Dodaj do ulubionych

Izba Celna coraz bliżej

IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.punkt.pl 21.04.04, 23:15
Jest taki stary dowcip z brodą po kostki, jak to gość chciał sprzedać na
targu psa za 100 tys.zł. Niemożliwe, za taką cenę nie sprzedasz mówili mu, a
po powrocie z targu pytają: sprzedałeś? Nie, ale wymieniłem na dwa koty za 50
tys. każdy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Liberał Re: Izba Celna coraz bliżej IP: 213.199.238.* 22.04.04, 04:03
      Czy nie lepiej byłoby zamienić na te koty budynek Zespołu Szkół Zawodowych przy
      Torowej? W kasie miejskiej zostałoby 4, 5 mln! A tak nie jest pewne, czy da się
      sprzedać szybko te koty po tak wysokiej cenie.
    • Gość: GoBo Normalnie rewelacja! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 22.04.04, 09:01
      Może ja jestem prości ludzie, niech mnie więc ktoś oświeci! Ale nie wyobrażam
      sobie pracy Izby Celnej w centrum starówki, gdzie i bez tego trudno przejechać
      autem osobowym po ciasnych 1-kierunkowych meandrach odwiecznych duktów pośród
      zabytkowych kamienic. Jak władze wyobrażają sobie tam ruch uliczny? Jak
      wyobrazają sobie wjazd 30-tonowymi tirem celem dokonania rewizji celnej? No i
      ilość samochodów w ogóle? Niech tylko co drugi pracownik IC przyjedzie do pracy
      autem - to już jest 100 pojazdów w miejscu, gdzie już nie ma jak parkować. A
      może pracownicy IC będą mieli specjalne przywileje? Czemu - podobnie do
      lokalizacji Tesco w rzekomym centrum miasta, czyli w dzielnicy przemysłowej -
      władzom miasta nie przeszkadza zwikęszenie ruchu w rzeczywistym centrum i nowe
      zagrożenie wibracjami dla budynków w najstarszych okolicach miasta i katedry?
      Nie można było IC umiejscowić - wzorem innym cywilizowanych miast (znów piję do
      sprawy Tesco) na obrzeżach miasta tak, aby łatwy był dostęp ze szlaków
      komunikacyjnych, głównie tranzytowych, z dzielnic przemysłowych i łatwy do
      odnalezienia dla kierowców obcokrajowców?
      • Gość: kamienicznik Re: Normalnie rewelacja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 19:53
        nie mozna umieścić izby celnej w innym miejscu bo wtedy kolesie(czyi??) z
        Górażdży, którzy próbują sprzedać budynek na szpitalnej już dwa lata nie
        sprzedadzą tej zagrzybiałej rudery i co???
        • Gość: Balzereck Re: Normalnie rewelacja! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 21:25
          Sprzedam wszystko co zechcę!
          Jestem opolski "kolczyk-gazowaty"!
    • Gość: NA POMOC Re: Izba Celna coraz bliżej IP: *.idea.pl 23.04.04, 11:27
      trzeba uruchomic prokurature i policje zanim bedzie za pozno
      zembaczynski prawdopodobnie probuje zrobic niesamowity przekret. Gorazdze jako
      jedyne dostana gotowke, a miasto dostanie tereny ktore nie uda sie potem
      sprzedac za wiecej niz pol dzisiejszej bzdurnej wyceny. A wtedy zembaczynski
      powie trduno probowalismy sale sie nie udalo. Nie pozwolmy na to zeby gorazdze
      zarabialy kosztem naszego miasta !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka