Gość: kawaler IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.13, 20:34 a chłop w domu jest ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: egi Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.13, 21:26 a co kawaler, jesteś zainteresowany? A w ogóle to bardzo ciekawa inicjatywa z tą świnią - dla samego nabrania dystansu do siebie i świata warto taką mieć. Mówię poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 22:17 czy świnia załatwia sie do kuwety czy pod łózko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vd Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.13, 11:01 pod twoje lozko durniu robi. przeczytales chociaz artykul czy z tym tez byl problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzik a ja w domu mam chomika, kota, rybki oraz psa. IP: *.play-internet.pl 15.08.13, 13:13 Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma, a ja w domu mam chomika, kota, rybki oraz psa. Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakieś hobby ma, a ja w domu mam chomika, kota, rybki oraz psa. Fasolki :) A świnki nigdy nie miałem, chyba najwyższy czas. Skoro piękna właścicielka poleca to pomyślę aby na moim „rancho w Texas’ie” (w texasie pod Opolem;) zamieszkać z tak miłym zwierzątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Floor Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 00:06 Pig Perfect :-) Całość Techniczny K.O. Z 11piętra tam spadł ktoś kiedys... :-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 06:26 Najpierw sensacją był knur a teraz świnia. Opole słynie z trzody chlewnej Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... 30.07.13, 07:51 Na Górnym Śląsku , bardzo popularne jest hodowanie w miastach gołębi , królików , kur i innego drobnego inwentarza. Skąd to się wzięło? Oczywiście ze specyfiki tego regionu. Ludzie ze wsi osiedlali się tam , szukając chleba w hutach i kopalniach. Genów nie da się oszukać i zamiłowanie do hodowli zostało. Niegdyś ZWM był nazywany osiedlem Wygnańców Ze Wsi . Żywiny wszelakiej tam nie brakuje. Geny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynka tak geny... mój dziadek był rybakiem dlatego IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 12:06 choduje rybki... weź się puknij w głowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Estetyk Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 30.07.13, 09:42 Bardzo ładna ta świnia. Podobna do Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 12:27 Jak zwykle ktoś ma problem, że dzieci potrzebują pomocy. Co ma do tego ta świnia - nie wiadomo. Ciekawe czemu sam nie pomaga tym dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
grubyfacio Pojo - kanibal 30.07.13, 12:50 Przepraszam , ze jeszcze raz wtrącam swoje trzy grosze , ale sprawdziłem skład przysmaku świnki - żelków Haribo. Są robione z żelatyny wieprzowej. Ja też lubię Haribo. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Pojo - kanibal 15.08.13, 13:00 Ja nie lubię Haribo choćby właśnie z powodu ich składu (zresztą nawet żelków wegetariańskich nie jem, bo niezbyt lubię samą konsystencję, ze słodyczy wolę czekolady, niektóre jogurty, cukierki i lody, bitą śmietanę... I gumę do żucia, ale to używka, a nie słodycz ;)), ale zwróciło moją uwagę, że w ten sposób świnka nieświadomie zostaje kanibalem. A i ludzie być może sobie z tego nie zdają sprawy, bo głównie wegetarianie zwracają uwagę na takie "szczegóły", jak żelatyna i jej pochodzenie. Oto, do czego prowadzi traktowanie mięsożerstwa jako oczywistości, a żelatyny i tym podobnych jak zwykłych dodatków spożywczych, które niemożliwe, by były dla kogoś "niejadalne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpepe Re: Pojo - kanibal IP: *.pools.arcor-ip.net 15.08.13, 14:02 świnie są wszystkożerne, a Haribo robią też halal wołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Pojo - kanibal 15.08.13, 16:33 Jeżeli o mnie chodzi, nie jadam żadnej żelatyny, a jeżeli chodzi o świnkę: a czy te żelki halal są w Polsce dostępne? Bo mam niestety podejrzenie, że u nas dostępne są prawie wyłącznie wieprzowe, a opiekunowie świnki nawet o tym nie pomyślą... Swoją drogą w krajach arabskich są też dobre galaretki na zagęstnikach roślinnych. Niestety obecnie ich dostać, a polskie galaretki na karagenie - bodaj Delecty? - maja jakiś taki "sztuczny" smak... arabska malinowa była dużo lepsza. Mięsożercy, pomyślcie o zaletach zagęstników roślinnych: szybsze tężenie i brak "gryzienia się" z kiwi czy ananasem... Im większa wzięcie będą miały galaretki roślinne, tym łatwiej będzie je kupić i tym mniej producenci będą myśleć, że o jejku, komu może przeszkadzać zwykła żelatyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Pojo - kanibal IP: *.play-internet.pl 26.04.14, 13:02 Kupilam galaretke delecty na bazie karagenu i jest obrzydliwa! Tego sie nie da jesc ! Smierdzi jak chinskie trampki i smakuje bardzo chemicznie...wyrzucone pieniadze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pigi Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.play-internet.pl 30.07.13, 12:58 Jestem pierwszym dziennikarzem, z którym zgadza się porozmawiać Cały tekst: opole.gazeta.pl/opole/1,35114,14354611,Swinia_mieszka_na_11__pietrze_wiezowca__Takie_rzeczy.html#ixzz2aWd3k5bT NAJWIĘKSZY SUKCES DZIENNIKARSKI ŻBIKOWSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigimigi Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.leon.com.pl 30.07.13, 13:56 A może Ty się swoimi osiągami pochwal mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzie K***a trufle? Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.13, 15:18 www.youtube.com/watch?v=7axRZ3m8YjU Wędrowca Nocy / O'Brucee - Kto Opanował Świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamusia świnki Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.13, 09:07 Pani Agnieszko, proszę o kontakt, gdyż Pani świnka jest za wielka jak na swój wiek. My mamy naszą Bożenkę w Łodzi, w lutym będzie miała 3 lata i waży niecałe 22kg (trzeba dbać o linię świnek przez ich genetyczne choroby stawów) www.facebook.com/pages/Nad%C4%99te-prosi%C4%99-Bo%C5%BCenka/247974961917008?ref=hl i może wymienimy się doświadczeniami na temat świnek. PS. Żelki haribo są na żelatynie wieprzowej, jak większość żelek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.limes.com.pl 31.07.13, 11:06 Inspiracją do wzięcia Poji była ta o to gwiazda: www.facebook.com/swinkaSzprynia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jester_ka A niech sobie mieszka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.13, 20:39 Ale karmić świnię żelkami ze świńskiej żelatyny jest delikatnie rzecz biorąc... surrealistyczne. Ciekawe, czy Pani Poji pieści swoją pupilkę, a przy okazji wcina schabowe... Ludzie nigdy nie przestaną mnie zadziwiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cirka mówiła że nie je bo to nie na miejscu... IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 12:10 a wiesz czym karmia świnie w hodowlach? mączką kostną i "pulpą białkową" skladajaca sie z odpadów z rzeźni... jakby żelki były agarowe to by jadła agarowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 17:07 ładne jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.13, 10:57 świnka super!!! ale jak czytam takie coś "Świnia w bloku?! Ludziom się w dupach poprzewracało. Dzieci potrzebują pomocy, a tu takie harce i ceregiele nad świnią." to mnie szlak trafia!!! co do świni trzymanej w bloku mają ku....wa dzieci potrzebujące pomocy!!!!!!!!!!!??????????????? jak ktoś chce pomóc dzieciom to niech ku...wa im pomoże anie tylko pierd..i o pomocy!!!!!!!!!!!!!! czy jak się zbiera pieniądze żeby pomóc jakiemuś dzieciakowi to ktoś mówi tak: "a świnki potrzebują pomocy a ludzi tylko o sobie myślą" NIKT TAK NIE POWIE!!!!!!!!!!!!! TO TRZEBA BYĆ DEBILEM, TAKI to TYLKO GADA O POMOCY A NIC NIE ROBI ŻEBY POMÓC, JAKIE TO POLSKIE!! pozdrowienia dla świnki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blokers Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.13, 22:19 ..teraz sie nie dziwię ,że ludzie w blokach spółdzielczych mieszkają jak w chlewie, ,,niektórzy,,,BRUDNE I CUCHNĄCE KLATKI SCHODOWE,ZAŁATWIAJĄ SIĘ MENELE..I NIKT NIE REAGUJE..A ŚWINIA TO JUŻ PARANOJA!/za komuny podobno w łazienkach hodowali..na golonkę,,i inne cele../ Odpowiedz Link Zgłoś
fc_pl Jakub Wędrowycz też miał dwie świnki 15.08.13, 10:59 Nazywały się bodajże Mielony i Schabowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbb Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 13:16 A kto to ten Wędrowycz Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... 15.08.13, 13:57 ****spodziewałam się nie wiadomo czego, jakiś instalacji specjalnie dla świni. omatko...JAKIŚ instalacji, pani dziennikarko ? :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 14:01 Też mam taką świnkę. Ma 3 lata i ma na imię Gilbert. To najukochańsze zwierzę na świecie. Daje wiele miłości i radości. Gdy czytałam ten artykuł, to miałam wrażenie, że czytam o moim Gibciu :). Też nie lubi gości w domu, uwielbia słodycze, śpi w kocach i wzbudza sensacje gdziekolwiek się nie pojawimy. Do tej pory mieszkaliśmy w Poznaniu w bloku, ale teraz wróciliśmy do rodzinnego Koszalina gdzie mamy duży ogród gdzie Gilbert może pohasać. Pozdrawiam Panią Agnieszkę i życzę wielu szczęśliwych lat z jej pupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 14:51 > a chłop w domu jest ? jedna świnia chyba wystarczy... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanKran Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... IP: *.opole.hypnet.pl 15.08.13, 15:49 urocza świnka, a komentujący do wieprze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świnia Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 16:18 A do Ratusza z blondynką, tam gdzie pracuje jej mnóstwo koleżanek ,może wtedy ludziska otrzymaja w końcu papierowe faktury do zapłaty podatku śmieciowego.Knurom tam pracującym jakoś nie chce sie załatwić tej prostej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie 15.08.13, 17:49 "> A do Ratusza z blondynką, tam gdzie pracuje jej mnóstwo koleżanek ,może wtedy l > udziska otrzymaja w końcu papierowe faktury do zapłaty podatku śmieciowego.Knur > om tam pracującym jakoś nie chce sie załatwić tej prostej sprawy." Faktur za to gwno śmieciowe nie dają bo to podatek. Mnie to też oburza. Do pierwszego lipca płaciłam za wywóz smieci za kwartał 86zł a teraz 410zł !!! Czy ktoś ma też tak? Pozdrawiam p.Agnieszkę i świnkę. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
jogar Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie r... 15.08.13, 17:25 "Ludziom się w dupach poprzewracało. Dzieci potrzebują pomocy, a tu takie harce i ceregiele nad świnią." To takie nasze typowe polskie. Ja mam dwa psy i ciągle to samo słyszę- "dzieci są głodne a ona aż dwa psy karmi". Opamiętajcie się ludzie i zacznijcie żyć własnym życiem a nie cudzym. Pani Agnieszko- brawo, świnka jest urocza, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
as1048 Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie 16.08.13, 00:28 Tak jak jest 11 pięter wieżowca mieszkalnego - na każdym piętrze każdy z lokatorów hoduje albo świnię, albo baranka, albo stadko kur, albo stadko gęsi, krówkę, konika, dwa koniki itd. ... ach i jeszcze w każdym mieszkaniu psy, koty .. Tak się zastanawiam, czy pomysłodawcy i realizatorzy tego rodzaju przedsięwzięć (np. jogar) nie powinni być traktowani jako ludzie znęcający się nad zwierzętami? Czy oni (np. jogar) zachwyceni byliby życiem na uwięzi i bez prawa do wolności? Czy zwierzęta nie zasługują na to, by żyć w warunkach dla nich najwłaściwszych nie będąc niewolnikiem człowieka, który to zwierzę traktuje jako "deklarację" swego egoizmu nie licząc się z naturalnymi potrzebami tej, żywej przecież "deklaracji"? No i jeszcze uważają się za wspaniałych dobroczyńców przyrody? Dla mnie to potworność nazistowskiej wyższości człowieka nad zwierzęciem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meya Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.13, 18:12 A na co jej chłop, jak ma uroczą świnkę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: Świnia mieszka na 11. piętrze wieżowca. Takie IP: *.nwrknj.east.verizon.net 15.08.13, 21:03 Przyjemniej pocazytac o takiej swince niz o "WIEPRZACH" biskupach i arcybiskupach.:)) Odpowiedz Link Zgłoś