Dodaj do ulubionych

Brawo Żbikowska

IP: *.dynamic.chello.pl 18.11.13, 20:13
Nareszcie dobry artykuł i na temat. Jest i region jest i opis rzeczywistości. Temat znalazł się na głównej stronie ogólnokrajowej Gazety Wyborczej. Brakuje może trochę refleksji nad tym, że przecież nie chodzi o ten zakład, ale o pracę znacznej części ludzi w Polsce. Brawo. Tak dalej. Może coś się wreszcie ruszy!

artykuł poniżej:
opole.gazeta.pl/opole/1,35086,14968821,Reporterka__Gazety__pracowala_jako_zawijacz_w_fabryce.html#LokOpoTxt
Obserwuj wątek
    • men1972 Re: Brawo Żbikowska 18.11.13, 20:57
      O kurcze blade!
      To ten reportaż napisała Izabella Żbikowska?

Naprawdę? Bo jeżeli tak, to normalnie jestem w szoku!
      Bo artykuł merytorycznie jest bardzo dobry. Daje temu artykułowi - reportażowi ocenę 5 +, w skali od 1 do 6.

Nie przypuszczałem że Izabella Żbikowska potrafi robić takie dobre reportaże!
    • Gość: A ja Re: Brawo Żbikowska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 15:44
      A kt kej poprawiał w tym artykule byki ? Centrala we Wawie ?
      • Gość: lalecznik Re: Brawo Żbikowska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 17:53
        Ach jaki Ty jesteś złośliwy! Ktoś zrobił porządną robotę to się znajduje dziurę w całym. Typowe. Ważny jest pomysł! Ważne że się chciało! Tak się buduje własny warsztat. Kształtuje nową jakość. Nareszcie. Na słabych wklejankach na portalu nigdzie się nie dojdzie. Czekam na kolejny, podobny reportarz. Tylko drobna uwaga do Szanownej Pani Redaktor. Lepiej opisywać, mniej oceniać. Zostawmy komentarz czytelnikom. Czasem zamiast powiedzieć coś wprost wystarczy nakierować.
        • men1972 @lalecznik 19.11.13, 18:17
          @lalecznik
          Wiesz, ten gość który jej wytknął, że ona robi błędy ortograficzne i stylistyczne oraz brakuje jej warsztatu dziennikarskiego to ma rację.

Ten reportaż o tych kobietach które pracują w fabryce krówek jej Żbikowskiej się udał. Jest naprawdę merytorycznie dobry!

Ale to jest tak, że jak Żbikowska coś pisze jako dziennikarka, to proporcje zły/dobry są mniej więcej takie:
          45 ( słownie:czterdzieści pięć ) artykułów złych i słabych z błędami ortograficznymi i stylistycznymi.
          3 (słownie: trzy ) artykuły przeciętne.
          1 (słownie: jeden ) bardzo dobry!

Ten o pracujących kobietach w fabryce cukierków "krówek" był bardzo dobrym artykułem-reportażem.
          • Gość: Heniek Odechciało mi się krówek IP: *.com 19.11.13, 21:13
            Po tym artykule odechciało mi się krówek,ale nie jest to wina redaktor.
            Odechciało mi się dlatego ,że macają je ręce,choćby najczystsze, cukierki powstałe z niewolniczej,dołującej pracy, na krzywdzie ludzkiej,nie wytworem radosnej pracy, są przesiąknięte niedobrymi wibracjami,takie cukierki nie są dobre,wolałbym aby robiła to maszyna.
            Co do błędów redaktor,jest to niewybaczalne,zwłaszcza po studiach polonistycznych,to karygodne aby dziennikarz nie korzystał z elektronicznych korektorów błędu,jeśli sam nie potrafi pisać poprawnie,no ale wiadomo jacy są absolwenci opolskich "uczelni" ,to widać,słychać i czuć,tym bardzie,ze lalecznik jak napisał ,nie toleruje u forumowiczów błędów w pisaniu.
            Skąd ta pewność,że redaktorka napisała ten artykuł.
    • Gość: ryś Re: Brawo Żbikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 21:00
      czyżby kolega lalecznik zaczął robić za smokiera wzgl. potakiwacza?
      • Gość: lalecznik Re: Brawo Żbikowska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 21:59
        Nie Ryś. Po prostu jak coś jest dobre to trzeba chwalić. To jest ważne.
    • Gość: lalecznik Re: Brawo Żbikowska IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 22:00
      A oto kolejny artykuł:
      wyborcza.pl/1,87648,14974328,Nogi_dretwieja_mi_z_zimna.html#BoxSlotIIMT
      Macie jakąś akcję w GW? Nawet jeżeli tak, to wreszcie zajęliście się tym czym ludzie naprawdę żyją. I jak żyją.
    • Gość: LLB Re: Brawo Żbikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.13, 22:25
      Teraz firma się zamknie lub postawią maszyny a wtedy zwolni te Panie. Ciekawe co wtedy Pani Redaktor powie im i ich dzieciom. A może zaproponuje godziwe płace w Redakcji ?. Nie twierdzę, że problemu nie ma, bo jest. I dotyczy znacznej części, śmiem twierdzić większości osób w naszym kraju. Ceny unijne, zarobki filipińskie jak gdzieś ostatnio wg. rankingu stwierdzono. Artykuł tego nie zmieni, potrzeba rozwiązań systemowych a na to woli jakoś nie ma.
      • Gość: Heniek Co planują z nami zrbić. IP: *.com 20.11.13, 17:20
        bżydy planóją zniewolić gojów na całym swiecie,zmusic do wielbienia szatana i służenia mu i bżydom.
        Chcesz się dowiedzieć co planuje SZatan i jego słudzu bzydy top napisz w google.pl
        end game pl
        to nie jest kryzys to jest end game
        to nie jest kryzys
        nwo
        zbawienie.com
        proroctwa.com
        zmiany na ziemi
      • Gość: lalecznik Re: Brawo Żbikowska IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.13, 18:53
        Żeby była wola, trzeba świadomości, nacisku społecznego, temat musi być na topie. Jak chcesz to zmieniać jak nie chcesz rozmawiać?
        • Gość: Heniek Re: Brawo Żbikowska IP: *.com 20.11.13, 19:30
          > Żeby była wola, trzeba świadomości, nacisku społecznego, temat musi być na topi
          > e. Jak chcesz to zmieniać jak nie chcesz rozmawiać?<
          Kto powiedział,ze niechce,daję to co ma wiekszy przekaz,film,czy linki,dają więcej jak bym napisał tutaj kilka stron i zaoszczędzają czas.Ty jak piszesz to też czerpirsz z czegos,to tak jak bys wklejał link czy dawał film,tylko przekaz jest mnijszy lub niemiarodajny ,bo z Twojego punktu widzenia.Wybieram to co skteczniejsze,a wiec daje ,linki,filmy,i wklejam,napewno to da więcej sprawie niż gdybym się tu rozpisywał.Ale jak chcesz to możesz po swojemu,ja nikomu nie nażucam w jaki sposób ma się artykułować,to jest wtedy dyktatura,iprzymus i zniewolenie.
    • Gość: lalecznik praca w Amazonie IP: *.dynamic.chello.pl 26.11.13, 20:03
      To z kolei Wielka Brytania. Coś się zmienia na lepsze w dziennikarzach. Może jestem niepoprawnym optymistą, ale to jest to na co czekałem.

wyborcza.pl/1,75477,15025899,Ty_klikasz__oni_pakuja__Bez_przerwy__BBC_ujawnia_warunki.html#BoxSlotIIMT
      • Gość: Heniek Re: praca w Amazonie IP: *.com 27.11.13, 00:10
        bżydy planują totalne zniewolenie ,i zmuszenie do wielbienia Szata,służenia mu i bzydom.
        Planują wszczepienie ludziom chipów aby przy ich pomocy mieć nad nimi całkowita kontrolę,większą i sprawniejszą jak nadzorca nad niewolnikiem.
        Napisz w google.pl
        chipy
        • Gość: Heniek Chipy do śledzenia każdego twojego ruchu na ziemi IP: *.com 27.11.13, 10:02
          Chipy do śledzenia każdego twojego ruchu na ziemi !
          Chipy mają być wprowadzone w ciągu paru lat , nie daj sie zmienić w oznakowane zwierze!! Rząd bedzie kontrolował każdy twój ruch, nie mówiąc o innych "możliwościach" jakie będzie mógł wykorzystać PRZECIW TOBIE ! Pozostańmy ludźmi !!
          Napisz w google.pl
          chipy
          chip
          www.youtube.com/watch?v=neEP5ogn1sY
          www.google.pl/#q=chipy+
    • Gość: Wypieprz otrąbie Re: Brawo Żbikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 10:01
      Taki śmiaki, a dziewczę się lansuje pod pryka. Dziewczęczość to straciła dla Niemca k.m.
    • Gość: Brawo ociotek Re: Brawo Żbikowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.13, 10:17
      I co. Kałamarnica, młody przeżuwacz. Bez sensu. Jeszcze jak się wygwizda na zabieraniu polaczkom dla Niemca. Jest przebojowa.
      • Gość: Heniek swiatowy kryzys geszeft wszechczasów IP: *.com 27.11.13, 11:11
        Swiatowy kryzys geszeft wszechczasów
        „Można nabierać cały świat jakiś czas i kilka osób cały czas, ale nie można nabierać wszystkich ciągle.”
        – Abraham Lincoln
        Banki, konsorcja bankowe i inne instytucje finansowe zaczęły na wielką skalę kreować tzw. dodatkowy pieniądz, który umożliwia im przejmowanie firm i dóbr na świecie.

Poprzez przekupstwo polityków i medialną propagandę dla tłumów wyborców doprowadzono do pozbawienia państw kontroli nad ich systemami pieniężnymi i polityką pieniężną. Innymi słowy ten najważniejszy dla gospodarki państwa system - politykę pieniężną, będącą gospodarczym krwiobiegiem wyrwano spod kontroli państw narodowych.
        Wiecej:
        Napisz w google.pl
        swiatowy kryzys geszeft wszechczasów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka