Dodaj do ulubionych

Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja ws....

IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 01.08.06, 06:11
Nie często wypowiadam się na tym forum , mam dla mieszkańców - sąsiadów WCM
jedno pytanie: pamiętacie rok 1997? Co mieliśmy do powiedzenia kiedy stadion
GWARDII był zamieniony w lądowisko dla ratowania powodzian!? Każdy z nas
cieszył się z poszczególnych lotów, poświęcenia pilotów i uratowanych
powdzian! A dzisiaj? Tak, garstka Polaków POTRAFI zniszczyć ważne dla
wszystkich pomysły w myśl zasady: ...wolność TOMKU.......!
Obserwuj wątek
    • Gość: NS Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.06, 08:23
      Przypominam zestawienie krazace po tym forum w 2004 roku:

? Koniec IP: 217.173.203.*
      Przeczytaj komentowany artykuł ?
      Gość: Jokey 25.10.04, 22:44 zarchiwizowany

To Wasze zarzuty plus moje
      - blokada Tesco na Ozimskiej,
      - blokada przebudowy pl. Kopernika,
      - blokada Aqua Parku na ZWM,
      - blokada ogródków na Rynku,
      - blokada obwodnicy połnocnej,
      - blokada marketu w Turawie, w tym budowy przedłużenia al. Witosa,
      - blokada budowy hali targowej przy ul. Duboisa (dla kupców (!!!),
      - blokada budowy górki saneczkowej na wyspie Bolko,
      - blokada rozbudowy Lidla,
      - nieustajaca samoblokada wlasnych pomyslow (czesto dobrych),

i pomniejsze "osiągnięcia":

- przepychanki z włascicielami czerwonej oberży (dziecinada!),
      - puszczenie ruchu ul. św Wojciecha,
      - tępienie świerszczyków w ratuszowym kiosku,
      - paraliz komunikacyjny miasta;
      - blokada dokonczenia budowy osiedla kolorowego;
      - blokada Carrefoura na Malince;
      - niszczenie budownictwa mieszkaniowego (zrezygnowanie z uzbrajania lwowskiej);
      - inwestycje wlasne na poziomie 6,5 % (to chyba rekord w Polsce!!!);
      - powazne zadluzenie miasta na deficytowe inwestycje;
      - utrata srodkow z funduszy UE na rzobudowe wysypiska smieci;
      - tworzenie coraz to nowych bezsensownych planow, ktore w ogole nie sa
      realizowane, a na ktore miasto wydaje nasze pieniadze;
      - konsultacje spoleczne, na ktore przychodzi 250 osob na 130 tysiecy;
      - brak jakiejkolwiek aktywnosci w walce o inwestora i promocji miasta;
      - brak nowych ścieżek rowerowych o wysokim standacie;
      - brak porządnego sklepu wielkopowierzchiowego stanowiącego konkurencję
      dla .......... (a niedługo Sejm zabroni powstawania sklepów
      wielkopowiezrzchniowych bez zgody samorządu a wiadomo jaki to może mieć skutek
      dla Opola)
      - pole zboża między ulicą Wiejską a Witosa w centrum miasta;

Wiekszosc rzeczy powyzej jest nadal aktualna :( A do tego czasu doszedl Wedel i
      pewnie jeszcze troche.... Oto material wyjscowy zapraszam do dalszych prac
      koncepcyjnych ;-)
      • o.tisk Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w 01.08.06, 09:06
        Dodaj jeszcze do tego blokade trasy srednicowej biegnacej najkrotsza droga ze
        srodmiescia na zaodrze, czyli poprzez Pasieke (czytaj: kolo domku pana Rysia)

i jeszcze wiele, wiele innych ...
    • neoleo zembaczyński karą na jaką opole nie zasłużyło 01.08.06, 08:45
      innej decyzji w sprawie lądowiska po hamulcowym ryśku spodziewać się nie dało.
    • Gość: opolanka Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 08:48
      Panie Zembaczyński WSTYD WSTYD WSTYD wiele Pańskich decyzji budziło we mnie
      zastanowienie i wręcz pusty śmiech nad Pańską nieudolnością, ale teraz mogę
      powiedzieć tylko jedno niech Pan nie startuje w najbliższych wyborach pora dać
      sobie spokój i jednocześnie dać szansę temu, któremu dobro naszego miasta i
      jego mieszkańców jest naprawdę bliskie.Panu życzę natomiast spokoju bo z takimi
      decyzjami sumienie powinno gryźć!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: on Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.06, 20:51

Opolanka napisala:
        " Panie Zembaczyński WSTYD WSTYD WSTYD"

Ja bym sie z Opolanka nie zgodzil,z tym co ona napisala.

Ja bym napisal:
        " Opolanie WSTYD WSTYD WSTYD" wyscie go sobie wybrali!!!!!!!

I nie pamietam ( nie wiem) kto takie cos powiedzial :
        "Kazdy narod ma takiego wodza na jakiego sobie zasluzyl" !!!!!!
    • Gość: jaro Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:04
      Panie prezydencie Z! Kończ Waść wstydu oszczędź (SOBIE). Miej człowieku resztkę
      godności i NIE STARTUJ w wyborach.
      Propozycja dla mieszkańców: niech każdy opolanin na 1zł na odprawę dla Rysia.
      Lepiej zapłacić żeby już nie rządził, niż znosić i ponosić koszty jego
      totalnej indolencji.
    • Gość: marcin Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:20
      "Janusz Wójcik (Forum dla Opolan):
      (...)
      Uważam, że listę osób, które tak skutecznie zablokowały ten projekt, powinno
      się upublicznić i dobrze zapamiętać."
      nie no bez jaj, ludzie mają prawo protestować, co on bredzi
      • Gość: Obiekt Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 01.08.06, 09:41
        Szczerze mówiąc, to najmądrzej wypowiedział się Dera. Najgorzej zaś Smagała:
        aspekt czysto finansowy-wstyd.
      • Gość: słup Re: do marcina IP: *.atol.com.pl 01.08.06, 12:42
        Ludzie maja prawo protestować, ale jeśli ich protest skutkuje decyzja, która
        jest naruszeniem interesu publicznego, to ci, których to dotyczy maja prawo
        wiedzieć, kto za tym stoi. W demokracji powinna byc jawność i odpowiedzialność
        za decyzje, zwłaszcza te, które zmniejszaja sznase na przezycie ofiar katastrof.
    • Gość: bynio78 Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:11
      no fajnie garstka ludzi i prezydent rzadza zdrowiem z nawet zyciem mieszkanców
      opolszczyzny a chce mi sie smaic. Jak takie cos jest dopuszczalne zeby spokój i
      cisza (ludzi) krórym przeszkadza to londowisko był ważniejszy od zdrowia lub
      zycia człowieka> pozdrawiam
    • Gość: zdziwiony Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: 82.160.19.* 01.08.06, 16:12
      mieszkam w Grudzicach koło Straż Pożanej syrena wyje czasem kilka razy dzienie
      i w nocy, w życiu by mi nie przyszło do głowy protestować by usunąć straż bo mi
      hałas przeszkadza, może ktoś znajomy pana Zębaczyńskiego ma działki na
      wygonowej. O ile dyskusje nad powstaniem hipermarketu mogę jeszcze zrozumieć to
      tu nie powinno być dykusji - lądowisko ma ratować życie.
      • Gość: cichy Re: Ladowisko moglo byc ujete w plan przed powstan IP: *.pools.arcor-ip.net 01.08.06, 20:21
        Mnie sie wydaje,ze problem nie lezy w samym halasie, jaki powoduje smiglowiec.
        Prosze pomyslec o aspekcie psychologicznym tej sprawy, a wtedy chyba
        zrozumiecie protesty mieszkancow. Zanim mieszkancy zaczeli protestowac, to
        napewno na dlugo przed tym zastanawiali sie nad tym.
        Druga sprawa, to czestotliwosc startow i ladowan smiglowca. Co innego jesli
        halas jest raz w tygodniu, a co innego jesli raz na dzien. A jesli w
        przyszlosci mialoby byc kilka ladowan dziennie, to protest jest sluszny z racji
        samego halasu. Patrzac na rozwoj sytuacji drogowej, mozna przypuszczac, ze w
        przyszlosci bedzie wiecej wypadkow drogowych i to piec, albo i dziesiec razy
        wiecej.
        Dlatego ladowisko dla smiglowca powinno sie znajdowac co najmniej 300 metrow od
        zabudowan, glownie ze wzgledow bezpiczensta. Spytajmy specjalistow o tak zwane
        sciany dzwiekochlonne, wysokie na piec albo szesc metrow, ktore redukuja chalas
        do tego stopnia, ze smiglowiec po wyladowaniu wydaje tylko lekki szum, gdzies
        okolo 30 decybeli. Niech nam cos tutaj napisza.
        • Gość: on Re: Ladowisko moglo byc ujete w plan przed powsta IP: *.dip.t-dialin.net 01.08.06, 21:10

Opolanka napisala:
          " Panie Zembaczyński WSTYD WSTYD WSTYD"

Ja bym sie z Opolanka nie zgodzil,z tym co ona napisala.

Ja bym napisal:
          " Opolanie WSTYD WSTYD WSTYD" wyscie go sobie wybrali!!!!!!!

I nie pamietam ( nie wiem) kto takie cos powiedzial :
          "Kazdy narod ma takiego wodza na jakiego sobie zasluzyl" !!!!!!
    • Gość: Kozak Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:21
      Mieszkam blisko szpitala i stwierdziłem że przy ulicy górnej wprowadziło się
      dużo wieśniaków i myślą że mieszkają w centrum miasta. A tak nie jest, budując
      sie przy szpitalu mogli pomyśleć że szpital będzie się chciał rozbudowywać !
      Helikopter przecież nie będzie tu lądował co 5 minut ! Mam nadzieje że ktoś z
      tych 160 osób będzie potrzebował pomocy helikoptera a wtedy będziecie sr.. w
      gacie !!!
      • Gość: Enter Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.06, 23:19
        Czy ludziom , którzy teraz protestują udzielono kiedyś szczerej odpowiedzi:
        jakie są plany zagospodarowania tej okolicy? NIE
        Pani Architekt zbywala każdego kto o to pytal. Nawet o obwodnicy ludzie
        dowiedzieli się nagle, jak już byly decyzje! Tak ludzi traktowac nie mozna.
        Nawiasem mówiąc, bylem w okolicy szpitala podczas lotów próbnych- halas jest
        OKRuTNY, wszystko sie trzęsie , szpital też. Nie czarujmy się: lądowisko JEST
        UCIĄŻLIWE a ludzie - jak zawsze- traktowani per noga. A coż takiego jak
        partycypacja społeczna na etapie planowania inwestycji nie istnieje!
        • Gość: Delete Re: Konkurenci Zembaczyńskiego: fatalna decyzja w IP: *.atol.com.pl 02.08.06, 00:30
          Możliwość partycypacji istnieje w wielu dziedzinach, również w sferze
          planowania zagospodarowania przestrzennego. Jednak, kiedy w grę wchodzi interes
          publiczny głos niewielkiej grupy ludzi nie ma znaczenia. Ratownictwo medyczne w
          Polsce rozwija się zaledwie od kilku lat. Nigdzie na swiecie nie przenosi się
          szpitali, które zwykle są w centrum miast z powodu uciązliwości lądowiska dla
          helikopterów. Nigdzie też nie pyta się okolicznych mieszkańców o zdanie w tej
          kwestii. W Niemczech czy Stanach Zjednoczonych lądowiska są na dachach szpitali
          i nikomu nie przyjdzie do głowy protestować.
          Jeśli lądowanie nie częściej niż raz dziennie helikoptera jest nie do
          zniesienia, to zawsze można sprzedać dom i się wyprowadzić na wieś.
          W rozporzadzeniu ministra zdrowia obligatoryjne jest tworzenie ladowisk koło
          szpitala w takiej odległości, żeby nie wozić chorego karetką.
          Chyba nie sądzisz, ze z powodu protestu woj. opolskie będzie jedynym, gdzie
          zamknie sie oddział ratunkowy w najlepiej wyposażonym szpitalu z powodu braku
          lądowiska?
          • Gość: maria okupnik Zembaczyńskiego podaj sie do dymisji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:58
            Jestem zbulwersowana panska decyzja panie zembaczynski. Po raz kolejny kieruje sie pan prywata. A tu
            chodzi o zycie, byc moze pana albo panskich bliskich. Ta decyzja nie jest kontrowersyjna - jest
            skandaliczna. Po raz kolejny dowodzi, iz urzednicy miejscy sa niekompetentni... vide Sawka, tylko ze
            tam nie chodzilo o ludzkie zdrowie.
            Niezbyt czesto zagladam na to forum, ale widze ze ludzie opisuja tu rozne przypadki prywaty, choc nie
            wiem czy sa to wpisy opisujace stan faktyczny. A tu znajomy zony pana prezydenta (czy nawet
            rodzina), komendant Strazy Miejskiej w Opolu, a tu jakas pani znajoma jakiegos radnego. Tak nie moze
            byc.
            W innym miejscu przeczytalam informacje o panskiej karierze urzedniczej i partyjnej (SD). Niestety i tu
            nie ma sie pan czym pochwalic, bo reprezentowanie i wykonywanie decyzji wladz PRLu w czasach gdy
            byl pan wicewojewoda chluby raczej panu nie przynosi... Czy jednak spoleczenstwo pozna te fakty i da
            panu votum nieufnosci w nastepnych wyborach? Mam nadzieje ze tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka