Dodaj do ulubionych

Magia cen z końcówką 99 groszy

IP: *.org 17.08.08, 21:57
Przerażające jaką przewidywalną masą baranów jesteśmy z punktu widzenia
marketingu. A może Marketingu? Jedna z najbardziej cynicznych nauk. nauk?
Obserwuj wątek
    • Gość: zosima Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 21:58
      Macie 99% racji.
      Jak widze ceny z końcówką ,99 to staje się na 100% ostrożna. Poza
      tym dla mnie 0,99 zł to raczej 1 zł niż zero. Możliwe że 99%
      kupujących to idioci - na 99% możliwe.
      • Gość: miki Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:05
        Zosima masz rację: że 99% kupujących to idioci

Nie z animi te numery Bruner :-)
        • Gość: miki Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:06
          nie z NAMI te numery :-)
          • Gość: :-) Na mnie to nie dziala. Zawsze zaokraglam w gore. IP: *.netcologne.de 18.08.08, 00:34
            Na mnie to nie dziala. Zawsze zaokraglam w gore.
            • pavle ceny w marketach i tak są fałszowane! 18.08.08, 09:03
              obserwuję zjawisko od pewnego czasu - bardzo, BARDZO dawno nie zdarzyło mi się
              zrobić zakupów tak, by na kasie za wszystkie produkty zapłacić tyle, ile
              pokazywały ceny na półce.

klienci płacą więcej i nawet tego nie podejrzewają.

pilnujmy się, należy się zwrot różnicy! na ogół załatwiają to od ręki.
              • Gość: --- Re: ceny w marketach i tak są fałszowane! IP: *.icpnet.pl 18.08.08, 10:35
                Masz pecha, mi się zawsze udaje.

Po pierwsze porównuj kody kreskowe. Często w marketach na półkę podpisaną XXX klienci (tak klienci, w tym ja też czasem) odkładają rzeczy z półki YYY. W marketach co kawałek masz czytniki, wtedy masz 100% pewność.
                • manhu Re: ceny w marketach i tak są fałszowane! 18.08.08, 15:44
                  Ja bym się pouczył matematyki praktycznej na waszym miejscu:) Ile to jest pierwiastek z 1,44? Napewno nie 0,12, bo napewno więcej niż 1. Ile to jest 4,876 x 93,4? Coś około 450 itd.

A co do eksperymentu to bzdury:
                  "Eksperyment dawał wzrost sprzedaży o 15 proc. przy założeniu, że wszystkie sprzedawane w Lorient pizze kosztują po 8 euro, a valencia jest tańsza o 1 centa. Gueguen nazwał to "efektem 99"."

LOL, ludzie brali tą za 7,99 bo była tańsza! Owszem efekt "9" działa, sprzedaję to wiem, że nie raz ludzie rozumieją 40 gdy cena to 49:) Tyle, że tu zadziałał efekt niższej ceny a nie 9-tki! Sprzedawałem np.coś super jakości za 99 a konkurencja tragiczny szmelc za 90 (realnie >10x drożej niż u mnie), mimo to oni mieli 90% rynku!
                  • ssamiec Re: ceny w marketach i tak są fałszowane! 19.08.08, 18:42
                    Ja tam nie zaokrąglam wcale. 0.99zł to 0.99zł. Liczba rzeczywista jak każda inna, mniej niż 1zł, ale tylko o 1%. Towar po 0.95 jest tańszy niż ten po 0.99, i żaden z nich nie kosztuje 1zł.

Jak ktoś ma z tym problem, to najlepiej sobie liczbę wyobrazić, np jako współrzędną na osi rzeczywistej.

Tylko jak chcę sobie zsumować ile zapłacę (co zdarza mi się żadko) to przybliżam ceny (w górę lub w dół), aby mi się łatwiej dodawało...

• zezowaty_cyklop Re: Na mnie to nie dziala. Zawsze zaokraglam w go 18.08.08, 10:57
              Gość portalu: :-) napisał(a):
              > Na mnie to nie dziala. Zawsze zaokraglam w gore.

Zawsze? Chyba, że się spieszysz i złapiesz szybko opakowanie 0,5kg za 1,99
              stojące obok 1kg za 2,20 zł.
              A jak zapomnisz okularów?
      • Gość: klakson Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 22:06
        Dodaj jeszcze ze nie dzialaja na ciebie reklamy, albo jakas inna bzdure.
      • Gość: xi0 Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 22:09
        Przez marketing zawsze kiedy wchodzę do jakiegoś centrum handlowego czuję się
        jakby ktoś chciał mnie okraść. Byłbym naiwny gdybym sądził, że może być inaczej
        - maszynka do zarabiania pieniędzy musi się kręcić, a nie oglądać na etykę itp.
        • Gość: gshegosh Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.cable.smsnet.pl 20.08.08, 11:01
          To kupuj w osiedlowym sklepiku, gdzie co prawda nie ma raczej aż takich
          marketingowych manipulacji, za to klientów tysiące razy mniej więc i ceny wyższe.
      • zezowaty_cyklop Re: Magia cen z końcówką 99 groszy 18.08.08, 11:02
        > Możliwe że 99% kupujących to idioci

A po co aż 99%? Wystarczy 10% idiotów, żeby proceder był opłacalny. Zwłaszcza,
        że nie trzeba być idiotą, żeby się na to złapać. Łapią się na to również ci co
        się spieszą, ci co zapomnieli okularów, starsi, młodsi itp.
        Marketing rzadko przygotowuje ofertę dla segmentu obejmującego 99% populacji
        klientów. Zazwyczaj zadowala się pozycjonowaniem na dużo mniejszy odsetek.
    • blanc Magia cen z końcówką 99 groszy 17.08.08, 22:32
      Akurat przykład z głośniejszą muzyką w knajpie to nie jest specjalnie "chwyt
      psychologiczny". Po prostu do takiego lokalu przychodzi młodszy "target" ;) ,
      który statystycznie wiadomo - im bardziej się schleje - tym lepsza impreza...
      Jeśli ludzie chcą porozmawiać - to raczej nie idą tam gdzie muszą się przekrzykiwać.
      • Gość: Gość Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.acn.waw.pl 17.08.08, 23:07
        > Akurat przykład z głośniejszą muzyką w knajpie to nie jest
        > specjalnie "chwyt psychologiczny". Po prostu do takiego lokalu
        > przychodzi młodszy "target" ;), który statystycznie wiadomo - im
        > bardziej się schleje - tym lepsza impreza...

To nie jest chwyt psychologiczny tylko jak najbardziej fizjologiczny. Jezeli
        natezenie dzwieku jest wieksze, musisz glosniej mowic zeby druga osoba/osoby cie
        uslyszaly. Im glosniej mowisz tym szybciej odczuwasz wieksze pragnienie z powodu
        wysuszonego gardla. Ot cala filozofia ...
        • Gość: 123456 Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.chello.pl 17.08.08, 23:31
          Gość portalu: Gość napisał(a):

> > Akurat przykład z głośniejszą muzyką w knajpie to nie jest
          > > specjalnie "chwyt psychologiczny". Po prostu do takiego lokalu
          > > przychodzi młodszy "target" ;), który statystycznie wiadomo - im
          > > bardziej się schleje - tym lepsza impreza...
          >
          > To nie jest chwyt psychologiczny tylko jak najbardziej
          fizjologiczny. Jezeli
          > natezenie dzwieku jest wieksze, musisz glosniej mowic zeby druga
          osoba/osoby cie uslyszaly. Im glosniej mowisz tym szybciej odczuwasz
          wieksze pragnienie z powodu wysuszonego gardla. Ot cala filozofia ...

Ewentualnie jeżeli jest już za głośno... wogóle nie rozmawiacie
          tylko więcej pijecie;)))

• Gość: 4g63 Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 213.77.0.* 18.08.08, 13:00
            > Ewentualnie jeżeli jest już za głośno... wogóle nie rozmawiacie
            > tylko więcej pijecie;)))

no właśnie! sprzedaż chwilowo wzrośnie ale nikt już nie przyjdzie do takiej knajpy, albo będize szukał miejsca w którym można nie tylko pić, ale i rozmawiać
    • Gość: nanook Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.pronet.lublin.pl 17.08.08, 22:40
      0,99 to jest 1, 99 to jest 100 a kto to widzi inaczej - niech płaci.
      • Gość: Kokeeno Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 80.54.202.* 17.08.08, 23:09
        Ty to widzisz, ja to widzę, ale np. moja żona zaokrągla sobie w dół (dlatego to ja planuję rodzinny budżet, a nie ona).
        • Gość: bebo Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:26
          Bo ona nie czyta cen, tylko je "spostrzega". Często jest tak, że
          złotówki są napisane ogromnymi cyframi a końcówka ,99 maluczkimi. I
          teraz (wypróbujcie sami) idziesz przez sklep, ledwie rzucasz okiem i
          widzisz "promocja, chleb 2 zł" - fajnie, kupujesz. Ale jeżeli
          zechcesz to przeczytać (dokładniej, świadomie się w to zagłębić, to
          dojrzysz, że między "2" a "zł" jest coś jeszcze. Zbliżysz się na
          odległość taką, żeby dać radę przeczytać i okaże się, że tam właśnie
          maluczkimi cyferkami stoi ",99".

Taki pomysł mam - bo dużo rzeczy się u nas wymusza to jedna mniej
          czy więcej to nie różnica - tym bardziej, że to niby "żadna zmiana".
          Otóż chodzi mi o to, żeby sprzedawca musiał pod towarem napisać cenę
          (już musi), ale żeby cała ta cena musiała być napisana TAKĄ SAMĄ
          CZCIONKĄ co do kroju, koloru i wielkości. Wtedy te ,99 nie będą tak
          ginęły.
    • Gość: tom Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.ms.lnet.pl 17.08.08, 22:42
      Nie wiem, do jakiej grupy klientów należę, ale nie zdarzyło mi się,
      żebym zaniżał w dół. Dla mnie 4,99 to zawsze 5, nigdy 4.
      • Gość: Marta Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.tbcn.telia.com 17.08.08, 23:52
        No rzeczywiscie, nalezysz do elitarnej grupy klientow, ktorzy
        nie "zanizaja w dol", a w gore....Hmmmmm.....
    • Gość: niekonsumer koncowka 99 groszy - barany strzyzone przy kasie IP: *.hsd1.co.comcast.net 17.08.08, 22:52
      To prawda ze ludzie zaokraglaja w dol. $1.99 to zawsze dolar. $99.99
      to "ponizej $100.00". Smieszne. A jeszcze dodajmy, ze w moich
      lokalnych sklepach wszystkie ceny sa cenami przed podatkiem. Podatek
      sobie musimy doliczyc sami w drodze do kasy. Widzicie, zawsze moze
      byc gorzej...
      • Gość: TT Re: koncowka 99 groszy - barany strzyzone przy ka IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.08, 03:04
        Wysokosc podatku jest rozna, czy taka sama dla wszytkich towarow?
        • Gość: bebo Re: koncowka 99 groszy - barany strzyzone przy ka IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:31
          Różna w zależności od towarów, jeszcze różna w zależności od
          chrabstwa. Podróżując po USA NIGDY nie wiedziałem ile ostatecznie
          zapłacę.
          Ciekawostka - zawsze wybierałem towary lepsze jakościowo
          (jednocześnie droższe) i zawsze miałem wrażenie, że spokojnie mogę
          sobie na nie pozwolić, że w Polsce takie "szaleństwo" doprowadziłoby
          mnie do ruiny (bywałem krótko, więc przeliczałem na złotówki). I
          zawsze mi wychodziło, że w Polsce mamy drożej - wszystko,
          elektronika, jedzenie, ciuchy... auta, paliwo - wszystko.
    • Gość: zosima @klakson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:01
      Nie działają na mnie reklamy. Bo dlaczego miałaby działać? Jak coś
      jest o 50% lepsze niż wczoraj to mam to kupić? Jak pije/je/wdycha to
      75% Polaków to miałoby mnie to zachęcić? Jak po użyciu czegoś dla 50-
      latków będę wyglądała jak 18-letnia modelka to mam w to uwierzyć?
      Może ty masz taką przypadłość - szczerze zazdroszczę.
      PS. Na stacji BP wszystko ma końcówkę ,99. Efekt - nie mają jak
      wydać reszty. I to chyba jedyny efekt.
      • Gość: paliwator Re: @klakson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:39
        Na stacjach to oni akurat nie mają wydać od 0,05, ale jak rachunek
        wyniesie np; 30,05 albo 50,05 to zawsze czekają na tego "piątaka".
        • Gość: bebo Re: @klakson IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:33
          Mnie tam zawsze MUSZĄ wydać - też czekam na każdy grosz. Nauczyli
          mnie tego. To ciągłe "będę dłużna" doprowadziło do tego, że
          zechciałem wgzekwować "dług" i choć z raz ja chciałem być "dłużny" -
          NIE. No to K*wa nie!
          • Gość: pawel Re: @klakson IP: *.chello.pl 22.05.10, 10:52
            u mnie na orlenie nikt nie wydaje1 grosza czy 2, ale w zamian nikt nie oczekuje ode mnie takich kwot. swego rodzaju dzentelmenska umowa
      • Gość: ero Reklamy na 100% na ciebie działają . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 09:16
        Nie znasz wszystkich produktów na świecie ,więc kupujesz te o których słyszałaś lub kojarzysz je z dobrą jakością . Na wszystkich działa marketing .
        • Gość: bebo Re: Reklamy na 100% na ciebie działają . IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:35
          Jeśli wypróbowałeś sam i kupujesz go znowu, bo boisz się kupić inny
          (że może być gorszy) to to nie sprawa marketingu tylko zwykła
          rozpoznawalność marki.
    • Gość: komarek Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:03
      "nie dla idiotów!!!"
      • Gość: bebo Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:35
        "NIE" dla idiotów!
    • Gość: abc bo 99gr to 99gr drożej a nie 1gr taniej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:08
      zapamiętaj to i będzie łatwiej ;)
    • Gość: vittoria Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.range86-134.btcentralplus.com 17.08.08, 23:16
      Nie kazdemu sie wydaje i nie kazdy nie pamieta. Jesli place 2,99 zaokraglam do
      3, jesli 1,49 - do 1,5.
      • Gość: by Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:37
        na poziomie swiadomosci faktycznie latwo zaokrlaglac
        ale na poziomie podswiadomosci juz nie jest to takie oczywiste
        musisz tez wziasc pod uwage ze twoj umysl juz okresla sobie wstepna
        opinie o cenie zanim zaokraglisz, nawet jesli trwa to 1/10 sekundy
    • arctgx paranoja - czy na pewno? 17.08.08, 23:43
      Wobec wszelkiego rodzaju marketingu, PR-u, reklamy czy jakby tak jeszcze zwać
      podkręcanie obrazów w umysłach ku sterowaniu nimi, wolę mieć (świadomą i z
      dystansem) podejrzliwość paranoika niż bezmyślnie poddawać się im.

Stado konsumentów bezmyślnie łykających hasła i obrazki rynkowe, polityczne czy
      religijne, zawsze będzie bezcenną masą do eksploatacji. W czyim interesie leży
      edukacja na rzecz krytycznego podejścia do takich lekkostrawnych medialnych
      gotowców? Przykre, ale chyba tylko dla garstki idealistów.

Jelenie są w cenie.
      • arctgx Re: paranoja - czy na pewno? 17.08.08, 23:45
        > W czyim interesie leży
        > edukacja na rzecz krytycznego podejścia do takich lekkostrawnych medialnych
        > gotowców? Przykre, ale chyba tylko dla garstki idealistów.

Zamiast "dla garstki" miało być "w interesie garstki"... W tej postaci zdanie
        może dezorientować.
        • Gość: aKa paranoja - na pewno nie!!! IP: *.netia.com.pl 19.08.08, 13:10
          podejście do sprawy w pozycji podejrzliwego paranoika jest wg mnie najzdrowszym
          podejściem! najlepszym dla mnie przykładem jest branża ciuchowa: kawałek szmatki
          mojej dziewczyny ("o! jaka ładna bluzeczka") w sklepie markowym kosztuje 89,90
          PLN. no ale weźcie pomyślcie ile z tej ceny to prawdziwe koszty produkcji i
          transportu? potem dojdzie jeszcze "przecena" na 69,90 i już trzeba kopić, bo to
          wielka okazja. a w "niemarkowym" sklepie obok taki sam skrawek materiału
          kosztuje mniej niż połowa ceny "przecenionej". no ale tam większość klienteli
          butików nie zagląda i jak owieczki będą kupowały po "okazyjnych cenach".
          ludzie! otwórzcie oczy i miejcie trochę wyobraźni!
    • Gość: Heraldek Strasznego odkrycia w tym Eurokolchozie dokonali.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.08, 23:46
      .....Amerykanie od dziesiecioleci o tym wiedza i wciaz utrzymuja
      centowki....
      • Gość: ZooM Re: Strasznego odkrycia w tym Eurokolchozie dokon IP: *.pools.arcor-ip.net 18.08.08, 03:08
        Ach ci amerykanie, nawet Ameryke odkryli.
    • eeeee1 Magia cen z końcówką 99 groszy 18.08.08, 01:23
      dla mnie 1 cent mniej czy 99 centow wiecej nie ma znaczenia - stac
      na placenie kazdej ceny
      • pilot_prix Re: Magia cen z końcówką 99 groszy 18.08.08, 01:42
        eeeee1 napisała:
        > dla mnie 1 cent mniej czy 99 centow wiecej nie ma znaczenia - stac
        > na placenie kazdej ceny

Nikt ci nie broni wydać zamiast 900,00€ o 99,99€ więcej. Stać cię. :D
      • Gość: eeeee2 Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 02:37
        eeeee1 - takaś bogaczka?! To zajmij się działalnością charytatywną!
      • Gość: lulunamoscie1 Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.08.08, 11:05

fajnie masz....

;-[
    • Gość: Leszek A ja nie patrzę na ceny 1 szt i czytam. IP: 213.155.183.* 18.08.08, 02:34
      A ja nie patrzę na największe ceny, ale na cenę za litr czy kg. To dopiero
      jest miarodajne. Sek w tym, że producenci utrudniają, bo jedni podają w g inni
      w ml (np jogurty). Większość towarów można jednak porównać. Trzeba czytać...
      zamiast się spieszyć - również czytać skład i sprawdzać producenta. Wówczas
      wszystkie "promocje" są zdemaskowane. Np ten sam towar jest sprzedawany
      drożej - w innej butelce z opisem o wysokiej zawartości nienasyconych
      tłuszczów (olej kujawski z pierwszego tłoczenia i jego droższa, niby zdrowsza
      wersja, która ma IDENTYCZNY skład).
      Inny zabawny przykład.
      Pasta Sensodyne w 3-ch wydaniach obok siebie
      Pasta sensodyne fluor 10,49
      Pasta sensodyne fluor + płyn do ust 'gratis' 13,99
      Pasta sensodyne fluor ze szczoteczką (ni słowa o gratisie ale półkę niżej) 10,49
      Czas to rzeczywiście pieniądz. Stwórz go sobie i nie daj się oszukać.
      • zezowaty_cyklop Re: A ja nie patrzę na ceny 1 szt i czytam. 18.08.08, 10:53
        Bardzo dobra metoda. Tylko nie da się jej zastosować gdy się spieszysz.
    • Gość: Pedro Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.nycmny.east.verizon.net 18.08.08, 05:04
      Dla mnie 99 groszy to zero, zawsze zaokrąglam sobie w dół. Wchodze do sklepu
      widze towar za 99 groszy, biorę i wychodze... bez płacenia. Za zero płacić nie
      będe.
      • Gość: bebo Re: Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:42
        To ci wtedy ochroniarz wyjaśni, że wisisz "złotówę".
    • Gość: Jurek Guegen to b. fajny facet--grra i spiewa na gitarze IP: *.hsd1.ma.comcast.net 18.08.08, 06:12
      i bada sobie zabawne reakcje. Np. kelnerki, ktore delikatnie dotkna
      reki/ramienia konsumenta (kobiety lub mezczyzny) dostaja wieksze napiwki
      • Gość: bebo Re: Guegen to b. fajny facet--grra i spiewa na gi IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:45
        > kelnerki, ktore delikatnie dotkna
        > reki/ramienia konsumenta (kobiety lub mezczyzny)

No - bo to taki przyjacielski gest. Do tego przyklejony uśmiech.
        Masz wrażenie, że ona jest autentycznie szczęśliwa, że może ci piwo
        przynieść. Nie to co (czasami) u nas - grymas na gębie (następny
        przylazł, co on domu nie ma?), przyjdzie, zapyta "czego?",
        przyniesie, rzuci na stół... (przypomniał mi się "Miś")
    • Gość: Lelekl 2.999 funtów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 07:10
      Pamiętam jak promocyjnie był sprzedawany polski cud motoryzacji w
      UK, w okolicach lat 1982. Cena wynosił : 2.999 funtów więc pomysł
      jest stary jak świat.
    • Gość: ~~ Magia piwa w głośnym pubie. IP: *.adsl.alicedsl.de 18.08.08, 07:41
      Może i piwa spożywa się więcej, ale ludzi jest mniej :).
    • Gość: ekspedientka Magia cen z końcówką 99 groszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 08:05
      a grosik będę winna
    • Gość: ciekawe powinni obniżyć cenę paliwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 08:12
      benzyna 3.99 a ON 2.99 :)
    • smok_sielski Magia cen z końcówką 99 groszy 18.08.08, 08:25
      Jakos mnie te 99 nie przekonuje. Jak widze cene 39,99 to od razu mam w glowie
      40. I tyle.
      smok
    • Gość: Statystyk A o czym to świadczy? IP: *.stat.gov.pl 18.08.08, 08:55
      O tym jak łatwo, używając prostych trików, oszukać większość
      ludzi!!! Świadczą o tym również wyniki ostatnich wyborów, które
      wygrał dobrze zapakowany bezpłciowy produkt polityczny czyli
      Platforma Obywatelska... POlska głuPOta jest niezmierzona!
      • Gość: arbajter To proste - wprowadzić monetę o nominale 99 IP: *.static.qsc.de 18.08.08, 09:05
        Podejrzewam, że ty ze statystyką masz tyle wspólnego, co ja z Mercedesami - czyli nic.
        • Gość: Statystyk Czyżby fana PO zabolała moja uwaga? IP: *.stat.gov.pl 18.08.08, 09:15
          POlactwo głuptactwo jest dojone na wszystkie sposoby! Przez
          Polityków, marketingowców, bandytów...
          • Gość: kristoff Re: Czyżby fana PO zabolała moja uwaga? IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.08, 09:48
            a może byś się wziął do pracy - bo siedzisz na necie za moje pieniądze, co ?

a nie wylewał pomyje nienawiści .

a żeby nie było offtopa - art jak art - ameryki nie odkrył :) ale zgadzam się
            (tak generalnie)

pozdrawiam
    • Gość: bebo Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:06
      "Jeśli zapłaciłem za chleb 2,99 zł, opowiadam znajomym, że
      zapłaciłem za niego dwa złote z hakiem. Jak duży jest ten hak, już
      nie pamiętam"

Dlatego ZAWSZE zaokrąglam w górę - ile dałem za ten chleb? No - 3 zł!
    • Gość: bebo Magia cen z końcówką 99 groszy IP: 217.147.104.* 18.08.08, 09:11
      "W USA przynosiło to zaskakujące efekty. Okazało się np., że
      sukienki w cenie 39 dol. sprzedawały się lepiej niż te same sukienki
      w cenie 34 dol. "

Bo tam na półkach podają ceny NETTO ! A ich "sales tax" różni się w
      zależności od chrabstwa. I tak np. w Cook (IL) sięga 10.5% a już
      50km dalej, w Kenosha (WI) zaledwie 5.5% Ciekawe czy autorzy badań
      to uwzględnili, bo tu na prawdę może się okazać że tańsze to droższe.
    • Gość: Radek Bzdura!!! IP: 157.25.139.* 18.08.08, 09:16
      Jak płacę 2.99zł lub 2.89zł to mówię wszystkim że płace 3zł
      Takie reklamy może dobre są na Zachodzie ale w Polsce ludzie nie są
      na nie podatni.

• Gość: bobo Re: Bzdura!!! IP: *.ust.tke.pl 18.08.08, 09:33
        moja mama, ktora ma problemy ze wzrokiem i jest w podeszlym wieku, niestety,
        łapie sie sie na ten cholerny chwyt marketingowy...:((( Mysle, ze nie ona jedna,
        takich starszych niedowidzacych jest mnostwo... "Jestem czym będziesz, byłem
        czym jestes"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka