Dodaj do ulubionych

Nieder Deutschland

07.07.10, 22:29
Spanien - BRD = 1:0
Oppelner_os - zeżryj swoje Schlappen.
Dzisiaj po Opolu jeździli różni durnie z otwartymi oknami i niemieckimi
flagami. Darli ryje niemożebnie. Teraz pewnie płaczą.
Obserwuj wątek
    • Gość: donosicielisiak Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 22:40
      Nie prowokuj Oppelnera_os, MnIeszańcze, bo zasmrodzi nam to opolskie forum
      swoimi nacjonalistycznymi wypotami.
      Ma teraz dużo czasu, tym bardziej, że dostał bana na forum dla perwerów :)
      • Gość: behemot Re: Nieder Deutschland IP: *.punkt.opole.pl 07.07.10, 22:49
        Ty mieszaniec jakiś durnowaty jesteś. Czego im zabraniasz wozić fany
        w dniu ważnego dla nich meczu? Co Ci przeszkadza, fany czy darcie
        mordy? Jedno i drugie uzasadnione.
        • mieszaniec-zopola Re: Nieder Deutschland 07.07.10, 23:27
          Jak mawiał Brzóska z "Francka Buły" ino w Nimcach sztyrnioście kilo szczur na
          grubie je möglich. To wożenie fany byłoby fajne, gdyby za nim nie kryło się
          szwabskie nadmuchaństwo, że oni we wszystkim nojlepsi. Moja szwabska krew
          buntuje się przeciwko przeciwko takiemu wywyższaniu się, tak samo moja polska
          krew buntuje się przeciwko wywyższaniu narodu polskiego, co lubią czynić nasze
          środowiska tradycjonalistyczne.
          Może nie mam racji, bo jak mawiają Rosjanie - в душу человелу не заглянешь, ale
          mom niecne Verdacht, że oni takimi kategoriami właśnie myślą. Nie wiem czy
          ustępują w takim myśleniu nawet Amerykanom, których narodowe nadmuchaństwo
          przwyższa Mount McKinley. Dlatego właśnie to jeżdżenie Mercem ze szwabską faną
          skuli zdawało-się-pewnego wyniku meczu piłkarskiego reprezentacji Niemiec mi się
          nie podoba.
          • Gość: pytek Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 23:35
            a skąd wiesz, że za wożeniem niemiyckij fany jest "szwabskie nadmuchaństwo"? Jak
            Polacy, Hiszpanie, czy inni kibice wożą swoje fany to też jest nadmuchaństwo?,
            czy może jak najbardziej słuszne i politycznie poprawne kibicowanie? Odwieczny
            debilizm i wojna polsko-niemiecka. Rozumiem, jak my gramy z Niemcami - tak jak
            jutro w siatę. Ale jak Niemcy (z trzema Polakami w składzie) grają, to chyba
            lepiej im kibicować niż Hiszpanom, którym się wydaje że są najlepszymi
            piłkarzami na świecie. A bramka Puyola zajebista niezależnie od poglądów.
            • Gość: hansilein Re: Nieder Deutschland IP: *.pool.mediaWays.net 08.07.10, 00:30
              Powiedzmy szczerze-Hiszpanie byli lepsi-jak dwa lata temu w ME.
              Moze z Müllerem....ale tez nie wierze.
              Dla Holendrow bedzie gorzej-trzeci raz przegrajom w finale.
              • Gość: pozdro Re: Nieder Deutschland IP: *.chello.pl 08.07.10, 01:19
                Polacy, choć raz nie bądźcie świniami i pogratulujcie sąsiadom dobrej gry, ja wiem, że nasi to cieniasy jakich mało i trza sie jakoś dowartosciować, ale to nie wina Niemców, ja im gratuluje i tak daleko zaszli, a kibicuję Holacdii
            • mieszaniec-zopola Przecież napisałem, że to tylko podejrzenia i mogę 08.07.10, 16:58
              się mylić. Tyle, że to myślenie w kategoriach wyższości wszystkiego co
              niemieckie nad innym ma tak długą historię i nieźle sobie dalej funkcjonuje, że
              podejrzenia są uzasadnione.
              Janusz Kidawa umieszczając w swoim filmie postać Brzóski, nie wysysał pomysłu z
              palca, gdyż archetypów Brzóski było na przedwojennym Górnym Śląsku aż w
              nadmiarze, a i za komuny i za wolności też ich nie brakowało.
              Sami Niemcy muszą to nadmuchaństwo dostrzegać, skoro wyhodowali sobie lewaków,
              czystych Niemców z dziada pradziada, którym te fany kojarzą się z nacjonalizmem
              i nazizmem i którzy te fany zrywają lub palą.
              Ale nie przesądzam. Byłem młody to też z faną Odry Opole biegałem i darłem ryja
              z balkonu niczym szympans z drzewa, machając biało-czerwoną w 1976 kiedy Polska
              pokonała Holandię 4:1.
              • fyrlok Re: Przecież napisałem, że to tylko podejrzenia i 09.07.10, 17:57
                Jakie tam "nadmuchanstwo", nie ma wiekszych megalomanów nad Polaków, polskie
                kompleksy über alles.
                • mieszaniec-zopola I to jest też prawda! 09.07.10, 19:05
                  Mam swój prywatny ranking narodów, których jednostki mają przeświadczenie o
                  swojej osobistej i narodowej wyjątkowości, uzasadnionej wyłącznie
                  przynależnością narodową. Moim zdaniem:
                  Miejsce pierwsze - ex aequo Obywatele USA i Izraela, miejsce drugie ex aequo
                  Polacy i Niemcy. Dopiero na trzecim miejscu Ruscy.
                  Na absolutnie ostatnim miejscu są u mnie Czesi, że swoim genetycznie
                  uwarunkowanym luzem, dystansem, racjonalnością i wynoszenie na piedestał
                  świętego spokoju (jen klid!).
    • oppelner_os Re: 08.07.10, 05:31
      Hiszpania byla wczoraj lepsza ale szkoda, ze sedzia nie uznal karnego, ktory
      Niemcom sie nalezal. Gratulacje dla Hiszpanii, ktora wreszcie zaczela grac dobra
      pilke. Gratulacje dla mlodego zespolu niemieckiego. Oni udowodnili, ze naleza do
      scislej czolowki swiatowej. Ciekawe jakim wynikiem zakonczylby sie wczoraj mecz
      Hispania-Polska? 10:0? A moze 12:0:))))
      • Gość: MIK Re: IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 07:43
        Karny należał się Niemcom jak "przestrzeń życiowa" (lebensraum. Wy zawsze
        uważacie, że wszystko wam się należy. Co ma do rzeczy ile przegraliby Polacy (są
        ciency w piłkę i co). Ale musiałeś wtrącić ten nacjonalistyczny, ubermenschowski
        wątek.
        • rilian Re: 08.07.10, 08:00
          karny?... za tę sytuację smrodliwą i udawaną? w życiu!

zresztą bufoniasty ich trener stwierdził, że nie potrzebują trenować karnych, bo
          sobie bez nich poradzą. no wybaczcie!... lokomotywa zatrzymana, ośmiornica
          uratowana.
          • ballest Trocha Etymologii 08.07.10, 12:43
            Niederdeutschland=Niederland, czytaj Holland;)
            • oppelner_os Re: Trocha Etymologii 08.07.10, 12:50
              Te matoly z kieleckiego nie znaja jezykow obcych:)))
        • oppelner_os Re: 08.07.10, 12:48
          Po co sie odzywasz analfabeto?
          • Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 15:59
            Jedenastu gastarbeiterów w tym trzech Polaków i 12 Niemców czyli Reszta Świata
            mieli wczoraj dostać w doopę i dostali.dlatego temat jest zamknięty.
            P.S. Najwyrażniej w sobotę Urugwaj weżmię tę zbieraninę od tyłu i dopiero będzie
            widowisko.
            • Gość: hahahahah Re: IP: *.chello.pl 08.07.10, 16:31
              najlepsze widowisko to było jak polskie szmaciarze dostali 8 do jaja
              • Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 19:55
                Gość portalu: hahahahah napisał(a):

> najlepsze widowisko to było jak polskie szmaciarze dostali 8 do jaja

Ty debilny hanysie naucz się najpierw prawidłowej polskiej pisowni.
                • ballest Re: 09.07.10, 05:48
                  a jak se ftos po polsku pisac nauczy, to Poloki myni przegrajom ?
                  Byc moze udou im sie nawet pierwszy roz ze Niymcami wygrac, pra?
                  ;)
                  ale uosiouki te polskie nacjonalisty!
                  • oppelner_os Re: 09.07.10, 21:01
                    Kiedy Polacy wygraja z Niemcami? Watpie aby w tym stuleciu:))))
                • fyrlok Re: 09.07.10, 17:58
                  > naucz się najpierw prawidłowej polskiej pisowni.
                  Ino po co ?
      • Gość: Gość Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 16:36
        oppelner_os napisał:

> Hiszpania byla wczoraj lepsza ale szkoda, ze sedzia nie uznal karnego, ktory
        > Niemcom sie nalezal. Gratulacje dla Hiszpanii, ktora wreszcie zaczela grac dobr
        > a
        > pilke. Gratulacje dla mlodego zespolu niemieckiego. Oni udowodnili, ze naleza d
        > o
        > scislej czolowki swiatowej. Ciekawe jakim wynikiem zakonczylby sie wczoraj mecz
        > Hispania-Polska? 10:0? A moze 12:0:))))

Nie zauważyłeś debilu trzech Polaków.Gdyby grało więcej Podolskich i
        Trochowskich wtedy na pewno Niemcy grali by w finale.Zresztą co takie głupie
        bydle jak Ty może wiedzieć o footballu.
    • fyrlok Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 17:54
      Ty to wlasnie jestes tylko "mieszkaniec". Nawet nie mieszaniec/krojcok. Wiec milcz!
      • Gość: Gość Re: Nieder Deutschland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 21:08
        Mów do mojego ptaszka, może on z Tobą pogada.
        • ballest Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 22:05
          a kaj je Polska
          www.welt.de/politik/article3159742/Deutschland-ist-der-beliebteste-Staat-der-Welt.html
          • ballest Re: Nieder Deutschland 09.07.10, 22:07
            www.welt.de/multimedia/archive/01073/Deutschland_belieb_1073300p.jpg
      • mieszaniec-zopola @ fyrlok 09.07.10, 22:21
        To było do mnie?
        Co prawda mieszaniec, ale mam rodowód lepszy niż niejeden owczarek
        alzacki. Takie piękne papióry z "wronami" i Hakenkreuzami wydane przez
        urząd stanu cywilnego w Gross Strehlitz.
        Ale mom to w rzyci.
        • ballest Re: @ fyrlok 12.07.10, 20:58
          Czyli mosz tysz stympel ze polskom gynsiom;)
        • Gość: sancho Re: @ fyrlok IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.10, 21:46
          mieszaniec-zopola napisał:

> To było do mnie?
          > Co prawda mieszaniec, ale mam rodowód lepszy niż niejeden owczarek
          > alzacki.
          >Takie piękne papióry z "wronami" i Hakenkreuzami wydane przez
          > urząd stanu cywilnego w Gross Strehlitz.
          > Ale mom to w rzyci.

www.welpen.de/hunde-blog/rasseportrait/deutscher-schaferhund-13.html
          Der Deutsche Schäferhund, in anderen Ländern auch als „Elsässer” bekannt,
          gehört zur FCI-Gruppe 1 der Hüte- und Treibhunde.

Mieszaniec, przyrownujesz sie do psa.Przyrownujesz sie do psa
          zwanego niemieckim. Twoja sprawa.Nie zapominaj jednak ze twoi
          ziomkowie polscy chcac obrazic Niemca zwa go psem.
          Przed "hackenkreuzem" byl tez czarny orzel.
          W stolicy Slaska zawsze byl czarny Orzel, nigdy bialy.
          Ja bialego orla ,godla Polski bym nigdy nie przyrownal do
          labedzia albo kury.Przyrownanie czarnego orla,
          godla Niemiec,do "wrony" to polska specjalnosc.
          Ale ze ty slasko-polski mieszaniec tez.
          No coz.
          Mozesz miec wszystko w rzici.
          Pamietaj ze ciebie pobratymcy tez maja, i to z obu stron.
          • ballest Re: @ fyrlok 12.07.10, 21:54
            Zawisza Czarny tysz mou herb z niemieckim czornym uoruym!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka