Gość: mirek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 08:05 To pokazuje ze potrzebny jest natychmiast nowy most na odrze - najpierw trasa bolkowska a potem obwodnica południowa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: 193.46.186.* 25.05.10, 10:27 A kto powiedział, że obwodnica nie jest już zalana? Z tego co wiem, nadal stoi woda na jezdni i nie jest ona przejezdna. Woda opada, ale wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 10:33 Jak jestescie tacy mądrzy to podajcie inną alternatywną trasę na Zaodrze, kóra nie biegnie przez most na Nysy Łużyckiej i przez wiecznie zakorkowane centrum (np. ul. Reymonta). Chcę poznać propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opool. Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: *.opole.internetia.pl 25.05.10, 10:43 Panie Zembaczyński i cała jego świta BUDOWAĆ MOSTY W OPOLU, BUDOWAĆ MOSTY a wam ani to w głowie. Już już nawet w tamtym roku się trochę o tym dyskutowało i co z tego, pan "hamulcowy " chodzi piechotą, tak to i mosty nie potrzebne. Skandal !!! Gadanie, że nie ma pieniędzy to tylko pieprzenie - a nie można się postarać o forsę z funduszy unijnych czy innych źródeł, i mija kolejny rok marazmu a drugiego brzegu nie widać, nie widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 17:09 Jaka władza takie czyny.Dlaczego nie odgrodzi się wałem wody między Odrą a obwodnicą a do pozbycia się wody po stronie obwodnicy wystarczy użyć pomp.Jak mieszkam w Opolu ponad 50 lat takich korków jeszcze nie widziałem.Za co ludzie odpowiedzialni za taki stan rzeczy biorą pieniądze.Widać jak na dłoni ,że nieudolność i bezradnośc władz miasta sięgnęła dna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun li Re: Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 17:29 Takich sobie wybraliśmy / hamulec z ekipą/ i takich sobie wybierzemy / hamulec z ekipą/.Ktoś ma wątpliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobber Re: Obwodnica będzie jeszcze zamknięta IP: *.chello.pl 25.05.10, 17:51 Gościu; nie zrobiłeś sobie wizualizacji Obwodnica jest wałem poprzecznym na międzywalu . Właśnie chcesz zbudować drugi wał poprzeczny rozumiem że wyższy a więc suma sumarum zaporę. A gdzie zbiornik przed zaporą a jak przepuszczać wodę przez tą zaporę. Aha... pewnie wybudować elektrownię wodną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Do mobbera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 18:06 Gość portalu: mobber napisał(a): > Gościu; nie zrobiłeś sobie wizualizacji > Obwodnica jest wałem poprzecznym na międzywalu . Właśnie chcesz > zbudować drugi wał poprzeczny rozumiem że wyższy a więc suma sumarum > zaporę. A gdzie zbiornik przed zaporą a jak przepuszczać wodę przez tą > zaporę. Aha... pewnie wybudować elektrownię wodną Czy Ty aby nie pracujesz w Ratuszu.Ty pewnie w swoim życiu wszędzie widzisz problemy.Z tą elektrownią toś mnie bracie rozbawił.Napisz coś jeszcze bo ten maj taki zimny i ponury a tu jakiś gostek wyskakuje z elektrownią wodną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VTI Re: Do mobbera IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 23:11 Ludzie była powódź, zalało obwodnicę, może rozsypać się droga albo most - należy to sprawdzić, żebyśmy nie narzekali potem, że coś się rozsypało i ktoś zginął. Trochę pocierpicie, ale cieszcie się, że nie zalało Opola, bo korki byłby wtedy przez dłuższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś