Dodaj do ulubionych

Listy do Biesłanu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:25
Proponuje też podobną incjatywe w tenacie zbrodni dokonywanych przez pjane
wojska rosyjskie na narodzie czeczeńskim. Dzieci powinny taka gazetke zrobic.
Tem giną, znikają, gwałceni są - tak samo - zwykli niewinni ludzie. Także
gorąco polecam taka incjatywe. Tym bardziej cenną ze rosyjska dzicz nie robie
tego w blasku kamer ze znaczkiem LIVE...
Obserwuj wątek
    • air2 Re: Listy do Biesłanu 08.09.04, 16:01
      Zgadzam sie z Domin, ciekawe czy te dzieci 17 wrzesnia beda pamietaly co to za
      wydarzenie czy rowniez w jakis sposob je uchonoruja.
    • air2 Re: Listy do Biesłanu 08.09.04, 16:48
      Polecam artykuł w jednym z ostatnich numerów
      Rzeczpospolitej.www.rzeczpospolita.pl/dodatki/specjal_040906/specjal_a_7.
      html.
      • Gość: Domin Re: Listy do Biesłanu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:42
        Własnie czytałem. Mam kolege Czeczena. Studiuje w Polsce i ma jeden problem -
        nie wie jak wróci do kraju, bo w Moskwie go aresztuja odrazu pod byle pozorem.
        Wiecie że Czecznie w dowodach federacji rosyjskiej mają pesel zaczynający się
        od 44? Zeby łatwiej było zidentyfikować...Mogłbym tu bluzgać na ruskuch to
        fakt, ale wiem jedno - jak zgineła matka mojego kolegi, ojciec podszedl szukać
        jej zwłok, nie wrócił juz... - Te dzieci co robią gazetke, oglądaja pewnie
        filmy o rycerzach - tam zawsze jest dobro i zło i zawsze jak na horyzoncie
        pojawia sie horda na czarno ubranych rycerzy to dzieciaki juz wiedza że zdarzy
        sie cos niedobrego - w Czeczeni to codziennośc - tylko tam jest transporter
        opancerzony i śmigłowce zamiast koni. Powinny też o tym pamiętać... ze to co u
        nas jest bajką tam jest codziennością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka