Dodaj do ulubionych

Okradają nas

11.11.11, 20:58
Koszt wyprodukowania litra oleju napędowego,jest około połowę niższy,niż koszt wyprodukowania etyliny 95. Tymczasem olej napędowy,jest droższy os benzyny!!!
Brak wolnego rynku,systemy koncesji,pozwoleń,akcyz,podatków itp,doprowadziły do absurdalnej sytuacji,OKRADANIA ludzi w świetle prawa! To musi się skończyć. Już słychać na ulicach europejskich miast protesty "oburzonych" czy jak ich tam zwą. Ja nazwałbym ich OKRADANYMI
Obserwuj wątek
    • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 11.11.11, 22:05
      Z punktu widzenia racjonalnej ekonomii recepta na kryzys jest prosta. Wymienię główne postulaty:

1. długi państw należy anulować
      2. musi istnieć waluta narodowa i parytet kruszcu
      3. bank centralny i system bankowy muszą być państwowe (dopuszczalne banki spółdzielcze)
      4. wszelkie mechanizmy kreacji wirtualnego pieniądza (w tym giełdy papierów) są zakazane
      5. ilość pieniądza w gospodarce musi być równoważna ilości dóbr i usług
      6. nowe dobra (nie konsumpcyjne) muszą mieć pokrycie w nowym narodowym pieniądzu
      7. należy dążyć do autarkii gospodarczej, co nie wyklucza wymiany międzynarodowej
      8. długi konsumenckie nie mogą pozbawiać majątku sprzed zobowiązania (nigdy mieszkania, domu, warsztatu pracy), a ich oprocentowanie nie może być wyższe od wzrostu gospodarczego i od realnego wzrostu dochodów ludności.
      Więcej w linku:
      http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl=pl&site=&source=hp&q=swiatowy+kryzys+geszeft+wszechczasow&pbx=1&oq=swiatowy+kryzys+geszeft+wszechczasow&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1736l13553l0l13891l38l30l0l0l0l2l1537l19288l6-1.13.1l15l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d39c80df313cad82&biw=800&bih=412
      newworldorder.com.pl/
      • okobar79 Re: Okradają nas 11.11.11, 23:38
        "1. długi państw należy anulować "

chyba coś ci się pomyliło

państwo pożyczyło ode mnie pieniądze (zakupiłem obligacje) a ty chcesz te długi anulować? a co z moimi pieniędzmi?
        nie dość że płacę podatki, nie dość że pożyczyłem państwu pieniądze, to jeszcze mam to stracić? niedoczekanie twoje
      • Gość: gość2011 Re: Okradają nas - i to jest normalne! IP: *.punkt.opole.pl 12.11.11, 12:47
        Całe szczęście, że na nich nie głosowałem.
        A poglądy cukrowego są albo bardzo romantyczne albo z epoki socjalizmu utopijnego. Gospodarka jest za bardzo powiązana z systemem finansowym i przepływami aby takie coś "racjonalnego" zastosować. Natomiast z historii gospodarczej wiemy, że aby zabezpieczyć się na okres kryzysu to musimy pozbyć się własnej nadwyżki pieniędzy( o ile taką mamy) kupując towar np; ziemię lub mieszkanie. Sęk w tym, ze trzeba wiedzieć kiedy to zrobić, bo rządy i władza wszystko zrobią aby ukryć kryzys. Np; Zabrać pieniądze z OFE do budżetu i księgować je wirtualnie. No cóż, pijar w Polsce jest wspaniały.
    • Gość: mbb Re: Okradają nas IP: *.dynamic.chello.pl 11.11.11, 23:35
      z tym olejem i kosztami produkcji to nieprawda
      • Gość: beńo Re: Okradają nas IP: *.opole.hypnet.pl 12.11.11, 11:15
        autor ma racje!jak benzyna kosztowaóła 3,50 to ON był po niecałe 2 zyle i co?koszty produkcji ON gwałtownie wzrosły o100% w stosunku do benzyny? zlodziejstwo i tyle
        • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 12.11.11, 12:31
          @okobar79
          >"1. długi państw należy anulować "

chyba coś ci się pomyliło >

Nic mi się nie pomyliło,państwa są zadłużone w bankach prywatnych np.Grecja ,jeśli dług będzie rosnąć to obywatel ma więcej do spłacenia i Państwo przez zaciskanie pasa będzie pobierało haracz aby oddać prywatnym bankom.Po to miedzy innymi ten niby pakiet pomocowy ,aby pod jego pozorem prywatne banki wyłudziły więcej kasy.Te pakiety pomocowe to niedzwiedzia przysługa,zatruty pionek ,jak mówią szachiści.
          • Gość: Bella Re: Okradają nas IP: *.252.22.208.internetia.net.pl 12.11.11, 14:40
            Żeby z czegoś cię okraść, musiałbyś najpierw być właścicielem tego czegoś.
            • grubyfacio Re: Okradają nas 12.11.11, 14:47
              A i owszem jestem! Właścicielem pieniędzy,na które ciężko pracuję. Pobieranie haraczu,to złodziejstwo,a płacąc za paliwo ,nie płacę uczciwej ceny,tylko HARACZ. Gdyby istniał w europie wolny rynek,nie byłoby kryzysu i tak horendalnych cen na żywność i paliwa.
              • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 12.11.11, 17:08
                Pewnie ,że nas okradają,wystarczy w google.pl napisać:
                swiatowy kryzys geszeft wszechczasow
                aby dowiedzieć się więcej
                • Gość: sddw Re: Okradają nas IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.11, 20:34
                  a kto was okrada
                  • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 12.11.11, 23:02
                    Jak to kto,ci z długimi pejsami i jarmułkami na głowie.
                    • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 13.11.11, 08:10
                      Jarmułka rządzi Polską
                      www.youtube.com/watch?v=DwbV1eNxFX8
                      • Gość: okradany na cukrze Re: Okradają nas IP: *.com 14.11.11, 09:45
                        Kto jest kto w Polsce
                        www.youtube.com/watch?v=eINHTVAgGSY&feature=related
                        www.youtube.com/watch?v=-gRZC8s-Obk&feature=related
              • Gość: Olf Re: Okradają nas IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.11, 10:27
                Ceny są horrendalne dla nas z naszymi zarobkami, dla Niemca np. cena paliwa jest znośna. Ale ktoś kosztem kogoś. Naszym kosztem inni żyją lepiej a nam wmawia się kryzys by przeciętny człowiek siedział cicho. Dla przykładu przeciętny zarobek Polaka 350 Eur (wielu marzy o takim bo zarabiają mniej), Greka 900 Eur, Niemca 2000 Eur, zdaje się, że Duńczycy zarabiają jeszcze więcej (średnio). I nie wmawiajcie mi, że Niemiec pracuje 2 x lepiej od Greka i 7 x lepiej od Polaka a Grek 3 x lepiej od Polaka. Nawet jeśli przywoływana często wydajność pracy jest tam wyższa to dysproporcja w stosunku do płac i tak jest rażąca. Przywoływane ceny paliwa dla wszystkich są podobne. Jedzenie w Niemczech wcale nie jest dużo droższe, ubrania kupisz nawet taniej, za urlop w naszym biurze zapłacisz tyle samo albo więcej za porównywalny standard, może mieszkanie kosztuje tam trochę więcej. Jak słyszę, że paliwo MUSI tyle kosztować "bo Unia" to nie chcę być w takiej Unii.
                • Gość: antyunista Re: Okradają nas IP: *.pl 15.11.11, 13:16
                  ja też nie chcę
                • Gość: materiałz tv dziś Re: Okradają nas IP: *.252.23.186.internetia.net.pl 15.11.11, 23:13
                  "może mieszkanie kosztuje tam trochę więcej"

Informacje w tv z dnia dzisiejszego (z obrazkami):
                  W Goerlitz (Zgorzelec tylko bardziej na zachód) mieszkanie 60m kw. za 70 tys. zł (przykładowe). Takie samo w Zgorzelcu - 170 tys. zł.
                  W Goerlitz średnie ceny 1 m kw. to 1 tys. zł. Już 3 tysiące Polaków tam mieszka, choć "pracuje" w Polsce. To samo od dawna pod Szczecinem.
                  Więc te droższe mieszkania to też nie do końca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka