Gość: aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 18:29 Plastik, straszne. Połknąłby, wydalił i nic by się nie stało. Dużo gorszych świństw się w takich tanich chlebkach używa jako spulchniaczy czy aromatów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdziwiony Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: 67.159.44.* 20.08.09, 18:38 Podziwiam samozaparcie pana Krzysztofa. Po znalezieniu kawałków tworzywa w pieczywie od razu zacząłbym kupować chleb inego producenta. :) Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 19:24 Gdyby chciał się nażreć plastiku, nie kupowałby chleba. No chyba, że Twoim zdaniem wszystko, na czym napisano "Chleb" jest faktycznie chlebem. Smacznego i powodzenia. Gość portalu: aaa napisał(a): > Plastik, straszne. Połknąłby, wydalił i nic by się nie stało. Dużo gorszych > świństw się w takich tanich chlebkach używa jako spulchniaczy czy aromatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Na co on liczy kupując produkty Biedronki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 21:16 Rzeczy firmowane przez supermarkety to taniocha poniżej kosztów produkcji. Zamysł jest taki, żeby faceta skusił supertani chleb i szynka ale już np. masło będzie do wyboru tylko w normalnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 21:20 Pyszniasty jest Złocisty... ale w moim regionie chyba dostarcza go firma FAWOR, może dlatego mniej plastikowy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim niby chleb wiejski, a jednak... IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.09, 21:44 niby chleb wiejski, a jednak XXI wiek... chleb z plastiku. Odpowiedz Link Zgłoś
lia.13 Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 20.08.09, 22:28 ja kiedyś znalazłam bilet kolejowy ;) oczywiście pofatygowałam się z powrotem do sklepu i pokazałam sprzedawcy. Następnego dnia jak poszłam do sklepu, to czekał na mnie cieplutki, mięciutki chlebek, cały obsypany makiem i różnymi zbożami, z przeprosinami od Pana Piekarza :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 01:08 A ja dziś w supermarkecie E.leclerc w Radomiu chciałem kupic konserwy (bo jade pod namiot, żeby nie było, że żyje na konserwach :D) i prawie połowa ze wszystkich dostępnych produktów była przeterminowana, część miałą datę ważności kończąca się za kilka dni. Wiele znajdowało się w zaczynających zachodzić rdzą puszkach. Jestem ciekaw kiedy ktoś się zatruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakistam Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.ksknet.pl 20.08.09, 23:48 Zemsta robotnków za niskie płace! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.09, 09:30 hmm... jak słusznie zauważył Pan, który znalazł tworzywo w chlebie, teraz chleb się produkuje a nie piecze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregory House Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.pl 21.08.09, 12:26 a ciekawe ile nie widac, przeciez torebka foliowa jest przezroczysta i w dodatku miekka wiec przez mielenie przechodzi w niewidocznych kawalkach. Jakie mielenie? Pewnie firma prowadzi "recycling" niesprzedanego pieczywa i dorzuca je do ciasta po zmieleniu, a zeby oszczędzic czas mieli z workami i pomaranczowymi klipsami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbm Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.klaudyny.waw.pl 21.08.09, 16:10 100% jest tak jak mowi gregory miela cale niesprzedane chleby razem z folia i klipsami. na zdjeciu ewidentnie widac kawalki klipsa ktory rzeczywiscie jest pomaranczowy. a folia jeszcze nikomu nie zaszkodzila - wydala sie ja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.09, 22:22 dla pocieszenia dodam, że ja trafiłam kiedyś na kawałek metalu w pizzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.alfanet24.pl 21.08.09, 22:52 Ja znalazlem w chlebie pręcik wielkości szpilki, tez prawie go zjadlem. Zrobilem zdjecia, wyslalem @ do sanepidu. Wparowali do piekarni na kontrole:) Znalezli szczotke z drucianym wlosiem do czyszczenia maszyn - kazali ją natychmiast wyrzucic, a koles do dnia dzisiejszego ma kurtuazyjne wizyty panów inspektorów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudy Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.lanet.net.pl 21.08.09, 23:29 Hmm, to dobrze, że się tak stało. Szkoda, że w przypadku opisanym w tym artykule Sanepid nie chce ruszyć palcem, pomimo że ma już zdjęcia i szczegóły sprawy. Tak jak w artykule zacytowano rzecznika Sanepidu: "Sanepid może podjąć działanie jedynie wtedy, gdy poszkodowany osobiście zgłosi się do tej instytucji". Taaak, najlepiej pewnie przyjść osobiście, odczekać w kolejce, przedstawić dowody rzeczowe oraz paragon, to może wtedy coś Sanepid zrobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.oxfd.cable.ntl.com 22.08.09, 08:57 Najlepszym rozwiązaniem w tym parszywym świecie jest pieczenie własnego chleba, ja się uzbroiłam w maszyne do pieczenia chleba po kilku podobnych niespodziankach, np kiedyś znalazłam gumę do żucia w chlebie z Lidla to był chleb pani Emilii. Jestem bardzo zadowolona z mojejgo chleba, wrzucam składniki do maszyny, nastawiam program, a ona sama miesza, wyrabia... i mam satysfakcje, że wiem co jem. Można też zrezygnować z chleba, bo to co jemy nijak sie ma do chleba naszych przodków i jest dla naszego organizmu bardzo nie zdrowe. Ostatnio wpadłam na cos pod nazwą Chleb Esseński, ciekawych odsyłam do literatury, wygląda na to, że to jest to chleb najlepszy jaki może być, również do zrobienia w domu, ale pociesze tu wszystkich wystarczy piekarnik. Pozdrowiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 13:58 Ja co prawda nie w chlebie, ale w cukrze znalazłam mnóstwo os /chyba/. Powtarzało to się w kilku następnych kilogramach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amy Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: 89.167.16.* 22.08.09, 17:34 To i tak lepsze od chińskiej "niespodzianki" w podpaskach. Plastik sie przynajmniej nie rusza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.student.uu.se 22.08.09, 19:04 A ja kiedys znalazłem tłustego robaka pomiędzy paroma warstwami papieru toaletowego, jednego z tych drozszych. To byla dopiero niespodzianka. A co do chleba, mieszkam obecnie w Szwecji i tez jest jeden taki chleb, w ktorym tez pelno takich pomaranczowych kawalkow. Ale czy to na pewno plastik? Co to wlasciwie jest ta skrobka piekarska? Odpowiedz Link Zgłoś
darwena Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 22.08.09, 22:59 Przecież to była promocja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiom Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.xdsl.centertel.pl 23.08.09, 06:37 W jogurcie znanego producenta klient znalazł mysz, a dokładnie kawałek myszy - ryjek i przednią łapkę. Mysz była ugotowana a więc pochodziła z owoców dodawanych do jogurtów(takie tłumaczenie producenta). Znajdowano też szkło od zegarka, kolczyki i inne gadżety Odpowiedz Link Zgłoś
webkoala Re: Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik 24.08.09, 02:43 A czy nie mial jogurtu z ekstra duzymi kawalkami owocow? :P To czerwone co plywa w jogurcie to nie zawsze jest truskawka ; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathias Pomarańczowe w chlebie? To "tylko" plastik IP: *.wroclaw.mm.pl 24.08.09, 00:01 Ja kiedyś w bułce miałem drut miedziany , dobrze że troszke wystawał i zauważyłem i go wyjełem , bo gryząc miałbym niemiłe uczucie... Odpowiedz Link Zgłoś