katarsis 07.02.06, 11:24 W komendzie w Radomiu policja pisze wiersze. Ptaki im spiewaja i graja im swierszcze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nadzieja na lepsze Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* 07.02.06, 11:29 W Opolu się cieszą, mają nadzieję, że wreszcie przyjdzie ktoś kompetentny ( może nawet "od prewencji". Nikt nie żałuje bufonowatego salonowca....MO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:08 Dobre określenie-bufonowaty salonowiec. Strzał w 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1976 komendant policji przyjedzie z Radomia lub Ursusa! IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:12 i zrobi nam PiSuarowe ścieżki zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony ;( Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.atol.com.pl 07.02.06, 13:07 Powiem krótko ...ŻENADA !! tO SKIEROWANE JEST DO "Gość: Nadzieja na lepsze IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* ". POWIEM CI JEDNO GOŚCIU !!! NIE ODDAJE SIĘ STOLCA W SWOJE GNIAZDO ;) Jeżeli masz zastrzeżenia do swojego przełożonego ( Generała ) to powiedz mu to w oczy, a nie wykorzystujesz służbowy komputerek IP: *.opolska.policja.gov.pl / 80.48.177.* ) w Komendzie i piszesz ...pierdoły. Może konkrety, a nie jakieś banały w stylu .."bufonowaty salonowiec". Znasz go osobiście ?? Ja tak, i jest to bardzo konkretny człowiek, a że bywał na salonach to można mu tylko pozazdrościć. Pozdrawiam wszystkich. ps. Trochę mnie poniosło, ale to przez tego ... "Nadzieja na lepsze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli_cyjant Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.06, 14:35 Tam zadzwonił do niego Michał Otrębski, ówczesny komendant stołecznej policji, i poinformował o zabiciu Papały. - Nie wiem, dlaczego Otrębski kazał mi przyjechać na miejsce zbrodni. Stałem tam bez sensu, podobnie jak kilkadziesiąt innych osób, wśród których był m.in. Leszek Miller. Potem pojechałem złożyć zeznania - relacjonuje Mazur. Edward Mazur nie potrafi wyjaśnić, dlaczego najwięcej znajomych miał wśród policjantów i byłych funkcjonariuszy peerelowskich służb specjalnych. Na początku lat 90. na jednym z przyjęć poznał Romana Kurnika, wówczas szefa kadr w Komendzie Głównej Policji, który wcześniej zajmował podobne stanowisko w MSW i był delegowany przez SB na placówkę w Tokio. Gdy komendantem głównym policji był Marek Papała, Kurnik został jego zastępcą. - To Kurnik poznał mnie z Papałą i kilkoma innymi znanymi policjantami - mówi Mazur. Mazur poznał też m.in. ówczesnego szefa warszawskiej policji Michała Otrębskiego, byłego komendanta głównego Jerzego Stańczyka oraz wspomnianego już gen. Józefa Sasina. Wszystkie te osoby, a przede wszystkim Kurnik, wprowadzały Mazura w kręgi polityczne. Najbardziej znanych polityków poznał na przyjęciach, które dwa razy do roku organizowane są w warszawskim hotelu Holiday Inn. Mazur wspomina, że na tych spotkaniach bywali m.in. Józef Oleksy i Waldemar Pawlak, a także biznesmeni, na przykład Zbigniew Niemczycki i Andrzej Szwerin, oraz policjanci, m.in. Marek Papała, Michał Otrębski, Jerzy Stańczyk, Roman Kurnik. Mazur często bywał na prywatnych przyjęciach w domach znanych polityków, choć większość wypiera się bliskiej znajomości z nim. To, że Mazur bywał w jego domu, potwierdza Józef Oleksy, były premier. - To jakaś horrendalna sprawa. Przecież to był taki normalny facet. Nie wierzę w udział Mazura w sprawie zabójstwa gen. Papały. Ale zdaję sobie sprawę, że to nie jest sprawa wiary, tylko faktów. A tych nie znam, więc nie komentuję. Pamiętam go najlepiej z czasów, gdy przedstawiał się jako doradca premiera Waldemara Pawlaka. Nie wiem, czy pracował na tym stanowisku, czy zajmował się jedynie doradzaniem nieformalnym. Wiem, że zazwyczaj obracał się w kręgach ludzi związanych z władzą, mieliśmy wielu wspólnych znajomych. Bywał u mnie w domu, ale to nie była jakaś zażyła przyjaźń. Widywaliśmy się też na nieformalnych imprezach w hotelu Holiday Inn - mówi "Wprost" Józef Oleksy. Edward Mazur obiecał Markowi Papale pomoc w sfinansowaniu kursu językowego w USA. - Znalazłem mu bardzo dobry ośrodek szkoleniowy i mieszkanie, w którym mógłby się zatrzymać. Powiedziałem też, że jeśli miałby finansowe problemy, mogę pokryć koszty - mówi Edward Mazur. Kurs angielskiego w jednej ze szkół niedaleko Chicago miał kosztować 1600 dolarów. Choć Papała nie był już wówczas komendantem głównym policji, to jednak pozostawał w czynnej służbie - był przygotowywany do wyjazdu do Brukseli, gdzie miał być oficerem łącznikowym polskiej policji. Mazur nie widzi nic niestosownego w finansowaniu kursu generała policji, choć w demokratycznym świecie coś takiego jest uznawane za formę korupcji. Nie widzi też nic złego w finansowaniu kursu córki Michała Otrębskiego, ówczesnego komendanta stołecznego policji. Miała uczestniczyć w tym samym kursie, na który zapisany był Papała. - To były drobne koszty wstępnej aplikacji. W demokratycznym kraju nawet 50 dolarów podarowane córce wysokiego oficera policji byłoby uznane za wystarczający powód do dymisji. Co jest grane? Towarzystwo mafia 2003-07-07 Piotr Kudzia ,Grzegorz Pawelczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: 213.17.145.* 07.02.06, 21:50 popieram - to mój 5 Komendant i jest (był) najbardziej kumaty co dzisiaj rzadko się zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HOhohohoho Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:37 Uwaga do Zniesmaczonego. Jest subtelna różnica pomiędzy kalaniem własnego gniazad (Czego się brzydzę i nigdy nie zrobię!!!!) od usuwaniem kup, które znajdują się w tym gnieździe. Znajdują. Niech nasz dom będzie biedny ale czysty!!!! Nadzieja na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezorientowany Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 21:34 A co właściwie było nie tak z Otrębskim? Bo ja o niczym złym nie słyszałem, oprócz tej ostatniej odgrzewanej sprawy z Mazurem. Nabroił coś w tym Opolu, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Pewnie dziennikarz rozmawiał z policjantami z SB IP: 212.160.172.* 07.02.06, 13:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki hehehehehe IP: 194.145.229.* 07.02.06, 16:11 ja myślę ze "nadzieja na lepsze" się z****ał w gacie...:-) miałem okazję poznać Pana Otrębskiego, na salonach, a jakże...:-)))) miły facet... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popieram Nadzieję Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 07.02.06, 17:40 Też była mi dana "okazja" zetknięcia sie z przedmiotowym panem, który ma inicjały takie jak M.O. i w całej rozciągłości POPIERAM zdanie,które zostało przedstawione przez NADZIEJĘ. Pamiętajmy,że nadziej umiera jako ostatnia, gdy nie będziemy mylili lojalności zawodowej z prymitywnym lizusostwem. Uważam,że każdy może i ma prawo , wyrażać SWOJE zdanie. Cóż takiego zrobił dla naszej społeczności opolskiej ww. Pan MO? Uważam, że niewiele... Też mam nadzieje: IDZIE NOWE...Mam nadzieję, że LEPSZE (?!).I co ? Tak uważam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomo Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:00 z tego co wiem Policja istnieje od 1990-04-06 a wiec nie może pracować w Policji od 1977 roku.Taka prosta matematyka i wiadomo kim był wcześniej.Może i fachowiec ale w Opolu to już nie ma kogo?? zawsze tylko Radom i radom chyba Rutkowski też był na zsyłce z Radomia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 19:08 Entuzjaści dostal to co chcieli i odchodzą więć mało kto będzie żałowal. Witaj Nowe !!!!!!! koniec układów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juki Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: 194.145.229.* 08.02.06, 08:31 koniec starych układów chciałeś dodać zapewne... spokojnie, będą nowe... czy wy myślicie że da się na tak wysokim szczeblu funkcjonować bez "pleców", nie wchodząc w żadne układy?? gdyby tak było to nikt by dziś Pana Otrębskiego nie ruszał... Przyjdzie nowy, zmieni się układ sił na górze, i poleci i ten, to pie*****nie kotka za pomocą młotka żę policja jest apolityczna, czego typowym przykładem właśnie jest sytuacja z Opola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzieja!!!! Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.06, 13:04 Gratulacje dla "NADZIEI"- podziwiam jego odwagę cywilną, potrafi formułować myśli, przedstawia swoje zdanie, NIE BOI się. A mam przykłady,że inni mają TAKIE samo zdanie o MO!!Tylko z różnych względów jeszcze boją się mówić co myślą... Jeszcze raz Gratulacje. IDZIE NOWE!!!!Jesteśmy z Tobą NADZIEJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:18 No proszę , tyle było oburzeonego wrzasku, że zmieniają super komendanta. Tymczasem sami policjanci cieszą się, że będzie zmiana. Co innego mówi się oficalnie do mediów a coinnego pisze się anonimowo na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Nowy komendant policji przyjedzie z Radomia IP: *.atol.com.pl 08.02.06, 14:03 KGP: Nowi komendanci wojewódzcy Policji Zgodnie z zapowiedziami składanymi na początku stycznia Minister spraw wewnętrznych i administracji Ludwik Dorn na wniosek komendanta głównego Policji Marka Bieńkowskiego powołał ośmiu nowych komendantów wojewódzkich policji. Nowych komendantów powołano w Gdańsku, Lublinie, Łodzi, Radomiu, Opolu, Kielcach, Bydgoszczy i Olsztynie. Dotychczasowi komendanci pozostali w komendach w Katowicach, Poznaniu, Rzeszowie, Gorzowie Wlkp., Wrocławiu i Białymstoku. Na stanowisko komendanta opolskiej policji powołany został nadinsp. Bogdan Klimek, (zastąpił nadinsp. Michała Otrębskiego). Dotychczas był komendantem wojewódzkim policji w Radomiu. I po krzyku ... Dość spekulacji!! Zródło www.policja.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asz juz przyszedl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:37 Na stanowisko komendanta opolskiej policji powołany został nadinsp. Bogdan Klimek (zastąpił nadinsp. Michała Otrębskiego). Dotychczas był komendantem wojewódzkim policji w Radomiu. gratuklacje Panie generale. powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista NARESZCIE!!!!! IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 08.02.06, 18:11 Popieram asza w całej rozciągłości :). !!!!! Nareszcie przyszła długo oczekiwana zmiana!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!:)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):) :)) Odpowiedz Link Zgłoś