Gość: Do GW Czy autor artykułu IP: *.chello.pl 14.12.08, 22:41 mógłby sprawdzić: 1. KRS - jakoś nie ma tam takiej firmy? 2. czy oligoo.pl wystawiło faktury, ma rejestr sprzedaży VAT - jeśli nie to sprawa dla Urzędu Skarbowego, 3. gdzie się podziały stare aukcje - bo ich nie widać? 4. czy którykolwiek z wygrywających otrzymał sprzęt - o ile był nim ktokolwiek inny niż znajomi? Pzdr, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Czy autor artykułu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 09:58 Śmieszy mnie czasem co niektórzy piszą... I w tym miejscu musze przyznac rację jednej z moich poprzedniczek, że niektóre wpisy to chyba najzwyklejsza gra konkurencji o wpływy. Ludzie... konkurujcie w reklamie, a nie na forach internetowych - błagam! Przyznam, że można miec kilka uwag, czy własciwie nurtujących pytań - trzeba jednak odpowiedzi poszukiwać. Po pierwsze firma GTW Media Sp. z o.o. nie ma wpisu do KRS - nawet na stronie jest napisane - "spółka w organizacji". Nie zostali jeszcze oficjalnie wpisani, choc poczynili pewne działania...znaczy sie pewnie złożyli wszystkie dokumenty i czekają. Muszą człowieku wystawiać FV. Nad tym się nawet nie ma co zastanawiać bo to żaden arguzment... Stare aukcje sa tam gdzie być powinny. Ja tam jak cwchodze w stare aukcje to przyznam szczerze, ze widze wszystko jak na dłoni :) Moja wspaniała przyjaciółka wygrała ekspres do kawy i zaprosiła mnie na kawe w weekend. Uwaga! To niewątpliwie oznacza, ze dostała ekspres. A przy okazji... kawa była zajebista! :) Ludzie! Ja też mam wątpliwości. Ja też uważam, że np. oligorobot powinien być wyłaczany. Nic nie jest jednak idealne. Ja zagrałem - nic nie wygrałem. Obiecałem sobie jednak jeszcze spróbować. Tym bardziej, że moja koleżanka wygrała ekspres... bodajże za 7,90 zł. To serwis dla tych którzy lubią odrobine dreszczyku emocji, nie szczędzą kasy i przy okazji lubia coś kupić (w tym przypadku praktycznie za bezcen). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdrugijurek Re: Czy autor artykułu IP: *.virtual-future.net 15.12.08, 10:15 Filippo napisał "Tym bardziej, że moja koleżanka wygrała ekspres... bodajże za 7,90 zł." - człowieku o czym ty piszesz? Jeszcze nie widziałem na świecie, żeby firma rozdawała sprzęt po takich cenach. 7,90=79punktów czyli 79*1,22zł=96,38zł do tego dodajemy wylicytowaną cenę 7,90 i mamy 104,28zł. Gdzie taki expres kosztuje ok 1400-2000zł. Czy ta działalność mogła by długo potrwać? Kto będzie dokładał? Przeglądając aukcje na oligoo mam wrażenie, że firma już dawno powinna utonąć w długach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekonomistka Re: Czy autor artykułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 22:16 Czy ten ekspres do kawy za 2 tysiaki jest pozłacany ??? :D A skąd ty człowieku wiesz za ile ona ekspres wylicytowała?! Tańsze też są. I pomyśl troszeczkę - o ten ekspres licytowała się prawdopodobnie z kilkunastoma innymi osobami a nie z samą sobą a ty liczysz 79 punktów bo wylicytowała za 7,90. Gdzie w takim razie punkty pozostałych uczestników tej licytacji? Wydaje mi się że o nich zapomniałeś. Nie można określic czy serwis do tego dokłada czy nie bo nie jesteś w stanie ocenic ile osób brało udział w danej licytacji i ile punktów na nią przeznaczyli. Ludzie myślcie troszeczkę. By nikt IP nie porównywał - Nastja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oligoo.pl Tylko znajomi Filippo wygrywają IP: *.chello.pl 15.12.08, 10:28 Jakoś nikt inny się nie chwali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kron Tylko znajomi Filippo wygrywają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 11:41 dla przykładu: Gość: Filippo IP: *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Zespół oligoo.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl przypadek ?? chyba nie : ) Moje koleżanki też robią super kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genowefa Re: Tylko znajomi Filippo wygrywają IP: *.acn.waw.pl 15.12.08, 13:07 Co do IP... to że provider u obydwu użytkowników (mówię o zespół oligoo i Filippo) jest taki sam to nie znaczy że mają takie samo IP. Pomyśl, pomyśl to nie boli Zajrzałam na ta rozmowę dość przypadkowo i myślałam że już umarła śmiercią naturalną. A tu widzę że niestety... ludzie nie czytają poprzednich postów i piszą bzdury. Nie dziwie sie że ludzie którzy wygrali, nic tu nie piszą... po prostu żal im wpadać w konwersacje z konkurującymi na jednym forum dwoma serwisami aukcyjnymi, albo ich przedstawicielami. To mój ostatni wpis. Bez odbioru. PS. ja też wygrałam, oligoopunkty ale wygrałam. to już razem trzy osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.chello.pl 15.12.08, 20:43 Super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.toya.net.pl 15.12.08, 22:45 Na ostatnich aukcjach rzeczy szły po 10 gr, ewidentnie4 traca prawie na każdej aukcji, a na serwisie podbijpl widać że zarabiają, to jest czytsa matematyka i nie wiem czy długo serwis oligoo pociagnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 09:49 Skoro oba serwisy działają na jednakowych zasadach dlaczego jeden traci a drugi zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.12.08, 10:55 moim zdaniem nie do konca na takich samych zasadach. W oligoo chodzi mi tylko o jedna rzecz, a mianowicie by ktos sprawdzil czy wygrywaja roboty ustawione przez oligoo? Czy dochodzi do wysylki i czy w rejestrze Vat sa wszystkie aukcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 11:47 Podbij też ma robota. Znaczy to że postępują podobnie. Należy więc sprawdzic jednych i drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: To już całe 3 osoby na 600 aukcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:35 a póki co serwis leży i kwiczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tylko znajomi Filippo wygrywają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:06 Ha ha ha. A czy ty widzisz że masz takie samo IP jak Filippo :D. 3 w 1? hmmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klamra Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 21:27 Podbij już jest dłużej na rynku wiec siłą rzeczy ma więcej użytkowników, więc o jedną rzecz bije się więcej ludzi. Myślę, że na początku działalności też musieli dołożyć do interesu, ale z czasem na bank im się zwróciło, oligoo pewnie liczy na to samo. Dobry biznes. Jest jeszcze jakiś nowy serwis za10groszy, ale w porównaniu z oligoo czy podbijem, to marnie wygląda, fatalna grafika itd. Nawet nie zamierzam próbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 22:02 Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farajer Dlugie podsumowanie + wlasne uwagi IP: *.kalisz.mm.pl 17.12.08, 01:31 Ja rowniez jak inni dalem sie nabrac... oszukac, bo myslalem, ze jestem twardszy niz inni uzytkownicy i bedac wystarczajaco wytrwalym wygram... nie wzialem pod uwage, ze licytuje z bootem, ktorego nie da sie przebic... Zawzialem sie na jedna z rzeczy kilka dni temu i uparlem sie, ze wygram.. doladowywalem wiec co chwile pynkty, aby bylo na licytacje i kiedy wartosc doszla do ponad 210 zł odpuscilem... licytowalem tylko ja i "on" a co jakis czas ktos oddawal jeden strzal jak latwo policzyc, jest to "troche" kasy :( (cale szczescie nie cala ta kasa poszla z mojego konta) Wydaje mi sie, ze jest kilka spraw, ktore warto wyjasnic: pierwsza... tak sie zastanawiam dlaczego niektorzy uzytkownicy nie sa pokazani jako oligoroboty a czas klikania jest zawsze taki sam - 11 sek Na jednej z aukcji kliknalem w ostatniej sekundzie i co? No i dostalem to: img518.imageshack.us/img518/7605/screen2lp1.png Przypadek? awaria? cos mi sie wierzyc nie chce.. predzej uwierze, ze wstrzelilem sie jako ostatni, ale przed zakonczeniem aukcji jeszcze raz jest sprawdzane kto wygral i nie byl to nikt "znajomy" wiec pokazano blad. Ten sam przedmiot byl potem jeszcze kilka razy na aukcji jednak nigdy nie doszedl tak wysoko - hmm brak frajera z tak duza iloscia punktow jak ja? :) (oczywiscie jest mozliwosc, ze przeoczylem aukcje ;) ) Kolejna zagwozdka - jak wyjasnic tego screenshota? img386.imageshack.us/img386/4361/screen1nk9.png Kolejna.. dlaczego uzytkownik mijan bral udzial tylko w aukcjach o darmowe punkty? (staralem sie sledzic poczynania przez dwa dni notujac i analizujac zebrane dane.. jakos nigdzie wiecej na mijana nie trafilem jak tylko darmowe punkty? (oczywiscie jest mozliwosc, ze przeoczylem aukcje ;) ) Kolejna.. dlaczego w niktorych aukcjach wygrywaly te same nicki? Trudno nam znalezc osobe, ktora wygrala chociaz jedna nagrode a tutaj widac, ze sa osoby, ktore maja duuuzo szczescia? :) Kolejna.. co znaczy fragment kodu http przesylany do serwera: "auction_min_price":"639.90" - kazda aukcja ma minimalna cene, ponizej ktorej nie da sie wygrac? Kolejna.. aaa juz mi sie nie chce... Jak dla mnie za duzo jest tutaj niewiadomych.. Czy technicznie jest mozliwe ustawienie auotmatow, ktore wyciagaja od nas kase? Jako programista, ktory pisal nie jedna aplikacje i serwis webowy powiem, ze tak - baaaardzo latwe. Czy to robia? nie wiem.. ale warto, aby ktos to wyjasnil :) Wyslalem do nich maila, ale cisza w tej sprawie, wiec pisze na forum i bynajmniej nie chodzi mi o przegrana, ale o uczciwosc w ktora zaczalem watpic. Jesli przegram z czlowiekiem, no coz.. bywa.. jesli z automatem, to ktos chce mnie wydymac a tego nie lubie. Czy mozna sprawdzic czy to ludzie czy podstawione automaty wygrywaja aukcje wyciagajac od nas kase? Bardzo latwo - wystarczy sprawdzic powiedzmy 50 nickow, ktore wygraly aukcje i zobaczyc czy sa w ich bazie danych jako fizyczne osoby :) Hmm mozna zrobic update? No to szukajac dalej... mozna sprawdzic czy te osoby zrobily wplaty przez platnosci.pl Hmm maja znajomych w platnosciach i ktos tam te dane dorobi? No to mozna sprawdzic w banu z ktorego platnosci pobieraly wplaty :) Nie ma leszcza, aby miec tylu znajomych i wszedzie pozacierac slady, ze dymalo sie uzytkownikow serwisu... no chyba, ze sa sztuczki/kruczki dzieki ktorym mona w Polsce obydwateli dymac legalnie :( Tak, wiem, wiem.. brzmi to jak teoria spisku, ale chcialem tylko napisac, ze wszystko da sie sprawdzic :) Oczywiscie to tylko i wylacznie moje spotrzezenia na temat tego typu serwisow... pisalem o oligoo, bo jego uzywalem i nie jestem z konkurencji :) Jesli serwis Oligoo bedzie w stanie rozwiac wszelkie moje watpliwosci, to zaraz szybciutko tu napisze, ze to wszystko mi sie tylko wydawalo i bede zapraszal do licytacji w tym serwisie :) Jak na razie... ja podziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nlukasz650 Re: Dlugie podsumowanie + wlasne uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 11:39 @frajer bardzo dobrze naswitlil sprawe, sa dowody i opisy. Powiem Wam czemu z punktu widzenia marketingowca nic bym tam nie kupil. Wchodzisz na strone gdzie mozna kupic wszystko *tanio*, zostajesz atakowany zdjeciami i opisami produktow z gornej polki (nokie, toshiby) do tego wytluszczone 'oszczedzasz xxxxx zl' i aktualna cena yyyy (przewaznie smiesznie niska). Cel jest jeden: naiwni ludzie porzadaja tego wszystkiego, sa na tyle 'cfani' ze nie licytuja na allegro gdzie moga kupic 10-15% taniej niz w sklepie. Licytuja w gronie samych sprytnych, nielicznej grupy ekspertow internetowych co wie jak wyrwac tanio te zabawki. Refleksja przychodzi jak nty raz nic sie nie wygralo a kolo ruletki przeceiez zmierzalo w strone naszej obstawionej cyfry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Dlugie podsumowanie + wlasne uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 14:24 Tak jak w supermarkecie - wszedzie promocja (czasem tylko słowo ale promocja:) Każdy ma swój sposób na zarabianie pieniędzy. Ja nie licytuję i się nie żalę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer Re: Dlugie podsumowanie + wlasne uwagi IP: *.kalisz.mm.pl 17.12.08, 17:20 [...] Ja nie licytuję i się nie żalę. [...] Ale wyjatkowo duzo masz do powiedzenia jak na osobe, ktora nic nie ma z tym wspolnego ;) Hmm odziwo caly czas przedstawiajac sytuacje, ze w sumie to sie nic nie dzieje i caly czas jest poprostu miod malina ;) Mniejsza z tym - wolne forum i kazdy moze pisac co mu sie podoba. Moj post nie jest zalem, ale moja refleksja, ktora byc moze da innym do myslenia. Nie mowie, ze sa zli, nie mowie, ze oszukuja - to zostawiam juz kazdemu do wlasnej interpretacji. Kupujac towar w ktorym licytowalem nawet za 2000 zl bylaby to okazja... i nie spodziewalem sie kupic tego za 20 zl :) ale topiac kolejne zlotowki w koncu doszedlem do wniosku, ze nie ma sensu, bo mialem wrazenie, ze w moim przypadku booto-coś i tak mi nie pozwoli wygrac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Dlugie podsumowanie + wlasne uwagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 18:23 he he he zgadnij czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
artur0507 Możliwość łatwego spłukania się 18.12.08, 09:16 Witam.Ja niestety dałem się nabrać na to oligoo.Wtopiłem 122zł.Oczywiście na samym początku wygrałem 50oligopunktów i byłem, happy.No ale szybko przyszło szybko poszło.I co dziwne po wygrani za około 2zł 50pkt zacząłem licytować 100 oczywiście przegrałem a aukcja się zakończyła na ponad 40zł. A teraz pytanie do zespołu oligoo. Czy możecie dać listę na której gracze min.:globalinfo, haronsoan i mijan coś licytują? Oprócz oligoopunktów bo w tym są mistrzami i prawie wszystkie wygrywają.Na moje oko mijan to ma ich ze 2000tysiące. Jestem przekonany w 99% że ten portal to jedna wielka ściema,a jestem urzędnikiem państwowym i się trochę znam na prawie i jego wykorzystywaniu przez innych, a raczej na omijaniu i naciaganiu. A teraz przestroga NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ TAK JAK JA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Możliwość łatwego spłukania się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.08, 10:37 To wszystko co wypisuja tu niektórzy jest co najmniej żałosne. Jestem zszokowany poziomem niektórych osób. Pisanie o moim IP wyświetlanym, że jest takie samo jak oligoo było dla mnie poprawioeniem humoru z rana - serio :) Powiem tak, jedyną osobą która w miare konstruktywnie przedstawiła swoje "żale" był frajer...niestety dla mnie do momentu drugiego postu który tu zostawił i we mnie od razu zrodziło się: znowu konkurencja walczy z konkurencją. Ehhh... no comment. Z drugiej jednak strony to niezwykle ciekawe zjawisko, wymiana zdań i opinii konkurencji na forach internetowych oraz obrzucanie się błotem. Bierzmy przykąłd z góry, nie? W końcu politykom wolno to firmom nie? Nic dodac nic ująć kochani... Pozdrawiam niezwykle serdecznie, z jednej strony życząć grającym wygranych, nie grającym wytrwałości w postanowieniu nie grania a wszytskim innym poprostu Wesołych Świąt!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
artur0507 Re: Możliwość łatwego spłukania się 18.12.08, 11:58 Mi nie chodzi ani o nr IP ani o konkurencje żadną(filippo jak jesteś wysłannikiem oligoo możesz to sprawdzić bo trochę kasy przepuściłem mam też screny z przelewów)chodzi mi tylko o to żeby zespół oligoo wytłumaczył nam wszystkim jak to jest, że osoby w/w przeze mnie wygrywają sporo aukcji o oligoopunkty a nie licytują i nie wygrywają żadnych przedmiotów.I czemu raz przedmiot idzie za 10gr a drugi raz za ponad 50zł(chodzi mi o oligoopunkty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kron Re: Możliwość łatwego spłukania się IP: *.jmdi.pl 18.12.08, 19:01 Hej dawno mnie tu nie było bo prawdę mówiąc i troszkę zapomniałem o oligoo no nie mam 18 lat i w zbiegi okoliczności już dawno przestałem wierz frajer współczuje ja tez straciłem. Trzymajcie się i nie dajcie oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny... Re: Możliwość łatwego spłukania się IP: *.elblag.dialog.net.pl 19.12.08, 11:20 Dołączam się do grona przegranych... i bardzo żałuję, że napaliłem się tak mocno co kosztowało mnie 610... Szkoda, że najpierw nie poczytałem opinii... Ale... 50 pkt. wygrałem, a co... ;-) Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Możliwość łatwego spłukania się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 11:44 Jedni przegrywają, żeby drudzy mogli wygrać - taka jest prawda. I albo się ją przyjmuje i próbuje mimo wszystko grać żeby wygrać...albo nie! Proste! Przecież nikt nikogo nie zmusza do uczestnictwa w aukcjach. I powiem to jeszcze raz: nie wiem czy zespół oligoo oszukuje, ale wątpie żeby to robił z jednego podstawowego względu: Ludzie którzy to przygotowali musza wiedzieć, ze bedzie dużo niezadowolonych osób, które nie będa umiały przegrywac i może się to skończyć jakimiś kontrolami, chocby UOKIKu - o czym mówia już media. Jesli by grali nieuczciwie to szybko by im się skończył interes - w związku z tym nie wierze, że oszukują ponieważ wiedzą, ze może się to baaaaardzo źle skończyć. Ja też niestety nie należę do osób, które wygrały. Przegrałem, ale mam świadomość tego ze nie każdy wygrywa. Spotkałem sie na jeszcze jednym forum z opinią, że najlepiej jest grać grupowo i potem dzielic się zyskami. Może warto spróbować w ten sposób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Co zauważyłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 17:05 Cechą charakterystyczną tego typu blogów tematycznych jest to że wpisy negatywne rozpowszechniają się w internecie łatwiej. To już swego rodzaju tendencja - wolimy krytykowac niż chwalic. Również na tym blogu znajduje to swoje uzasadnienie. Sytuacja mogłaby wyglądac zupełnie odwrotnie w przypadku gdyby pierwszy wpis jaki się tu znalazł był pozytywny - tak się jednak nie stało. No i klaps! Reszta jakoś poleciała. Ważny jest również fakt, że osoby zadowolone w sposób mniej widoczny okazują swoje zadowolenie niż te które zadowolone nie są. Gdy wygrywamy uważamy że tak miało byc i w 100 % nam się to należało, gdy przegrywamy jesteśmy źli i chcemy by wszyscy inni dowiedzieli się o "niesprawiedliwości" jaka nas spotkała. Zaczynamy doszukiwac się oszustwa i przekrętów, czynimy oskarżenia wobec tych którzy w naszym mniemaniu zawinili. Zapominamy jednak o jednym - nikt NIE JEST tu anonimowy. To właśnie świadomośc tego że jesteśmy anonimowi pozwala nam na łatwiejsze wyrażanie swoich negatywnych odczuc i oskarżanie innych. Jestem prawie pewna że dyskusja ta miała by zupełnie inny przebieg w sytuacji gdyby każdy z nas musiał podac swoje dane, a napewno jej uczestników byłoby znacznie mniej. Ale i bez danych każdego łatwo tu namierzyc (wrazie czego ;) Nie dotyczy to może tematu ale warto zauważyc jak "skonstruowany" jest nasz umysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris [OT] Re: Co zauważyłam... IP: *.izacom.pl 19.12.08, 20:58 Nastjo, Zakładam, że pracujesz dla oligoo. Poza tym to masz bardzo trafne spostrzeżenia, powiedz o tym swoim szefom, że jedna niezadowolona osoba powiadamia 19 innych, a zadowolona 3. Może dzięki temu serwis oligoo(1*) zadba o to, żeby zasady były czyste a mechanizm przeźroczysty - niestety jest to trudne i wymagałoby uczciwości. Mechanizm z ceną minimalną to największa wpadka wykryta na tym forum - swoją drogą podobny wałek odstawiło podbij, tylko tam uniemożliwili osobom postronnym dostęp do takich informacji w ciągu kilkunastu minut. W sumie to mam Was głęboko w poważaniu, i jestem szczęśliwy, że kilku/nastu/dziesięciu ludzi dzięki temu wątkowi zastanowi się, co te Wasze "aukcje" znaczą - i że to jest najzwyklejszy hazard. Jeżeli mimo wszystko zdecydują się zagrać, to jest to ich p***a sprawa. I teraz możesz się miotać, straszyć mężusiem, prokuraturą, zakładać sprawy o pomówienie etc :-) A (krypto)reklama w emetro nie przejdzie :P (1*) równie dobrze podbij, zagrosz czy inne badziewia, notka dodana, żeby nie było że ktoś mi za to płaci. Nikt mi nie płaci tylko w***a mnie takie cwaniactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz oligoo [OT] Re: Co zauważyłam... IP: *.merinet.pl 19.12.08, 21:57 Nick Nastja brała udział w aukcji oligoo jestem pewien w 100% to pewnie jedna z tych osób ktore podbijaja sztucznie kwote :) Przeciez to proste dla administratora bazy dać osobie 10000pkt i niech sobie klikaja w godzinach pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Co zauważyłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 22:16 Rety! Jakie teorie... ! Nie wiem czy to widac ale nie staram się tu nikogo usprawiedliwiac ale przedstawic inny punkt widzenia. Apropo ... gdybym pracowała dla oligoo nie pisałabym że gdyby wszyscy musieli podawac swoje dane uczestników rozmowy byłoby znacznie mniej (czytaj między wierszami). Wydaje mi się, że więcej jest tu pracowników ale serwisów konkurencyjnych niż oligoo. Graczu oligoo mam nadzieję że ręki sobie nie dasz uciąc za to co napisałeś. Nie jedna kobieta jak mi wiadomo nosi imię Natalia. Z resztą postaw się na ich miejscu - gdybym ja miała robic taki przekręt nie podpisywałabym się tak samo na aukcjach i na forum. Myślec, myślec, myślec.... Cóż, może kiedyś mnie zatrudnią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz oligoo Re: Co zauważyłam... IP: *.merinet.pl 19.12.08, 22:26 W takim razie fajny przypadek Nastja tu i na oligoo ;) Wydaje mi się ze sporo się udzielasz pisząc i troche jak by broniąc oligoo to dziwne chyba juz dla wielu osob. Tu ktos pisał o 11sek jesli jest to automat zgadzam sie z tym znam się tyci na programowaniu i wiem ze jest to wszystko mozliwe to co bylo opisane wczesniej. Moze panowie z Oligoo wpisuja nicki botow z tego forum by bylo ze Ci co wygrywaja tez sie wypowiadali :P Mimo wszystko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Co zauważyłam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 12:17 Cóż, w internecie jak już wiadomo każdy może byc kim chce. Gdybym podpisała się jako "Pedał Roman" prawdopodobnie też byś napisał że Pedał Roman brał udział w licytacji. W związku z powyższym: nie warto byc autentycznym bo i tak ludzie zrobią z Ciebie zupełnie kogoś innego niż jesteś. PS. Ja byłam autentyczna. Tym jakże pięknym akcentem pragnę zakończyc moje wypowiedzi na tym forum. Również pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :) Odpowiedz Link Zgłoś
mareczek-1980 Re: Możliwość łatwego spłukania się 08.09.09, 18:42 Kiedy ludzie zrozumieją, że serwisy typu Fruli, Oligo, Podbij to nie sklep... Ale szczerze, jak się trochę pogra, to można wykumać metodę. Ja wygrałem na Utarguj.pl już 4 nagrody. Trzeba szukać serwisów, na których jeszcze nie ma dużego ruchu, zainwestować nie 10 czy 20zł, ale stówkę, popatrzyć co za ile schodzi i licytować. Na prawdę da sie, jedną z moich nagród jest to: utarguj.pl/aukcja,1343.html - sprawuje się świetnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chriso Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.08, 16:59 Najwiekszy dowod ze cos jest nie tak z tym serwisem pokazuje ten oto obrazek www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b8a92779402102f8 Spojrzcie kto jest zwyciezca, a kto jest pierwszy na liscie licytujacych. Mysle, ze to duzo daje do myslenia na temat tego serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracz oligoo Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.merinet.pl 19.12.08, 21:45 Zauwazylem cos podobnego do twojego problemu... mialem sytuacje taka iż bylo do konca czasu jakies 1.5sek i gdy kliknąłem by przebić pokazał mi się monit o zakonczeniu aukcji! (wyskoczylo okieno jak gdy tylko probujesz przebić sam siebie z tym że inna informacja) Wiele razy dawalo się przebijac prawie że w zerowym czasie a tym razem gdy juz cena byla dość wysoka myślę że panowie postanowili zamknąć aukcję wymyslonym nickiem. Zauwazcie że wiekszosc nicków przebija gdy jest 3 sek do konca aukcji praktycznie zawsze! 3-4sek do konca i jest przebicie uwazam ze to są automaty ktore przebijają sztucznie by pokazać ze jest ruch na aukcji i tak przez jakies 50 powtórzeń i zmiana nicków zawsze 2 nicki a gdy jest już bliski koniec aukcji zostaje jeden bot i jesli ktos z prawdziwych uczestników aukcji odwazy sie kliknąc bot automatycznie go przebija az do skutku i konczy się aukcja na wygranej bota... Takie jest moje zdanie na temat tego serwisu moze przesadzam ale podgladalem wielokrotnie aukcje i zazwyczaj tak to się odbywa. Napewno są tacy co wygrywają ale to są nieliczni jak w totolotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality_arthur Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 00:03 ten serwis powinni juz dawno zamknąć , jak dla mnie to zwyczajni naciągacze.czasami dadzą wygrać jakąś aukcjie normalnemu uzytkownikowi ktory kupił oligopunkty ale w wiekszości są to booty ktore podbijają cene.ja na całe szczeście kupiłem tylko 10 oligopunktów i na wiecej sie nie namowie.naprawde szkoda mi tych ziomów którzy topią w tym kase, moj kumpel ktory namowił mnie na ta "przyjemność" utopił ponad 200 PLN. jak sie widzi telewizory 46" na wypasie które ktoś kupuje za 200zł + 1000 za licytacje powiedzmy a telewizor jest wart 5000pln to oligoo traci 3800 ? NIE bo ten ktoś to boot a ty jesteś 1000 w plecy(oligopunkty).Wiec moim zdaniem to nawet nie jest hazard tylko zwyczajne oszustwo.wydawalo mi sie ze w polsce jest lepsza kontrola takich serwisów jak oligoo a jednak nie.obserwowałem jedną z aukcji i załączam kilka screenów które powinny dać troche do myślenia odnośnie bootów tym którzy chca "kupić" coś na oligoo. ifotos.pl/uploaded/26426.bmp ifotos.pl/uploaded/26428.bmp ifotos.pl/uploaded/26431.bmp ifotos.pl/uploaded/26432.bmp jeśli by licytowali to ludzie to musiałby być cud zeby w idealnych cyklach przebijali cene.wiec ja pozostaje przy allegro i ebay a oligoo i inne tego typu ścierwa odradzam pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:09 Mnie tylko jedna rzecz zastanawia. Przedmówca sam powiedział o tym, że niektórzy wygrywają... Zastanawia mnie więc fakt dlaczego takie rzeczy piszą ludzie, którzy przegrywają. Powiem tak, objeżdżanie tego typu serwisów to objaw (przepraszam, ze mówie prawdę w oczy) frustracji. Dlaczego? Można mieć bowiem zastrzeżenia do serwisu, jego konstrukcji oraz ogólnych zasad działania, ale nie oskarżać bezpodstawnie właścicieli takich serwisów o oszustwo. Jeśli ktoś ma jakieś dowody, niech idzie do Prokuratury, na Policję, do Sądu, a nie wylewa swoje żale. I powiem tak, wbrew opinii niektórych nie jestem wysłannikiem oligoo czy innych tym podobnych serwisów, ale nie toleruje jednego: braku uczciwości. Sam zainteresowałem się serwisem, sam na nim grałem i pewnie jeszcze zagram. Fajna rozrywka, choć to prawda - ryzykowna! Ale to po prostu zabawa dla ludzi, którzy moga sobie na to pozwolić i lubia tego typu rozrywke. Obiecuje sobie już kilka razy, że nie będę wiecej pisał ale gdy czytam wszystkie wypowiedzi na tym forum, nie moge sie po prostu powstrzymać - wybaczcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality_arthur Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.net.perfekt.pl 05.01.09, 16:57 może i nie udowodnie że serwis oszukuje ale ty mi nie udowodnisz że nie oszukuje. sam mowileś ze mozna mieć zastrzeżenia do serwisu i tego jak działa wiec sie zdecyduj i zobacz sobie screeny które ja i kilku innych uzytkowników zamieściło wcześniej, nie wyssałem sobie z palca takiej opinii o oligoo.aha i jak byś zdradził ze jesteś pracownikiem oligoo nie był byś kompletnie wierygodny i by ci pewnie nie zaplacili to co masz niby mowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.09, 10:10 W firmie w kórej pracuje płacą mi wystarczająco dużo... ale niech Ci będzie... przyznaje się - jestem specjalista do spraw wypowiedzi na forum gazeta.pl, pracując dla oligoo.pl! :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality_arthur Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.net.perfekt.pl 06.01.09, 22:04 żal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.09, 10:52 ...za grzechy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:11 Spokojnie chłopcy przecież obaj pracujecie w tej samej firmie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 15:16 Oooo... jak miło. Filippo wiesz że twój ostatni post na forum był setny? Proponuję nagrodę.... hmmm... może chcesz coś na Oligoo wygrac? Jęśli tak to wal śmiało załatwię ci to przecież ja też dla nich pracuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality arthur Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.net.perfekt.pl 07.01.09, 22:38 nie nie zal mi ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 16:57 Że tak powiem... mi Ciebie też :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik oligoo Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.net.perfekt.pl 08.01.09, 23:38 OLIGOO TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO . NIE KUPUJCIE NA OLIGOO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłypracownikoligo Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.net.perfekt.pl 08.01.09, 23:43 NIE KUPUJCIE NA OLIGO !!! TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO !!! NIE DAJCIE SIE NABRAĆ NA TE CENY !!! PS : FILIPO MOZESZ JUZ DAĆ SOBIE SPOKÓJ POZDRO DLA TYCH CO NIE DALI ZAROBIĆ OLIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 13:55 Ha ha ha! A cóż to? Głos wołającego na pustyni? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.09, 16:41 Jak tu ciekawie :) Jedni najeżdżają na drugich, drudzy na pierwszych i trzecich itd. LOL! Powiem moja krótką opinię: Oligoo wcale nie jest taki zły. Źle nie wygląda, jest całkiem funkcjonalny. Ryzykowna to gra, ale pewnie warta świeczki. Dla tych, którzy to lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.09, 20:19 Tak tak tu jest bardzo ciekawie:). Staram się nawet wprowadzic pewien element śmieszności ... tylko nikomu prócz mnie tu nie do śmiechu :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aukcjehazardowe Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:21 zapraszam do wymiany opinii na www.aukcjehazardowe.blox.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman xd Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.wifi.put.poznan.pl 14.01.09, 12:03 zgadza sie oligoo to super zabawa dopóki sie nie zagra i nie straci kasy tak jak ja :) NIC NIE WYGRAŁEM I STRACIŁEM 600ZŁ NIE POLECAM NO CHYBA ZE KTOŚ MA ZA DUZO KASY TO WTEDY JAK NAJBARDZIEJ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymax69 Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 21:21 zgadzam się na tych aukcjach "mozna" wygrać ale to tak jak bym puścił los na dużego lotka w kumulacji. osobiście podejrzewam że aukcje podbijają tzw booty i zazwyczaj to one też daną aukcjie wygrywają.osobiście nie polecam oligoo moze nie udowodnie że to oszustwo ale nikt o odrobinie rozsądku nie podejmie sie tej "zabawy" pozdrawiam tych co uwazają ze zdołają kupić coś na olligoo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fatality Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 16:00 Ale jednak sa ludzie, którzy wygrywają. Czytałem na kilku forach jak się ludzie chwalą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxmanxx Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.net.perfekt.pl 17.01.09, 17:40 no jak ludzie sie chwalą to idź szybo , zakładaj konto i wpłacaj 6 stów BO LUDZIE SIĘ CHWALĄ. to jest rzeczywiście poważny argument Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Wyraź opinię ale nie zniechęcaj. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.09, 22:02 Spokojnie, przecież to nie przymus. Nikt nie musi tam licytowac jeśli nie ma na to ochoty. Ale dajmy innym szansę niech sami zadecydują co o tym myślą nie trzeba ich pozdrawiac i wkoło życzyc im powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninja oligoo Re: Wyraź opinię ale nie zniechęcaj. IP: *.net.perfekt.pl 21.01.09, 00:00 no tak nastia moze i kazdy niech wyrazi opinie ale po h** tracić kase ? jak mozna posłuchać debili którzy juz stracili :P juz nie wspominam o tych debilach którzy mowią ze to jest wporzo zabawa i jest zaje**ście bo tracą kase i wygrywają na aukcjiach tylko oligopunkty :P :) hahahahahhahahaaaa oczywiście wszystkim zycze powodzenia i pozdrawiam ps: tobie tez nastja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Na innych forach wygrywają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:23 To jest chyba jedyne forum na którym większośc osób jest niezadowolonych. Czytam sporo innych ale na nich nie pisze bo tam są zarówno zadowoleni jak i niezadowoleni i każdy szanuje opinię innych tutaj jest zupełnie inaczej, same oskarżenia i sami przegrani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kormoran Re: Na innych forach wygrywają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:29 Troche się z Tobą zgodzę. I przyznam, że zupełnym przypadkiem wpadłem na ten temat. I tą dyskusję. Znalazłem w sieci sporo całkiem niezłych ocen tego seriwsu. Z zaciekawieniem będę obserwował jego rozwój. I co więcej, wylicytuję tam laptopa. Tyle wam powiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek pozycz Re: Na innych forach wygrywają IP: *.net.perfekt.pl 22.01.09, 19:26 no to nastja pokaż mi te fora bo te c były juz podawane to raczej nie były pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: Wszyscy pracują dla oligoo 20.06.09, 18:11 Gość portalu: roman xd napisał(a): > zgadza sie oligoo to super zabawa dopóki sie nie zagra i nie straci kasy tak ja > k ja :) NIC NIE WYGRAŁEM I STRACIŁEM 600ZŁ NIE POLECAM NO CHYBA ZE KTOŚ MA ZA > DUZO KASY TO WTEDY JAK NAJBARDZIEJ :) Stąd więcej osób siedzi od początku na fruli, większe szanse na wygranie czegokolwiek niż utopienia pieniążków w niczym:) Odpowiedz Link Zgłoś
maxerq Re: Wszyscy pracują dla oligoo 18.09.09, 17:58 MEGABID-AUKCJE Z ZYSKIEM Nowy portal-mnie sie udalo, ciekawe aukcje, ciekawie zaprogramowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafw Re: Wszyscy pracują dla oligoo IP: *.helionet.pl 06.03.09, 22:07 powinni tam dac jakiegos malega czata albo cos w tylu shoutboxa wtedy ludzie by pisali ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halski Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 19:00 Heh bez obrazy ale to co napisales nie ma najmniejszego sensu. A konkretnie te screeny... Ja osobiście głosuje tylko na symulatorze.. Który nie nalicza oligopunktow.. Mam myszke X7 A4TECH swojego czasu kupiona na potrzeby Counter-Strike.. Co ja chce przez to powiedziec.. ze mam taki przycisk ktory naciskam raz a komputer czyta jako dwa.. i moj czas licytowania wcale sie nie rozni od tych twoich screenow. Pozatym oligoo moze i nie jest firma ktora na 100% jest legalana, ale wy sie nie martwcie oni maja w tym swoj interes a na 100% sa ludzie ktorzy wygrali licytacje i ciesza sie sprzetem.. Jednego wkreca drugiego nie.. a moze nawet nie wkrecaja tylko sprzet jest zakupowany za pieniadzy zarobionych z oligoo punktow.. P.s sory za styl ale jakos nie lubie pisac zgodnie z zasasami :P pisze jak mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.09, 10:04 Witam . TO SĄ OSZUŚCI!!!! Wydałem 138 zł w Błoto. To znaczy po 3 dniach o poranku (dzisiaj) stwierdziłem jak kolega pokazał prt Src z aukcji na oligoo , na których było widać powtarzalność w licytowaniu.tzn : Pan A 9:20.10 Zalicytował Pan B 9:20.21 Przebił Pan A 9:20.32 Zalicytował Pan B 9:20.43 Przebił (Jak widać 2 boty licytują co 11 s )i były to zwykłe przebicia a nie oligooroboty ! Mało tego dalej po 3 razach co 11 s zmieniają taktykę na co 12 s i też tak 3 razy.A potem....co 11 c 3x i potem znowu co 12 s. Po była licytacja ps3. A potem zachciało mi się wręcz śmiać gdy zamiast pana A Zalicytował już pan C a pan A który licytował jakiś czas Opuściły nagle dziwnym trafem chęci........Walka trwała między Panem B i Panem C......Zgadnijcie co Stało się z panem B.........he...to samo...i zastąpił go pan D i tak w kółko........ Założę się że te ich boty mają nawet Określony czas na jednym nicku I regularnie się zmieniają na inne nicki bo na innej aukcji porannej 2 Panów (Czyli botów) Wręcz po kilkunastominutowej walce we 2 Zniknęło równocześnie A zamiast nich pojawili się równocześnie inni tez 2 i walczyło zawzięcie tracąc setki złotych we dwoje po to tylko żeby znowu równocześnie zrezygnować.......No Masakra........ Sprawdźcie to sami ale to i tak jest pewne że to banda skur..... Radzących sobie naszym kosztem w Zachwianej kryzysem Polsce. Pozdrawiam Tomek ze Skomlina Elo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazimierz Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.acn.waw.pl 18.04.09, 12:23 A mi się chce z ciebie śmiać :D dawno takiej głupoty tutaj nie było. nie potrafisz zapewne przytoczyć nicków, bo zapewne ściemniasz, więc piszesz pan A, B,C, D.ale jeśli to prawda, choć to mało prawdopodobne, to zrozum,że dużo graczy wyczekuje do ostatniej sekundy i wtedy licytują ( w praktyce 1 s + 10 s = 11 s). Poza tym punkty się kończą, a bez punktów nie licytujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haller Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.09, 18:19 Głupia prowokacja Tomasza ze Skomlina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patryk89155 Re: Oligoo . oszustwo ? ustrzegajcie się oligoo! IP: *.grudziadz.mm.pl 28.05.09, 11:16 Witam Ja też grywałem w oligoo, lecz w ostatnim czasie coś mi nie pasowało a jednoznacznie te zasrane oligopunkty i że na każde przebicie tracisz 1 oligopunkt. Licytując na tych aukjcach wzbagacasz twórców tego portalu ( bo akucjami tego nie można nazwać) przykład z ostatniej chwili: Basen Ultra Metal Frame wartość rynkowa 2340 zł, na oligoo poszło za 70,27 zł ale serwis na tym nie stracił że sprzedał tk tanio! a zyskał i to GRUBE PIENIĄDZE! 1 podbicie podbijało aukcję o 1 grosz a więc 70,27 podzielić przez 0,01 gr=7027 podbić razy 1 zł(jeden oligopunkt po odliczeniu podatku) = 7027 zł zarobili -2340 zł ( cena rynkowa basenu) =4687 zł zarobili na czysto !!! i to na jednej aukcji!!! Dalej laptop hp pavilton dv5-1110ew FZ508EA cena rynkowa 3108 zł ( w normalnym komputerowym sklepie 2455 zł) poszła na oligoo za 769,50. Każde podbicie podbijało kwote zakupu o 10 gr a zatem : 769,50/0,10=7695 podbić * 1 zł =7695 zł - cena rynkowa laptopa = 4587 zł wyszli na czysto i wszytskie aukcjektóre oni prowadzą to na każdej przez te ogligopunkty zarabiają po kilka tyś zł dziennie!!!, wyygra jeden facet laptopa za te 769,50 za podbicia niech dał te 500 i jest do przodu a co z ludźmi którzy też podbijali?? stracili bardzo grube pieniądze weż człowieku zastanów się 7695 podbić to ile ludzi jest takich naiwnych?? bardzo dużo nie polecam weż zarejestruj się na allegro tam za licytacje nie płacisz. pozdrawiam w razie czego na mejla patryk89155@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cieice Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 08:40 teraz można porównać rózne tego typu aukcje i wymieniać doswiadczenie resumir.pl.Resumir - pierwsza polska porównywarka aukcji typu all-pay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny129 Re: Oligoo . oszustwo ? IP: 89.171.47.* 19.11.09, 00:42 Nie wiem czy zauważyłeś że na oligoo.pl występuje co s takiego jak "ologoorobot" który automatycznie przebija cenę, wiec nie dziw sie ze przebici są w tak krótkich odstępach czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Nysa Re: Oligoo . oszustwo ? IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 21:54 to może żeby sprawdzic czy to nie jest fałszerstwo może niech ktoś napisze że wygrał bo tam tylko nicki są a nie wiadomo czy to normalny człowiek jest czy robot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninjaallegro Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.net.perfekt.pl 22.01.09, 19:19 jak są takie fora gdzie oligoo ma dobrą opinię i ludzie są naprawde zadowoleni to podaj linki chętnie je skomentuję . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 21:55 Proszę nie zmieniac sensu mojej wypowiedzi! Nie napisałam że Oligoo ma na innych forach dobrą opinię ale że opinie są zarówno dobre jak i złe i nie dotyczą one wyłącznie Oligoo a wszystkich aukcji nazywanych hazardowymi. Prosisz i masz... di.com.pl/komentarze,25221,0,s,1.html dla ułatwienia : Kasia, Maria, Marek, Kalista, Ida76, Majka, Radek29, Miko, Janek26... oni chyba są zadowoleni :D i zapewniam cię że to nie ja podpisywałam się pod te wszystkie nicki. I prosze cie tylko nie wmawiaj im że nie wygrali... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:09 są jeszcze inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:26 Pewnie że są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxwhyxxx Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.net.perfekt.pl 24.01.09, 20:37 widze że zacięcie bronisz oligoo . jedno pytanie : why ? jak byś tam coś wygrała to byś udowodniła jakimś screenem. jak byś przegrała to byś pewnie była po drugiej stronie.wiec ja nie wiem po co spamujesz fora pod innymi nickami jakimiś bzdetami typu : "oligoo super, wygrałam tam lodówke za złotówke" po co tracić czas i wypisywać takie gnioty które nie miały miejsca. obserwując wcześniejsze komentarze inni ludzie argumentują swoje podejrzenia jakimiś screenami czy innymi dowodami(np.ten sam adres IP zespołu oligoo i kolesia który rzekomo coś tam wygrał) ty jednak piszesz w koło to samo i zero dowodów."ale oczywiście oligoo jest super :)" pewnie odpiszesz mi ze żal albo ze wygrałaś telewizor ale i tak na to kłade . pozdrawiam wszystkich którzy nie dali sie zrobić w jajo przez oligoo no i oczywiście ciebie nastia :* ps: nastia a tak szczerze teraz, ile oligoo ci płaci za 1 posta na tym forum to może też sie załapię :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filippo Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 11:50 Ale wy ludzie jesteście zawistni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 19:11 neoplus.adsl.tpnet.pl : Nastja (czyli ja), obserwator, gluhy, Filippo, szymax69, xyz, klamra, nlukasz650, pdrugijurek ... ... i kto tu pisze gnioty. Wszyscy mają to samo IP a inną opinię. Czy to znaczy że to jedna i ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxwhyxxx Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.net.perfekt.pl 27.01.09, 12:53 yes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 17:17 poproszę o dowód - może byc osobisty :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ani mi się śni Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.09, 16:11 Wchodze na forum aby uzyskać informację na temat serwisów, zobaczyć opinie róznych ludzi a tu: szooook! Zamiast merytorycznej dyskusji jakieś przepychanki. jak za komuny heheheheh... nie wiem czy Wy dzieciaki ją pamietacie, ale zapewniam ze ja tak! Nie pozostaje mi nic innego jak wejśc na oligoo i sprawdzić sama jak to działa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 11:28 Słuszna uwaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: From Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:37 Może to nie jest do końca hazard ale ciekawa odmiana, no i że tak posłużę się cytatem "kto nie ryzykuje ten nie pije szampana", nie ma co rozkminiać tyle u moczyłem, oszustwo. a w totka gracie? ile na to kasy idzie, ,miliony przegrywają a jednak ktoś tę 6stkę trafia. Na tym polega loteria! Trzeba obserwować jak to działa i spróbować szczęścia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 00:18 ja od kilku dni licytuje. macie jakąś strategię? ja kombinuje coś z oligorobotem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 21:39 też gram oligoorobotem, bo to najlepsza strategia. obserwuje mniej więcej za jaką kwotę wcześniej został wylicytowany dany produkt i na taką ustawiam robota. tak wygrałem maszynkę philipsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zlatan Chcieliście to macie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.09, 15:44 No i jest, kolejny portal aukcyjny www.Licytuj.to Dowiedziałem się o nim na uczelni - rozdawali ulotki i długopisy. W sumie to samo co wszystkie inne portale, ale trochę się różnią, no i nazwa całkiem oryginalna. pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotan Re: Chcieliście to macie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 00:47 kiepskie, mało czytelne. dla mnie z tych serwisów to jednak oligoo najlepsze. są najbardziej przejrzyści i dobrze się gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topek Re: Chcieliście to macie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:56 teraz wprowadzili symulator aukcji, można zobaczyć co i jak. przydatna rzecz do testowania taktyki gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś Re: Chcieliście to macie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:28 Symulator spoko, można zobaczyć jak się opłaca przebijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topek Re: Chcieliście to macie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 22:11 no wiem, ja tak sobie strategię układam. a Ty masz jakąś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agausia78 to ja rezygnuję... IP: 94.254.150.* 01.03.09, 08:27 miało być tak pięknie :( ale po przeczytaniu opini i nieudolnych prób obrony podjętych przez pracowników oligoo - ja rezygnuję aha! co mnie skłoniło do poszukania opini o oligoo na forum? mętny regulamin i zasady użytkowania...byc może robię doktorat z fizyki ale sens tych aukcji nie jest dla mnie zbyt jasny - to normalne, nikt nie napisze, że chce nas okantować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: to ja rezygnuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.09, 21:10 haha ale głupotę walnęłaś :D doktorat z fizyki ? chyba nie, to jest zwykła zabawa, a zasady dziecinnie proste. zlicytujesz to wygrywasz i tyle. wydaje mi się, że niektóre te komentarze, to napisane są przez "przegranych" w aukcjach. cóż ciężko wygrać, trzeba mieć strategie. amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: to ja rezygnuję... IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 23:57 Jaka ku**a strategie ? Jaka mozna miec strategie zeby wygrac z botami ??? Jaka jest zabawa w tym ze sie przegrywa 200 zl na aukcji ktorej sie wygrac nie da ? Nie rob idiotko ludziom wody z ich malych mozgow.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: to ja rezygnuję... IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.09, 00:10 +dziwne, ze wszyscy co tak pieknie okreslaja wyrzucanie kasy w bloto na durnym serwisie dla bezmozgich yetti jakim jest oligoo.pl "zabawą" i "trzeba miec strategie" maja IP od tpsa. Dzieci neo nie maja co robic czy pracownicy wyzej wymienionego serwisu mysla ze nikt sie nie skapnie?? Droga jagodo, jakbys jeszcze raczyla zajrzec na to forum, napisz nam wszystkim na czym polega zabawa gry z botami, ktore przelicytowuja sie wzajemnie co 11 sekund. Chcialbym tez wiedziec jaka mozna obrac strategie by z nimi wygrac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WILU Re: to ja rezygnuję... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.09, 00:34 MOŻE ONI COŚ WYJAŚNIĄ uwaga.onet.pl/kontakt.html A TO PODOBNA SPRAWAuwaga.onet.pl/15865,news,,ofiary_jednorekich_bandytow,reportaz.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: legat Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 15:48 Witam wszystkich Zauważyłem śmieszną rzecz na tym forum, przeczytalem wszystkie wczesniejsze 145 "opinii" i układa sie tak: 1. jak ktoś wyraża złe opinie na temat oligoo: od razu jest to konkurencja 2. jak ktoś wyrazi pozytywa: no jasne ze pracownik oligoo 3. jak ktoś mowi ze spoko, da sie wygrac, o dziwo nie wygrywa on, tylko jego kolega/kolezanka/znajomy i zadnych dowodów, nie wspominając ze takich osób jest hmm, 3? 4? nie wiem czy dobrze policzyłem:P Jedziecie jedni na drugich... Jak uważasz ze srwis jest git? Prosze! Ładuj kase, jak wygrasz to pokaz ze wygrales, jakieś foto przedmiotu itp, fakturke paragon co kolwiek. NIe chesz grać? nie graj. powiedz co myslisz i nie ciagnij dyskusji z innymi bo uwidzieli sobie ze na bank jestes konkurencją i dlatego jedziesz na oligoo... Ja osobiście mam 2 konta na oligoo, jedne swoje, drugie założyłem jako siostra żeby na dzień kobiet dostać te 20pktów i spróbować... co najciekawsze: prawie bym wygrał! Tak, o dyktafon który licytowałem tłukło sie ze mną około 4 osoby... mi sie punkty skonczyły, przebiła mnie JEDNA osoba i nagle pach, koniec, wygrała... Dziwne ze innym sie odechciało nagle... No ale wtedy jeszcze tak tego nie wyczaiłem ze to AŻ tak dziwne, pomysłalem: pech Przymierzałem sie od kilku dni żeby zakupić 100 punktów i spróbować, bede przebijał na pewno sie innym odechce... Ale na szczeście trafiłem na to forum, i kilka innych i pasuje. Nie mam zamiaru ryzykować ze to nie z użytkownikami rywalizuje tylko z botami które i tak mnie wydymają... Dopóki nie bedzie porządku w serwisie nie warto sie w to bawić... No i na koniec dodam: tajemniczy użytkownik o nicku 'abc1231949' ma tego super zaje***ego farta, ze wygrał juz z tych co zauważyłem 7 aukcji o punkty! bylo ich wiecej ale niestety znikneły juz z oligoo. i tylko te o punkty... gdzie indziej nic nie widac...hmm dziwne. Sreeny: screeny.pl/83380 Pozdrawiam wszystkich żeby nie było czy to ja jestem jakis pracownik czy konkurencja, pytania: legalsquad@wp.pl PS: Własnie zobaczyłem aukcje najnowszą, znowu tajemnicze 11sek... chłopaki wiedzą kiedy klikać... screeny.pl/83381 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juanderamos Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 23:28 to jest gra. wygrywa się lub nie, to oczywiste. czy się opłaca? niech każdy sobie na to pytanie sam odpowie. wiem jedno nie ma co się wkurzać na cały świat o to, że się nie wygrało np. kamery za 200 zł, bo 100 innych osób też ma taki plan. zawsze wygrywa jeden. niestety life is brutal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nastja Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 23:08 "Nic co warte jest posiadania nie można zdobyc bez ryzyka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zordon Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.09, 14:46 Ja nie wtopiłem kasy... i jestem zwykłym człowiekiem :) i chyba każdy jak posiedzi i popatrzy na aukcje to widzi ,że są boty ... przed chwilą poszła kamerka (fajna) czaiłem się ,ale patrze a jedna osoba nie daje wygrać wtopiła ponad 600 zł. za kamerę wartą 500 (wygrała) gratulacje ! no i tego jest więcej ! wystarczy popatrzeć i notować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re:niejasne zasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.09, 23:06 moim zdaniem ten cały rzekomy regulamin jest wart tyle co serwis nie jasny zbyt prosty wiele rzeczy wychodzi dopiero jak sie zacznie grać wielka ściema to mało powiedziane naciąganie oszustwo też to że nie można edytować oligorobota i wiele innych ja wtopiłem 122zł ZASTANÓWCIE SIE 2 RAZY ZANIM PRZELEJECIE KASĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułgar Re:niejasne zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 23:18 a na czym umoczyłeś? po to zrobili pewnie symulator,zeby każdy mógł się "dostosować". ale tak czy siak mnie straciłeś niż gdybyś dzwonił na audiotele :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Oszustwo IP: *.stk.vectranet.pl 15.03.09, 09:49 znalazłem ten serwis poprzez reklame na poczatku skusiy mnie tanie ceny i wygrywane aukcje przez innych..hmmm... "ludzi" zagralem kilka razy i wiem teraz ze tam wygrać sie nie da...ciagle ktos ciebie przebija a jak ty nie przebijesz jednego z przynajmniej czterecvh urojonych graczy to ma sie pewnosc ze jeden z nich wygra...oni innego gracza przelkicytowuja lecz siebie nawzajem nie..czy to przypadek? jasne ze nie mozna sie domyslic co jest grane ostrzegam innych chetnych ze to jeden wielki przekret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czester Re: Oszustwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.09, 23:56 nie to,że wygrać się nie da. po prostu Ty nie mogłeś wygrać,ale ktoś inny ten przedmiot zlicytował, masz pewnie złą strategię gry. rzucasz się na cały świat,że nie wypalił twój szatański plan zgarnięcia kamery za 20 zł, ale zrozum inni też taki plan mieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia20 Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.03.09, 00:28 Heh ja w aukcji 50oligopunktów przelicytowałam 160razy co nie dało mi wygranej bo jakiś koleś zaczoł licytować wcześniej odemnie i wygrał tom aukcje. Naliczyłam że nabił przynajmniej 200punktów nie licząc ile nabili inni gracze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koral Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.03.09, 00:55 Na stronie powinien być Shoutbox i wtedy by się pograło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowski Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.09, 17:36 Kasiu20 lub Koralu, nie wiem jak wolisz,żeby sie do Ciebie zwracać. 160 + 200 punktów = 36 zł, do tego jeszcze trzeba dodać podbicia innych. Nie przypominam sobie,żeby na takiej kwocie zakończyła się aukcja 50 oligoopunktów, bo o punkty zawsze gram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: licytujący do prokuratora IP: 217.17.37.* 21.03.09, 09:07 ciekawa dyskusja na temat tego typu portali: powerblog.pl/podbijpl-uwaga-hazard/ Ewidentne oszustwo polegajace na podbijaniu przez boty organizatora. Chlopaki chcieli zrobic szybko biznes bez wiekszego ryzyka. podbij.pl, fruli.pl, oligoo i inne grosiki. Jezeli rejestruja pelne dane - prokurator moze sprawdzic historie aukcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: do prokuratora IP: *.icpnet.pl 22.03.09, 13:37 oszustwo jak najbardziej! jestem poczatkujacym informatykiem ale wiem ze zrobienie takich botow to zaden problem, jeden przebija po 3 1 po 4 itd co iles aukcji, poza tym cos mi nie gra w zrodle strony, bede mial czas to przeanalizuje ja dokladnie z kolegami ktorzy sie na tym bardzo dobrze znaja, dziwne funkcje... Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: do prokuratora 22.03.09, 17:46 czyżby kolejni rozgoryczeni gracze, którym nie udało się czegoś zlicytować? zrozumcie inni też chcieli tego co Wy i po prostu wygrał lepszy. gdyby to było nieuczciwe już dawno byłoby po takich aukcjach. poza tym zanim zaczniecie grać, bo to gra, potrenujcie. oligoo zrobił właśnie po to symulator. pozdro600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucky Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 14:02 pewnie ze to wielka sciema ... boty ,czasem dadza wygrac , ale wiecej wtopisz niz wygrasz. jezeli wygrales. zaplac i czekaj na przedmiot i wiecej nie grac widocznie wtedy botow nie bylo ;] . zauwazylem ze dziwne co 11 sek podbijaja cene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jani Tak tez myslalem...... IP: *.153.240.190.pentex.pl 24.03.09, 08:59 ....ze Oligoo to wielkie oszustwo. Dzisiaj chcialem wykupic tzn. zaplacic za oligoopunty i cale szczeccie ze przeczytalem dzisiaj te wszystkie informacje od internautow. Macie racje, za Oligoo powinna wziasc sie prokuratura. Pozdrawiam wszystkich internautow. Odpowiedz Link Zgłoś
mycha.db Re: Tak tez myslalem...... 24.03.09, 23:27 dziwne to co piszesz, bo połowa postów na tym forum to komentarzy złych na cały świat internautów, którym nie udało się zlicytować ipoda za 5 zł :/ gdyby wygrali, inaczej by pisali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semir Re: Tak tez myslalem...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:12 a niech zostaną jak najdłużej. tacy są właśnie Polacy, jak ktoś ma fajny pomysł i przy tym zarabia, to od razu oszust. ochłońcie trochę, bo takie oligoo to gra tak na prawdę dla myślących. tyle w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 16:09 Cześć! Macie W Kaliszu w totolotkach automaty do gier Casino Games? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.acn.waw.pl 25.03.09, 16:54 Sporo się tych serwisów się porobiło. Ja spotkałem ustrzel.com Nawet niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Tani sprzęt na Święta IP: 195.187.143.* 26.03.09, 13:13 Grałem i nic nie wygrałem, dużo obserwowałem i dochodzę do takiego wniosku że to jest zwykłe oszustwo. Przykład licytuje kilka osób ciągle nawzajem się przebijają, a tu nagle nie wiadomo skąd pojawia się zorro i wygrywa aukcje, przypadek czy wypadek. Oszustwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luminator Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 16:28 po prostu was podpuścił, a Wy się daliście zrobić :D podbijaliście do momentu kiedy skończyły się Wam punkty i on zalicytował tyle. poza tym przecież szybsze zakończenie aukcji nie jest na korzyść serwisu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halski Re: Tani sprzęt na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:59 Heh bez obrazy ale to co napisales nie ma najmniejszego sensu. A konkretnie te screeny... Ja osobiście głosuje tylko na symulatorze.. Który nie nalicza oligopunktow.. Mam myszke X7 A4TECH swojego czasu kupiona na potrzeby Counter-Strike.. Co ja chce przez to powiedziec.. ze mam taki przycisk ktory naciskam raz a komputer czyta jako dwa.. i moj czas licytowania wcale sie nie rozni od tych twoich screenow. Pozatym oligoo moze i nie jest firma ktora na 100% jest legalana, ale wy sie nie martwcie oni maja w tym swoj interes a na 100% sa ludzie ktorzy wygrali licytacje i ciesza sie sprzetem.. Jednego wkreca drugiego nie.. a moze nawet nie wkrecaja tylko sprzet jest zakupowany za pieniadzy zarobionych z oligoo punktow.. P.s sory za styl ale jakos nie lubie pisac zgodnie z zasasami :P pisze jak mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
los_bomberos Re: Tani sprzęt na Święta 27.03.09, 22:07 na pewno są kupowane, bo to biznes jest i produkty to kolejna inwestycja. co do legalności, gdyby było coś nie tak nie zaistnieliby w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukaszpvp ŚCIEMA ! IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.09, 14:04 Jest to ściema jak nic ! ...nie wtopiłem kasy ... przyglądałem się pare godziny i zapisywałem nick i punkty które wtopił ... przykład : koleś X przebijał wszystkich i wiecie co ? podbijał ponad 2000 razy ! czyli już wydał ponad 2000 zł. na palmtopa wartego 996 zł. To jest zwykłe oszustwo ! ...,bo takich nicków widziałem kilka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronaldo Re: ŚCIEMA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 00:10 daj screena, która to aukcja i wreszcie który to nick? myślę, że ściemą jest to co ty napisałeś, więc daj sobie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
szalony88 Re: ŚCIEMA ! 16.04.09, 22:15 Coś dziwnego piszesz, nie zauważyłem żeby ktokolwiek wkładał bezsensu kasę w przedmiot który jest mniej warty. Na innych serwisach słyszałem, że były jakieś krzywe opcje, ale na oligoo nie widziałem. A przyglądałem się wielu aukcjom, bo tylko w ten sposób można opracować sensowną strategię gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inteligentny oszuści! oligoo.pl IP: 67.159.5.* 19.04.09, 23:45 OSZUSTWO! Ludzie kochani, wystarczy przeczytać wszystkie wypowiedzi, każdy kto ma mózg dojdzie do tego samego wniosku - OSZUSTWO! NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
destrructo Re: oszuści! oligoo.pl 20.04.09, 16:28 przeczytałem wszystkie posty, mam mózg, ale ni jak nie doszedłem do takiego samego wniosku. natomiast sądzę,że większość tych postów, które twierdzą, że to oszustwo zapewne napisały osoby, które przegrały, bo nie wiedziała jak się gra i teraz są złe na cały świat. ludzie pomyślcie przez chwilę, gdyby było coś z nimi nie tak, to dawno już by nie istnieli w internecie. zresztą to jest biznes jak każdy inny i logiczne, że chcą mieć więcej klientów niż mniej, więc po co by ustawiali te rzekome boty? bezsensu. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega Oszuści oligoo.pl IP: 66.197.167.* 20.04.09, 18:45 OSZUŚCI! NIE GRAJCIE TAM! STRACICIE PIENIĄDZE I NIC NIE WYGRACIE! Drogi Panie "destrructo", z mózgu trzeba też umieć korzystać;) Ps. Macie racje, pozytywne opinie piszą tylko pracownicy oligoo.pl, to ich praca. Gdyby tego nie robili.. wszystkie opinie byłyby negatywne! oligoo.pl TO OSZUŚCI i nie podlega to dyskusji, dyskutować będą tylko pracownicy oligoo.pl, bo za to im płacą. STRACICIE PIENIĄDZE I NIC NIE WYGRACIE! Odpowiedz Link Zgłoś
destrructo Re: Oszuści oligoo.pl 21.04.09, 15:05 Destrructo wystarczy, a z mózgu korzystam - bez obaw ;) Ty masz wątpliwości, co do pozytywnych opinii, ja natomiast do negatywnych, bo wciąż pojawia się jeden tylko argument, który tak na prawdę nie jest argumentem: "oligoo to oszuści". sam przyznasz,że trochę to dziwne. oskarżać łatwo, trudniej udowodnić, więc nie lubię tego typu dyskusji. nie jestem jakimś wielkim fanem i graczem na oligoo, nic nie wygrałem, ale to nie moja wina przecież, że nie tylko ja chciałem coś zlicytować. nie mogę mieć do oligoo pretensji,że są na serwisie inni użytkownicy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Oszuści oligoo.pl IP: *.aster.pl 22.04.09, 22:26 Gram na co dzień na oligoo, obserwuję naprawdę dużo aukcji, więc nie pisz tu głupot, że oszukują. Przegrałem nie jeden przedmiot i wiem jak się czujesz, ale to nie powód żeby oskarżać serwis. Uwierz mi, że najprzyjemniej jest coś wygrać i wtedy zmieniłbyś zdanie. Kwestia wprawy i szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbychu więcek Re: Oszuści oligoo.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 12:26 nie szczęści,ale to kwestia logiki gry. jak ktoś cały czas podbija, bez jakiejkolwiek strategii, to wiadomo że przegra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turok Re: Oszuści oligoo.pl IP: *.aster.pl 27.04.09, 18:20 Wątpię, żeby pracownicy oligoo cokolwiek pisali, bo i tak mają pokaźną grupę graczy. Mnie też zastanawiają takie komentarze jak Twój. Straciłeś kasę ok, ale jak uważasz, że ktoś Cię oszukał to udowodnij i nie obrażaj ludzi na forum. Sam gram i nie wypłakuję się na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonet2020 Re: Bla Bla Bla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 02:06 Wszedłem dzisiaj na to forum bo przyznam szczerze, że dzisiaj po raz pierwszy dowiedzialem sie o takich serwisach jak oligo.pl czy podbi.pl :-) Na początku wszedłem na strone oligo.pl no i bach... poprostu sie podnieciłem :-) zrozumialem sens, że faktycznie można coś wygrac. No ale postanowilem wejść na forum poszukać opini i natrafilem między innymi na To OTO FORUM. Ludzie ja Pier**le ale wy macie poryte w baniach!!! Ogólni stwierdzam, że nie bede grał na oligoo.pl bo czuje że nie dałbym rady czegokolwiek wylicytować bo nerwy mi nato nie pozwolą. Ale... Jacy wy jesteście żałośni jak wypłakiwujecie sie tu że tyle a tyle przegraliście. Ku**a nie macie do tego głowy to nie grajcie, nie licytujcie!!! Mądry Polak po fakcie!! Dajcie sobie juz z tym spokój i zamknijcie to forum bo robi sie to zalosne...o..przepraszam...to juz jest załosne!! Ps.: "Taki mamy kraj jaki potrafimy zrobić..." Pss.: Ludzie zmądrzejcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yakan Re: Bla Bla Bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 19:20 w 100 % racja. też już nie mogę patrzeć na wpisy tych płaczków. nie wygrałeś, nie pisz głupot na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimono Re: Bla Bla Bla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.09, 14:30 neonet2020 masz u mnie piwo :D ludzie dajcie sobie spokój z wypisywaniem bzdur na forum, płaczecie bo przegraliście. najgorsze jest jednak to,że nie widzicie własnej winy w tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mari0lka Re: Bla Bla Bla IP: *.aster.pl 05.05.09, 11:39 Też uważam, że narzekanie i płakanie, bo przegrałam jest bezsensu. Taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Ten kto chce grać i tak będzie grał. Dla mnie jest to dobra alternatywa dla hazardu, ale gram rzadko. Teraz może powalczę o jakiś rower. Odpowiedz Link Zgłoś