Gość: abc IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 20:18 Maturzyści! Jak Wasze samopoczucie? Dlaczego Opolszczyzna wypadła najgorzej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: behemot Re: Matura 2006 IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 22:45 A teraz w Tiwi 1 Dorota Gawryluk tworzy sensacje na żywo w stylu Pospieszalskiego, robiąc polskich maturzystów w choooja a rodziców w bambuko.Maturzyści nie dostali jeszcze wyników a kilku mądrych palantów prowadzi dyskusję o karabinach mądrząc się o maturze gdzie kto i jak procentowo zdał maturę.A w tle siedzą ci którzy jedynie mogą się domyślać jak zdali.Bronek no tak się nie godzi.Wieczór wyborczy se zrobili ze słupkami i procentami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Matura 2006 IP: 213.17.145.* 10.07.06, 23:32 wstretne to bylo...a w domach nasi koachani maturzysci sie martwia i ich rodzice. . . po nieprzespanej nocy sie dowiedza jak zdali.... a opolszczyzna wypadla tak tylko dlatego ze u nas jest najwiecej w polsce liceow profilowanych, uzupelniajacych i techikow...a liceow ogolnoksztalcacych najmniej w polsce....kto nie wierzy niech poszpera. ale w eter poszlo....wstretne dziennikary. tylko biologia zatrważa :( 75% zdane w Polsce .. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnarozpacz11 Re: Matura 2006 11.07.06, 02:28 wygrala polska tradycja "Koziolek Matolek" jakby zrobic swiatowe cywilizowne egazaminy to i 10% by nie zdalo. Tak trzymac. Polska bialo czerwoni chyba ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:14 Gość portalu: abc napisał(a): > Maturzyści! Jak Wasze samopoczucie? Dlaczego Opolszczyzna wypadła najgorzej? a po hooy 2.paszportowcom matura? i tak robić będą w miemcach za fizoli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Matura 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:31 uważam, że należy przyjrzeć się dokłądnie pracy nauczycieli, bo np. w I LO - to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic Re: Matura 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:12 poziom nauczania faktycznie coś niski np. wos i geogrfia :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent 1 LO Re: Matura 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:18 ciekawe kto ma się przyjrzeć? trzeba by zatrudnic całkiem nową kadre, najlepiej nieskażoną, moim zdaniem do wymiany jest 80% nauczycieli mojej bylej na szczescie szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belf Re: Matura 2006 IP: 213.17.145.* 11.07.06, 22:42 ma pan/pani rację... W Ilo dziwne rzeczy sie dzieją...ale mądry Polak po szkodzie - trzeba było posłać dziecko do innego LO... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qrak Re: Matura 2006 IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.07.06, 23:17 W liceach nauka trwa praktycznie 2 lata zamiast trzech. Potem jest przygotowanie do matury i sama matura. A sama matura trwa ponad dwa miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
intermasterkalisz Czas najwyższy Wasze województwo ... 12.07.06, 02:31 ... rozwiązać i rozdysponować na Śląskie i Dolnośląskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.07.06, 10:06 I po co to rwanie szat? W opolskich liceach zdało średnio 96% maturzystów - przy średniej krajowej 90%. To aż za dobrze, jak na poziom niektórych absolwentów. W dół ciągną licea uzupełniające. Ale chyba nikt nie spodziewał się czegoś innego? Do niedawna matura w tych liceach była kwestią pewnej umowy pomiędzy zdającymi a ich nauczycielami. Zobiektywizowane ocenianie pokazuje prawdziwy poziom. Jak jednak ma być inaczej? Przecież do tych liceów ucześzcza (bez obrazy) młodzież jednak mniej zdolna oraz dorośli, którzy poprzednią szkołę ukończyli czasami kilkadziesiąt lat temu. A liceum po zawodówce trwa dwa lata, przy czym na naukę np. biologii czy chemii (fizyki, geografii) jest w całym cyklu tylko 36 godzin. Podobno i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszla maturzyst Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.07.06, 10:30 A coz takiego dzieje sie w LO1?:D,bo w przyszlym roku zdaje mature,moze jeszcze bedzie czas ,zeby sie przepisac;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.fastres.net 12.07.06, 16:41 laczenie istnienia struktur samorzadowych z wynikami matur to skojarzenie i belkot na miare ksiegi guinessa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:13 Witam Ja zdałem nową mature w roku 2005r. Mi się wydaje że słabe wynki matur to nietylko wina niskiego poziomu kształcenia w liceach profilowanych ale również w gimnazjach,poniewarz jak można zaówarzyć to ta tendencja ciągnie się od egzaminów gimnazjalnych . Mój rocznik (1986) był pierwszym co przeszedł gimnazjum a później do zreformwanych szkół średnich. I musze powiedzieć otwarcie (odrazu zaznaczam że niewiem jak jest w innych gimnazjach) że to co ja przerzyłem i widziałem w gimnazjum chodzi mi Publiczne Gimnazjum w powiecie krapkowickim (jak ktoś chce znać nazwe szkoły i adres proszę o kontakt emailowy bizon122@interia.pl) to do dzisiaj mi niedaje spokoju a między inymi narkomania w szkole, olewatorstwo nauczycieli bo jak inaczej nazwać sytuacje gdzie mój kolega został pobity przy nauczycielu na zajęciach a ten nawet nie zareagował, abo inna sprawa podziały na klasy według stanowiska rodziców pani dyrektor twierdzi inaczej no ale jak nazwać sytuacje że właśnie ci "geniusze" po ukończeniu gimnazjum nie byli nawet w stanie skączyć liceum i po pierszym semestrze część z nich rezygnowała z szkoły a ci co doszli do matury nawet jej nie zdali, a uczniowie których spisali na straty pozdawali mature i teraz studiują. Zapewne ktoś niżej mi powie a co to ma do rzeczy a natomiast ma bo jak można kogoś przygotować do pujścia do szkoły średniej skoro nie opanował wiedzy na poziomie podstawowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.kat.3s.pl 15.07.06, 00:15 człowieku, jeśli Ty zdałeś maturę, to ja nie chce wiedzieć co trzeba zrobić, żeby jej nie zdać, a z takim tekstem, to nie zasługujesz nawet na miano absolwenta podstawówki. Jeden szczebel niżej, czyli przedszkole byłby chyba sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... 04.08.06, 19:28 Absolwencie gratuluje zdanej matury - rozumiem, ze ty z tej dyrektorskiej puli - tzn nie wiedza a znajomosciami torujesz sobie droge przez zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:22 Na Opolszczyźnie papierek pt. Matura jest stokroć mniej ważny jak Rot Riesepass. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninalopo Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:09 Rot Reisepass a nie matura jeszcze co najmniej 5 lat będzie jedynym glejtem do życiowego startu młodych pod-Opolan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: Matura 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:51 Niwiem, widocznie tak musiało byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Re: Matura 2006 IP: *.radio.opole.pl 03.08.06, 14:40 zawsze tak wypada Odpowiedz Link Zgłoś