Dodaj do ulubionych

Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba?

IP: 94.254.180.* 16.07.10, 21:54
Obserwuj wątek
    • Gość: inż. Mamoń Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.10, 22:45
      Pytania są tendencyjne...
      • Gość: ojejku Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 17.07.10, 09:53
        Oj, widzę, że Pani Prezes też się zaangażowała :-)
        • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 12:53
          Pani Prezeska Tereska nie czyta tego forum (przynajmniej oficjalnie:), więc nie
          mogła się zaangażować osobiście.
          Słowa pochwały za swojskie 'pogaduchy' na antenie Marka "Świerczu" Świercza ze
          Zbigniewem "Ziłu" Górniakiem. Dobrze im wychodzi słowo mówione w RO, są
          sympatyczni i bezpretensjonalni. Się tego miło słucha, nawet.
          • Gość: dopalacz Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 17.07.10, 14:46
            > Pani Prezeska Tereska nie czyta tego forum (przynajmniej
            >oficjalnie:), więc nie mogła się zaangażować osobiście.

Logika tego zdania jest powalająca.

Czy kogoś interesuje co pani prezeska robi oficjalnie?
            • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 15:14
              Dopalaczu nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz. Mój post był skierowany do
              forumowicza o nicku "ojejku".
              Czytaj posty ze zrozumieniem, proszę :)
              Piszesz:
              - "Czy kogoś interesuje co pani prezeska robi oficjalnie?"
              Odpowiadam:
              - Owszem, interesuje to słuchaczy, czyli podatników (w tym abonentów).
              P.S. Zagraj i wygraj w Lotto. To pomoże Ci wynająć kogoś od myślenia.
              I tego życzę.
              • Gość: daro Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 17:57
                Cannabis , zdradź: masz na imie Teresa a nazwisko zaczyna sie na K?
                • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 18:45
                  Do Daro; niestety muszę Cię rozczarować, jestem najzwyczajniejszym pod słońcem,
                  przeciętnym i szarym uczestnikiem tego forum. Po prostu pikuś ze mnie. Nie mam
                  na imię Tereska i nazwisko nie zaczyna się na 'K'.

Natomiast podobają mi się zmiany, jakie wprowadziła w Radiu Opole Pani Prezeska.
                  Eksperyment się powiódł. Dziennikarze dotychczas tylko piszący (gazeciarze,
                  zwani pogardliwie "spady z gazet") okazali się równie dobrzy, jak dziennikarze
                  radiowcy. A może nawet lepsi. Dała szansę kilku młodym zdolnym, jak choćby
                  Zbyszek "Ziłu" Górniak.

No i nie tnie "heimatów", które stanowią o niepowtarzalnym charakterze tego
                  radia, a ja słucham ich pasjami;)

Pani Prezeska lansuje nowe gwiazdy Radia opole. Patrz (a raczej słuchaj)
                  Marek "Świerczu" Świercz - jest znakomity. Uwielbiam go słuchać, choć
                  przed mikrofonem oddycha, jak podczas stosunku seksualnego. To dodaje jego
                  audycjom posmaku erotyki:)

Zresztą tę domniemaną usterkę można łatwo skorygować. Mógłby wziąć kilka
                  osobistych lekcji dykcji i gospodarowania oddechem u Pani Prezes Tereski. To nie
                  będzie zmarnowany czas.

Ogólna ocena: Tereska jest the best!
                  P.S. I proszę nie pisać, żebym zmienił dilera :)
                  • Gość: do kanabisa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 19:41
                    nie zmieniaj dilera. Podrzuć namiary na niego i podziel się :-)
                    • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 23:17
                      Anonimowy uczestnik forum napisał:
                      "nie zmieniaj dilera. Podrzuć namiary na niego i podziel się :-)"

Odpowiadam: Pani prezesce Teresce, owszem, mógłbym podrzucić namiary, ale nie
                      mam dilera. Jestem dziewicem w zakresie substancji psychoaktywnych. Jaram się
                      jedynie niezaprzeczalnym autorytetem i charyzmą Pani Prezes. To mi wystarcza.

TetraHydroCannabinol (THC) nie jest dla każdego. A tak w ogóle, to jesteś
                      pełnoletni, chłopcze;)
                  • Gość: uchol Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.10, 19:43
                    nie jestem z branży i emocje personalne są mi obce natomiast
                    potwierdzam,że jako słuchaczowi nowe,ale jare, posiłki gazeciarzy
                    się podobają.
                    Moje obawy są innego rodzaju.Pani Prezes jest Panią Prezes SA/
                    spółki akcyjnej/ a sukcesy bo jednak sukcesy odnosi jakby była
                    redaktorem naczelnym firmy.Kto zatem dba o firmę i jej sukcesy?
                    • Gość: do uchola Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.punkt.opole.pl 18.07.10, 13:56
                      O firmę nikt nie musi dbać- dobrzy dziennikarze płyną wykorzystując swoje
                      umiejętności i mają sukcesy. Przydziałem ich pracy w czasie urlopów innych
                      zajmuje się chyba redaktor naczelny, a nie prezes. Prezes zajmuje się nie tym co
                      powinien i nie wychodzi mu to dobrze. Donice, róże i inne niepotrzebne rzeczy...
                      to nie ogródek przydomowy.
                      • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 14:53
                        Do dopalacza;
                        bardzo trudno mi się z Tobą dyskutuje, gdyż bierzesz mnie za kogoś innego lub
                        nadajemy na różnych falach:), albo i jedno i drugie.

Poniżej przedstawiam Ci (przykładowy) katalog zadań i kompetencji prezesa
                        zarządu (spółki) - radia lokalnego.

Jeśli Pani Teresa Kudyba wywiązuje się ze swych obowiązków, to całkowicie można
                        jej wybaczyć te donice i te róże. Przynajmniej jest ładniej i przyjemniej w
                        otoczeniu Radia Opole. Mnie się podoba.

Chyba, że jest coś o czym nie wiem. Jeśli są uchybienia, to tYm powinna się
                        zainteresować rada nadzorcza. Po to jest.

Prezes Zarządu - jest osobą zarządzającą i wykonującą obowiązki pracodawcy z
                        zakresu prawa pracy, a w szczególności:

a) wykonuje obowiązki i uprawnienia kierownika jednostki org.,

b) reprezentuje radyjko na zewnątrz,

c) podpisuje dokumenty obrotu pieniężnego (finansowo-księgowe),

d) realizuje politykę kadrową (przyjmuje lub zwalnia kogo chce),

e) wydaje zarządzenia wewnętrzne, regulaminy, decyzje, pisma okólne i instrukcje
                        regulujące działalność w radyjku (czy się to komuś podoba, czy nie),

f) powołuje komisje w celu rozpatrzenia konkretnych spraw wynikających z
                        przedmiotu działania Radia (może, ale nie musi),

g) określa kierunki i zasady działalności programowej radyjka (np. mniej
                        heimatów na antenie a więcej Świercza, Górniaka i TW "Kazimierza", czy TWsiaka),

h) zatwierdza plany audycji radiowych oraz ramowy układ programu,

i) określa zasady i sprawuje kontrolę funkcjonowania systemu producenckiego i
                        zawiera odpowiednie umowy (nie z każdym, nie z każdym),

j) nadzoruje gromadzenie, kwalifikowanie i udostępnianie zbiorów dokumentacji
                        programowej radyjka,

k) ponosi szczególną odpowiedzialność za dyscyplinę antenową oraz przestrzeganie
                        w radyjku prawa prasowego, prawa autorskiego i praw pokrewnych (koniecznie!),

l) odpowiada za ochronę informacji niejawnych wytworzonych, przechowywanych i
                        udostępnianych przez Radio,

m) opracowuje plan ekonomiczno-finansowy radyjka,

n) nadzoruje analizy ekonomiczne dotyczących działalności Radia oraz ocenę
                        efektywności ekonomicznej (radio jako spółka musi zarabiać!),

o) prowadzi stałą kontrolę wykorzystywania środków finansowych w radyjku (precz
                        z marnowaniem publicznego grosza!),

p) nadzoruje prowadzenie spraw związanych z poprawą warunków BHP i p.poż.
                        (pracownicy muszą mają prawo czuć się bezpiecznie, koniecznie),

q) nadzoruje sprawy związane z obronnością państwa oraz w zakresie OC

Ponadto Prezes Zarządu-Redaktor Naczelny nadzoruje pracę:
                        Z-cy Redaktora Naczelnego, Dyrektora Ekonomicznego-Głównego Księgowego,
                        Dyrektora Technicznego, Działu Kadr i Organizacji, Specjalistów bhp, p.poż i oc,
                        Pełnomocnika ds. Public Relations oraz Pełnomocnika ochrony ds. informacji
                        niejawnych.
                        ------------------------------------------------------------------------
                        Opracowanie: cannabis

• Gość: snake do cannabisa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 14:36
                          Donice i róże to pikuś- cannabisie - obrońco Kudyby. Usiłujesz bełkotem i
                          demagogia zaciemnić obraz. Wkurza mnie to. Ale nie chce mi się z tobą
                          dyskutować, tak jak nie dyskutowałbym z Brudzińskim i Staniszkis. Dlaczego? Bo
                          pełen jesteś oczywistych oczywistości a nie faktów - i to wszystko.
                          • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 22:06
                            Do snake'a; Sneju, jestem zmieszany Twoim postem, ale nie wstrząśnięty :)
                            P.S. Nie cierpię na PiS-dogłowie. Na szczęście:)
                  • Gość: Heh Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:17
                    Zbysiu Młody???
                  • Gość: ecipeci do cannabi Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.146.21.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 22:24
                    dilera nie zmieniaj!!! bron cie panie ten tego ktorego nie ma nie bylo i nie
                    bedzie! przerzuć sie tylko z zioła na kwasy!!!
              • Gość: dopalacz Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 18.07.10, 12:55
                cannabis jak zwykle nalepiej się czuje kiedy gada sam ze sobą :-(

>Czytaj posty ze zrozumieniem, proszę :)

Pisz posty ze zrozumieniem :-)

>Piszesz:
                >- "Czy kogoś interesuje co pani prezeska robi oficjalnie?"

Nikogo nie interesuje co robi oficjalnie, czyli na pokaz, czyli dla
                picu... Jaśniej nie potrafię.

>P.S. Zagraj i wygraj w Lotto. To pomoże Ci wynająć kogoś od
                >myślenia.

Gratuluję poziomu :-(
          • Gość: ecipeci Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.146.21.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 22:20
            przestalbys palic to swinstwo~!
            "POGADUCHY" sa na poziomie bełkotu dwóch kolesi spod budki z piwem, którym w
            łapska wpadł stary super express!!
            żenada totalna.
            te górniakowe "yyyyyyyyyyyy" przed każdym słowem, jakieś dziwne akcentowanie
      • Gość: reaserch Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.10, 00:59
        Chciałem zagłosować , ale już zamkniete. Oczywiście, że jest fatalnym prezezem.
        Głupota rady, która ja wybrała jest porażająca- jak mozna było?
      • Gość: dina Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.access.telenet.be 06.12.10, 00:57
        hallo
    • Gość: proscauer Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 19:37
      Przestałem słuchac Radia Opole. Zwykle- poza wyjątkami była to rozgłosnia w
      której zwracano uwagę na dobra polszczyzne. To się niestety skończyło!
      • Gość: gość Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 23:08
        I tu waść trafiłeś w sedno... Niestety. To, co sączy się z głośnika (zwłaszcza
        popołudniowo-wieczorową porą) woła o pomstę do nieba i Miodka.
      • Gość: jarekkk Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 07:25
        dobra, ale tu chyba otwiera się odpowiedzialność Moca. Czy mylę się?
        • Gość: niemoc Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: 188.33.80.* 21.07.10, 10:19
          > dobra, ale tu chyba otwiera się odpowiedzialność Moca. Czy mylę
          >się?

Nie Moca, ale takich "gwiazd" intelektu, głębokiej myśli, pięknego
          słowa i cyzelowanej frazy jak Marian S., Mariusz M., Andrzej R.,
          Ewelina "dwojga nazwisk"...
          • Gość: serio Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 10:29
            Odpowiedzialność Moca? Kpina. Coś takiego nie istnieje.
            Poza tym rozmawiamy o Kudybie. Ona odpowiada za całe Radio, które niestety
            stacza sie po równi pochyłej.
            • Gość: aon Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.punkt.opole.pl 21.07.10, 21:53
              Polszczyzna w radiu opolskim skończyła się, gdy zaczęto zatrudniać osoby, które
              nigdy nie dostałyby karty mikrofonowej (o ile ktoś pamięta co to było).
              Dopuszczenie do mikrofonu z taką wadą wymowy jak ma np. Pan redaktor Świercz
              uchodzi za kpinę ze słuchaczy.A może się mylę co do tej wady i on po prostu w
              czasie audycji spożywa posiłek w postaci klusek? Tak czy tak jedno i drugie
              świadczy o braku profesjonalizmu.Nie naprawi tego Pani Kudyba co napsuł
              Nierenberg,a skończył dzieło spadochroniarz LPR niejaki Palade.Teraz to równia
              pochyła.Zlikwidować i już. Radio Opole oczywiście i powołać w to miejsce nową
              spółkę, profesjonalną. Wolną od funkcjonariuszy partyjnych na stanowiskach
              członków. Zarządu oczywiście i Rady Nadzorczej.I to by było na tyle.
    • Gość: żenada Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 21.07.10, 22:03
      Sonda ZAKOMPLEKSIONYCH, którym się nie udało. No i jej oczywiste
      wyniki, wiadomo, że najgorsze. To zapewne ktoś z platformy wymyślił,
      bo schemat działania skądinąd znany.
      • Gość: sito Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 22:07
        Nie sądzę by sondę wrzucił ktoś z przeciwników Kudyby. To raczej ona sama.
        Zauważ te pochlebstwa na początku!!!
    • Gość: refren Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.10, 22:10
      Kudyba jest tak zapatrzona w siebie i w swój rzekomy sukces ("spełniłam się w
      dziennikarstwie") , że przez myśl jej nie przeszło ,że nic nie znaczy i robi g.
      z radia. jej tak zwana kariera predestynuje ją co najwyżej do prowadzenia
      radiowęzła zakładowego.
    • Gość: spot Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 19:42
      jestem szczęśliwy że kadencja p.Kudyby skończy sie w dwa tygodnie po ogłoszeniu
      noweli ustawy o radiofonii i tv czyli już najprawdopodobniej we wrześniu. ufff!
      • Gość: donosicielisiak Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 20:17
        Do spota; i to jest najbardziej pocieszająca informacja dnia. Czekamy do
        września. Ufff!!!
    • Gość: opolek Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 22:11
      Daj Boże jak najprędzej. Przez pozostałych jej kilka tygodni gotowa jest
      dokończyć dzieła Nierenberga i Paladego w niszczeniu tego radia.
    • Gość: spector Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 00:11
      Fajne głosowanko. Gratulacje Pani Prezes!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: spoko Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.10, 17:25
      A co na to wszystko Rada Nadzorcza? Mogła próbować zachować twarz i sama odwołać
      niszczycielkę Kudybę? Ale to polityczne lewusy!
      • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 16:25
        Pani Prezeska ma teraz lans i promo w NTO. Wystarczy przeczytać najnowsze
        wydanie NTO. SĄ INTYMNE SZCZEGÓŁY :)

KLIKNIJ TU, A DOSTĄPISZ ZASZCZYTU PRZECZYTANIA O PANI PREZES
        • Gość: ...do Canabisa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.punkt.opole.pl 02.08.10, 13:58
          Faktycznie wątek w NTO ciekawie się rozwija. Ciekawe, specjalistką od rozbijania
          czego (podpucha czy Krystyna wie coś więcej)jest Pani Prezes?
    • Gość: piotruś Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: 109.243.109.* 31.07.10, 10:30
      Przypomnę Prawo Petera: W hierarchii firmy każdy pracownik stara się
      wznieść na swój szczebel niekompetencji.

W Radiu Opole swoje szczeble niekompetencji pokazywali m.in. dr
      Stanisław Gruszecki, Donat Przybylski i Janusz Maćkowiak jako
      szefowie programu, Andrzej Russak jako sekretarz redakcji, Beata
      Granatowska jako kierownik newsroomu.

Teraz swój szczebel niekompetencji realizują Teresa Kudyba i ten
      bidul od marketingu a pracę wykonują ci, którzy swojego szczebla
      niekompetencji jeszcze nie osiągnęli. Powodzenia :-)
      • Gość: lilia Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 15:53
        Maćkowiak jako programowy nie był zły, przynajmniej pilnował programu i nie
        burzył zastanych struktur. Granatowska jako kierownik newsroomu była JEDYNYM
        dobrym szefem informacji w Radiu Opole.
        Co do reszty zgadzam się w całej rozciągłości.
        • Gość: fd Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.10, 17:29
          Granatowska - śmiech na sali. Kpina z pogrzebu.
          • Gość: do fd Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 22:11
            wielbiciel Kudyby? albo sama ona?
            Nie było lepszego kierownika informacji w Opolu niz Granatowska. Jeżeli
            twierdzisz inaczej, to po prostu nie wiesz na czym ta praca polega. Ja
            pracowałem z Granatowską dośc długo by się o tym przekonać.
            Teraz newsroom jest totalnie rozłożony, wiadomości skandaliczne.Idę o zakład, że
            Granatowską wróci na to miejsce, tak jak już raz po kretyńskich poczynaniach
            Nierenberga wróciła.
            Chyba że nie będzie jej się chciało.
        • Gość: majtek Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 31.07.10, 23:05
          > Maćkowiak jako programowy nie był zły, przynajmniej pilnował
          >programu i nie burzył zastanych struktur.

On nie tylko ich nie burzył, ale z całych sił wzmacniał swoim
          geniuszem. Popierał Kiciusia i Maryana, lansował Kornagę i tępił
          tych, którzy myśleli inaczej. To przez jego głupotę radio płaciło
          ogromne odszkodowania niesłusznie zwolnionym z pracy.

Pilnował programu? On go zarżnął tak jak dobija to biedne radio na
          wodzie :-(
          • Gość: kornaga Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 00:33
            mnie nie popierał - ja mam swój własny lans
            • Gość: chello Teresa Kudyba jest dobrym prezesem Radia Opole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 22:22
              Dziś płynąłem z całą rodziną stateczkiem "Gryf" po Odrze. Bardzo mi się
              podobało. Wszystkie rejsy miały komplet. Cały stateczek oklejony był reklamami
              Radia Opola: "Radio na wodzie". Doskonały pomysł promocyjny.

Wszyscy podczas rejsu robili zdjęcia. Reklamy usytuowano tak, że nie sposób ich
              pominąć na zdjęciach. Towarzystwo na statku było międzynarodowe, więc zdjęcia z
              reklamą Radia Opole pójdą w świat.
              Nikt nie wie dlaczego pomysł Prezeski Tereski z "Radiem na wodzie" nie podoba
              się niektórym forumowiczom.

Podoba mi się również, że statki wycieczkowe znów wróciły na Odrę. I do tego
              zarabiają. Radio też zarabia - na reklamach.
              O co więc chodzi z tą Prezeską Tereską? Dokonała korzystnych zmian w RO, a
              zmiany niektórym malkontentom mogą się nie podobać. Czyżby lepiej byłoby by
              tkwić w swojskim, starym gówienku?
              • Gość: cezary Re: Teresa Kudyba nie jest dobrym prezesem Radia IP: 109.243.74.* 01.08.10, 22:54
                >Czyżby lepiej byłoby by tkwić w swojskim, starym gówienku?

A któż to tak organoleptycznie opisuje opolskie radio sprzed czasu
                wielkich przemian pod wodzą Kudyby?

No i te słowa: całą, bardzo, wszystkie, cały, doskonały, wszyscy...
                Wypisz, wymaluj Zbysio B. :-)
                • Gość: loft Re: Teresa Kudyba nie jest dobrym prezesem Radia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 00:04
                  To nie styl Zbysia B. Ponadto on jest zbyt leniwy by coś na forum napisać!
                • Gość: chello Re: Teresa Kudyba nie jest dobrym prezesem Radia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 19:04
                  A Ty cezary jak śmiesz mnie przyrównywać do Zbysia B! No wybacz!

Obecnie w RO podaje się najświeższe dania światowej kuchni radiowej i
                  dziennikarskiej. Powinieneś na kolanach dziękować Pani Prezes, że masz szansę
                  zakosztować takich dań - czytaj mieć styczność z prawdziwymi mistrzami cyzelowanej frazy i piruetów semantycznych.

Ucz się od lepszych! Bierz przykład z Marka "Świerszcza" Świercza i Zbyszka
                  "Ziłu Górniaka.

A co na deser? Deser, to prezeska mogłaby Ciebie na
                  głowę z kubełka wypróżnić. Za friko i bez kolejki!

Jeśli Ciebie się nie podoba obecne RO, to powiem po włosku krótko:

SPIERDALAMENTO!!!

To tak żeby nie było, że redanktorzy RO nie znają języków obcych!

• Gość: Heh Re: Teresa Kudyba nie jest dobrym prezesem Radia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 09:25
                    A może mi ktoś powiedzieć, który jest Rozważny a który Romantyczny?
              • Gość: monsun do chello Re: Teresa Kudyba jest dobrym prezesem Radia Opol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 00:02
                Albo guzik wiesz o tych zmianach, albo udajesz idiotę, albo jesteś Tereską - to
                wszystko.
              • Gość: ecipeci Re: Teresa Kudyba jest dobrym prezesem Radia Opol IP: *.146.21.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 22:34
                a moze "radio pod wodą"? tego jeszcze nie było! banner na titanicu - czujesz man
                tego bluesa marketingowego?
        • Gość: ecipeci Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.146.21.167.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.08.10, 22:31
          granatowska to baba co ma głos jak "baba z magla"?
          ilekroć ja słysze to się mnie podnosi wewnętrzna fala ohydności...
          w niedziele przymila sie do róznych typków samorzadnych?
          jeżeli to ona to do magla!!!
          • Gość: do ecipeci Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 00:09
            Ma po prostu głos z charakterem i ja go lubię. A poza tym to inteligentna
            kobita. Rozumiem,ze Ty wolisz różnego rodzaju kretynki szczebioczące od rzeczy...
            • Gość: ecipeci Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:29
              z charakterem? bez jaj! brzmi jak baba z wiecznymi pretensjami... skrzekliwy
              taki...czyta teraz jakas "powiesc" i jak by to delikatnie ujac..... nie nadaje
              sie do tej roboty! powinna byc nauczycielka a nie pracowac w radiu! urode tez ma
              pewnie radiowa? a poczym mozna jej "intylygencje" (wymowa i akcent a la "mlody
              zdolny gorniak zbigniew) rozpoznac sie zapytam?
              • Gość: do ecipeci Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 19:53
                Nie można z Tobą dyskutować , bo nie wiesz o czym mówisz. Dowód: nie czyta
                żadnej powieści.
                Rozumiem, że gustujesz w paniach, maja głos tzw piczny. Twoje prawo.
                Nie wiem czy wiesz co znaczy "skrzekliwy". Akurat do niej tego nie mozna odnieść.
                Z kolei jeśli chodzi o inteligencję, to wystarczy przeczytać Twoje posty, by
                wiedzieć jak poziom Ciebie interesuje.
    • Gość: Saroyan Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 22:23
      Zgadzam się ze zdaniem,że Beata Granatowska była jedynym dobrym szefem
      informacji i kropka.
      • Gość: fa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.10, 08:39
        A Słowacki wybitnym poetą. Taki sam poziom i taka sama wartość merytoryczna
        stwierdzenia. Radio od kilku lat jest cieńkie w informacjach i po prostu nudne.
        • Gość: autor A gdzie nowa strona RO? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 11:20
          Miała być fantastisch i już w lipcu... lipiec minął jak woda pod przepływającym
          stateczkiem RO - pseudo 'Titanic' a strony jak nie było tak nie ma.
        • Gość: do fa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 12:15
          "Cieńkie" - no tak - skoro Ty tak twierdzisz
    • Gość: logotyp Nowe logo Radia Opole to kryminał IP: 188.33.73.* 03.08.10, 14:43
      Dzisiaj zobaczyłem nowe logo Radia Opole :-(

Kto wyprodukował takiego knota? kto go zatwierdził? Za jakie
      pieniądze? Nie pytam za czyje, bo wiem, że za moje.

Przecież takie same logo może mieć Radio Olsztyn, Oława, czy Olesno.

Zero oryginalności, fantazji i nowoczesności.

W Internecie są ciekawsze gotowe szablony na logo za DARMO!

Moim zdaniem, to jest sprawa dla prokuratury za marnotrawienie
      majątku spółki.
      • Gość: :) Re: Nowe logo Radia Opole to kryminał IP: *.punkt.opole.pl 05.08.10, 02:54
        forum.nto.pl/tradycja-i-nowoczesnosc-pod-jednym-dachem-o-swoim-domu-opowiada-prezes-radia-opole-t52663/page__gopid__
    • Gość: selfmade Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 13:12
      Jakim jest prezesem - dennym!
      • Gość: Prorok Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 10.08.10, 12:37
        Tereska PAKUJ SIĘ!!!! i do widzenia :-)))
        • Gość: Miliony Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 10.08.10, 13:39
          Panie Prorok - nie tak szybko. KRRiT to dwa dla PO, dla dla SLD jeden dla PSL.
          Obecnie pani przewodnicząca rady nadzorczej, która miała decydujący głos przy
          obsadzie stanowiska prezesa jest z SLD. Nawet po zmianie układu, to SLD dostanie
          albo radio albo TV. Jeżeli radio - nic się nie zmieni, bo pani R. ma perfekcyjne
          układy z posłem Rakoczym. Nie zmieni się nic. Opole dla Warszawy nic nie znaczy,
          a ilość głosów ... popatrz na kampanię prezydencką. Tu NIE OPŁACAŁO się
          przyjeżdżać. Lokalne towarzyskie układziki są ważne, więc chyba nie zmieni się nic.
          • Gość: Flah Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.10, 13:51
            Dużo zależy też od kontrkandydatów. Jeżeli pojawią się Ci sami co w
            poprzednim wyborze to Kudyba ma duże szanse.
            • Gość: Miliony Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 10.08.10, 15:46
              to z onetu "Przewodniczącym Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji został Jan
              Dworak. Dzisiaj odbyło się posiedzenie konstytuujące nową KRRiT.
              Nową KRRiT trzeba było wybrać po tym, jak - pierwszy raz w historii tego
              konstytucyjnego organu - Sejm, Senat i prezydent odrzucili sprawozdanie z
              działalności KRRiT w poprzednim roku. Tym samym dotychczasowa kadencja Rady
              wygasła. Nową tworzą: Jan Dworak, Krzysztof Luft, Stefan Pastuszka, Sławomir
              Rogowski i Witold Graboś.

Jednym z najważniejszych zadań, jakie w najbliższych tygodniach staną przed
              KRRiT, będzie wyłonienie nowych władz mediów publicznych. Od piątku na podpis
              prezydenta czeka nowelizacja ustawy medialnej, która stanowi, że po 14 dniach od
              jej ogłoszenia w Dzienniku Ustaw wygasną kadencje obecnych władz w TVP, Polskim
              Radiu i jego regionalnych rozgłośniach, a ich członkowie będą pełnić swoje
              funkcje do czasu wyłonienia następców."

Myślę, że pojawią się nowi - z PO, SLD i PSL. Nie startowali, bo wiadomo było,
              że PiS i Samobrona nie będzie ich traktować poważnie. Ale fakt - będą zmiany i
              to szybkie. Poza tym - Warszawa czeka, a z Wrocławia niedaleko, gdyby trzeba
              było znaleźć odpowiedniego fachowca. Dlaczego musi być z Opola? No dlaczego?
            • Gość: Prorok Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 10.08.10, 18:13
              Rakoczy to PSL a nie SLD więc chyba co do Pani R jesteś w błędzie.
          • Gość: dioda Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:17
            > Obecnie pani przewodnicząca rady nadzorczej, która miała
            >decydujący głos przy obsadzie stanowiska prezesa jest z SLD.

Według mojej wiedzy przewodniczącym rady nadzorczej RO jest Jan
            Karol, nie Ewa. Coś przeoczyłem?

PO bierze TV Opolu, SLD radio. PSL nie dostanie nic. Nawet
            księgowego.

Ewy w nowej radzie już nie będzie. Roland też wypada. Na ich miejsca
            wchodzi jeden z PO i jedna z PSL. Oprócz Jana Karola zostają Robert
            i Lech. I tyle tej rewolucji.
            • Gość: stan Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:21
              DIODO jesteś źle poinformowana.PSL dostanie i to sporo.
              • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 21:45
                Opolski PSL jest znany z tego, ze lubi zamoczyć dziób "na krzywensa". To
                takie typowe dla PSL. Wyniki najnowszych wyborów na prezia RP jasno pokazały, że
                PSL jest za burtą. Ma bardzo niskie notowania u wyborców. Nie głosują na PSL
                nawet członkowie tej egzotycznej partyjki.

Do stana; PSL dostanie co najwyżej "kołek w zęby i otręby" :)

Lider lokalny tej partyjki zgubił instrukcję obsługi wideł i zaczął rozrzucać
                gnój w złą stronę. Ze swoimi wąsami powinien zostać ministrem od rolnictwa. Nie
                żeby się na tym znał, ale wygląda na kmiecia...
                • Gość: miliony Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 11.08.10, 15:22
                  Jeszcze się zdzwisz. Układ w KRRiT 2 lewica, 2 PO. Do większości potrzeba tego
                  jednego głosu z ... PSL. I jest on więcej wart niż jakieś Opole. A ten pan, z
                  którego tak niesympatycznie sobie dworujesz to o ile wiem, ma doskonałe relacje
                  ze swoim szefostwem w Wawie, czego nie można powiedzieć o PO wcach (casus
                  Kazimierza Ł.)
                  To taka ocena z boku, bez angażowania się w żadną ze stron. Piłka jest w grze i
                  chyba walka pójdzie o centrale. Lokalnymi ....
                  • Gość: grabie Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 11.08.10, 21:40
                    > Jeszcze się zdzwisz. Układ w KRRiT 2 lewica, 2 PO. Do większości
                    > potrzeba tego jednego głosu z ... PSL.

2+2=4. Jest koalicja PO-SLD. Można przegłosować wszystko. Po co się
                    męczyć z ludkami? PSL nie jest do niczego potrzebne. Trzeba być
                    ślepym, żeby tego nie widzieć.

Prawda, że Rakoczy ma dobre kontakty z Pawlakiem. Ale dziś to lew z
                    powyrywanymi zębami. Nawet do zoo go nie wezmą.

W wyborach samorządowych w listopadzie PiS weźmie elektorat PSL-u.
                    Potem Pawlak wyjdzie z koalicji pod byle pretekstem, żeby ratować
                    resztki trzody, ale to nie da 5% w wyborach na wiosnę 2011.
                    Pogrzebane.
                    • Gość: baca Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 11.08.10, 22:44
                      taaak. psl to już nic pewnie dlatego dzisiaj prezesem Opolskiej Izby
                      Gospodarczej został facet z PSL, to w końcu nic nie znaczą, nic nie mogą. na
                      wyborach samorządowych łobacymy, a przy rozdaniu mediów jesce więcej. hej
                      niech żyje Marcin Pallade - prezes i przyjaciel ludowców
                      • Gość: waldi Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 12.08.10, 10:35
                        > taaak. psl to już nic pewnie dlatego dzisiaj prezesem Opolskiej
                        >Izby Gospodarczej został facet z PSL, to w końcu nic nie znaczą,
                        >nic nie mogą

Wybrano? No to kto tutaj kłamie?

www.oig.opole.pl/opolska_izba_gospodarcza/ograny_izby
                        • Gość: waldimaldi Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 12.08.10, 15:30
                          Panie Waldi - strona oficjalna jest tyle warta, ile pracownik, którą ją
                          aktualizuje. Radio Opole podało coś innego, powołując się na konkretną osobę. A
                          może Pan jesteś opolski dziennikarz i czekasz Pan na oficjalny komunikat zamiast
                          jak kolega z radia - profesjonalnie zdobyć informację przed innymi. Jeżeli
                          skłamali - będzie wstyd i sprostowania, ale trudno mi w to uwierzyć, bo jest i
                          autor i jakiś BO, który informację opracowywał, no i są wydawcy, naczelni itp.
                          Jak na razie bardziej aktualna od strony www. wydaje się informacja radiowa.
                          • Gość: hehehe do waldka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.10, 17:48
                            Profesjonalnie? Zdobyć informację? Chyba z NTO... A gadanie, że jak się skłamie
                            to będzie sprostowanie jest już dowodem na kompletny brak znajomości tematu.
                            Traktując informacje w ten sposób, to można co pięć minut wypuszczać jakiś TZD
                            (temat z dupy wzięty) - np. wieloryba w Wiśle, a potem radośnie prostować.
                            • Gość: maldiwaldi Re: do waldka IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.10, 18:26
                              To najlepszy dowód, że tacy jak ty nigdy w życiu nie powinni parać się
                              dziennikarstwem. Jeżeli tam pracujesz, to była to wielka porażka Twojego życia i
                              Twojego pracodawcy. Jeżeli dla Ciebie informacja podana z nazwiskami o zmianach
                              kadrowych w instytucji publicznej to ten sam kaliber co info o wielorybach, to
                              chłopcze/dziewczynko - tylko ci pogratulować. Nigdy ponad lokalne medyjka i ich
                              poziom nie wyskoczysz. Brak sprostowania TAKIEJ informacji to szczyt
                              nieprofesjonalizmu, lekceważenia słuchaczy/czytelników i siebie samych. To powód
                              do kar. Chyba że w opolskich mediach to standard. Jeżeli tak, to dla dobra
                              wszystkich jak najszybciej trzeba je zlikwidować.
                              Na marginesie - dlaczego piszesz, że zdobywać informacje z NTO? Przecież widuję
                              (słyszę) TE SAME NAZWISKA, a nawet ludzie pracujący w NTO są na kierowniczych
                              stanowiskach w radiu. Nieprawda????
                      • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 10:47
                        Do bacy; breszesz, synu, breszesz, jak pies. Nie obrażając psa.

Zebranie sprawozdawczo-wyborcze OIG odbyło się 24 czerwca 2010 r. (a nie
                        wczoraj, jak piszesz).
                        Prezesem został:
                        prof. dr hab. MARIAN DUCZMAL - Rektor Wyższej Szkoły Zarządzania i
                        Administracji w Opolu. Jeśli Pan Rektor ma coś wspólnego z PSL-em, to ja jestem
                        biskupem Canterbury.

P.S. Strząśnij słomę z butów i łuski z oczu, kmiocie.
                        • Gość: baca Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.devs.futuro.pl 12.08.10, 13:21
                          Spadaj cepie małorolny. Takie informacje odczytałem ze strony uwielbionego przez
                          ciebie palaczu zioła radia Opole - to skopiowane z tej strony treść wczorajszej
                          depeszy:

"Janusz Granat został zwolniony z funkcji prezesa Opolskiej Izby Gospodarczej -
                          dowiedziało się Radio Opole. Na stanowisku zastąpił go Krzysztof Pieroń. Janusz
                          Granat nie chce komentować sprawy. Informację o zmianach w Izbie potwierdził nam
                          nowy przewodniczący rady Marek Sidor, który na stanowisku zastąpił Mariana Duczmala.

Piotr Wójtowicz (oprac. BO)

Środa, 11 sierpnia 2010 13:57, aktualizacja 11.08.2010 13:57

Wejdź na stronę, poczytaj, a potem obrażaj. I od synów gnojku mnie nie wyzywaj,
                          bo z takimi jak ty krów nie pasałem. Sprostowania pisz do radia Opole, bo ktoś
                          to przygotował, ktoś to potwierdził, ktoś puścił w eter.
                          • Gość: pracz Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: 109.243.212.* 12.08.10, 14:51
                            Dobra decyzja o zwolnieniu Granata. WIELKIEGO pana prezesa od
                            siedmiu boleści :-(
                          • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 19:47
                            Do bacy; ale ostro mi pojechałeś po bandzie, ziomal! Nikt mi jeszcze nie
                            powiedział "spadaj cepie małorolny". Ale wybaczam Ci :)

Wygląda na to, że w OIG sytuacja zmienia się z minuty na minutę:
                            Informacja z 12 sierpnia 2010 r. z godz. 18:27. Czytaj:
                            Prokuratura zbada procedurę wyboru prezesa OIG!

Wybór nowego prezesa Opolskiej Izby Gospodarczej zbada prokuratura.
                            Zawiadomienie w tej sprawie złożył Tadeusz Mojsiejew, przewodniczący
                            walnego zgromadzenia członków OIG-u. Artur Jończyk, prokurator rejonowy w
                            Opolu podejrzewa sfałszowanie wyników wyborów.
                            Sprawa dotyczy zwolnienia Janusza Granata z funkcji prezesa Opolskiej
                            Izby Gospodarczej. Na stanowisku zastąpił go Krzysztof Pieroń
                            KLIKNIJ TUTAJ, A DOWIESZ SIĘ WIĘCEJ
                            • Gość: fob Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: 188.33.101.* 12.08.10, 22:44
                              Przecież to jasne, że Granat, stary komuch, będzie się bronił na
                              wszystkie sposoby. Gra na czas. Może uda się coś wytargować. Może
                              ktoś stanie w jego obronie. Jakiś komitet obrony Granata? Zero
                              honoru u tego faceta. Jak wyleciał z MPK też tak było. Pa, pa...
                              Januszku!
                              • Gość: Balbina Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.181.35.157.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.08.10, 23:10
                                Widać, że niektórzy wrócili z urlopów z nową porcją jadu sieciowego. I strzykają
                                spod wąsa. Tego męskiego i tego damskiego. Dubeltowo. W parze. A co złego w
                                sadzeniu róż z Bazanem? Nudzi wam się, mieszacze?
                                • Gość: garden Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 06:32
                                  Głupiutka Balbinko, radio to nie przydomowy ogródek!
                      • Gość: maryna Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 11.11.10, 10:46
                        > taaak. psl to już nic pewnie dlatego dzisiaj prezesem Opolskiej Izby
                        > Gospodarczej został facet z PSL,

No i gdzie jest dzisiaj ten nowy "prezes"? Krowy doi :-)
                        • Gość: Selen Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 11:00
                          No własnie, a to Tereska powinna doić!
                          • Gość: opolanka Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 11:50
                            opolskie, tutaj zostaje - ale Radio Kudyba wyłączam!
                            • Gość: słuchacz Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 09:06
                              Dawniej audycji porannych sluchalo sie z przyjemnościa - od czasu dgy Kudyba jest prezesem - ni da się słuchac. Przelączam na PRIII
    • Gość: rodos Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 17:16
      Bardzo bym się zdziwił gdyby nowa rada nadzorcza radia zdecydowała się na
      Kudybę. Pokazała juz co potrafi!!! JEST SPEŁNIONA!! i wystarczy.
    • Gość: Jack Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 08:50
      Kudyba? toż to karykatura prezesa!
      • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 20:01
        Do Jack'a; JESTEŚ W BŁĘDZIE, ZIOM.
        Pani Prezeska Tereska uwielbia muzykę klasyczną oraz róże. Możemy Ją zobaczyć w
        towarzystwie Tomasza Bazana - kierownika działu muzycznego RO podczas sadzenia
        róż o nazwie "Fryderyk Chopin".

WYSTARCZY KLIKNĄĆ TUTAJ
        • Gość: Jack Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.10, 21:40
          Tyle Kudyba ma wspólnego z Chopinem ile wódka o tej nazwie z tym genialnym
          kompozytorem.
          A widziałeś najnowszy plakat radia opole z czystymi rasowo dziećmi?
          Heil Kudyba! Heil,heil,heil!!!!!!!!!!!
    • Gość: wyspiarz Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.10, 15:30
      Sondażowi daleko do obiektywności, jest prezesem dobrym plus
      • Gość: lolek Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 16:00
        Widac wyspiarzu, żeś z bezludnej wyspy....
        • Gość: Prezydent.... Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.punkt.opole.pl 13.08.10, 17:41
          ....podpisał nowelę ustawy medialnej.
          Gdy ustawa wejdzie w życie wygasną kadencje rad nadzorczych TVP oraz w Polskim
          Radiu.
          • Gość: jejek Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 22:32
            Trochę to jest inaczej. W dwa tygodnie po ukazaniu się drukiem nowelizacji
            kończą się kadencje rad nadzorczych i zarządów TYP PR i Rozgłośni regionalnych.
            To ostatnie dwa tygodnie rządów Kudyby, bo druk będzie najpóźniej w poniedziałek.
            Heil Kudyba!
      • Gość: Hans @ wyspiarz IP: *.chello.pl 14.08.10, 10:41
        > Sondażowi daleko do obiektywności, jest prezesem dobrym plus

Bo tak mówisz czy może masz jakieś argumenty?
        • Gość: po co te podniety Re: @ wyspiarz IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.10, 15:20
          To już naprawę nieistotne. Prezydent podpisał. Druk nowelizacji... kilka dni.
          Ogłoszenie "konkursów" na nowe rady ... kolejne parę tygodni i.
          Mamy NOWE, WSPANIAŁE rady nadzorcze, które wybiorą nowych, wspaniałych prezesów
          do mediów publicznych. No i tyle. Opole weźmie spadochroniarz, a może jak
          panowie lokalni się wysilą (w co wątpię - w końcu już porozstawiani, a wysilać
          się na kolejnych do koryta - po co?) to przypadnie im jakiś stołek. Stawiam na
          to, że ani prezes radia, a dyrektor tv to już absolutnie - nie zachowają
          stołków. I wcale to nie znaczy, że przyjdą lepsi. Będą inni i tyle. Ale
          odwołanie jest wpisane w kontrakty takich co tu gadać - uzależnionych od
          polityki - szefów firm związanych z polityką. Nie kwalifikacje, a konotacje są
          tu ważne.
          • Gość: spiker Re: @ wyspiarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 13:14
            Ech wyspiarzu. Zastanawiam się po co to wszystko piszesz skoro tak naprawdę nie
            masz nic do napisania.
            Nowe rady nadzorcze nie będą wcale wspaniałe. Nikt w to nie wierzy i nikt nie ma
            złudzeń.
            Nowi prezesi też nie będą wspaniali. To też wiemy. Ale może będą choć trochę
            znali się na swojej robocie ( przypadku TV: więcej wiedzieć o TV, a w przypadku
            radia więcej więcej radiu).
            Nie licz na spadochroniarzy. Będą miejscowi i kiepscy. Ale może znają starą
            medyczną zasadę primum non nocere….

Ale jest coś , czego nie potrafisz zrozumieć: zanim zostaną tak znienawidzeni
            jak Kudyba i Nowara, może będzie trochę spokoju…..
            • Gość: wyspiarze Re: @ wyspiarz IP: 87.204.122.* 15.08.10, 20:24
              Jak który przyjdzie, co się zna i zobaczy jak to działa, to zanim go
              znienawidzicie, to już będziecie na zasiłku siedzieć. Ale masz rację. Przyjdzie
              kolejny i będzie ustawianie kółek wzajemnych interesików.
    • Gość: słoik Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.10, 07:00
      Chciałem zagłosować, że fatalnym jest prezesem Pani Kudyba, ale juz ktoś zamknął
      głosowanie. Czyzby z obawy,że wynik okaże się jeszcze bardziej miażdżacy dla
      Pani Prezes?
      Na szczęście będą zmiany!
      • Gość: lina leon Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:45
        I to już niedługo. 4 czerwca. I Pani Kudybie i Radzie Nadzorczej, która ją w
        swej lekkomyślności zrobiła prezesem radia skończą się kadencje.
        Kurde, kto po nich posprząta tę stajnię Augiasza?
        • Gość: kilo Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: 87.204.122.* 19.08.10, 15:58
          rambo posprząta. sprzątnie wszystkich. najwyższy oceni, który zawinił, a których
          sprzątnieto przy okazji. potem tym niewinnym przeprowadzi się procesy
          uniewinniające i wyrazi ubolewanie z powodu pomyłki. ale już nie wrócą do
          swojego radyjka, bo dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi, a nowy prezes
          nie będzie chciał ludzi opluwających systematycznie kolejnych prezesów i swoich
          "kolegów" z firmy. skażone trzeba do fundamentów przeformatować i wpuścić
          całkowicie nowych ludzi. kto był w radiu - szlaban! bez wyjątku! to jedyny
          sposób na nową jakość. opcja zerowa
          • Gość: sto kilo Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.181.96.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.08.10, 22:10
            Kilo, ty jesteś durny jak kilo gwoździ. Albo mądry jak kilo kupy. I pewnie
            brzydki jak kupa. Bo że smrodliwy, to się da wyczytać.
            • Gość: kilo Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:15
              a ty sto kilo jak tona kupy
              • Gość: rex Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 22:16
                Nie, sto kilo jest brzydki jak Kudyba.
                • Gość: MiddleFinger Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 11:47
                  Mało kto o tym wie, a jeszcze mniej osób o tym pamięta, że sto kilo mieszka w
                  reichu. Jest tłusty i nalany, jak naleśnik. A do tego gruby i wygląda, jakby go
                  zrobili z tapicerki. Pani prezeska, to przy nim laska przepięknej urody.
    • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 13:07
      Cytat:
      "Może uroda by trwała, gdyby
      się szanowała i z kwiatka na kwiatek nie skakała".

Jestem przekonany i moje przekonanie graniczy z pewnością, że pani Prezes
      uwielbia liczną rodzinę. Teoria licznej rodziny opiera się na twierdzeniu, że
      każda kobieta powinna mieć przynajmniej trzech mężów.

P.S. Nie rzucę pod Twoim adresem żadnych epitetów. Taki rzutki, ani wyrywny, to
      ja nie jestem :)
      • Gość: Canabisie... Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 11:45
        ....rozczuliłem się ;)
        Pani prezes uwielbia liczna rodzinę....według moich obserwacji to raczej nie
        bardzo szanuje instytucje rodziny. Wszyscy chcą być szczęśliwi i piękni tylko w
        niektórych wypadkach robią to kosztem innych.

PS. Idę się nałykać ;)) (czystego powietrza)- może się przyłączysz :)
        • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 12:05
          Właśnie również wybieram nałykać się. Świeżego powietrza. Robię to na rowerku
          wokół Jezior Turawskich. Nie przeszkadzają mi nawet sinice.

A codo pani Prezeski Tereski, to nigdy bym jej nie podejrzewał o to, że nie
          szanuje instytucji rodziny.
          Hohoohoho! Czego to się na forum człowiek nie dowie.
          • Gość: lamus Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 12:13
            Tereska przedkłada Przygodę nad życie rodzinne
    • Gość: puder Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.chello.pl 19.08.10, 13:09
      Dajcie sobie chłopaki odpust. Te kawałki o urodzie to żenada.
    • Gość: jojko Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 14:50
      głosuję: fatalnym
      • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 15:41
        jojko, perwollisz! I to głupio.
        Nie dalej, jak wczoraj widziałem panią Prezeskę Tereskę na odsłonięciu pomnika
        Achima Halupczoka w Niwkach i była znakomitej formie. Nie można powiedzieć,
        apetyczna laseczka. Sterczące piersi itp.

Wziąłbym ją i grosza bym za to nie wziął! Mówię szczerze. Była też Viola
        "Pornola" Pornowska (l.42). Sam mniód!

Tę też bym z łóżka nie wyrzucił. Choćby w związku z ogromnymi cyckami. Ciekawe
        ile kosztowały? Ale trzeba przyznać, warte były każdych pieniędzy, bo robią
        piorunujące wrażenie na facetach. Na facetkach mniej. Dobrze, że nie było posła
        Sławka "Kłosia" Kłosowskiego", bo znowu by ją ślinił po rękach. Co za typ!
        • Gość: jojo Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 17:40
          canabisie! Nie wiem gdzie kształtowałeś swój zmysł estetyczny. Viola P.- za
          młodu (znałem ją) była istotnie niezłą laseczką. Ale Qdyba? szkoda gadać. Idz
          się leczyć!
          • Gość: cannabis Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.10, 17:53
            Do jojo; soreczka, byłem po jednym żubrze. Dawali na talon dla VIP-ciów.
            Skorumpowali mnie!
            Być może dopadła mnie nagła chuć? No nie wiem, nie wiem.
            W każdym razie Violę bym wziął i grosza bym za to nie wziął!!!

Było jeszcze kilka "wylaszczonych laseczek", ale na razie o nich nie wspomnę. Na
            razie.
    • Gość: legalista Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 13:25
      pozycja 1023/2010 Dziennik Ustaw.

4 września kończy się kadencja Pani Prezes Kudyby
      • Gość: Józwa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 17:49
        Prowde godosz. Jeno nie zapominaj, że do wyboru nowych władz funkcje będą pełnić
        dotychczasowe. Zanim wybiorą w takim Łostatnim Łopolu, to kunsek czasu minie. A
        to radę w konkursie wybrać trza, a i rada musi konkursik ogłosić (znaczy po
        kumplach popatrzeć, który to zechce na wieś pojechać coby się poświęcić i za te
        grosze znosić prowincjuszy). Albo panocku kadry ze wyzsej szkoły dziennikorzy na
        te koryto obstalować. Po lini, znajom kogo trza z Piastowskiej i nie tylko.
        Wtedy to szybko pójdzie, hej
        • Gość: selak Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 18:49
          Józwo drogi- mądrze gadasz , ale nie do końca. Wraz z końcem kadencji- czyli 4
          wrzesnia- Kudyba przestanie być "decyzyjna"- chyba wiesz o czym mówię. Nie
          będzie juz mogła niszczyć dalej Radia Opole, ani na przykład kupować drogich
          programów do nieliniowego montażu filmów (po jaką cholerę takie coś radiu?).
          Firmie Kudyby i Bartosika sie to w przyszłości przyda. Zreszta program trafił
          właśnie do ich laptopów, a zapewniam cię,że stanowi równowartość abonamentu
          tabuna emerytów i rencistów.
          • Gość: Józwa Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.10, 19:42
            Nie twierdzę, że wiem wszystko. W radiu nie siedzę, to nie wiem. Jak jest jak
            prawisz, no to faktycznie szybko czas się żegnać z tym duetem. Co do
            decyzyjności... nie wiem jak to w statucie radia dali, ale znając ten dziwny
            kraj... prowizorki dłuuuugo się trzymają, a ich efekty czasem są kontynuowane
            przez nastepców. Kruca fuks, przeca tyla jeszcze można s... przyć. No i czy
            faktycznie aż tyla od jednej prezeski zależy?
            Takie powiedzenie krąży (bardzo swobodny cytat)
            Nie bój się wrogów mogą cię tylko zabić
            Nie bój się przyjaciół - tylko cię zdradzą
            Boj się obojętnych. Bo dzięki ich obojętności możliwe są wszystkie złe rzeczy
            tego świata.
            • Gość: selak Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 22:31
              I tu masz Józwo recht!
              Ale prowizorka w tym przypadku chyba się nie zdarzy. Pamietaj ,że zbliżają się
              wybory. Chyba żeby SLD zaczęło coś blokować, co przy układzie w Krajowej radzie
              jest możliwe. Platforma znów wypusciła niedoróbke.
              Miejmy jednak nadzieją, że i z radia i z tv wykurzone zostana osoby, które nie
              powinny się tam znajdować.
        • Gość: MiddleFinger Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 12:48
          Józwa ma rację pisząc:
          "Zanim wybiorą w takim Łostatnim Łopolu, to kunsek czasu minie".
          Pani Tereska Prezeska jeszcze sobie porządzi w opolskim radyjku. Oj porządzi.
          Szmaty won! Tym bardziej, że na ostatnim festynie w Niwkach k/ Turawy piersi
          miała wyjątkowo sterczące (3), a to oznacza, że pcha się do władzuni.
          Władzunia smakuji. To widać i czuć. Pani Prezesko, my z Panią, OK?! Bo też
          lubimy władzunię! Ba! Kochamy. I nie damy się wy_outować, jak ostatnie szmaciarze :)
      • Gość: stop Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 09:53
        tralalla
    • Gość: style Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 21:21
      Odpowiadając na pytanie w tytule:
      bardzo złym.
      Cofnęła radio opole o jakieś 20 lat -zarówno strukturalnie jak i programowo.
      Szczyt intelektu to Maćkowiak - zgroza.
      Nawet logo jest zmałpowane z tego sprzed 20 lat...
      Pozostaje mieć nadzieję, że w nowym rozdaniu nikomu nie przejdzie przez myśl by
      dać jej znów radio w prymitywne łapy
    • Gość: TK Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 07:52
      Kurde, jeszcze cały tydzień... co by tu jeszcze spieprzyć...???...
    • Gość: Trendy Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.10, 21:31
      Tę babę powinni na taczkach wywieźć a tutaj po prostu koniec kadencji....
      Ale to nie koniec. Jeszcze brudy wyjdą na wierzch. I to już w najbliższych
      dniach. Na przykład : ile pan Kotyś zapłacił za sesję w studiu nagrań??? Pan
      marszałek Kotyś popiera Panią Kudybę (oboje z mniejszości Niemieckiej) nie tylko
      z tego powodu....
      • Gość: serafin Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 07:12
        Oj cieplutko juz Kudybie się robi. Wiem, że za sesję nagraniową pan marszałek
        zapłacił 50 zł (słownie: pięćdziesiąt złotych). To wszystko oczywiście w
        związku z projektem Kudyby i Rurynkiewicz w którym Uniwersytet był figurantem i
        został wyautowany. Teraz radio ma realizować coś do czego jako rozgłosnia
        publiczna nie ma prawa. Smród za soba zostawia pani prezes, i kto to posprząta?
        • Gość: ahmed Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.10, 09:39
          No, to teraz śledczy dziennikarze z NTO i bezwzględni z GW ruszą do klawiatur
          komputera. Będą obszerne materiały z ocenami i komentarzami Zbyszka Górniaka.
          Będą ostre teksty redaktora Marka Świercza i relacja z prokuratury pana Maćka
          Nowaka. Juz widzę napiętnowanych przez dziennikarzy polityków i osoby z radia,
          gdy oskarżenia włożone na forum się potwierdzą. Co więcej czołowi dziennikarze
          radia w odruchu protestu powiedzą swoje. Co się dzieje, co się będzie działo?
          Ano nic. obudzimy się i wszystko będzie po staremu. Zgodnie z wielowiekowym
          powiedzeniem psy szczekają, karawana idzie dalej

• Gość: skok Re: Jakim prezesem Radia Opole jest Teresa Kudyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 22:45
      Cześć Tereska!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka