Dodaj do ulubionych

Kasta dała głos

IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.16, 22:37
a właściwie wydała wyrok, który czem prędzej należy zaskarżyć aż do pardon Strasburga. Prześladowana przez chorobę i chrześcijan nauczycielka matematyki w szkole w Krapitz zdjęła krzyż ze ściany pokoju nauczycielskiego po powrocie z chorobowego, któren to krzyż zawisł na ścianie podczas nieobecności, choroby, aktywistki ateistki. Gazeta NtO nic nie podaje czy krzyże wiszą w salach lekcyjnych, dawniej klasach i jak oddziałują swoim wiszeniem na matematyczkę. Jeżeli krzyże w klasach wiszą a w pokoju nauczycielskim nie, to jak rzeczone ciało pedagogiczne matematyczne może z tym żyć? W pokoju nauczycielskim jest dyskryminowana krzyżem a w klasie już nie? Ja nie wiem czy nauczycielka nie jest dyskryminowana w pracy np. krzyżykami wiszącymi na piersiach czy uszach uczennic albo co gorsza na piersi księdza katechety, tudzież koleżanek z pracy wierzących? Zaiste wyrok sądu pracy jest precedensowy. Bowiem czyściciel ulic i chodników, ateista, może wystąpić do miasta, gminy, o odszkodowanie, bo w miejscu jego pracy na ulicach i przy drogach stoją kapliczki i krzyże, które go dyskryminują i nic nie ma do rzeczy, że stoją znacznie wcześniej niż on przyszedł do pracy.
<<<Mam nadzieję, że ten wyrok będzie także przestrogą dla innych, którzy narzucają swoją religię osobom bez wyznania - konkluduje nauczycielka>>>>
Kobieto ze ścisłym umysłem. Narzucanie religii to było w Ameryce południowej przez Hiszpanów i w Prusach przez Krzyżaków, albo przez Mieszka I i Dobrawę. Gdyby powieszenie znaku towarowego jakiejś wiary było równoznaczne z narzuceniem komuś religii to byłoby pięknie a robota misjonarska sprowadzałaby sie do wora krzyzyków i gwoździ. Ale z drugiej strony dlaczego w pokoju nauczycielskim brak symboli religijnych ma oznaczać, że jest on opanowany przez ateistów? Oni mogą szerzyć swój brak niewiary przez brak znaków??
www.nto.pl/wiadomosci/krapkowice/a/nauczycielka-z-krapkowic-zdjela-krzyz-w-pokoju-nauczycielskim-sad-uznal-ze-byla-dyskryminowana,10632726/

Obserwuj wątek
    • Gość: czytacz Re: Kasta dała głos IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.16, 08:41
      Argument z brakiem znaków jest chybiony, bowiem ateiści znak swój mają:
      pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm

W szkole państwowej nie powinno być żadnych, poza godłem naturalnie, znaków towarowych, czy to coca-coli, czy to krzyża, czy to półksiężyca. Chyba, że dotyczy to szkoły finansowanej na zasadzie generalnego sponsoringu przez Coca-Cola Company, Kościół, czy też zbór muzułmański. Innymi słowy - jeśli jest to szkoła prywatna.

Chyba, że zmieni się konstytucje i wpisze, że Polska jest krajem katolickim czy szerzej chrześcijańskim - to wtedy droga do wieszania stanie otworem i żadna matematyczka protestować nie ośmieli się:)
      • Gość: gość krzyż pański z tym Krzyżem IP: 80.50.134.* 16.09.16, 09:20
        cytat z Preambuły Konstytucji RP.

Naród Polski – wszyscy obywatele Rzeczypospolitej,
        zarówno wierzący w Boga
        będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna,
        jak i nie podzielający tej wiary,
        a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł,
        równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego – Polski,
        wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, za kulturę zakorzenioną w chrześcijańskim dziedzictwie Narodu i ogólnoludzkich wartościach,
        nawiązując do najlepszych tradycji Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej,
        zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko, co cenne z ponad tysiącletniego dorobku.

- symbolem tysiącletniego polskiego chrześcijaństwa,które stało się fundamentem polskiej państwowości jest Krzyż Pański i ma prawo wszędzie wisieć i stać także,a jeśli ktoś jest niewierzący to symbolu swojego nie posiada więc pusta jest jego ściana i wierzącemu nic do tego,ale niech ten niewierzący Krzyża się nie czepia,ewentualnie może się o Niego oprzeć.

Mógłby ewentualnie obok Krzyża wisieć sierp z młotem,wszak jest to symbol także,jednakże świadczący o ludzkim upodleniu jako ta swastyka.
        No to raczej takich symboli wieszać nie pasuje na ścianie w gabinecie dla nauczycieli.
        • quamtsa Re: krzyż pański z tym Krzyżem 16.09.16, 14:16
          A ktoś wieszał sierpomłot lub hakenkrojc na ścianach, albo miał taki zamiar? Może coś przegapiłem?
          • Gość: juhas Re: krzyż pański z tym Krzyżem IP: *.centertel.pl 16.09.16, 17:42
            Widziałem człowieka po pisowskim praniu mózgu - miał pod szyją sierp, nad głową młot i w oczach gwiazdy.
            • quamtsa Re: krzyż pański z tym Krzyżem 16.09.16, 18:52
              Mnie chodzi o to, żeby nie przywoływać w każdej dyskusji i w każdym sporze politycznym Hitlera, Stalina i PRyLa. To jest jakieś nieleczone zboczenie w polskim narodzie.
              • Gość: czytacz Re: krzyż pański z tym Krzyżem IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.16, 18:55
                Możliwe, że to przejaw jednak jakiejś tęsknoty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka