Gość: elbad IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.02.04, 01:18 jawność jawnością, ale czy nie mamy do czynienia z manipulacją całą RM. Podobnie było z mieszkaniem zastępcy prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czytelnik Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.02.04, 06:43 Dlaczego juz u nas - tak jest , że wszystko co podejrzane, to związane jest z władzami.?? Czy tu (kraj. miasto) nikt nie ma tzw "czystych rąk" ?? , a jesli juz coś "wypłynie" - to wszyscy Ci co sa zwiazani z dana sprawą, nabierają wody w usta i bja sie w persi ( a potem prokutayor i 48 h, o wyrokach nie wspomne). NIE WIERZE by p. Karbowiak nic nie wiedział o planach zony .!!! Czy w tym kraju ludzie z SLD, naprawde niczego sie nie boją.?? Czy już zapomnieli co robiła PZPR po wojnie z korupcją i kułakami.??? A może warto to im przypomnieć.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.02.04, 07:41 No i zaczyna się. Znacie to przysłowie : Apetyt rośnie w miarę jedzenia. I tak było z poprzednikami i tak będize z ich następcami. Wystarczy na niektórych spojrzec, by w ich oczach zobaczyć złotówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.tisk Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 07:55 Czyste ręce, hehe dobre. Gdzie te sztandary uczciwości panie Karbowiak?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kargul Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 08:25 Ja chciałbym zwrócić uwage na jedną drobnostke. Gdzie jest napisane że nic nie wiedział o planach żony?A poza tym to nie rozumiem o co cała afera. Tak jak jest w zwyczaju wydał oświadczenie i wszystko gra. Redaktor Janowski po raz kolejny doszukuje sie małej sensacji i widać po waszych wypowiedzaich że znowu udało mu sie napisać tendebcyjny artykuł, który was zainteresował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killgore Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: 213.25.164.* 12.02.04, 08:09 To nie jest kwestia ludzi tylko systemu. W socjaliźmie panującym obecnie w Polsce to i święty by zaczął kraść. Dlatego to nie jest kwestia tych czy innych ludzi (choć post-PZPRowcy wykazują tu szczególną podatność na korupcję), ale ciągle nadarzających się okazji. Dlatego liczbę urzędasów trzeba radykalnie zredukować, obciąć im pensje (wysokie pense za bardzo cwaniaków przyciągają) i ograniczyć ich władzę. Ale to tylko na początek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.02.04, 09:32 Gość portalu: Killgore napisał(a): > To nie jest kwestia ludzi tylko systemu. W socjaliźmie panującym obecnie w > Polsce to i święty by zaczął kraść. Dlatego to nie jest kwestia tych czy innych > ludzi (choć post-PZPRowcy wykazują tu szczególną podatność na korupcję), ale > ciągle nadarzających się okazji. Dlatego liczbę urzędasów trzeba radykalnie > zredukować, obciąć im pensje (wysokie pense za bardzo cwaniaków przyciągają) i > ograniczyć ich władzę. Ale to tylko na początek.... Czlowieku co ty piszesz toz to woda na mlyn. Place maja byc stosunkowo wysokie po to zeby nie kombinowali a jak zakombinuja to zeby zalowali strate takiej kasy. O zmniejszyc ilosc urzedoli z tym sie zgadzam. W dobie komputeryzacji nalezy jedynie przeprowadzic postep organizacyjny. Na efekty nie bedziemy dlugo czekac. Swoja droga jak to sie dzieje ze dziennikarze wiedza a maz nie wie co robi i zamierza zona? Ciekawe no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łopolanin NIE ROZUMIEM ???????????? IP: 213.17.147.* 12.02.04, 10:19 "Poza tym do tej pory jest to tylko BEZPŁATNE użyczenie, a teraz byłaby to umowa najmu z czynszem około 21 tys. zł za miesiąc". JAKIE względy zadecydowały o BEZPŁATNYM użyczeniu ? Czy to jest zgodne z prawem ? KTO wydał taką decyzję ? Czy to jest zgodne z interesem mieszkańców ? Czy WSZYSCY prywatni przedsiębiorcy chcący prowadzić w Opolu prywatną szkołę będą mogli dostać od miasta taki przywilej ? Czy inne prywatne szkoły/przedszkola dzałające w Opolu wiedziały, że mogą dostać od miasta pomieszczenia na zasadach bezpłatnego użyczenia ? Jakie inne formy działalności gospodarczej należy prowadzić aby dostać coś BEZPŁATNIE od miasta? Szanowny Panie Janowski sądzę, że ta sprawa wymaga dokładnego wyjaśnienia. To że żona Pana Karbowiaka jest dyrektorem w tej szkole nie jest aż tak istotne chyba, że została dyrektorem zaraz po tym jak pan Karbowiak zaczął piastować. Ciekawi mnie niezmiernie co, komu i dlaczego miasto użycza, pożycza , dzierżawi, przekazuje (itp.) BEZPŁATNIE lub udziela preferencji w innej formie o czym my mieszkańcy nie wiemy. Z DRUGIEJ STRONY: Gdzie jest ta szkoła bo sam chcę posłać do niej dziecko jeśli tak dobrze naucza. Jestem za tym, żeby wspierać takie przedsięwzięcia nawet udzielając jej dotacji. Jeśli dostała przywilej bezpłatnego użyczenia bo już wtedy mogła się poszczycić wybitnymi osiągnięciami nie ma sprawy , proponowałbym nawet obniżenie czynszu do 5000 zł/miesiac i podpisanie umowy bez przetargu. Podniesienie czynszu będzie skutkować podniesieniem czesnego i okaże się zaraz że mogą tam uczęszczać dzieci najbogatszych dla których i tak nie ma różnicy czy płacą 200 zł czy 2000 zł/miesiąc. Pytanie jest takie: co zrobić gdzyby się okazało że przywileje szkoła osiągnęła z naruszeniem prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 12.02.04, 11:11 Mam proste pytanie - na czym polega twoim zdaniem ta manipulacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.proxy.aol.com 12.02.04, 11:59 Ales Ty ciemny??? Ktos,kto jest dyrektorem ma kogos w rodzinie,ktory siedzi wysoko w urzedzi....itd,itd. Jeszcze Ci malo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mip Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 12.02.04, 13:26 Trzymajmy się prostych faktów. Żona wiceprezydenta jest dyrektorem szkoły niepublicznej, która ma od 2000 roku podpisaną umowę użyczenia. Umowę podpisali członkowie ówczesnego zarządu miasta i właścielka szkoły ( nie żona prezydenta). Dzisiaj szkoła stara się o umowę najmu w trybie bezprzetargowym. Z tytułu umowy użyczenia nie musi płacić miastu czynszu. Po zmianie będzie płacić miastu 21.000 zł miesięcznie. Co zatem jest tu wątpliwego? Proponuję podejść do sprawy logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanka Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 14:33 W układach politycznych nie ma logiki. Przypominjcie sobie sprawę Promnego, jego szwagier też w przetargu wygrał słupy ogłoszeniowe, dał najwyższą stawkę i co posądzono go o korupcę. Broń Boże nie myślcie, że bronię Promnego uważam, że to kanalia. Ale w opolskim piekiełku nic nie jest oczywiste i czyste. Teraz będzie tak, że to co robili porzednicy było be, a teraz jest cacy. Stosujcie taką samą miarkę do obu władz. Jak jedni zatrudniali swoich to był to nepotyzm, teraz nowa ekipa (nie wypiera się tego Karbowiak) zatrudnia też swoich to są to już fachowcy, a nie znajomi. Ludzie gdzie my jesteśmy, Mrożek tego lepiej by nie wymyślił. Jestem za tym aby szkoła wynajmowała i płaciła pieniądze, tak potrzebne gminie. Nie czepiajmy sie pierduł bo będziemy jak Kowalski wszędzie szukać korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andreas Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.proxy.aol.com 12.02.04, 15:24 Trzymajmy sie faktow! Moze ktos na przetargu da wiecej???? Nie jest tak wazne kto i kiedy podpisal te umowe.Jesli jest zla i ze szkoda dla miasta,to obowiazkiem obecnych urzednikow jest jego zmiana.Inczej raczka raczke myje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Gaczkowski Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: 195.205.222.* 12.02.04, 16:26 Jestem naprawdę poruszony tym artykułem dlac\ego ludzie piszą tak idiotyczne artykuły nie mając pojęcia o tym . Żona prezydenta pracuje w tej szkole już od czterech lat(zresztą wcześniej pracowała w Szkole społecznej i była tam dyrektorem) kiedy to jeszcze jej mąż nie miał chyba planów prezydenckich . Poza tym żona Pana Prezydenta jest w tej szkole tylko pracownikiem na stanowisku z-pca dyrektora więc może nie wiedzieć jakie plany względem placówki ma właściciel może być nimi wręcz nie zainteresowana . Ponadto kto mówi o czymś za darmo na razie szkoła nie dostaje niczego za darmo o wszystko musi się starac sama i płacić tak jak każdy przedsiebiorca . Zapomnieliśmy też ,że budynek który szkoła dostała od miasta był w stanie ruiny a dziś wygląda zupełnie inaczej i każdy choć trochę zorientowany człowiek wie ,że umowa użyczenia nie daje żadnych gwarancji i zwrotów poniesionych nakładów .Pytanie : może ktos wie ile kosztuje generalny remont budynku o powierzchni 1000m ile kosztują pomoce naukowe i wyposażenie ile kosztuje pracownia komputerowa oraz oprogramowanie z którego korzystają dzieci . Moje pytanie drugie brzmi Gdzie znajdzie się taki "głupi" który wynajmie coś za co już zapłacił , a pomimo to nie będzie to jego własnością . Jeśli sie da komuś coś wypozyczyć za chore pieniądze to dlaczego nie ludzie przeciez 21 tys w m-cu zabije każdego a co dopiero szkołę, nawet jeśli jej wice dyrektore jest żona prezydenta , miejcie troche logiki i zdrowego rozsądku.I co mnie obchodzi polityka !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwariowany JA MAM TEŻ KŁOPOTLIWĄ ŻONĘ i szukam naiwnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:13 JA MAM TEŻ KŁOPOTLIWĄ ŻONĘ i szukam naiwnego redaktora i stukniętych czytelników. Poziom wypowiedzi na tym forum wskazuje, że uczestnicy dyskusji conajmniej stracili głowy i bełkoczą. NA CZYM POLEGA NIEPRAWIDŁOWOŚĆ i kiedy ma nastąpić??? Jak się w Opolu poprawiło wrzask podnosimy przed szkodą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co ty????? Poprawiło się w Opolu !!!!!!!!!! IP: 213.25.85.* 12.02.04, 18:44 Zwariowany napisał: "NA CZYM POLEGA NIEPRAWIDŁOWOŚĆ i kiedy ma nastąpić??? Jak się w Opolu poprawiło wrzask podnosimy przed szkodą!!!" Stary wypisz mi co poprawiło się w tym mieście. Trzeba przyznać, że potrafisz walnąć. Aż zadudniło!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0p zŁODZIEJE uciekają jak szczury z okrętu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:34 co mało?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Robimy wrzask by sie opanowali i przystopowali.. IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.02.04, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0p ale napisz co ma być stopowane!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.04, 21:38 z tekstów nie wynika co sie wydarzyło. Napiszcie jakieś zdanie z podmiotem i orzeczeniem. Bo nic z tego nie wynika o co ten krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Robimy wrzask by sie opanowali i przystopowali.. IP: *.zwm.punkt.pl / *.punkt.pl 12.02.04, 19:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shadow Kłopotliwy redaktor Janowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.04, 17:43 No cóż po raz kolejny szkoda czytać idiotyczne teksty "pana redaktora" Janowskiego. Pan pseudo redaktor nadaje sie bardziej do Super Expresu niż do poważnej opiniotwórczej Gazety jaką jest Wyborcza. Kolejny tendencyjny tekst w którym wypowiedzi zainteresowanych nie mają sensu gdyż jego treść sama sugeruje wnioski. Pana pseudo redaktora kieruje do lektury NTO by zapoznał sie z obiektywnym dziennikarstwem gdyż jest mu to bardzo potrzebne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.warynskiego.punkt.pl / 217.173.196.* 12.02.04, 19:37 A może miasto użyczy mi bezpłatnie warsztat stolarski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pukacz Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 21:02 Ty shadow - pomyśl o co ci chodzi - jeżeli to jest możliwe. Albo przeprowadź się na Kubę albo do Korei Płn. tam w gazetach zawsze będziesz mógł czytać tylko to czego chce władza i tacy jak ty. Brawo redaktor Janowski - nie można dać się zakneblować bo treść takiego czy innego artykułu komuś się nie podoba - od tekstów shadowa tylko krok do cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TQM Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 21:08 Ja bym chciał bez przetargu w nieodpłatne użyczenie do końca życia jakiś większy miejski lokalik w centrum albo dwa. Panie prezydencie co Pan na to??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.uni.opole.pl / *.uni.opole.pl 12.02.04, 21:33 Jeśli nie widzisz różnicy między szkołą a knajpą to składam ci wyrazy współczucia. A poza tym polecam lekturę ustawy o systemie oświaty i uprawnieniach szkół niepublicznych. Może zrobi się nieco jaśniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inteligentna Re: Kłopotliwa żona prezydenta IP: *.net.pl 12.02.04, 22:22 Pracuję w tej szkole i gdybym miała pewność, że mąż Pani Karbowiak jest tak kompetentny jak jego fantastyczna żona, przyszłabym głosować na Pana Karbowiaka z własnym długopisem. Myślę, że nie jesteście czytelnikami opiniotwórczej "Gazety Wyborczej", tylko pieniaczami szukającymi taniej sensacji. Bo jeśli ktoś chce z tego arykułu wyciągnąć jakieś wnioski, to łatwo zauważy, że Pani Karbowiak chciała mieć "czyste ręce" i na wszelki wypadek ujawniła kulisy swojego życia zawodowego i zauważy też niestety, że w naszym mieście nie warto tego robić. Lepiej siedzieć cicho. Tak!!! Niech żony prezydentów,posłów, radnych...siedzą cicho i gotują obiady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widze Karbowiak po Promnym IP: *.idea.pl 14.02.04, 18:08 I tak to prokuratura jak juz skonczy z Promnym, bedzie mogla zajac sie kolejnym wilczkiem z krzywymi Ząbkami Odpowiedz Link Zgłoś