Dodaj do ulubionych

Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:29
Plastik, straszne. Połknąłby, wydalił i nic by się nie stało. Dużo gorszych
świństw się w takich tanich chlebkach używa jako spulchniaczy czy aromatów.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiony Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: 67.159.44.* 20.08.09, 18:38
      Podziwiam samozaparcie pana Krzysztofa. Po znalezieniu kawałków tworzywa w
      pieczywie od razu zacząłbym kupować chleb inego producenta. :)
    • laksmana Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 19:24
      Gdyby chciał się nażreć plastiku, nie kupowałby chleba. No chyba, że Twoim
      zdaniem wszystko, na czym napisano "Chleb" jest faktycznie chlebem. Smacznego i
      powodzenia.

Gość portalu: aaa napisał(a):

> Plastik, straszne. Połknąłby, wydalił i nic by się nie stało. Dużo gorszych
      > świństw się w takich tanich chlebkach używa jako spulchniaczy czy aromatów.
    • Gość: J. Na co on liczy kupując produkty Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:16
      Rzeczy firmowane przez supermarkety to taniocha poniżej kosztów produkcji.
      Zamysł jest taki, żeby faceta skusił supertani chleb i szynka ale już np.
      masło będzie do wyboru tylko w normalnych cenach.
    • kolodziejo Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 21:20
      Pyszniasty jest Złocisty... ale w moim regionie chyba dostarcza go firma FAWOR, może dlatego mniej plastikowy :P
      • Gość: anonim niby chleb wiejski, a jednak... IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 21:44
        niby chleb wiejski, a jednak XXI wiek... chleb z plastiku.
    • lia.13 Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 22:28
      ja kiedyś znalazłam bilet kolejowy ;) oczywiście pofatygowałam się z powrotem do
      sklepu i pokazałam sprzedawcy.
      Następnego dnia jak poszłam do sklepu, to czekał na mnie cieplutki, mięciutki
      chlebek, cały obsypany makiem i różnymi zbożami, z przeprosinami od Pana Piekarza :D
      • Gość: lol Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 01:08
        A ja dziś w supermarkecie E.leclerc w Radomiu chciałem kupic konserwy (bo jade pod namiot, żeby nie było, że żyje na konserwach :D) i prawie połowa ze wszystkich dostępnych produktów była przeterminowana, część miałą datę ważności kończąca się za kilka dni. Wiele znajdowało się w zaczynających zachodzić rdzą puszkach. Jestem ciekaw kiedy ktoś się zatruje.
    • Gość: jakistam Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.ksknet.pl 20.08.09, 23:48
      Zemsta robotnków za niskie płace!
      • Gość: qpa Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:30
        hmm... jak słusznie zauważył Pan, który znalazł tworzywo w chlebie, teraz chleb
        się produkuje a nie piecze ;)
    • Gość: Gregory House Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.pl 21.08.09, 12:26
      a ciekawe ile nie widac, przeciez torebka foliowa jest przezroczysta i w
      dodatku miekka wiec przez mielenie przechodzi w niewidocznych kawalkach. Jakie
      mielenie? Pewnie firma prowadzi "recycling" niesprzedanego pieczywa i dorzuca
      je do ciasta po zmieleniu, a zeby oszczędzic czas mieli z workami i
      pomaranczowymi klipsami.
      • Gość: sbm Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.klaudyny.waw.pl 21.08.09, 16:10
        100% jest tak jak mowi gregory

miela cale niesprzedane chleby razem z folia i klipsami.

na zdjeciu ewidentnie widac kawalki klipsa ktory rzeczywiscie jest pomaranczowy.

a folia jeszcze nikomu nie zaszkodzila - wydala sie ja i tyle.

• Gość: any Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:22
      dla pocieszenia dodam, że ja trafiłam kiedyś na kawałek metalu w pizzy...
    • Gość: :) Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 22:52
      Ja znalazlem w chlebie pręcik wielkości szpilki, tez prawie go
      zjadlem. Zrobilem zdjecia, wyslalem @ do sanepidu. Wparowali do
      piekarni na kontrole:) Znalezli szczotke z drucianym wlosiem do
      czyszczenia maszyn - kazali ją natychmiast wyrzucic, a koles do dnia
      dzisiejszego ma kurtuazyjne wizyty panów inspektorów:)
      • Gość: Rudy Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.lanet.net.pl 21.08.09, 23:29
        Hmm, to dobrze, że się tak stało. Szkoda, że w przypadku opisanym w tym artykule Sanepid nie chce ruszyć palcem, pomimo że ma już zdjęcia i szczegóły sprawy. Tak jak w artykule zacytowano rzecznika Sanepidu: "Sanepid może podjąć działanie jedynie wtedy, gdy poszkodowany osobiście zgłosi się do tej instytucji". Taaak, najlepiej pewnie przyjść osobiście, odczekać w kolejce, przedstawić dowody rzeczowe oraz paragon, to może wtedy coś Sanepid zrobi...
    • Gość: Aaa Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.oxfd.cable.ntl.com 22.08.09, 08:57
      Najlepszym rozwiązaniem w tym parszywym świecie jest pieczenie własnego
      chleba, ja się uzbroiłam w maszyne do pieczenia chleba po kilku podobnych
      niespodziankach, np kiedyś znalazłam gumę do żucia w chlebie z Lidla to był
      chleb pani Emilii. Jestem bardzo zadowolona z mojejgo chleba, wrzucam
      składniki do maszyny, nastawiam program, a ona sama miesza, wyrabia... i mam
      satysfakcje, że wiem co jem.
      Można też zrezygnować z chleba, bo to co jemy nijak sie ma do chleba naszych
      przodków i jest dla naszego organizmu bardzo nie zdrowe.
      Ostatnio wpadłam na cos pod nazwą Chleb Esseński, ciekawych odsyłam do
      literatury, wygląda na to, że to jest to chleb najlepszy jaki może być,
      również do zrobienia w domu, ale pociesze tu wszystkich wystarczy piekarnik.
      Pozdrowiam.
    • Gość: ania Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 13:58
      Ja co prawda nie w chlebie, ale w cukrze znalazłam mnóstwo os /chyba/.
      Powtarzało to się w kilku następnych kilogramach.
    • Gość: Amy Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: 89.167.16.* 22.08.09, 17:34
      To i tak lepsze od chińskiej "niespodzianki" w podpaskach. Plastik
      sie przynajmniej nie rusza...
      • Gość: Jan Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.student.uu.se 22.08.09, 19:04
        A ja kiedys znalazłem tłustego robaka pomiędzy paroma warstwami papieru
        toaletowego, jednego z tych drozszych. To byla dopiero niespodzianka. A co do
        chleba, mieszkam obecnie w Szwecji i tez jest jeden taki chleb, w ktorym tez
        pelno takich pomaranczowych kawalkow. Ale czy to na pewno plastik? Co to
        wlasciwie jest ta skrobka piekarska?
    • darwena Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 22.08.09, 22:59
      Przecież to była promocja!
      • Gość: ktosiom Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.09, 06:37
        W jogurcie znanego producenta klient znalazł mysz, a dokładnie kawałek myszy -
        ryjek i przednią łapkę. Mysz była ugotowana a więc pochodziła z owoców
        dodawanych do jogurtów(takie tłumaczenie producenta).
        Znajdowano też szkło od zegarka, kolczyki i inne gadżety
        • webkoala Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 24.08.09, 02:43
          A czy nie mial jogurtu z ekstra duzymi kawalkami owocow? :P
          To czerwone co plywa w jogurcie to nie zawsze jest truskawka ;
    • Gość: mathias Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.09, 00:01
      Ja kiedyś w bułce miałem drut miedziany , dobrze że troszke wystawał
      i zauważyłem i go wyjełem , bo gryząc miałbym niemiłe uczucie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka