Dodaj do ulubionych

Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów

IP: *.punkt.opole.pl 16.05.10, 21:40
Konkluzja, abstrachując od sensowności takich zawodów, autor
artykułu to idiota jeśli uważa że nie mógłby się taki bieg odbyć
gdyby nie zgoda na sprzedaż alkoholu. Konkluzja 2. Redaktor Pszon
wróciła do szkoły gdzie jej miejsce i skąd rekrutują się
dziennikarze Gazety co zresztą widać po zaprezentowanych w artykule
konstrukcjach, za przeproszeniem, myślowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: cyr Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 77.223.234.* 16.05.10, 21:47
      autor tego artykułu widocznie podczas imprez studenckich uczył się, z marnym
      zresztą skutkiem.
      • Gość: Jaroś Jako sztywny członek PiS zaręczam, że piwo jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 00:04
        związane z Internetem a studenci z piwem nieodłącznioe od dziesiatków lat.
        • Gość: BRAMIN z bramy kasta SZperaczy IP: 77.223.225.* 17.05.10, 01:23
          najlepsze były obserwacje po
          koncercie Kultu.

Na pobojowisku masa pustych puszek po 5-8 sztul na metr kwadratowy
          do tego
          pełno śmieci i snujące się w tym apokaliptycznym pejzażu parami albo
          pojedynczo licealistki z wzrokiem wbitym w ziemię. Najpierw
          myśleliśmy, że
          są one naćpane, ale zaraz się zorientowaliśmy, że reprezentują one
          kastę
          SZPERACZY - łaziły po placu i szukały zgubionych pierścionków,
          telefonów,
          portfeli, kluczy, pieniędzy itp, itd. Brały wszystko jak leci.

Szukały nie dlatego, że same coś zgubiły. One są nieco bardziej
          wybredną
          wersją Puszkersów, którzy pojawili się później. Bezdomni pijaczkowie,
          którzy ładowali do foliowych worków zgniecione aluminium. Nie musieli
          nawet specjalnie chodzić. Stawali w miejscu, zgarniali wszystkie
          puszki w
          zasięgu ręki i już mieli pół worka. Przypomniała mi się wtedy
          historia o
          królu Midasie ;)

W pewnym momencie nawet goryle z ochrony wciągnęli się w tą manię
          zbierania artefaktów. Sunęli trójkami po polu obfitości i co chwila
          schylali się po dwugroszówki.

Potem poszliśmy na rave party pod ten nowy akademik, ale wcześniej
          zrobiło
          się jeszcze ćwiartkę na ruskim cmentarzu. Geometryczny porządek tego
          miejsca chyba odstraszał pospólstwo...

• Gość: szmatan Re: kasta SZperaczy IP: 78.8.250.* 17.05.10, 09:07
            piękny obrazek.
    • gekon1979 zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studentow 16.05.10, 21:47
      to jest ich swieta, i moga sie zesrac na siebie jak maja taka wole
      amen
      • Gość: mietek Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.05.10, 22:21
        masz rację, mogą się na siebie zesr..., bez względu na to jak nisko już teraz
        upadła studencka kultura:/ ten spektakl jest żenujący, tak samo jak poziom
        dzisiejszych studentów:/
        • Gość: guma Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: 109.243.163.* 16.05.10, 23:02
          Poziom studentów określasz na podstawie filmików z gazety?
          generalizujesz? czy po prostu próbujesz podnieść swoją samoocenę
          obniżając ją innym?
          • Gość: p Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 00:28
            A uważasz, że ten film nie oddaje prawdy? Poziom studentów jaki jest to chyba
            nie tajemnica. Nie wszystkich oczywiście, ale znaczącej części, tej najgłośniejszej.

> generalizujesz? czy po prostu próbujesz podnieść swoją samoocenę
            > obniżając ją innym?
            Co tu jeszcze można obniżyć???
            • Gość: szmatan Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: 78.8.250.* 17.05.10, 09:09
              skomentuje to krótkim, acz treściwym:

"ichuj !"

kto w młodości głupim nie był, ten na starość nie zmądrzeje. ale z drugiej strony, gdyby staruchy nie narzekały, to (na mocy odwiecznego szokowania rodziców przez ich dzieci) strach pomyśleć co robiliby 'młodzi każdej epoki'
              • Gość: zrzędliwy staruch Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 10:36
                Można przytoczyć parę innych mądrości ludowych. Niektóre zaczynają się tak:
                " Czym skorupka za młodu nasiąknie .....
                " Czego Jaś się nie nauczył ............
                Coraz łatwiej zdać maturę, coraz łatwiej zostać studentem i coraz więcej młodych ludzi o niskiej kulturze zostaje "nibystudentami"
                Dochodzi do tego, że wartościowa młodzież, przecież też studenci nie uczestniczą w juwenaliach zniesmaczeni zbydlęceniem większości.
                Nie powinno przyzwolenia ani administracyjnej (ze strony władz miasta i uczelni)ani społecznej na warcholstwo.

N
          • Gość: Bonobo Re: zrzedliwe staruchy ??? IP: 132.170.54.* 17.05.10, 16:05
            "Poziom studentów określasz na podstawie filmików z gazety?"

Coz... (studencka) rzeczywistosc jest jeszcze smutniejsza nizli
            na "filmiku" z gazety!
      • Gość: Enon Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.chello.pl 17.05.10, 09:01
        Zdefekować to się mogą swej mamusi na stół w salonie, a nie w miejscu publicznym.
      • Gość: pk Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 10:30
        Owszem, masz rację. Tylko, że wielu z Opolan nie życzy sobie aby ta
        piękna impreza kulturalna połączona z degustacją wybornych trunków
        była finansowana z ich podatków. I to także jest ich prawo!
        • Gość: x Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: 85.232.255.* 18.05.10, 14:31
          A wiesz, że miasto, a co za tym idzie jego mieszkańcy zapłacili za
          koncerty, a nie za piwo czy "te zabawy"
      • Gość: gościowa Re: zrzedliwe staruchy, odp..olic sie od studento IP: *.145.246.94.ip4.artcom.pl 17.05.10, 14:16
        jasne, że się odp...olić, no bo przecież dzisiejsi studenci nie potrafią niczego
        innego, jak tylko upić się i zesr....
    • Gość: vocativus Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 16.05.10, 21:49
      Opolskie Piastonalia stały się koszmarem dla trzeźwych mieszkańców
      naszego grodu. Opolscy żacy otrzymali klucz do bram miasta, w
      domyśle przyzwolenie na ogólny ochlaj. Wielka szkoda, że naszej
      wspaniałej młodzieży nie stać na humor i zabawę na trzeźwo.
      • Gość: szmatan Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 78.8.250.* 17.05.10, 09:11
        > Wielka szkoda, że naszej
        > wspaniałej młodzieży nie stać na humor i zabawę na trzeźwo.

zakładam, że ta zmiana nastąpi w późniejszych pokoleniach. w końcu następne musi negować wartości i tradycje poprzedniego
      • Gość: Malwina Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 18.05.10, 00:43
        Ja również bawiłam się na Piastonaliach i osobiście poczułam się dotknięta tym
        generalizującym wszystkich studentów stwierdzeniem. Sarkazm połączony z błędnymi
        wnioskami wysuniętymi z bardzo nieobiektywnego artykułu.
    • zaem Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów 16.05.10, 21:54
      Za moich (bardzo dawnych) studenckich czasów, razem z kluczami do
      miasta studenci otrzymywali od władz beczkę piwa.
      Warto wiedzieć, że po pięciu latach codziennego picia, normalny
      człowiek zostaje alkoholikiem, a student - magistrem...
      • Gość: dudek Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 85.222.3.* 16.05.10, 22:30
        głupoty
    • kluska11 To nie wina studentow 16.05.10, 21:56
      Otworzmy jeszcze wiecej uczelni, jeszcze wiecej nowych kierunkow,
      wszystkich burakow przyjmijmy na studia, a ulice bedziem mieli
      zarzygane po drugie pietro. Amen.
    • Gość: ania s nie rozumiem IP: *.icpnet.pl 16.05.10, 21:59
      jak można być taką hieną, robić ludziom zdjęcia jak rzygają i potem publikować
      je bez ich zgody. poziom brukowca ;/ do autora: poza tym, ale mi to sensacja i
      nowina, zawsze tak jest na juwenaliach, więc stary kariery na czymś takim to
      ty nie zrobisz ;/
      • Gość: guma Re: nie rozumiem IP: 109.243.163.* 16.05.10, 23:05
        ale on o tym wie desperat
    • Gość: nie student Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 16.05.10, 22:01
      a co mieli pić ku... wode sodową!! Przypomnijcie sobie stare rumple co wy
      piliście! piwo marki piwo zamkowe i jabole i było ok! więc się odp... od
      studentów
      • Gość: tez nie student Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 22:29
        > a co mieli pić ku... wode sodową!! Przypomnijcie sobie stare rumple
        > co wy piliście! piwo marki piwo zamkowe i jabole i było ok! więc się
        > odp... od studentów

No przecież wiadomo że schlać się i zeżygać przy wszystkich to najlepsza zabawa.
        • Gość: kibuc Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 193.22.252.* 17.05.10, 08:20
          > No przecież wiadomo że schlać się i zeżygać przy wszystkich to najlepsza zabawa.

Jeśli wszystkim uczestnikom to odpowiada, to co komu do tego? A może masz
          własną, jedynie słuszną definicję dobrej zabawy?
          • Gość: Enon Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 17.05.10, 09:05
            A wiesz smarku co to jest przestrzeń publiczna? O kinderstube już nie wspominam.
            • Gość: rochu Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.WRO.Korbank.PL 17.05.10, 09:12
              W Opolu na Piastonaliach nie byłem, ale zakładam, że było tam tak jak w
              większości miast. 90% picia miało miejsce na terenie uczelni (czyli
              kampus, akademiki, parkingi uczelni itp.) Stąd nie ma co się czepiać,
              że gorszyli dzieci w "przestrzeni publicznej".
              • takajednaania Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów 17.05.10, 11:49
                Teren uczelni państwowej utrzymywanej z podatków to także przestrzeń publiczna.
                A gorszyli swym zachowaniem wszystkich mających choćby odrobinę wyniesionej z
                domu kultury osobistej.
                • Gość: Bonobo Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów... brr IP: 132.170.54.* 17.05.10, 16:15
                  W takim kraju jak USA na terenie wielu uczelni (wlaczywszy w to domy
                  akademickie) obowiazuje CALKOWITY zakaz spozywania alkoholu... i to
                  nie tylko na terenie uczelni nalezacych do baptystow!
                  • Gość: jk Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów... br IP: *.centertel.pl 19.05.10, 20:54
                    i na pewno wszyscy się do tego stosują... tutaj przynajmniej są wyznaczone dni
                    na tego typu imprezy, jest jednak jakaś nad tym kontrola. a poza tym takie
                    przepisy wynikają jednak z tego, że w stanach wolno kupować alkohol dopiero po
                    ukończeniu 21. r.ż. (i oczywiście wszyscy się do tego "stosują"...), a na
                    uniwerek idzie się w wieku 18 lat bodajże, więc to po prostu wynika z tego, żeby
                    nie rozpijać "nieletnich".
                  • Gość: Rudy Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów... br IP: 213.25.181.* 25.05.10, 15:56
                    Jakoś będąc tam nie spotkałem sie z zakazem picia na campusie, tam
                    pija non stop, nie tylko w piastonalia i to o wiele wiecej bo
                    poprostu maja wiecej kasy.

Pozdro
            • Gość: kibuc Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 193.22.252.* 17.05.10, 14:33
              > A wiesz smarku co to jest przestrzeń publiczna? O kinderstube już nie wspominam

Szkoda, że nie wspominasz, bo wypominanie braku wychowania przez kogoś, kto nie
              potrafi napisać dwóch zdań bez inwektywy byłoby naprawdę zabawne.
    • Gość: Ciekawe Ciekawe IP: *.syrion.pl 16.05.10, 22:03
      Ciekawe czy zgoda na publikację wizerunku została przez studentów ze zdjęć
      podpisana...
    • outsider44 Zakazane wymioty 16.05.10, 22:04
      Po raz (chyba) pierwszy zgadzam się z wszystkimi poprzednimi wpisami!
      Dzielna autorka trochę przesadziła z obrzydzeniem. Akurat byłem na
      pierwszym roku, gdy starsi koledzy (znając już sytuację)wrobili mnie
      w stanowisko przewodniczącego komisji kultury (UMK - Toruń). Po
      miesiącu zadowolenia okazało się, że to właśnie przewodniczący ma
      być głównym organizatorem i odpowiedzialnymza organizację i
      przebieg imprezy, a właściwie zespołu imprez. Do przygotowań wziąłem
      się uczciwie. Początek też był niezły, ale co potem, do dziś nie
      pamiętam! Podobno było fajnie, nikt się mnie nie czepiał, ani
      władze, nie było też na właściwym miejscu żadnego dyżurnego
      redaktora z Towarzystwa Trzeźwych Dziennikarzy (znam kilku takich,
      chociaż znacznie więcej jest w Towarzystwie Pijących i Czasem
      Rzygających).
      A poważnie - co do rzygania. Po pierwsze, nadmierny wysiłek (ze
      wspomaganiem wymienionej odrobiny alkoholu) ułatwia odruch wymiotny,
      często zawodnicy (niedotrenowani) mają to i bez picia.
      Po drugie - znaczy, że zawodnicy byli w zasadzie niepijący. Gdy
      abstynent napije się trochę alkoholu, może mieć(zwłaszcza przy
      wysiłku fizycznym) duże problemy z utrzymaniem zawartości żołądka.
      Gdy ktoś (może nawet szanowna pani redaktor?) pije dużo i często,
      organizm się przyzwyczaja i nie ma tych problemów.
      Juvenalia, to święto młodych! Nie dajcie się zaszczuć!
    • Gość: ja Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.as.kn.pl 16.05.10, 22:06
      Jednow tym wszystkim jest pocieszające, że - vide statystyki ogólno
      narodowe - ok. 97% opisanych w tekscie to katolicy. Jeszcze większa
      liczba z nich miała w szkole lekcje religii:))))))))))))))))))))
      • Gość: kibuc Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 193.22.252.* 17.05.10, 08:21
        Statystyki nie mówią o liczbie katolików, tylko o liczbie ochrzczonych.
    • Gość: mody Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 16.05.10, 22:07
      Ciekawi mnie, gdzie się podział wcześniejszy artukuł, który był napisany w zupełnie innej formie? Po za tym zawody były rozegrany na terenie UO i nie trzeba było tam iść z apartem i to oglądać skoro tak bardzo to przeszkadzało. Odkąd pamiętam zawsze były takie zawody w Piastonalia i nagle teraz to zaczeło przeszkadzać? Ciekawi mnie tylko jedno - dlaczego w innych miastach nikt tego nie neguje?
      • Gość: karakan Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.uni.opole.pl 16.05.10, 22:45
        dokładnie tak! był normalny opisujący artykuł, na podstawie którego każdy
        czytelnik mógł ocenić sytuację, ale za mało komentarzy jadących po UO to zrobili
        update :)
      • Gość: pk Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 10:35
        Nie zapominaj, że uczelnia nie jest prywatna tylko państwowa i z
        tego państwa budżetu opłacana.
    • Gość: niki Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 16.05.10, 22:11
      A to są przyszli pracownicy dozoru."naukowcy",ludzie którzy mają
      kierować dużumi przedsiębiorstwami.Mającymi pod sobą wielu
      pracowników.Mają decydować o przyszłości naszej gospodarki.WSTYT.
      • Gość: mody Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.chello.pl 16.05.10, 22:17
        Gość portalu: niki napisał(a):

> A to są przyszli pracownicy dozoru."naukowcy",ludzie którzy mają
        > kierować dużumi przedsiębiorstwami.Mającymi pod sobą wielu
        > pracowników.Mają decydować o przyszłości naszej gospodarki.WSTYT.

A tak to wygląda w rzeczywistości;]
        • Gość: al Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 22:35
          phi ;) i wypowiedział się "autorytet" pisząc: "WSTYT" :D:D:D
      • Gość: guma Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 109.243.163.* 16.05.10, 23:15
        Tak WSTYT. widać po zawodówce. Tam nie mieliście takich imprez?
        • rybolow Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów 17.05.10, 08:50
          Swoją błyskotliwością mnie zaskoczyłeś po sam czubek nosa.
          Ja niestety swoją edukację zaczynałem od zawodówki i muszę Cię mocno zmartwić,że się nie tylko mylisz,ale wypisujesz wierutne bzdury.
          Wszystko zależało od ambicji ewentualnego nauczyciela/w tym przypadku od jęz. polskiego/,który z języka polskiego potrafił zrobić przedmiot też ważny jak każdy ,ze ścisłych.
          Na wyższych studiach miałem wykładowcę z matematyki z tytułem naukowym,który jak zauważył, że ktoś ma problemy z ortografią i gramatyką jęz. polskiego to kierował na extra lektorat z języka polskiego,który musiało się zaliczyć.
          Niestety w tej chwili mało kto zwraca na to uwagę i są tego skutki,choćby z tak prostym słowem jak "wstyt"
          Mogę ci jeszcze podpowiedzieć,że dzisiejszy poziom kształcenia wyższego nie przekracza poziomu byłych techników nie mówiąc o dawnych wyższych uczelniach,które prowadziły selekcję kto się nadaje na wyższe studia ,a kto nie.
      • Gość: Ubycher Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.uni.opole.pl 19.05.10, 00:07
        "WSTYTem" to jest twoja ortografia.
    • Gość: Mgrrr Jan Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.10, 22:16
      jestem doglebnie zbulwersowany i wstrzasniety (ale niezmieszany).
      To studenci pija piwo??!!

poziom 'reportazu' wrecz zenujacy... ktos kto to pisal skonczyl chyba tylko
      liceum i nie dostal sie na studia, bo inaczej wiedzialby jak sie bawia
      studenci... juwenalia wygladaly zawsze byly suto zakrapiane niezaleznie od
      czasow i uniwersytetow!
      obecnie pracuje w niemczech na jednym z uniwersytetow technicznych - i moze
      autor artykulu bylby zszokowany ale ... tutaj studenci tez pija (niezaleznie
      od tego czy sa z niemiec, chin, rosji, polski czy francji).
      Pozdrawiam studentow, bawcie sie i tylko uwazajcie zeby z okna nikt nie wypadl ;D
      Jasiek
      • Gość: p Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.icpnet.pl 17.05.10, 00:02
        > obecnie pracuje w niemczech na jednym z uniwersytetow technicznych - i moze
        > autor artykulu bylby zszokowany ale ... tutaj studenci tez pija (niezaleznie
        > od tego czy sa z niemiec, chin, rosji, polski czy francji).

Pracujesz w Niemczech powiadasz. A czy tam studenci też załatwiają się i
        wymiotują na ulicy? Tylko proszę mnie nie wyzywać od starych zgredów i nie
        mówić, że nie wiem jak wyglądają studia. Bo taki tu jest na forum zwyczaj, jeśli
        się ktoś ma inne zdanie to trzeba mu pojechać. Wiem aż za dobrze jak wygląda
        studiowanie na polskich uczelniach, nie tak dawno skończyłem.
        Jest różnica między zabawą a staczaniem się. Juwenalia mają być przerwą w
        ciężkiej nauce, a nie kolejną okazją do nachlania się. Wiem, że nie zawsze tak
        to wygląda, ale niestety często właśnie tak. Wielu moich kolegów przypłaciło
        próbę zdobycia wykształcenia chorobą alkoholową. Ale wy wiecie lepiej co można,
        a czego nie. A winę za niski poziom wiedzy ponosi przecież uczelnia. ElYta z was
        będzie jak nic. I to jeszcze często za państwowe pieniądze "wykształcona".
        • Gość: kibuc Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 193.22.252.* 17.05.10, 08:23
          Kto i kiedy zadecydował, czym "mają być" juwenalia?

> Juwenalia mają być przerwą w
          > ciężkiej nauce, a nie kolejną okazją do nachlania się.
        • Gość: znafca Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.10, 11:22
          Gość portalu: p napisał(a):
          > Pracujesz w Niemczech powiadasz. A czy tam studenci też załatwiają
          > się i wymiotują na ulicy?

tak i to bardzo czesto, zeby nie powiedziec zawsze.

pzdr

• Gość: p Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.icpnet.pl 22.05.10, 21:36
            A to ciekawe co piszesz. Chyba w innych Niemczech byłeś niż ja.
    • outsider44 Ad "zakazane wymioty" 16.05.10, 22:18
      Tak to jest, gdy czyta się na trzeźwo! Nie autorka, tylko autor -
      przpraszam, byłem pewien, ze tylko kobieta może tak się wzruszyć
      piciem piwa! Myśmy faktycznie na Juvenaliach prawie piwa nie pili, o
      ile pamiętam mnie wykończył napój o nazwie "Starowin" - ciekawe, czy
      jeszcze coś takiego się produkuje ?
      • pamejudd "Autorka" bylo bardziej trafne. 17.05.10, 01:32
        Ten caly Oburzony guzik to przeciez jakas pipka jest najwyrazniej.
    • witek7205 Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów 16.05.10, 22:25
      Jaki uniwerek tacy studenci.
      • Gość: edek Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.adsl.inetia.pl 16.05.10, 22:46
        FAKT !!! WSP OPOLE było bardzie uniwersyteckie, niż dzisiejszy uniwerek
        opolski. ŻENADA !!!
    • Gość: zszokowany Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 156.17.157.* 16.05.10, 22:31
      Ten artykuł zaiste zburzył mój światopogląd!
      Powiem więcej, od tej chwili zacząłem zwracać uwagę na pewne rzeczy, której do
      tej pory uznawałem za normalne.
      Dla przykładu b nie mam już wątpliwości co jest główną atrakcją dni mojego miasta!
    • Gość: gaga Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 22:33
      I bardzo dobrze ze mlodzi sie bawia. Lepiej sie upic do
      nieprzytomnosci niz cpac jak autor tego artykulu. Brawo mlodziez
      opolska.
    • Gość: adnjkf.jkg Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.10, 22:36
      Grzeczne dzieci, gdzie problem, godzina i posprzatane.
      Inna sprawa, ze Opole to prowincja, ze az boli.
    • Gość: l, Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.punkt.opole.pl 16.05.10, 22:39
      a pozniej sie ludziska dziwiły, że impreza miała być tylko dla osób +18
    • Gość: CC Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.cmbg.cable.ntl.com 16.05.10, 22:53
      Tylko cztery okrążenia???:)
      Osiem lat temu w Turawie zrobiłem osiem i nie zwymiotowałem(ledwie). Dodam, że
      nie spałem wcześniej ponad dobę i ktoś częstowałm mnie wcześniej na plaży
      rozrabianym spirytusem.
      Nie stawiłem się tylko do biegu finałowego(inni uczestnicy też), ale brałem
      potem udział w innych konkurencjach: piłka nożna, wyścig łódek, itd.
      Ale widzę, że fantazji naszej młodzieży nie brakuje i duch żacki króluje w
      Opolu jak co roku.
      Tak trzymać!

NIE MA SUKCESU BEZ NZSu!!!
      • Gość: Bonobo Re: Piastonalia, czy upadek "kultury" studenckiej? IP: 132.170.54.* 17.05.10, 16:22
        "Ale widzę, że fantazji naszej młodzieży nie brakuje i duch żacki
        króluje w Opolu jak co roku."

Widze, iz wielu piszacym na tym forum wyraz "fantazja" myli sie z
        calkiem pospolita glupota!!!
    • patthecat Rzygałbym non-stop 24-h 24 dni w roku w Opolu... 16.05.10, 22:55
      ...Opole? Eee? Tam koncerty jakieś były, tak? To pewnie ładnie... Tak
      było przez długi czas. Obecnie: byłem, smród poczułem, karaluchowatość
      miasta dostrzegłem, jego perspektywy także. Słowem, nie dziwię się
      młodzieży... Dla mnie to od 2 lat osrany przez ptaki nieremontowany od
      czasów Gierka dworzec z takimże samym miasteczkiem... :) :D
      • patthecat Wyciągać dyplom z Opola jak z Dup-Dup-Dolnego... 16.05.10, 22:57
        ...a w Kazachstanie dziecko praktyk nie było? :DDDDDDDDDDDDD
    • Gość: ochyda piwne wymiotki IP: *.punkt.opole.pl 16.05.10, 22:56
      Dziękuję za ten artykuł. To doskonała przeciwwaga do innych artykułów które
      skrzętnie ukrywają jedno z prawdziwszych oblicz kulturalnej wiosny.
      • patthecat O, kujon... 16.05.10, 22:58
        Zarzygane Opole to jedno, kujon co cipkę i piwo zobaczył w wieku
        przedemerytalnym, temat na osobną kozetkę... :D Oko zbielało z
        zazdrości, dziecko? :D
    • Gość: guma Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: 109.243.163.* 16.05.10, 22:58
      Ciekaw jestem co pan P.Guzik robił w akademiku gdy jeszcze studiował.
      Marny tekst. Widać jaka gazeta taki dziennikarz. A na upokarzaniu
      młodych bawiących sie ludzi to sie pan nie dorobisz.
      • Gość: nick Re: Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów IP: *.acn.waw.pl 17.05.10, 00:41
        Nic nie robił bo jak sądzę nie studiował wcale. Tudzież przebywał jedynie w środowisku podobnych sobie drewniaków. Widzimy jak nędznie skończył ...
        Student pił, pije i pić będzie. Picie i publiczne wymiotowanie w doborowym towarzystwie służy integacji braci akademickiej.
        Na poważniej. Studia, szczególnie 5 lat na polibudzie nie są łatwym etapem życia młodego człowieka.
        Odreagowanie jest konieczne w tym przypadku.
    • zeixer Piastonalia pod znakiem piwa i wymiotów 16.05.10, 23:02
      Tu jest polska tu się pije .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka