo wszystko obowiązkowy test psychologiczny, w celu przedłużenia bądź też wogóle otrzymania prawa jazdy jakiegokolwiek ....
      A już najlepszym wyjściem to byłoby ponowne zdawanie na prawko dla ludzi po 50-tce jak nie wcześniej...
      i może jakaś propaganda w Tv, której niestety brak, a później niedouczeni kierowcy puszek jak i gapie twierdzą, że to motocykliści są wszystkiemu winni
      ot najlepszy przykład uświadamiania ludzi
      pl.youtube.com/watch?v=Ipvu5TTqM8A
    • Gość: Magda Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 13:42
      Co za idiotyzm!!!! Teraz wszyscy beda smigac bez prawka i bedzie jeszcze
      gorzej... ;] Powinni zrobic ograniczenia co do mocy motocykla, a nie wieku... Ehhh
    • Gość: BikeMAN Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 17:38
      Kolejny poj****y pomysł naszych polityków. K***a, kto karze młodocianym kupować
      od razu ścigacza. Poza tym, ten, kto wpadł na ten pomysł , w młodości chyba nie
      jeździł komarkiem, jawką, wsk.itd. Wprowadzając tą ustawę zwiększą tylko liczbę
      kierowców poruszających się po drogach publicznych bez prawa jazdy, a więc
      zwiększą ryzyko wypadków, gdyż za motocyklami będą zasiadać już totalnie
      niedoświadczeni kierowcy. Taka jest smutna prawda. Większym zagrożeniem dla
      motocyklistów są kierowcy samochodów, a nie oni sami. Kto karze młodocianym
      jeździć tak szybko? Nikt. To oni ryzykują. Jak już wcześniej wspomniałem nikt
      nie karze takiemu 18 latkowi kupować ścigacza. Eh.. zbulwersował mnie ten pomysł
      naszego rządu... Będę musiał czekać na prawko. Stracili u mnie poparcie. Niech w
      końcu pukną się w ten łeb i zastanowią się, co chcą osiągnąć. Jaka jest różnica
      czy motorem kieruje niedoświadczony 18 latek czy 24 latek. Dla mnie żadna.
    • Gość: McK Dozwolone od 24 lat IP: *.cust.tele2.pl 27.03.08, 19:14
      Czytając te komentarze zachciało mi się śmiać. Ci ponoć "starsi i
      dojrzalsi" nie potrafią kontrolować swoich emocji i pozostawić sobie
      resztek godności poprzez kulturalne wypowiedzi. Obrażanie innych
      jeszcze nigdy do niczego dobrego nie doprowadziło.
      Skoro nie potraficie się uspokoić przy tak błachej sprawie, co
      dopiero na motocyklu w kryzysowej sytuacji. "Starsi" nie koniecznie
      znaczy "bardziej odpowiedzialni". Czyli wcale nie lepsi jako
      kierowcy!

Ja mając 18 lat zdałam prawko kategorii A i już od prawie 2 lat
      jeżdżę motocyklem, bezwypadkowo, bez problemów, i nie rozumiem
      dlaczego osoby w wieku 18-24 mają być dyskryminowane pod tym
      względem.Jestem całkowicie przeciwko wejściu tej ustawy w życie!
    • Gość: Krzysiu Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 22:16
      To jest żenada ludzie zastanówcie sie oczym wy rozmawiacie zakażcie
      nam nawet sikać i jeść . To jest chore . Mam nadzieje żę to nie
      przejdzie .
    • Gość: Matys Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.08, 20:19
      dla mnie to jest jakas glupota niech oni sie wezma za co innego a
      nie czepiaja sie juz byle czego byle cos pozmieniac
    • Gość: Dexter Dozwolone od 24 lat IP: *.skomur.pl 29.03.08, 20:12
      ja rozumiem że młodzi ludzie często a nawet bardzo są wręcz głupi a jeszcze w
      połączeniu z maszyną o mocy 130 lub więcej koni to mieszanka wybuchowa grożąca
      śmiertelnymi wypadkami ale do ciężkiej anielki nie każdy 18-latek chce robić
      prawko kat. A po to żeby móc jeździć na ścigaczu tylko na całkiem fajnym
      choperze i nie każdy ma nierówno pod sufitem i pstro w głowie w wieku 18 lat
      powinno się zamiast od 24 lat dopiero możliwość robienia prawka kat A wprowadzić
      testy psychologiczne i na ich podstawie stwierdzać czy ktoś się nadaje na
      kierowcę motocyklu czy nie a ostatnią rzeczą jaką chce tu dodać jest fakt że
      motocykliści powodują znacznie mniej wypadków niż kierowcy samochodów choć a są
      dużo bardziej narażeni na niebezpieczne sytuacje i ciężkie urazy
    • Gość: Bojownik Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 00:10
      Moim zdaniem jest to zwykla plotka ktora miala posluzyc do wypelnienia strony w
      darmowej gazecie. Ta sama sytuacja byla juz 2-3 lata temu kiedy rzekomo mialo
      byc wprowadzone prawojazdy kat. B od 16 lat. Jednynymi rzeczami ktore wynikly by
      z takiego przepisu to duza ilosc osob ktora jezdzila by bez prawa jazdy i wielki
      spadek ludzi ktorzy by chcieli tego typu prawo jazdy robic co w koncu
      doprowadzilo by do wycofania sie niektorych szkol z Kat. A Dlatego uwazam to za
      bezsensowne i idiotyczne chodz realne w tym kraju niestety. Pozdrawiam
    • Gość: Gość Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.08, 22:20
      Mam mieszane uczucia co do tej nowej ustawy, z jednej strony to dobrze że taki
      młody człowiek nie wsiądzie na 100 konną maszynę, i nie poniesie go chwila, z
      drugiej strony kto ma jeździć to będzie jeździł, nie czekając do 24 lat, osoba
      taka nie będąca na kursie nie będzie wiedziała jak maszyna się zachowa w pewnych
      sytuacjach, będzie sie uczyć na własnych błędach, oby nie były tragiczne w skutkach.
    • Gość: Wojtas Dozwolone od 24 lat IP: 217.113.130.* 09.04.08, 21:45
      Może dobrze było by spojrzeć na liczbę wypadków SAMOCHODOWYCH z udziałem (zaznaczam) MŁODYCH KIEROWCÓW!!!! Wg.mnie jest ich znacznie więcej niz tych motocyklowych.Pisanie ,że motocykliści to "nieodpowiedzialni ludzie" to stereotyp ;na tym świecie są naprawde odpowiedzialni(przyszli) kierowcy dla których zmiana przepisów to tragedia;motor to dla nich wszystko!! Wydaje mi się ,że człowiek który ukończył 18 rok życia jest wystarczająco odpowiedzialny żeby posiąśc motocykl.24 lata- to zdecydowanie za pózno uwzględnijcie potrzeby młodych ludzi.Co zmieni to ze "L"na motor bedzie pozniej??wypadków bedzie jeszcze więcej; ludzie będą z determinacji sięgac bezprawnie po mator!!
    • Gość: herbatka Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 18:35
      Oni chca nas wszystkich wygnać z tego kraju, naprawde. Ludzie, czy to juz koniec
      swiata? Az nie chce mi sie bluzgac, na tych "politykow", i teraz poprostu placze
      (powaznie). Co oni zrobili z naszej ojczyzny ? No odpowiedzcie mi! Za 2 lata w
      tym kraju zostanie pokolenie Ojca Rydzyka, kolejny patafian, wszystkich
      jednakowo za jaja i na drzewo. W imie ojczyzny, za jaja i ku.. na drzewa!
      Pozdrawiam
    • Gość: PAN'W' Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.gprs.plus.pl 30.04.08, 22:26
      POROJONY POMYSL MŁODZI SMIGAJA WOLNIEJ BO NIE CZYJA SIE ZBYT PEWNIE NA TYCH
      ZABUJCACH WIEKSZASC STARSZYCH,CISKA PO OPORACH MAJA JUZ OPANOWANE TE
      MASZYNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: Wojto Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.tktelekom.pl 02.05.08, 16:44
      Po..i posłowie niech sie martwią własnymi grubymi dupami.Polske niech przestano okradać i debilne pomysły wprowadzać w życie !!!
    • Gość: Bamberas Z prawkiem czy bez prawka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:45
      Co za różnica jak złapią to co najwyżej 500zł. A poza tym albo tego idiotę tir
      potrącił i coś mu się we łbie przestawiło albo powinien go walnąć żeby mu się
      poukładało. Ci idioci w rządzie zamiast robić lepiej robią gorzej.
    • Gość: Witkacy Motocykle dozwolone od 24 lat IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.08, 23:40
      Na początek chcę zaznaczyć że mam tylko 16 lat i właśnie zamierzam rozpocząć kurs na prawo jazdy kategorii A1. Będę używał motoru codziennie, bo mieszkam spory kawałek od miasta, a na dodatek pasjonuję się motocyklami. Ze względu na to, co napisałem powyżej, teoretycznie powinienem tutaj pobluzgać trochę na tych, co wymyślili ten projekt, bo z tego, co ostatnio zauważyłem, zrobiło się to bardzo modne. Otóż muszę wszystkich rozczarować. Uważam tą ustawę za świetny pomysł. Genialny wręcz, ponieważ faktycznie wielu moich rówieśników i ludzi trochę starszych po pierwsze nie ma pojęcia jak niebezpieczny jest motocykl dla kierowcy i dla otoczenia (prawie każda kolizja kończy się śmiercią, sam ledwo wyszedłem cało z jednej), a po drugie wielu z nich nie ma za grosz szacunku dla prawa, sam słyszałem kiedyś coś takiego:"W mieście do 50? Co za idiota to postawił? Mój tata jeździ bardzo dobrze, więc on może jeździć szybciej!". Wypuszczając cymbała wychowanego tak, jak ten wspomniany w cytacie (pozdrowienia dla tego pana), na drogę, na maszynie zdolną pojechać 200km/h nigdy nie wiesz czy ten gość nie zabije akurat ciebie. Ta ustawa daje szansę jakotakiego ograniczenia ilości tego typu smarkaczy na drogach (trochę ich jest), bo kiedyś w końcu się mądrzeje i wtedy można jeździć. Mi ta ustawa bardzo utrudni życie, ale jeżeli będzie skuteczna, to ja się na to zgadzam.
    • Gość: MOTOCYKLISTA Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:42
      Witam was ja mam 45 lat więc już stary byk jestem :P ale powiem
      jedno na motocyklach jezdze od 6 roku życia i powiem tak teraz mam
      suzuki gsxr 1000 k5 to jest scigacz dla tych co nie wiedząbo
      przewaznie takie osoby wypowiadajom sięna forum.To bardzo głupi
      pomysł jak kazdy w Polsce.Ale do rzeczy mam 45 lat ale powiem wam
      jedno na motocyklu nie schodze poniezej 240km/h przewaznie szalejący
      motocyklisci to nie młodzi a doswiadczone motonity którzy w siodle
      spędzili kilka latek.Jesli chcecie to wprowadzic co odradzam młodzi
      będom jezzdili bez prawka i dopiero będzie a nasze polonezy mają
      marne szanse zeby dogonic np yamaha r1 która do 100km/h przyspiesz w
      2,5 sekundy :) tak jak mój gsxr :D syn tez chce kupic scigacza ma 16
      lat i powiedział oficjalnie tata na pewno do 24 lat czekac nie będe
      hehehehehehehe :):):):):) pozdro młodzi nie dajcie się!!!! jestem z
      wami
      • Gość: Witkacy Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.08, 20:07
        Skoro masz 45 lat to tym gorzej o Tobie świadczy, że nie widzisz nic złego w
        jeździe 240km/h. A już całkowicie pogarsza sprawę fakt, że dopuszczasz do
        świadomości samą możliwość tego, że Twój syn będzie jeździł bez prawa jazdy. Już
        nie mówiąc o nieprzywiązywaniu uwagi do poprawności językowej, co też świadczy o
        człowieku, który pisze. Ale to nieistotne. Bardzo dobrze, że taki ktoś napisał
        zaraz po mnie, bo w moim poprzednim poście podałem przykład dokładnie takiego
        pana. Przykład, jak widać, prawdziwy, bo uwzględniał parę ojciec-syn. A tu co
        mamy? Po prostu idealnie. Ludzie nie dajmy się zabić! Ta ustawa koryguje również
        takie pomysły w przyszłości, bo to wcale nie odkłada kategorii A na 24 rok
        życia. Po drodze od bodajże 16 lat są 4 różne kategorie (pełne A jest ostatnią),
        które ograniczają parametry motocykla. Im starszy jesteś, im więcej
        (potencjalnie) masz rozsądku, tym większą maszynę możesz prowadzić. Wszystko. A
        te 4 kategorie uwzględniają 4 szkolenia (niestety kosztujące swoje), które
        gwarantują kierowców o porządnych zdolnościach. Horrorem byłby syn mojego
        przedmówcy jeżdżący bez żadnego przeszkolenia i z zerowym doświadczeniem. No
        chyba, że parę przejażdżek z ojcem o takich poglądach nazywamy właściwym
        szkoleniem. To nawet w takim wypadku, nie każdy ma tak wspaniale jeżdżącego rodzica.
    • Gość: 19 letni dawca :) Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.08, 16:49
      wiecie co żygac mi sie chce sam mam 19 lat i mam honde cbr 600 rr z
      2005r wiecie co ja nie mówie ze jezdze wolno ale jezdze z kumplami
      mająpo 30 40 45 lat i powiem jedno osobiscie nie dotrzymuje im tępa
      jazda na kolanie na kole spod swiatełto u nich normalka branie 2
      tirów sam bym sie nie odwazył ale musze :) no i powiem jeszcze raz
      wam tak fatalny pomysł ostatnio zginoł kumpel :( jechał 50km/h i co
      I O NIEGO KU.. DOBIŁ SAMOCHÓD BARANY W AUTACH WEZZCIE I PATRZCIE DO
      TYCH JEB.CH LUSTEREK A NIE bo my równiż jadąc mozemy wam urwac
      lusterko lub cos ale jakos tego nie robimy w ameryce tak jest :):):D
      i bardzo dobrze bo tam motocyklistó szanują a nie i tak grabarczyk
      nie upilnujesz wszystkich i git poscigi staną się codziennymi
      relacjami w tym TVN :D i super sam bym osobiscie do 24 lat nie
      czeałłłł !!!!!!!!!!!!!! głupi pomysł walic prawko choc sam mam :/
    • Gość: gość Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 19:07

jesteście popieprzeni jak wprowadzą takie ograniczenia to więcej debili będzie
      jeździć bez prawka i dopiero będzie wypadków
    • Gość: qwert45 Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 19:40
      To ograniczenie wolności! To głupota jak ktoś szaleje przed 24 rokiem życia to z
      tego nie wyrośnie. Pomysł z testem psychologicznym wydaje mi się bardziej
      słuszny, ale zależnie od tego kto będzie go przerowadzał.
    • Gość: Franek Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.ptim.net.pl 15.05.08, 19:42
      T jest bezsens. Prawo jazdy na motor powinno być możliwe od 18 roku
      życia tylko policja powinna wykazywać się większą aktywnością. Nie
      mówie tutaj tylko o karaniu motocyklistów ale też o reszcie
      beznadziejnych kierowców samochodów którzy tak samo mają duży wpływ
      na ilość wypadków z udziałem motorów. A o niedzielnych kierowcach-
      emerytach juz nie wspominam.
    • Gość: fazer88 Re: Dozwolone od 24 lat IP: 82.139.157.* 21.05.08, 21:01
      Ja i tak pie.. ich prawo jazdy Jak wejdzie to w te lato to ch.. na nich
      położył i tak bede napie..ł gdzie tylko mi sie bedzie podobało na moim KTM
      250 już nie raz chcieli mnie dopaść ślimaki i co myślą że im ta ustawa coś
      pomorze ludzie bedą bez prawka jeździć i coraz częściej ktoś bedzie ginął
      podczas ucieczki przed policją, niech se lepiej dobre crosidła kupią jak mnie
      chcą złapać a i przede wszystkim niech sie najpierw nauczą jeździć frajrzy
    • Gość: JJiiKK Re: Dozwolone od 24 lat IP: 195.117.124.* 23.05.08, 11:33
      Witam, ja mam ukonczone 18 lat, mam zarejestrowany juz egzamin na 7 lipca
      bodajze. Orientuje sie ktos czy jakby ustawa weszla w zycie przed tym terminem
      to juz bym nie mogl zdawac? A jakbym mogl to czy jakbym nie zdal wtedy juz nie
      moglbym zdawac poprawki na A wtedy juz na A1 tylko? Z gory dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka