Dodaj do ulubionych

Matura 2006

IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 20:18
Maturzyści! Jak Wasze samopoczucie? Dlaczego Opolszczyzna wypadła najgorzej?
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot Re: Matura 2006 IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.07.06, 22:45
      A teraz w Tiwi 1 Dorota Gawryluk tworzy sensacje na żywo w stylu
      Pospieszalskiego, robiąc polskich maturzystów w choooja a rodziców w
      bambuko.Maturzyści nie dostali jeszcze wyników a kilku mądrych palantów prowadzi
      dyskusję o karabinach mądrząc się o maturze gdzie kto i jak procentowo zdał
      maturę.A w tle siedzą ci którzy jedynie mogą się domyślać jak zdali.Bronek no
      tak się nie godzi.Wieczór wyborczy se zrobili ze słupkami i procentami
    • Gość: belf Re: Matura 2006 IP: 213.17.145.* 10.07.06, 23:32
      wstretne to bylo...a w domach nasi koachani maturzysci sie martwia i ich
      rodzice. . . po nieprzespanej nocy sie dowiedza jak zdali.... a opolszczyzna
      wypadla tak tylko dlatego ze u nas jest najwiecej w polsce liceow
      profilowanych, uzupelniajacych i techikow...a liceow ogolnoksztalcacych najmniej
      w polsce....kto nie wierzy niech poszpera. ale w eter poszlo....wstretne
      dziennikary. tylko biologia zatrważa :( 75% zdane w Polsce ..
      • czarnarozpacz11 Re: Matura 2006 11.07.06, 02:28
        wygrala polska tradycja "Koziolek Matolek" jakby zrobic swiatowe cywilizowne
        egazaminy to i 10% by nie zdalo. Tak trzymac. Polska bialo czerwoni chyba ze
        wstydu.
    • Gość: def Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 12:14
      Gość portalu: abc napisał(a):
      > Maturzyści! Jak Wasze samopoczucie? Dlaczego Opolszczyzna wypadła najgorzej?

a po hooy 2.paszportowcom matura?
      i tak robić będą w miemcach za fizoli
      • Gość: rodzic Re: Matura 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 19:31
        uważam, że należy przyjrzeć się dokłądnie pracy nauczycieli, bo np. w I LO - to
        skandal
        • Gość: też rodzic Re: Matura 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 16:12
          poziom nauczania faktycznie coś niski np. wos i geogrfia :-(
        • Gość: absolwent 1 LO Re: Matura 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 22:18
          ciekawe kto ma się przyjrzeć? trzeba by zatrudnic całkiem nową kadre, najlepiej
          nieskażoną, moim zdaniem do wymiany jest 80% nauczycieli mojej bylej na
          szczescie szkoly
    • Gość: belf Re: Matura 2006 IP: 213.17.145.* 11.07.06, 22:42
      ma pan/pani rację... W Ilo dziwne rzeczy sie dzieją...ale mądry Polak po
      szkodzie - trzeba było posłać dziecko do innego LO... :)
      • Gość: qrak Re: Matura 2006 IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 11.07.06, 23:17
        W liceach nauka trwa praktycznie 2 lata zamiast trzech. Potem jest
        przygotowanie do matury i sama matura. A sama matura trwa ponad dwa miesiące.
    • intermasterkalisz Czas najwyższy Wasze województwo ... 12.07.06, 02:31
      ... rozwiązać i rozdysponować na Śląskie i Dolnośląskie
      • Gość: abc Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.07.06, 10:06
        I po co to rwanie szat? W opolskich liceach zdało średnio 96% maturzystów -
        przy średniej krajowej 90%. To aż za dobrze, jak na poziom niektórych
        absolwentów. W dół ciągną licea uzupełniające. Ale chyba nikt nie spodziewał
        się czegoś innego? Do niedawna matura w tych liceach była kwestią pewnej umowy
        pomiędzy zdającymi a ich nauczycielami. Zobiektywizowane ocenianie pokazuje
        prawdziwy poziom. Jak jednak ma być inaczej? Przecież do tych liceów ucześzcza
        (bez obrazy) młodzież jednak mniej zdolna oraz dorośli, którzy poprzednią
        szkołę ukończyli czasami kilkadziesiąt lat temu. A liceum po zawodówce trwa dwa
        lata, przy czym na naukę np. biologii czy chemii (fizyki, geografii) jest w
        całym cyklu tylko 36 godzin. Podobno i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu...
        • Gość: przyszla maturzyst Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 12.07.06, 10:30
          A coz takiego dzieje sie w LO1?:D,bo w przyszlym roku zdaje mature,moze jeszcze
          bedzie czas ,zeby sie przepisac;]
      • Gość: as Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.fastres.net 12.07.06, 16:41
        laczenie istnienia struktur samorzadowych z wynikami matur to skojarzenie i
        belkot na miare ksiegi guinessa,
        • Gość: Absolwent Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 15:13
          Witam
          Ja zdałem nową mature w roku 2005r.
          Mi się wydaje że słabe wynki matur to nietylko wina niskiego poziomu
          kształcenia w liceach profilowanych ale również w gimnazjach,poniewarz jak
          można zaówarzyć to ta tendencja ciągnie się od egzaminów gimnazjalnych . Mój
          rocznik (1986) był pierwszym co przeszedł gimnazjum a później do zreformwanych
          szkół średnich. I musze powiedzieć otwarcie (odrazu zaznaczam że niewiem jak
          jest w innych gimnazjach) że to co ja przerzyłem i widziałem w gimnazjum chodzi
          mi Publiczne Gimnazjum w powiecie krapkowickim (jak ktoś chce znać nazwe szkoły
          i adres proszę o kontakt emailowy bizon122@interia.pl) to do dzisiaj mi niedaje
          spokoju a między inymi narkomania w szkole, olewatorstwo nauczycieli bo jak
          inaczej nazwać sytuacje gdzie mój kolega został pobity przy nauczycielu na
          zajęciach a ten nawet nie zareagował, abo inna sprawa podziały na klasy według
          stanowiska rodziców pani dyrektor twierdzi inaczej no ale jak nazwać sytuacje
          że właśnie ci "geniusze" po ukończeniu gimnazjum nie byli nawet w stanie
          skączyć liceum i po pierszym semestrze część z nich rezygnowała z szkoły a ci
          co doszli do matury nawet jej nie zdali, a uczniowie których spisali na straty
          pozdawali mature i teraz studiują. Zapewne ktoś niżej mi powie a co to ma do
          rzeczy a natomiast ma bo jak można kogoś przygotować do pujścia do szkoły
          średniej skoro nie opanował wiedzy na poziomie podstawowym.
          • Gość: Olo Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... IP: *.kat.3s.pl 15.07.06, 00:15
            człowieku, jeśli Ty zdałeś maturę, to ja nie chce wiedzieć co trzeba zrobić,
            żeby jej nie zdać, a z takim tekstem, to nie zasługujesz nawet na miano
            absolwenta podstawówki. Jeden szczebel niżej, czyli przedszkole byłby chyba
            sprawiedliwy.
          • alienxxx Re: Czas najwyższy Wasze województwo ... 04.08.06, 19:28
            Absolwencie gratuluje zdanej matury - rozumiem, ze ty z tej dyrektorskiej puli -
            tzn nie wiedza a znajomosciami torujesz sobie droge przez zycie?
    • Gość: Tutejszy Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 08:22
      Na Opolszczyźnie papierek pt. Matura jest stokroć mniej ważny jak Rot Riesepass.
      • Gość: ninalopo Re: Matura 2006 IP: *.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:09
        Rot Reisepass a nie matura jeszcze co najmniej 5 lat będzie jedynym glejtem do
        życiowego startu młodych pod-Opolan.
    • Gość: Mama Re: Matura 2006 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 09:51
      Niwiem, widocznie tak musiało byc.
    • Gość: mondry Re: Matura 2006 IP: *.radio.opole.pl 03.08.06, 14:40
      zawsze tak wypada
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka