Dodaj do ulubionych

Sympatycy niemiec precz z Uniwerstytetu Opolskiego

IP: *.dark.art.pl 11.05.04, 08:38
"W podobnym duchu wypowiadają się poprzedni rektor UO prof. Nicieja i
dyrektor Instytutu Śląskiego prof. Stanisław Senft. Ich zdaniem dr Kamusella
nie spełnia kryteriów obowiązujących naukowca, bowiem w publikacjach jego
autorstwa są wyraźnie widoczne proniemieckie sympatie."

Cytat z NTO Ja jestem sympatykiem Kuby i ciekawe czy znalazło by się miejsce
dla mnie.....
Obserwuj wątek
    • Gość: el Re: Sympatycy niemiec precz z Uniwerstytetu Opols IP: *.proxy.aol.com 11.05.04, 09:43
      to tylko przypomina sytuacje na polskich uniwerkach przed wojna:Hasla Zadamy
      getta dla zydow (z malej litery -tak bylo napisane),getta lawkowe,bojowki
      Piaseckiego.
      Gdyby w dzisiejszych Niemczech krytylowano kogos za sympatie do Polski to nie
      wiem kto by predzej z Uni wylecial.
      • wilym Re: Sympatycy niemiec precz z Uniwerstytetu Opols 11.05.04, 09:54
        Z tego wniosek, ze najlepsza przepustka do kariery (stypendia w USA i we
        Wloszech) jest zla opinia w srodowisku opolskich z bozej laski "naukowcow". No
        i jeszcze proniemieckosc: to go dyskredytuje jako naukowca; jako naukowiec
        powienien przeciez byc zdecydowanie propolski.
        Ten kraj stacza sie coraz bardziej, "naukowcy" w swej bezdennej glupocie i
        checi dokopania drugiemu posuwaja sie juz do najbardziej perfidnych krokow:
        byle zgnoic, sponiewierac ...
        Mam tylko nadzieje, ze taki jeden z drugim Kozera, Nicieja, Senft zakoncza
        kiedys swoja kariere zapomniani w opolskim grajdole, a Kamusella, ktory zreszta
        juz i tak tych cymbalow do niczego nie potrzebuje osiagnie to co zamierzyl. Bo
        nie przymierzajac roznica miedzy Opolem a Florencja i Waszyngtonem jest ogromna.
        • Gość: Sympatyk Mur opolski IP: *.dark.art.pl 11.05.04, 10:16
          Zbudujmy mur opolski. A w środku będą mieszkać tylko rdzenni mieszkańcy na
          czela z posłem Czerwińskim, Krollem. Na uniwerytecie wykładać będą naukę po
          opolsku z takimi świetnymi naukowcami jak prof. Marek, prof Nicieja (który
          zostanie zarządcą nekropoli oplskich). W urzędzie marszałkowskim palić w zimie
          będą książkami. W kołchozach chodować będziemy ryż (bo odra nam sprzyja)A
          prezydent Zembaczyński będzie stał u bram i przepędzał wszystich (wychodzi mu
          to najlepiej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka