mieszaniec-zopola 07.07.10, 22:29 Spanien - BRD = 1:0 Oppelner_os - zeżryj swoje Schlappen. Dzisiaj po Opolu jeździli różni durnie z otwartymi oknami i niemieckimi flagami. Darli ryje niemożebnie. Teraz pewnie płaczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: donosicielisiak Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 22:40 Nie prowokuj Oppelnera_os, MnIeszańcze, bo zasmrodzi nam to opolskie forum swoimi nacjonalistycznymi wypotami. Ma teraz dużo czasu, tym bardziej, że dostał bana na forum dla perwerów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Nieder Deutschland IP: *.punkt.opole.pl 07.07.10, 22:49 Ty mieszaniec jakiś durnowaty jesteś. Czego im zabraniasz wozić fany w dniu ważnego dla nich meczu? Co Ci przeszkadza, fany czy darcie mordy? Jedno i drugie uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Re: Nieder Deutschland 07.07.10, 23:27 Jak mawiał Brzóska z "Francka Buły" ino w Nimcach sztyrnioście kilo szczur na grubie je möglich. To wożenie fany byłoby fajne, gdyby za nim nie kryło się szwabskie nadmuchaństwo, że oni we wszystkim nojlepsi. Moja szwabska krew buntuje się przeciwko przeciwko takiemu wywyższaniu się, tak samo moja polska krew buntuje się przeciwko wywyższaniu narodu polskiego, co lubią czynić nasze środowiska tradycjonalistyczne. Może nie mam racji, bo jak mawiają Rosjanie - в душу человелу не заглянешь, ale mom niecne Verdacht, że oni takimi kategoriami właśnie myślą. Nie wiem czy ustępują w takim myśleniu nawet Amerykanom, których narodowe nadmuchaństwo przwyższa Mount McKinley. Dlatego właśnie to jeżdżenie Mercem ze szwabską faną skuli zdawało-się-pewnego wyniku meczu piłkarskiego reprezentacji Niemiec mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytek Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 23:35 a skąd wiesz, że za wożeniem niemiyckij fany jest "szwabskie nadmuchaństwo"? Jak Polacy, Hiszpanie, czy inni kibice wożą swoje fany to też jest nadmuchaństwo?, czy może jak najbardziej słuszne i politycznie poprawne kibicowanie? Odwieczny debilizm i wojna polsko-niemiecka. Rozumiem, jak my gramy z Niemcami - tak jak jutro w siatę. Ale jak Niemcy (z trzema Polakami w składzie) grają, to chyba lepiej im kibicować niż Hiszpanom, którym się wydaje że są najlepszymi piłkarzami na świecie. A bramka Puyola zajebista niezależnie od poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hansilein Re: Nieder Deutschland IP: *.pool.mediaWays.net 08.07.10, 00:30 Powiedzmy szczerze-Hiszpanie byli lepsi-jak dwa lata temu w ME. Moze z Müllerem....ale tez nie wierze. Dla Holendrow bedzie gorzej-trzeci raz przegrajom w finale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozdro Re: Nieder Deutschland IP: *.chello.pl 08.07.10, 01:19 Polacy, choć raz nie bądźcie świniami i pogratulujcie sąsiadom dobrej gry, ja wiem, że nasi to cieniasy jakich mało i trza sie jakoś dowartosciować, ale to nie wina Niemców, ja im gratuluje i tak daleko zaszli, a kibicuję Holacdii Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Przecież napisałem, że to tylko podejrzenia i mogę 08.07.10, 16:58 się mylić. Tyle, że to myślenie w kategoriach wyższości wszystkiego co niemieckie nad innym ma tak długą historię i nieźle sobie dalej funkcjonuje, że podejrzenia są uzasadnione. Janusz Kidawa umieszczając w swoim filmie postać Brzóski, nie wysysał pomysłu z palca, gdyż archetypów Brzóski było na przedwojennym Górnym Śląsku aż w nadmiarze, a i za komuny i za wolności też ich nie brakowało. Sami Niemcy muszą to nadmuchaństwo dostrzegać, skoro wyhodowali sobie lewaków, czystych Niemców z dziada pradziada, którym te fany kojarzą się z nacjonalizmem i nazizmem i którzy te fany zrywają lub palą. Ale nie przesądzam. Byłem młody to też z faną Odry Opole biegałem i darłem ryja z balkonu niczym szympans z drzewa, machając biało-czerwoną w 1976 kiedy Polska pokonała Holandię 4:1. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Przecież napisałem, że to tylko podejrzenia i 09.07.10, 17:57 Jakie tam "nadmuchanstwo", nie ma wiekszych megalomanów nad Polaków, polskie kompleksy über alles. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola I to jest też prawda! 09.07.10, 19:05 Mam swój prywatny ranking narodów, których jednostki mają przeświadczenie o swojej osobistej i narodowej wyjątkowości, uzasadnionej wyłącznie przynależnością narodową. Moim zdaniem: Miejsce pierwsze - ex aequo Obywatele USA i Izraela, miejsce drugie ex aequo Polacy i Niemcy. Dopiero na trzecim miejscu Ruscy. Na absolutnie ostatnim miejscu są u mnie Czesi, że swoim genetycznie uwarunkowanym luzem, dystansem, racjonalnością i wynoszenie na piedestał świętego spokoju (jen klid!). Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: 08.07.10, 05:31 Hiszpania byla wczoraj lepsza ale szkoda, ze sedzia nie uznal karnego, ktory Niemcom sie nalezal. Gratulacje dla Hiszpanii, ktora wreszcie zaczela grac dobra pilke. Gratulacje dla mlodego zespolu niemieckiego. Oni udowodnili, ze naleza do scislej czolowki swiatowej. Ciekawe jakim wynikiem zakonczylby sie wczoraj mecz Hispania-Polska? 10:0? A moze 12:0:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIK Re: IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 07:43 Karny należał się Niemcom jak "przestrzeń życiowa" (lebensraum. Wy zawsze uważacie, że wszystko wam się należy. Co ma do rzeczy ile przegraliby Polacy (są ciency w piłkę i co). Ale musiałeś wtrącić ten nacjonalistyczny, ubermenschowski wątek. Odpowiedz Link Zgłoś
rilian Re: 08.07.10, 08:00 karny?... za tę sytuację smrodliwą i udawaną? w życiu! zresztą bufoniasty ich trener stwierdził, że nie potrzebują trenować karnych, bo sobie bez nich poradzą. no wybaczcie!... lokomotywa zatrzymana, ośmiornica uratowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Trocha Etymologii 08.07.10, 12:43 Niederdeutschland=Niederland, czytaj Holland;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Trocha Etymologii 08.07.10, 12:50 Te matoly z kieleckiego nie znaja jezykow obcych:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 15:59 Jedenastu gastarbeiterów w tym trzech Polaków i 12 Niemców czyli Reszta Świata mieli wczoraj dostać w doopę i dostali.dlatego temat jest zamknięty. P.S. Najwyrażniej w sobotę Urugwaj weżmię tę zbieraninę od tyłu i dopiero będzie widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahahahah Re: IP: *.chello.pl 08.07.10, 16:31 najlepsze widowisko to było jak polskie szmaciarze dostali 8 do jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 19:55 Gość portalu: hahahahah napisał(a): > najlepsze widowisko to było jak polskie szmaciarze dostali 8 do jaja Ty debilny hanysie naucz się najpierw prawidłowej polskiej pisowni. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: 09.07.10, 05:48 a jak se ftos po polsku pisac nauczy, to Poloki myni przegrajom ? Byc moze udou im sie nawet pierwszy roz ze Niymcami wygrac, pra? ;) ale uosiouki te polskie nacjonalisty! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: 09.07.10, 21:01 Kiedy Polacy wygraja z Niemcami? Watpie aby w tym stuleciu:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: 09.07.10, 17:58 > naucz się najpierw prawidłowej polskiej pisowni. Ino po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 16:36 oppelner_os napisał: > Hiszpania byla wczoraj lepsza ale szkoda, ze sedzia nie uznal karnego, ktory > Niemcom sie nalezal. Gratulacje dla Hiszpanii, ktora wreszcie zaczela grac dobr > a > pilke. Gratulacje dla mlodego zespolu niemieckiego. Oni udowodnili, ze naleza d > o > scislej czolowki swiatowej. Ciekawe jakim wynikiem zakonczylby sie wczoraj mecz > Hispania-Polska? 10:0? A moze 12:0:)))) Nie zauważyłeś debilu trzech Polaków.Gdyby grało więcej Podolskich i Trochowskich wtedy na pewno Niemcy grali by w finale.Zresztą co takie głupie bydle jak Ty może wiedzieć o footballu. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 17:54 Ty to wlasnie jestes tylko "mieszkaniec". Nawet nie mieszaniec/krojcok. Wiec milcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 21:08 Mów do mojego ptaszka, może on z Tobą pogada. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 22:05 a kaj je Polska www.welt.de/politik/article3159742/Deutschland-ist-der-beliebteste-Staat-der-Welt.html Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 22:07 www.welt.de/multimedia/archive/01073/Deutschland_belieb_1073300p.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola @ fyrlok 09.07.10, 22:21 To było do mnie? Co prawda mieszaniec, ale mam rodowód lepszy niż niejeden owczarek alzacki. Takie piękne papióry z "wronami" i Hakenkreuzami wydane przez urząd stanu cywilnego w Gross Strehlitz. Ale mom to w rzyci. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: @ fyrlok 12.07.10, 20:58 Czyli mosz tysz stympel ze polskom gynsiom;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sancho Re: @ fyrlok IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.10, 21:46 mieszaniec-zopola napisał: > To było do mnie? > Co prawda mieszaniec, ale mam rodowód lepszy niż niejeden owczarek > alzacki. >Takie piękne papióry z "wronami" i Hakenkreuzami wydane przez > urząd stanu cywilnego w Gross Strehlitz. > Ale mom to w rzyci. www.welpen.de/hunde-blog/rasseportrait/deutscher-schaferhund-13.html Der Deutsche Schäferhund, in anderen Ländern auch als „Elsässer” bekannt, gehört zur FCI-Gruppe 1 der Hüte- und Treibhunde. Mieszaniec, przyrownujesz sie do psa.Przyrownujesz sie do psa zwanego niemieckim. Twoja sprawa.Nie zapominaj jednak ze twoi ziomkowie polscy chcac obrazic Niemca zwa go psem. Przed "hackenkreuzem" byl tez czarny orzel. W stolicy Slaska zawsze byl czarny Orzel, nigdy bialy. Ja bialego orla ,godla Polski bym nigdy nie przyrownal do labedzia albo kury.Przyrownanie czarnego orla, godla Niemiec,do "wrony" to polska specjalnosc. Ale ze ty slasko-polski mieszaniec tez. No coz. Mozesz miec wszystko w rzici. Pamietaj ze ciebie pobratymcy tez maja, i to z obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: @ fyrlok 12.07.10, 21:54 Zawisza Czarny tysz mou herb z niemieckim czornym uoruym! Odpowiedz Link Zgłoś