Gość: Funky IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 02:23 Citibank ? Chyba chodzi wam o SHITTYbank ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polonus Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.proxy.aol.com 20.10.04, 04:03 Cos mi sie przypomina,ze chyba z tym City Bank byla jakas afera w USA jak sie nie myle to bylo cos zwiazane z rosyjska mafia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.tac.net 20.10.04, 16:46 Ludzie, przeciez, to jest chore. Bank bawi sie w policjantow?! Gowniany bank z gownianej Hameryki. Oddawac kase zlodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik listyBH@citigroup.com IP: *.tac.net 20.10.04, 17:21 Na ten adres mozna wysylac e-maile do tych kretynow. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goya Re: listyBH@citigroup.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 23:57 Tez miałam otworzyć u nich konto:-(ale teraz, nigdy w zyciu!jak mozna byc tak bezmyślnym:-(bezduszne istoty muszą tam pracowac.Niech ich szlag trafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Afera takze w Japonii- dzisiejsza wiadomosc IP: *.220-213-2.ppp.wakwak.ne.jp 20.10.04, 17:42 Citigroup ousts 3 senior execs over scandal in Japan Wednesday, October 20, 2004 at 12:50 JST NEW YORK — Citigroup Inc has forced three senior executives to leave the company in connection with a scandal involving its private-banking operations in Japan, U.S. media reported Tuesday. The three are Deryck Maughan, head of Citigroup's international operations, Thomas Jones, head of its asset management division, and Peter Scaturro, chief executive of its private banking operations. Last month, the Japanese Financial Services Agency ordered Citigroup to withdraw from the private banking business in Japan by the end of September 2005 after finding local Citibank offices have engaged in a number of illegal business activities, including extending loans used to manipulate stock prices. (Kyodo News) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.dyn.optonline.net 20.10.04, 05:24 mieszkam w usa .mam kilka bankow miedzy innymi city.to najgorszy bank pod sloncem .jesli mozecie to nie zakladajcie w nim konta lub je zamknijcie .Szkoda czasu i pieniedzy.Fleet ,Chase to sa banki a city to shit......ja wlasnie zamknelem konto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budzetówka Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.chello.pl 20.10.04, 08:00 Hmm. Czego mozna sie spodziewac po banku, który zadnych cywilizowanych standardów nie uznaje? Przynajmniej polska czesc, bo innych nie znam. 1. lichwiarskie procenty - w dzisiejszych czasach 37% za kkredyt na karcie??? lichwa jako żywo;) 2)limit 2500zł dochodów dla karty kredytowej.... formalnie jest. lekarzy czy nauczycieli nikt nie pyta o dochody. mozesz na pół etatu zarabiac 500zł, tez karte agent bez pytań wreczy;) W koncu wiadomo ze to zawody oszustów i łapówkarzy i realne dochody mają wieksze. Przynajmniej tak uwaza Citibank. 3. tygodniowe ksiegowanie przelewów... toż Poczcie polskiej nie bedącej bankiem znacznie szybciej to idzie. Wobec powyższego - Czegóż mozna sie spodziewac po tej instytucji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noone Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 08:26 Moze sprobowac zadzwonic do NIK? Przeciez to sie w pale nie miesci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolek Bojkotujmy tenbank IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 20.10.04, 10:14 Prosze Państwa!Jak widać ten bank nie jest dla ludzi a przecie żyje z takich jak ta Pani.Może trzeba te hieny bojkotować niech padną?Gdy coś się Wam nie uda to taki bank wam jeszcze dołoży.Czy tam pracuja ludzie czy liczące maszyny? W głowie się nie mieści.Nie składajcie tam swych pieniędzy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksaw Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.polatom.pl / 213.17.162.* 20.10.04, 08:46 Dziękuję za ten artykuł. Zastanawiałem się nad założeniem konta w tym banku. Już się nie zastanawiam. Nie założę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.181.* 20.10.04, 08:53 dla mnie to chore blokować konto tej dziewczynki tym bardziej, że naprawdę potrzebuje tych pieniędzy na operację! na miejscu matki nagłośniłabym tą sprawę w mediach. może w końcu wzięliby się za city bank tak jak za biedronke i te inne.. to nie bank - to oszuści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: 212.244.126.* 20.10.04, 08:55 To jest fenomen w skali światowej. A g.... bank obchodzi kto i po co przysyła mi pieniądze na moje konto...Czy jest ktoś kto potrafo pomóc tej pani i w jej imieniu złoży pozew do sądu i zażąda odszkodowania 100 tys. dolarów od darmozjadów bankowych?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufok Pisze się Citibank - nieuki... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.04, 18:14 jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:City Bank ZŁODZIEJE IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 20.10.04, 09:19 Czy w tym kraju każdy musi kraść !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vez do Han Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: 212.244.214.* 20.10.04, 09:20 Konta nie założę tam co najmniej przez najbliższe 20 lat. Narazili mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof City Bank na cezurowanym IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.10.04, 10:05 Właśnie nawiązałem telefoniczny kontakt z Panią Ireną. Podejmuję się działań lege artis aby córeczce Tej Pani pomóc. Skontaktuję się także z Redakcją aby na bieżąco moje poczynania śledziła. Z całą pewnością nie pozwolę na to, by tę pokrzywdzoną dziewczynkę przez los bankowi urzędnicy skazywali na dalsze cierpienia. Ze zrozumiałych względów na forum nie podaję swoich bliżych danych. Pozdrawiam wszystkich tych, którym los tej bezbronnej dziewczynki nie pozostanie obcy - Krzysztof J.S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: City Bank na cezurowanym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 10:41 O ile to prawda co pan pisze, to należy sie panu ogromny szacunek i ogromne brawa. Radziłbym poinformować TVN o tej sprawie. Już oni to nagłośnią jak trzeba. !! Powodzenia.!! Trzymam kciuki za pańskie poczynania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosto Czy w Polsce sie da? IP: 212.234.154.* 20.10.04, 12:46 Serce sercem, ale bank zajmuje sie glownie kasa. Jezeli nie dostna po kieszeni to zadne opowiesci o chorym dziecku ich nie wzrusza. Zalozmy ze dzialania banku nie byly "lege artis". Wtedy nalezy sie forsa, odsetki i solidne odszkodowanie za opoznienie operacji. W niektorych krajach dyskusja pewnie zaczelaby sie od sumy siedmiocyfrowej. Ile w Polsce mozna dostac w ramach zadoscuczynienia? 300 zl? A moze da sie uzyskac wiecej jezeli sprawa trafi do myslacego sedziego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: 217.153.104.* 20.10.04, 12:07 miałem tam właśnie otworzyć rachunek, ale teraz juz tego nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shitty Bank Fak Ju Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20.10.04, 12:37 Z tego co widzę decyzja tego banku jest bardzo krzywdząca dla dziewczynki,trzeba nie mieć serca żeby zrobić coś takiego, sam podejmę się akcji wśród znajomych aby zrezygnowali z usług tego banku,poprostu trzeba ten bank potraktować w taki sam sposób jak on potraktował doświadczoną przez los dziewczynkę.We are livin' in a prison of materialism this is the very definition of our existence. Promoe (Looptroop Rockers) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edith Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: 212.160.211.* 20.10.04, 14:01 ...nie chce się brzydko wyrażać, ale w takiej sytuacji przekleństwo samo ciśnie się na usta. ....przyłącze się do głoszenia „odpowiedniej” opinii na temat tego hmmm ...banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 14:09 Dzwoncie 0 801 32 2484 na infolinie citybanku aby wyrazic swoje oburzenie sprawa. Trzeba pomoc dziewczynce i jej mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomaszek Dzwoncie 0 801 32 2484 na infolinie citybanku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 14:11 Dzwoncie 0 801 32 2484 na infolinie citybanku aby wyrazic swoje oburzenie sprawa. Trzeba pomoc dziewczynce i jej mamie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.bredband.skanova.com 20.10.04, 20:54 Cholerni zlodzieje!!!! Banki mysla tylko o szmalu a nie widza za tym ani czlowieka ani jego problemow. Liczy sie tylko forsa, ktora moga zarobic na kliencie albo dzieki niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okulista Re: City Bank zablokował konto niewidomej dziewcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:27 To właśnie ten bank przysyła mi co miesiąc ofertę na zakup sprzętu medycznego do przychodni. Już się zastanawiałem czy nie skorzystać, ale po tym artykule nie ma mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator A prawda zawsze lezy po srodku ! IP: *.citibank.com 22.10.04, 15:30 Nie ma co ... prawo prawem. Dziennikarska obiektywnosc :) Pfff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: A prawda zawsze lezy po srodku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 22:28 Nam ktoś z banku do biura przyniósl ofertę na kredyt dla biur rachunkowych. Moga zapomnieć. Miałam już z nimi prywatne przejścia. Nie poleca. A po tym artykule to brak słów zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal A ja staje murem mimo wszystko za Citibankiem !!!! IP: *.itpp.pl 23.10.04, 12:44 Rozumiem doskonale rozczarowanie i rozgoryczenie matki zbierajacej pieniadze, ale jesli - jak pisza - bank zwracal sie do matki o podpisanie oswiadczenia, a ta tego nie zrobila, no to wybaczcie, w tym wypadku powinna miec rowniez pretensje do siebie. Citibank jako jeden z nielicznych bankow chyba w Polsce jest nieublagany jesli chodzi o pranie brudnych pieniedzy i kazde niedostosowanie sie konczy sie takimi konsekwencjami. Widze, ze ludzkie emocje biora gore nad racjonalnym mysleniem. Rozumiem, chodzi o zdrowie dziewczynki, ale jak ktos napisal wyzej - prawo jest prawem. Polacy maja tendencje do obwiniania wszystkich innych tylko nie siebie. Ludzie, zenada. Sprawa i tak zakonczy sie powodzeniem, ale szumu nalezy zrobic - poskarzyc sie prasie, fe! Pewnie inne banki nie postapilyby tak, bo im wszystko jedno ile "brudnych" pieniedzy przez ich konta przeplywa - tak na marginesie. Zycze zdrowka dziewczynce. Odpowiedz Link Zgłoś