Dodaj do ulubionych

Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia

07.02.06, 11:24
W komendzie w Radomiu policja pisze wiersze. Ptaki im spiewaja i graja im
swierszcze.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nadzieja na lepsze Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 07.02.06, 11:29
      W Opolu się cieszą, mają nadzieję, że wreszcie przyjdzie ktoś kompetentny (
      może nawet "od prewencji". Nikt nie żałuje bufonowatego salonowca....MO
      • Gość: zet Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:08
        Dobre określenie-bufonowaty salonowiec. Strzał w 10.
    • Gość: 1976 komendant policji przyjedzie z Radomia lub Ursusa! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:12
      i zrobi nam PiSuarowe ścieżki zdrowia
    • Gość: Zniesmaczony ;( Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 13:07
      Powiem krótko ...ŻENADA !! tO SKIEROWANE JEST DO "Gość: Nadzieja na lepsze IP:
      *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* ". POWIEM CI JEDNO GOŚCIU !!! NIE ODDAJE
      SIĘ STOLCA W SWOJE GNIAZDO ;) Jeżeli masz zastrzeżenia do swojego przełożonego
      ( Generała ) to powiedz mu to w oczy, a nie wykorzystujesz służbowy komputerek
      IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* ) w Komendzie i piszesz ...pierdoły.
      Może konkrety, a nie jakieś banały w stylu .."bufonowaty salonowiec". Znasz go
      osobiście ?? Ja tak, i jest to bardzo konkretny człowiek, a że bywał na
      salonach to można mu tylko pozazdrościć.
      Pozdrawiam wszystkich. ps. Trochę mnie poniosło, ale to przez
      tego ... "Nadzieja na lepsze".
      • Gość: poli_cyjant Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.06, 14:35
        Tam zadzwonił do niego Michał Otrębski, ówczesny komendant stołecznej policji,
        i poinformował o zabiciu Papały. - Nie wiem, dlaczego Otrębski kazał mi
        przyjechać na miejsce zbrodni. Stałem tam bez sensu, podobnie jak kilkadziesiąt
        innych osób, wśród których był m.in. Leszek Miller. Potem pojechałem złożyć
        zeznania - relacjonuje Mazur. Edward Mazur nie potrafi wyjaśnić, dlaczego
        najwięcej znajomych miał wśród policjantów i byłych funkcjonariuszy
        peerelowskich służb specjalnych. Na początku lat 90. na jednym z przyjęć poznał
        Romana Kurnika, wówczas szefa kadr w Komendzie Głównej Policji, który wcześniej
        zajmował podobne stanowisko w MSW i był delegowany przez SB na placówkę w
        Tokio. Gdy komendantem głównym policji był Marek Papała, Kurnik został jego
        zastępcą. - To Kurnik poznał mnie z Papałą i kilkoma innymi znanymi
        policjantami - mówi Mazur. Mazur poznał też m.in. ówczesnego szefa warszawskiej
        policji Michała Otrębskiego, byłego komendanta głównego Jerzego Stańczyka oraz
        wspomnianego już gen. Józefa Sasina. Wszystkie te osoby, a przede wszystkim
        Kurnik, wprowadzały Mazura w kręgi polityczne. Najbardziej znanych polityków
        poznał na przyjęciach, które dwa razy do roku organizowane są w warszawskim
        hotelu Holiday Inn. Mazur wspomina, że na tych spotkaniach bywali m.in. Józef
        Oleksy i Waldemar Pawlak, a także biznesmeni, na przykład Zbigniew Niemczycki i
        Andrzej Szwerin, oraz policjanci, m.in. Marek Papała, Michał Otrębski, Jerzy
        Stańczyk, Roman Kurnik.

Mazur często bywał na prywatnych przyjęciach w domach znanych polityków, choć
        większość wypiera się bliskiej znajomości z nim. To, że Mazur bywał w jego
        domu, potwierdza Józef Oleksy, były premier. - To jakaś horrendalna sprawa.
        Przecież to był taki normalny facet. Nie wierzę w udział Mazura w sprawie
        zabójstwa gen. Papały. Ale zdaję sobie sprawę, że to nie jest sprawa wiary,
        tylko faktów. A tych nie znam, więc nie komentuję. Pamiętam go najlepiej z
        czasów, gdy przedstawiał się jako doradca premiera Waldemara Pawlaka. Nie wiem,
        czy pracował na tym stanowisku, czy zajmował się jedynie doradzaniem
        nieformalnym. Wiem, że zazwyczaj obracał się w kręgach ludzi związanych z
        władzą, mieliśmy wielu wspólnych znajomych. Bywał u mnie w domu, ale to nie
        była jakaś zażyła przyjaźń. Widywaliśmy się też na nieformalnych imprezach w
        hotelu Holiday Inn - mówi "Wprost" Józef Oleksy.

Edward Mazur obiecał Markowi Papale pomoc w sfinansowaniu kursu językowego w
        USA. - Znalazłem mu bardzo dobry ośrodek szkoleniowy i mieszkanie, w którym
        mógłby się zatrzymać. Powiedziałem też, że jeśli miałby finansowe problemy,
        mogę pokryć koszty - mówi Edward Mazur. Kurs angielskiego w jednej ze szkół
        niedaleko Chicago miał kosztować 1600 dolarów. Choć Papała nie był już wówczas
        komendantem głównym policji, to jednak pozostawał w czynnej służbie - był
        przygotowywany do wyjazdu do Brukseli, gdzie miał być oficerem łącznikowym
        polskiej policji. Mazur nie widzi nic niestosownego w finansowaniu kursu
        generała policji, choć w demokratycznym świecie coś takiego jest uznawane za
        formę korupcji. Nie widzi też nic złego w finansowaniu kursu córki Michała
        Otrębskiego, ówczesnego komendanta stołecznego policji. Miała uczestniczyć w
        tym samym kursie, na który zapisany był Papała. - To były drobne koszty
        wstępnej aplikacji. W demokratycznym kraju nawet 50 dolarów podarowane córce
        wysokiego oficera policji byłoby uznane za wystarczający powód do dymisji.
        Co jest grane?
        Towarzystwo mafia
        2003-07-07 Piotr Kudzia ,Grzegorz Pawelczyk
      • Gość: lolek Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: 213.17.145.* 07.02.06, 21:50
        popieram - to mój 5 Komendant i jest (był) najbardziej kumaty co dzisiaj rzadko
        się zdarza.
      • Gość: HOhohohoho Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:37
        Uwaga do Zniesmaczonego. Jest subtelna różnica pomiędzy kalaniem własnego
        gniazad (Czego się brzydzę i nigdy nie zrobię!!!!) od usuwaniem kup, które
        znajdują się w tym gnieździe. Znajdują. Niech nasz dom będzie biedny ale
        czysty!!!!
        Nadzieja na lepsze.
        • Gość: niezorientowany Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:34
          A co właściwie było nie tak z Otrębskim? Bo ja o niczym złym nie słyszałem,
          oprócz tej ostatniej odgrzewanej sprawy z Mazurem. Nabroił coś w tym Opolu, czy
          nie?
    • Gość: awe Pewnie dziennikarz rozmawiał z policjantami z SB IP: 212.160.172.* 07.02.06, 13:46
    • Gość: juki hehehehehe IP: 194.145.229.* 07.02.06, 16:11
      ja myślę ze "nadzieja na lepsze" się z****ał w gacie...:-) miałem okazję poznać
      Pana Otrębskiego, na salonach, a jakże...:-)))) miły facet...
    • Gość: Popieram Nadzieję Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.02.06, 17:40
      Też była mi dana "okazja" zetknięcia sie z przedmiotowym panem, który ma
      inicjały takie jak M.O. i w całej rozciągłości POPIERAM zdanie,które zostało
      przedstawione przez NADZIEJĘ. Pamiętajmy,że nadziej umiera jako ostatnia, gdy
      nie będziemy mylili lojalności zawodowej z prymitywnym lizusostwem. Uważam,że
      każdy może i ma prawo , wyrażać SWOJE zdanie. Cóż takiego zrobił dla naszej
      społeczności opolskiej ww. Pan MO? Uważam, że niewiele... Też mam nadzieje:
      IDZIE NOWE...Mam nadzieję, że LEPSZE (?!).I co ? Tak uważam!
    • Gość: zomo Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:00
      z tego co wiem Policja istnieje od 1990-04-06 a wiec nie może pracować w Policji
      od 1977 roku.Taka prosta matematyka i wiadomo kim był wcześniej.Może i fachowiec
      ale w Opolu to już nie ma kogo?? zawsze tylko Radom i radom chyba Rutkowski też
      był na zsyłce z Radomia
    • Gość: gość Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:08
      Entuzjaści dostal to co chcieli i odchodzą więć mało kto będzie żałowal.
      Witaj Nowe !!!!!!! koniec układów!!!!
      • Gość: juki Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: 194.145.229.* 08.02.06, 08:31
        koniec starych układów chciałeś dodać zapewne... spokojnie, będą nowe... czy wy
        myślicie że da się na tak wysokim szczeblu funkcjonować bez "pleców", nie
        wchodząc w żadne układy?? gdyby tak było to nikt by dziś Pana Otrębskiego nie
        ruszał... Przyjdzie nowy, zmieni się układ sił na górze, i poleci i ten, to
        pie*****nie kotka za pomocą młotka żę policja jest apolityczna, czego typowym
        przykładem właśnie jest sytuacja z Opola...
    • Gość: Nadzieja!!!! Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.06, 13:04
      Gratulacje dla "NADZIEI"- podziwiam jego odwagę cywilną, potrafi formułować
      myśli, przedstawia swoje zdanie, NIE BOI się. A mam przykłady,że inni mają
      TAKIE samo zdanie o MO!!Tylko z różnych względów jeszcze boją się mówić co
      myślą...
      Jeszcze raz Gratulacje. IDZIE NOWE!!!!Jesteśmy z Tobą NADZIEJA!!!!
      • Gość: Adam Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:18
        No proszę , tyle było oburzeonego wrzasku, że zmieniają super komendanta.
        Tymczasem sami policjanci cieszą się, że będzie zmiana. Co innego mówi się
        oficalnie do mediów a coinnego pisze się anonimowo na forum.
    • Gość: Zniesmaczony Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.atol.com.pl 08.02.06, 14:03
      KGP: Nowi komendanci wojewódzcy Policji

Zgodnie z zapowiedziami składanymi na początku stycznia Minister spraw
      wewnętrznych i administracji Ludwik Dorn na wniosek komendanta głównego Policji
      Marka Bieńkowskiego powołał ośmiu nowych komendantów wojewódzkich policji.
      Nowych komendantów powołano w Gdańsku, Lublinie, Łodzi, Radomiu, Opolu,
      Kielcach, Bydgoszczy i Olsztynie. Dotychczasowi komendanci pozostali w
      komendach w Katowicach, Poznaniu, Rzeszowie, Gorzowie Wlkp., Wrocławiu i
      Białymstoku.

Na stanowisko komendanta opolskiej policji powołany został nadinsp. Bogdan
      Klimek, (zastąpił nadinsp. Michała Otrębskiego). Dotychczas był komendantem
      wojewódzkim policji w Radomiu.

I po krzyku ... Dość spekulacji!! Zródło www.policja.pl
    • Gość: asz juz przyszedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:37
      Na stanowisko komendanta opolskiej policji powołany został nadinsp. Bogdan
      Klimek (zastąpił nadinsp. Michała Otrębskiego). Dotychczas był komendantem
      wojewódzkim policji w Radomiu.

gratuklacje Panie generale. powodzenia!!
      • Gość: Optymista NARESZCIE!!!!! IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 08.02.06, 18:11
        Popieram asza w całej rozciągłości :). !!!!!
        Nareszcie przyszła długo oczekiwana zmiana!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):)
        :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka