kremilek 07.07.10, 22:36 Czy tam u Was na prawdę jest tylu niemców? Jak to wytrzymujecie? Ja na widok niemca mam odruch wymiotny a jak słysze te ich szwabską mowę to bolą mnie uszy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: won Re: Pytanie z Mazowsza IP: *.chello.pl 08.07.10, 01:27 nie interesuj się, bo kociej mordy dostaniesz, nie wychylaj sie z tej swojej dziury jak ci dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witas - okularnik Re: Pytanie z Mazowsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 08:30 Byłeś tu kiedyś ? (mam na mysli Opolszczyznę ). Jeśli nie , to serdecznie zapraszam. Wybierz sobie kilka wiosek z przewagą ludności pochodzenia niemieckiego i przejdź się po nich wstępując do miejscowej knajpki czy regionalnej restauracji jakich tu wiele. Jak już trochę poznasz ten region, to napisz swoją opinię na ten temat ponownie na tym forum. Wiem coś na ten temat, ponieważ sam przeniosłem się na Opolszczyznę z Wielkopolski przed ok. 25-cioma laty i szczęka mi opadła, tak jak tobie opadnie - szczególnie, że mieszkasz na Mazowszu. Zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś