Gość: Pytek IP: *.atol.com.pl 28.05.06, 10:55 A czy jest to karalne pytam? Dlaczego mam kogoś lubieć z nakazu? Nie lubieć mogę za np. smród z buzi, bo niby czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Moshe Re: Czy Polacy są antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 11:47 Pytek ty sam siebie nie lubisz i z geby ci smierdzi próchnicą Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re: Czy Polacy są antysemitami? 28.05.06, 12:42 W Polsce istnieje powszechne przyzwolenie na antysemityzm. Powszechna akceptowalność dla haseł antysemickich czy rasistowskich jest tak widoczna, że wręcz namacalna. Wymalowane mury pełne haseł antysemickich, których nikt nie usuwa, dostępność w państwowych kolportażu publikacji szkalujących naród Żydowski jako całość, tzw. Materiałów "żydoznawczych" (np. "Poznaj Żyda", "Żydzi przeproście", "Żydzi przestańcie kłamać", "Międzynarodowy Żyd"), nikłe reakcje na antysemickie (czy szerzej szowinistyczne) wystąpienia polityków, zasięg odbieralności tematów poruszanych przez Rydzyka i spółkę. To wszystko nie tworzy dobrego klimatu na stworzenie "społeczeństwa obywatelskiego", które aspiruje do bycia w wielkiej rodzinie europejskiej. Musimy zwalczać przejawy antysemityzmu wszędzie, gdzie tylko możemy. Nie można jednak fizycznie rozprawiać się z ludzką głupotą i niewiedzą. Bylibyśmy wtedy tacy sami jak ci, których chcemy pokonać. Największą bronią w naszych rękach jest edukacja. Tylko rzetelna wiedza na temat otaczającego nas świata uchroni nas od bycia skansenem nie tylko Europy, ale i świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Czy Polacy są antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 12:58 Niestety tacy już jestesmy ! Jadna połowa chodzi do kościało ,bije się w piersi a dryga strona złorzeczy i wyzywa na sąsiada. To jest tzw. Pokolenie JPII Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re: Czy Polacy są antysemitami? 28.05.06, 13:01 Tak wlasnie jest. Gdy Ojciec Swiety Jan Pawel II potepial takie zachowania - nikt go nie sluchal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygert Re: Czy Polacy są antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 07:34 Oppelner ty jestes jednak na tym forum podpuszczaczem i granatem zaczepnym. Uwazaj ,zeby cie odłąmek nie trafił w ten głupi nazistowski łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re: Czy Polacy są antysemitami? 29.05.06, 10:54 Ja podaje fakty i nie podpuszczam. Przydaloby sie sie co niektorym troche samokrytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benedykt Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 17:24 To bardzo wazne pytanie zwlaszcza w kontekscie przejawow rasizmu i antysemityzmu w Niemczech. Malowanie swastyk na grobach zydowskich i drzwiach synagog, napady na ludnosc naplywowa i nie nalezaca do stada miejscowego, nienawisc do ludzi o odmiennym kolorze skory, niechec do narodow slowianskich z wyjatkiem tych ktorzy dali im wycisk (Rosjanie), wypady najwybitniejszych intelektualistow wobec luminarzy dziennikarstwa pochodzenia zydowskiego ( przypadek Reicha-Ranickiego) itp. Pisze po to by wykazac prowokatorowi i naziscie oppelnerowi gornoslaskiemu ( o/s = Oberschlesien) ze na sile ustawia sobie przeciwnika, ale najpierw musi go wynalezc. I wynajduje. Na sile ale wynajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestanbredzic Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.06, 22:23 Benedykt sie oswiecil!! To w Warszawie napadli na Zyda. 61 lat po wojnie, i to w czasie modlitwy papieza w Oswiecimiu! A o Reichu-Ranickim poczytaj w jego Biografii. Moze sie czegos jeszcze nauczysz. A slowa Oberschlesien nie bierz do twojej geby bo pobrudzisz to twoim ziewem nienawistnym. Ty Benedykt jestes klonem Marcina32 Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re: Czy Niemcy sa antysemitami? 29.05.06, 22:45 On nie jest klonem Marcina ale ma podobne poglady. W sprawach religii i Kosciola roznia sie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benedykt Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 07:47 kazdy jest czyims klonem. Ja jestem klonem mojego ojca i matki. A Ty czyim jestes klonem? Oppelnera ? A widzisz, niemilo sie zrobilo. Chodzi mi w tej rozmowie o zachowywanie proporcji i dawanie wyrazu w danej chwili wlasciwej miarze rzeczy. Napad na rabina jest prawdopodobnie prowokacja jakiegos szowinisty. Ale dominanta byl Papiez i cudowny nastroj chwili, chwili nadziei na impulsy dla pojednania i wybaczenia. To wypelnialo nas wszystkich. A tu jakis komar brzeczy: rabina napadli ! Wspolczuje mu, ale myslami bylem gdzie indziej. Stad ta lekka zlosc, za ktora oczywiscie dzis przepraszam. A jesli idzie o "o branie do geby" ( prawdopodobnie miales na mysli wkladanie do ust) to znam lepsze specjalistki...Moj ziew jest o.k. od czasu gdy stosuje szczoteczki miedzyzebowe, co i Tobie radze, swietnie dziala zwlaszcza gdy sie chce nalezec do towarzystwa:) W 61 lat po wojnie w Poczdamie zadzgali jakiegos bezbronnego z Afryki. Co z tego wynika. Ze trzeba scigac grupy chore z nienawisci i z tym stale walczyc, bo to zlo sie stale odradza. I nie ma na to mocnych ani patentu.. No chyba, ze zastosujemy brutalne silowe rozwiazania typu KZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestanbredzic Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.06, 08:26 Sensu slowa klon nie rozumiesz. W Poczdamie 2 Niemcow pobilo jednego Niemca-Etiopczyka za to ze ich po pijanemu nazwal swiniami. Nikt nikogo nie zadzgal. A huliganow tez zaaresztowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:27 Polacy do Zydów odnosza sie zyczliwie i oba narody zbliza dialog pojednania i wybaczania ,czego przykładem niech bedzie kontynuuacja nauki tolerancji i miłosci Jana Pawła II przez kochanego równiez mocno przez Polaków Benedykta XVI -Papieża . Zawsze w jakims narodzie znajda sie szubrawcy co beda szczuli Zydów na Polaków i owrotnie ale jak powiedział Naczelny Rabin Polski u Prezydenta RP. -zero tolerancji dla antysemityzmu w Polsce i uwazam ze Polacy nie utozsamiaja sie z antysemitami.Budujmy wreszcie wspólny dom bo czasu jest mało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:11 do Polaka; a co ty rozumiesz jako zero tolerancji? Może ks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:10 do benedykta; wyciągasz nieprawidłowe wnioski albo może raczej wnioskujesz pod dyktando political corectness - jeśli w Monachium zadźgali jakiegoś czarnucha to należy ścigać tego co go zadźgał a nie grupy chore z nienawiści ponieważ one wcale nie muszą mieć coś z tym wspólnego. To jest logika ale dla ludzi zindoktrynowanych przez tiwien jest niedostępna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siksa Re: Czy Niemcy sa antysemitami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 10:06 ale kto napadł na żyda? Jak tak popatrzeć na zdrowy rozum to mógł to zrobić tylko inny żyd Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: Czy oppelner to złodziej? 30.05.06, 12:20 oppelner.os napisał: > W Polsce istnieje powszechne przyzwolenie na antysemityzm. Powszechna > akceptowalność dla haseł antysemickich czy rasistowskich jest tak widoczna, że > wręcz namacalna. Wymalowane mury pełne haseł antysemickich,(...) czy oppelner to złodziej czy zwyczajnie po ludzku przywłaszcza sobie cudze myśli? www.racjonalista.pl/kk.php/s,1947 Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Sssiusiak to przydupas pewnego polonusa z USA 30.05.06, 15:08 Nikomu dupku nie zabronisz cytowac czyichs artykulow komunistyczny ateisto! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Antykatolicki popis sss9! 30.05.06, 15:27 Jak tak mozna lzec z Papieza? Do tego jest zdolna tylko komunistyczna kreatura! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=42700044&a=42701021 Ten wpis poddaje pod wasza ocene! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: kłamca i złodziej oppener ? :) 30.05.06, 15:47 oppelner.os napisał: > Nikomu dupku nie zabronisz cytowac czyichs artykulow komunistyczny ateisto! kiedy cytujesz "ubieraj" to w cudzysłów kowadełko ty ociężałe. link do strony autorskiej też nie byłby błędem. :) widzisz kretonie - cienki boluś z ciebie. a może jednak bolusia? przyznaj się ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Komuch sss9 klamie! 30.05.06, 15:57 Do tej pory nie widzialem, bss ty tak robil a ciagle cytujesz np. na forum gliwickim. Po drugie bede robil jak ja uwazam i nie bedzie mnie pouczal jakis komuszy przydupas! Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os [...] 30.05.06, 15:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os SSS9 lzy Papiezowi?:) 30.05.06, 16:23 Dlaczego potepia naszego Papieza? Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 16:38 a wszystko dlatego, że zwróciłem ci uwagę byś nie wklejała cudzych wypowiedzi jako własnych. :))) ty nędzna miernoto. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 16:43 Ty taz wklejasz cale artykuly i ktos ci zwraca na to uwage. Taki Grba caly czas to robi. Nie widze w tym nic zlego a twoje zdanie najmniej mnie obchodzi. Zajmij sie lepiej swoim "przyjacielem" z Pensylwanii, he he Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 16:48 rzadko, ale zawsze z linkiem i jeśli cytuję to w cudzysłowie. musisz się lepiej postarać. :) a skoro cię nie obchodzi moje zdanie, to cóż to była za erupcja histerii? :))) tak więc tradycyjnie już kulą w płot. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 16:50 Nie klam! Gdzie przykladowu tu widzisz cudzyslow? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=42085317 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 17:13 :))) no to podaj autora tego anonsu pijana makolągwo. :))) autorem publikacji, z której ukradłaś fragment jest Piotr Tyszler. zadowoloooona? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 17:24 Ty skorzystales z anonsu: www.ticketpro.pl/index.php?lang=PL&event=26 To wylacznie moja sprawa zboczo...a gni...o z jakich korzystam materialow. To nie twoj zasr...ny interes glup...u:))) Mozesz nazywac kradzieza i czym ci sie podoba. To wylacznie moja sprawa deb...lu:) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 17:50 jesteś pewna purkaweczko? a może jednak z innych? do wyboru: www.google.pl/search?hs=Wy5&hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial_s&q=Colours+of+Ostrava&btnG=Szukaj&lr=lang_pl miałaś pantofelku podać autora, tak jak ja. a tu znowu poróbstwo po gaciach. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 17:55 Bujaj sie frajerze:)))))))))) Wypad ynteligencie-pantofelu:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 18:04 to, że mnie rozśmiesza twoja bezradność umysłowa, to jest zrozumiałe, ale że ty sama się z niej wyśmiewasz - to już egzotyka. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 18:10 Takie pseudoynteligenckie dziwolagi w tym kraju jak ty to nie tylko egzotyka ale rowniez wielkie nieszczescie. Jak mozna takiego osobnika wyszydzajacego naszego Papieza w ogole tolerowac. To wola o pomste do Nieba! Ja rozumiem, ze ktos taki jak ty ma inne preferencje seksualne ale zeby robic z tego publicznie "reklame" w kontekscie wizyty Benedykta XVI w Polsce. Brak slow aby to wyrazic:) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Nadal obraza katolikow ta gn...da:)??? 30.05.06, 18:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=42726751&a=42731389 Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 18:58 pisałaś to na podstawie gotowej instrukcji "jak prowadzić ekumeniczny dialog posługując się pomówieniem, oszczerstwem i oszustwem" nadesłanym z twojej ulubionej rozgłośni z Torunia? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 30.05.06, 17:32 Cytowalem przygl...pie a nie ukradlem frajer...ka men...o:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 06.06.06, 13:11 oppelner.os napisał: > Cytowalem przygl...pie a nie ukradlem frajer...ka men...o:))))))))))))) ładny popis katolickiej wiary. :) cytat oznacza się znakiem bądź skrótem - gdzie one? "ślązacki katoliku opcji niemieckiej" hłe, hłe, hłe... Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner.os Re:nieźle ci odpierniczyło. :))) 06.06.06, 14:54 Spadaj podciepie:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jed Vabny A czy Semici są antypolakami? IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:13 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lestek Re: Czy Polacy są antysemitami? IP: *.adres / 81.210.62.* 02.06.06, 08:40 Tak są.Ale to niczego nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Czy Polacy są antysemitami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 13:25 a czy Żydzi są antypolakami ?? ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Collonna Rytualne mordy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.06.06, 12:56 Czy w polskich kosciolach mozna jeszcze podziwiac obrazy przedstawiajace Zydow mordujacych chrzescijanskie dzieci by pozyskac ich krew na mace??? Czy jeszcze ktos wierzy ze kiedykolwiek mialo to miejsce?? Kto to wymyslil?? Bo te slynne "Protokoly ...."to byla ruska "Ohrana" Odpowiedz Link Zgłoś