Gość: Kala Re: Dozwolone od 24 lat IP: 82.160.16.* 26.05.08, 20:13 Mam 18lat i mam zamiar zrobić prawo jazdy kat. A i B. Uważam,że pomysł ten nie do końca jest przemyślany. Motorami wszyscy będą jeździć nawet bez prawa jazdy. Może będą się bardziej ukrywac:] jednak z drugiej strony... najczęściej jest tak,że 18latkowie opierają się jedynie na brawurowej jeździe a nie doświadczeniu. Cóż... każdy zna sam siebie i powinien decydować czy to już odpowiedni moment aby "dosiąść potwora" :] pozdrowienia dla motocyklistów:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.08, 01:03 To będzie najgłupszy przepis jakie wprowadza !!!!!!!!!!! bedzie jeszcze wiecej wypadkow bo bez prawka bede jazdzic !!!!! oni mysla ze kazdy od razu siadzie na r1 ?? nie !!!! ja na poczatku kupil bym se bandita !!!!! frajerzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kevin OMG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.08, 17:39 No naprawde, gratuluje pomyslu... niedlugo na prawo jazdy beda zdawac sami osiwali dziadkowie... co za roznica czy 18 czy 24... jak ma szalec to bedzie szalal majac tyle czy wiecej lat.A to rozporzadzenie tylko zezlosci prawdziwych fanow 2 kolek, ktorzy nie jezdza dla szpanu tylko dla wlasnej przyjemnosci... juz nie mogli sie doczekac(jak ja zreszta) a tu prosze... "FANTASTYCZNY" pomysl naszych wladz... nie 1 i zapewne nis ostatni... PFFFFFFF Odpowiedz Link Zgłoś
forteczny Dozwolone od lat 18 bronić wolności 29.06.08, 20:16 Wolność jest dla dynamicznych - przeciwdziałaj negatywnym wpływom wykorzystując możliwości globalizacji i zmniejsz podatki - przez poprawnie dokonaną zmianę rezydencji podatkowej (wraz z nowym prawem jazdy na 5-lat i bez punktów)! To nie jest takie trudne lub kosztowne, ale trzeba podjąć inicjatywę zamiast narzekać! Informacje na stronie www.kancelariaonline.info (po polsku). Nie wszystko jest oczywiście na stronie internetowej podane, dokładne informację możesz otrzymać, jeżeli zapytasz e-mailem! Otrzymasz nieodpłatnie formularz, gdzie sam możesz przeanalizować, jakie możliwości posiadasz i czy się Ci będzie opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG89author ŻENADA IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.08, 22:49 I tak będe jeździł na scigaczu i tak... jak nie chcą żebym zrobił prawko jak człowiek i legalnie jeździł to będe łamał prawo... Miałem odłożoną kase na prawko ale jednak mi się nie przyda... raczej kupie lepszy motor... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartłomiej Doświadczenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.08, 22:27 Jak zostanie to wprowadzone, to niedługo wypadki motocyklowe będą powodować ludzie od 24-? Bo ni nie zdobędzie doświadczenia ! Jak powiedziałem Niemcowi co tu się wyczynia to się aż śmiał. Na prawdę łupie pomysłu mają nasi ministrowie ! Uważam że ograniczenie mocy a także pojemności było by lepszym rozwiązaniem. Chodzi mi o to że przez jakiś okres osoba może jeździć tylko na 125ccm, a dopiero po tym na jakimś większym. Widziałem ludzi co się chwalą: "ach kupie taki i taki motor z 1000ccm", gościu nawet go nie utrzyma. Ale nie zwalajmy winy tylko na motocyklistów! ilu kierowców osobówek którzy łamią prawo widuje ? kilku nastu dziennie ! Więcej niż motorzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek prawko ,,A'' IP: *.ndm.vectranet.pl 04.08.08, 11:22 A nikt nie pomyślał o młodych miłosnikach chopperów ? Przykładowo silnik 800 cm3 i moc 56 KM - to nie jest maszyna do rozwijania zawrotnych predkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Dozwolone od 24 lat 04.08.08, 16:46 Czy wszyscy polscy politycy ukończyli kursy z taśmowej produkcji niepotrzebnych ustaw szkodzących społeczeństwu i zrażających obywateli do rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motofan Prawo jazdy na A od 24 lat!! IP: *.ramtel.pl 06.08.08, 00:55 Moim zdaniem to zwiekszy sie dzieki temu liczba jezdzacych bez uprawniwn...kto ma jezdic to i tak bedzie jezdzil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agneska Od 24 lat?! No way!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.08, 10:17 Co za totalna bzdura!! Nie każdy 18-latek to pirat drogowy, tak jak nie każdy 24-latek to wzór do naśladowania, jeśli chodzi o jazdę! Może niech od razu wstrzymają produkcję motocykli, bo szaleńców można znaleść w każdym wieku..Co za kraj, i ludzie się dziwią że młodzi emigrują.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Dozwolone od 24 lat IP: 87.204.155.* 15.08.08, 16:02 poprostu smiech na sali. jezeli myslicie ze beda czekac do 24 lat na prawko to jestescie w duzym bledzie. i do tego podwoi sie liczba wypadkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 15:59 Zeby zakonczyc te idotyczna dyskusje-nie wolno jezdzic powyzej 90km/h i koniec!Motocyklisci powinni byc skutecznie karani za te nocne rajdy pod moimi oknami-jezdza w srodku miasta z ogromnymi predkosciami,za to proponuje konfiskate motocykla,mandat 10.000zl i dozywotnio odebrane prawo jazdy.To sa po prostu idioci!Natomiast pozdrawiam motocyklistow jezdzacych zgodnie z przepisami i do tych nic nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryzur Głupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 22:21 Dzięki tym przepisom więcej motocyklistów będzie jeździło na zagiętych blachach bez prawka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek24 Dozwolone od 24 lat IP: *.elektron.com.pl 30.09.08, 22:37 Pomysł nie jest głupi, osobiście popieram, choć pewnie dotknie to wielu ludzi którzy pomimo swojego młodego wieku mają trochę oleju w głowie i motocykle dla nich to pasja a nie przedmiot do pokazania się i swojego braku wyobraźni. Zbyt wielu młodych ludzi ginie na motocyklach przez własną głupotę. Od 3 lat jeżdżę na motorze, zacząłem od ZXR 750 (miałem 21lat)jest to typowa szlifierka (120KM) jak to ludzie określają. ZA duża to była pojemność jak na początek zrobiłem parę rzeczy których później żałowałem ale miałem dużo szczęścia, obecnie jeżdżę ZZR1100 (150KM)kto sie zna to wie jaki to potworek , ale rozumu więcej troszke mam . Nigdy bym nie dał swojemu 18 letniemu dzieciakowi motocykla o pojemności większej niż 250 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek24 Przydał by sie przepis ograniczający motocyklistów IP: *.elektron.com.pl 30.09.08, 22:59 Pomysł nie jest głupi, osobiście popieram, choć pewnie dotknie to wielu ludzi którzy pomimo swojego młodego wieku mają trochę oleju w głowie i motocykle dla nich to pasja a nie przedmiot do pokazania się i swojego braku wyobraźni. Zbyt wielu młodych ludzi ginie na motocyklach przez własną głupotę. Od 3 lat jeżdżę na motorze, zacząłem od ZXR 750 (miałem 21lat)jest to typowa szlifierka (120KM) jak to ludzie określają. ZA duża to była moc jak na początek zrobiłem parę rzeczy których później żałowałem ale miałem dużo szczęścia, obecnie jeżdżę ZZR1100 (150KM)kto sie zna to wie jaki to potworek , ale rozumu więcej troszke mam . Nigdy bym nie dał swojemu 18 letniemu dzieciakowi motocykla o mocy większej niż 30KM. Jednak mogli by to troszke dopracować i zamiast ograniczać pojemność wprowadzić ograniczenia na moc. Dlaczego młody chłopak ma nie wsiąść na choppera o pojemnośći 600 i mocy 30 koni (ścigacz o pojemności 600 może osiągnąć moc nawet 125KM) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maRRcin heh IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 13.11.08, 19:16 sroka bez oka nie bądz taki mądrzy <zły> bo napewno to co powiedziałes nie wejdzie w zycie codzienne bo i tak na motorach młodzi będą jezdzic i tak osobiscie sam jakbym nie miał motocykla bo mam r1 a by to weszło to i tak bym smigał a moze przy tym kogos zabije ;p motocyklisci są najlepsii !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maykey Afekty choć święte, rozumem mają być ujęte.. IP: 217.153.77.* 26.11.08, 15:46 Juhuu.. Pomysł jest beznadziejny, tzn jeśli na celu ma zwiekszenię liczby kierowców na moto bez prawka to jest świetny ;] Połowa z Polskich Psychologów powinna zacząć badania od siebie.. Kto będzie chciał to będzie jeździł tak czy inaczej, wkoncu to Polska :) I wbijam w reszte.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoojLer Będzie więcej wypadków!!Nie wiek ale doświadczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.09, 17:03 Myślę że nie chodzi tu o wieka ale o doświadczenie. Więcej teorii i zdecydowanie więcej praktyk, oraz wyższe wymagania na egzaminach dały by lepszy efekt niż zwiększenie wymaganego wieku. Osoby poniżej 24 roku życia, jeżeli naprawdę się tym interesują i chcą to i tak będą jeździć, a przez brak doświadczenia które mogli by zdobyć na kursach będą się rozbijali. Uważam że to zły pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Gdzie tu rozum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:49 18 lat to za mało, by wsiąść na motor o większej mocy niż 34 konie, ale 16 to wystarczająco by wsiąść do samochodu o mocy 240 koni z matką jako osobą towarzysząca. Co matka zrobi jak synek zacznie znacząco przekraczać prędkość da mu szlaban czy zacznie go bić pasem i spowoduje wypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca na moto od 24 ... a co z autem ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.04.09, 10:22 Świetnie, teraz taki młodociany mający mniej niż 24 lata nie usiądzie dzięki prawu polskiemu na np. taką R1 czy inne super-sporty, ale również dzięki prawu mając kat.B może sobie pokierować i 'szpanować' autem o każdej dopuszczalnej mocy :] parodia, skoro bierzecie się za jedno, zróbcie porządek w każdej kategorii bo jeżeli taki sam smark nie może prowadzić motocykla, a może prowadzić auto i równie tak samo bez wyobraźni jeździć po mieście i drogach polskich to w oczekiwaniu na 24 rok życia wybierze samochód taty np. który ma ponad 200 kuców i będzie cisnął przez miasto zapakowany naprutymi kumplami. Ktoś powie, że mało które auto ma nawet zbliżony moment obrotowy do moto super-sporta ... i co z tego jak dzięki takim właśnie kierowcom ginie najwięcej Bogu winnych ludzi ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arem Re: Dozwolone od 24 lat IP: *.chello.pl 14.04.09, 21:20 ja mam 24lata, dobrą pracę, i utrzynuje sie sam od 5lat, wiec nie porównuj gosciu wszystkich swoją miarą... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-rr Re: Dozwolone od 24 lat 24.04.09, 09:48 Proponuję wprowadzenie nowych przepisów ze względów bezpieczeństwa i w ramach oszczędności.Motorowery od 16 lat, motocykle do 125 cm od 18 lat, do250 cm od 21 lat, do 600 cm od 24 lat, 1000 cm i większe z chwilą uzyskania prawa do emerytury i uzyskaniu zgody rodziców. Tyle było szumu w związku z podwyższeniem wieku uzyskiwania uprawnień do prowadzenia motocykli pow.600 cm i co i nic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lafontenn Re: Dozwolone od 24 lat 26.04.09, 22:41 Hej, zagłosujmy w plebiscycie na www.asycieniasy.pl na profesora Bartoszewskiego, albo na Prezydenta Wałęsę. A nie tak jak jest - jakiś paszkwilant Łysiak wygrywa. No, do roboty, wiara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolek Idiotyzm. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 01:30 szkoda słów... fajnie, że będę czekała 6 lat na to, żebym mogła jeździć normalnym motocyklem bo nie zdążę zrobić prawka przed wejściem tej ustawy z powodów finansowych... pogratulować "genialnego pomysłu" tylko czy to przypadkiem nie jest nie konstytucyjne?;> ciekawe co to da skoro i tak większość będzie jeździć tyle, że bez prawka. Bezpieczniej nie będzie na pewno. A może na samochód solidarnie też należy wprowadzić takie ograniczenie? drogi byście wyremontowali szanowny ministrze zamiast takie idiotyczne ustawy wymyślać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Prawo jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 21:20 A gdy zrobi się prawo jazdy po ukończeniu 24 lat, to jest sie od razu doświadczonym? Paranoja... 24 latek, bedzie miał wtedy takie same doświadczenie jak 18 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Prawo jazdy kat A od 24 lat. Głupota!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.09, 15:18 Ten Minister to niech sie leczy... O i tyle powiem bo żal go słuchać. Niech lepiej poda soe do dymisji a nie takie bzdury bedzie wymyslal. Odpowiedz Link Zgłoś