Dodaj do ulubionych

Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ????

IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 12:27

Jesli jest to podajcie gdzie i co o niej sadzicie ja nie jestem z opola a
czasami tam bywam.Bardzo lubie to miasto.

Gdzie chodzicie cos zjesc jak niechce sie wam niczego przygotowywac samemu w
domu ??

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: *.dip.t-dialin.net 20.01.04, 00:01
      Nic takiego nie ma w Opolu ??
      • Gość: kaz Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: 213.17.147.* 20.01.04, 08:21
        Jest kilka dobrych knajp mocno ukierunkowanych na produkty bezmięsne, ale
        zdeklarowanej wegetariańskiej knajpy raczej nie ma, przyjanmniej ja nie
        słyszałem. Czyżby luka na rynku do efektywnego wykorzystania? Tak samo jak w
        przypadku porządnej herbaciarni... Jak to zwykle w Opolu jak ktoś w końcu
        odważy się i zrobi poczym bardzo się zdziwi, że tyle ludzi chętnych...
        • Gość: Robert Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: *.dip.t-dialin.net 21.01.04, 11:55
          Herbaciarni to fakt tez nie ma ale mozna wypic herbatke na ulicy krawieckiej
          gdzie jest sklepik z herbatami ( oficjalnie nie ale jesli jest sie z osoba
          towarzyszaca i sie poprosi to mozna )

Ja lubie chodzic do pijalni kawy.
          Duzy wybor super zapachy.

A jesli chodzi o knajpy ukierunkowane na podawanie bezmiesnych potraw to jakie
          masz na mysli ?

Pozdrawiam
          • Gość: kaz Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: 213.17.147.* 21.01.04, 15:59
            > A jesli chodzi o knajpy ukierunkowane na podawanie bezmiesnych potraw to
            > jakie masz na mysli ?

oczywscie w szerokim rozumienia slowa "wegetarianskie" to:

- "Kim Lan" na Krakowskiej (bardzo dobry kucharz, polecam)
            - "Zapiecek", rozne rodzaje plackow ziemniaczanych z najrozniejszymi
            dodatkami,
            - knajpa rybna "Merlin" w okolicy pl. Kopernika,

• Gość: pracz Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 21.01.04, 23:29
              Najlepsza kuchnia wegetariańska to Bar KUBUŚ w podwórzu na przeciwko PKS. Same
              smakołyki tzn. naleśniki, pierogi, jajka sadzone, kasza, kluski, itd. Polecam.
            • Gość: Robert Re: Czy w Opolu jest wegetarianska knajpa ???? IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 00:36

Dzieki
              • Gość: Degusto "Merlin" NIEPOLECAM!!! IP: 195.205.222.* 24.01.04, 09:55
                Jadłem dwa razy w knajpa rybnej "Merlin" w okolicy pl. Kopernika. Ryba jakaś
                bez smaku, jak algi.
                Osobiście więcej tam nigdy nie pójdę jako wegetarianin. Do tego baa...ardzo
                drogo za takie małe porcyjki.
                Natomiast plackarnię gorąco polecam. Byłem, jadłem - pycha i tanio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka