Dodaj do ulubionych

Czytaliście książkę Górniaka?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:22
Znalazłem to w necie:

www.kurier.nl/content/view/61/38/
Obserwuj wątek
    • Gość: horst Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:13
      Gdzie w Opolu można dostać tę książkę?
      • Gość: mol podrecznikowy Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.eranet.pl 05.08.06, 18:41
        Byla w Omedze, ale sie zmyla, chyba jest w Matrasie na pl. Teatralnym bo widzialam plakaty na szybie.
        • Gość: minka Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:45
          Kupiłam w empiku na Krakowskiej i chyba tam jeszcze jest. Kniżka najzajebistsza
          z ostatnio czytanych:-) Polecam!
          • Gość: max weber Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:30
            Mamy zatem w Opolu ojca literatury zjebistej czyli KNAJACKIEJ

uPADEK Intelektu!
            • Gość: permanent_black Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 05.08.06, 22:02
              Hey Maxiu Weberku, co się zżymasz? Cud, że w ogóle jeszcze czytają!
              Prymitywy i swołocz!
              Publika skundlała bardzo w dzisiejszych czasach. O tempora, o mores!
              Jest jednak paru mądrych facetów w tym miasteczku. My się do nich zaliczamy :-)
              Tzn. Max Weber i Permanent Black :-) Nic mi nie wiadomo o Górniaku.
              Wiadomo powszechnie, że gdyby każdy wieśniak świecił w nocy, to Opole
              wyglądałoby jak Las Vegas!!!
              A całą winę za ten stan rzeczy ponosi Platforma Obywatelska (Bosz, już bez
              Januszka! :-)
    • Gość: Wielbicielka Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.06, 21:26
      Ksiazeczka super-polecam kazdemu,kto pragnie dobrej zabawy ;)
      • Gość: Lightman Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:27
        Książka naprawde świetna, czyta się znakomicie. Mógłbym przytoczyć parę co
        zabawniejszych i fajniejszych fragmentów, ale... sami kupcie i poczytajcie.
        Dzięki takim gosciom jak p. Górniak jest w naszej pipidówce o wiele jaśniej. Tak
        więc, Szanowni Forumowicze: do piór! Kto wie. Może dzięki Wam Opole przeistoczy
        się w Las Vegas... Czego Wam wszystkim życzę.
    • Gość: błażej max weber do psychiatry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:47
      Max weber, jedz naa wodociągową, są tam jeszcze wolne miejsca (dzwoniłem!).
      Czekają na ciebie.
    • czarnarozpacz11 Re: Czytaliście książkę Górniaka? 05.08.06, 23:05
      Max Weber to ty nie wiesz ze natym forum nie wolno nic krytykowac tylko zawsze
      wychwalac. Jak myslisz dlaczego to miasto i wojewodztwo lezy dawno na dnie. Bo
      wszyscy sobie wmawiaja ze sa wspaniali. To tylko ci artysci, wlodarze, pisarze
      sie tu zachwalaja i wszystkich innych na dno spuszczaja. Na szczescie madrzy i
      roztropni dawno to dziadostwo opuscili i dzis tylko sie posmiac mozna z ich
      wysilkow otumaniania dalszego spoleczesntwa. Na pochybel tej bandzie. Na
      pochybel.
      • Gość: pipi L Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.eranet.pl 05.08.06, 23:46
        Krytykowac wolno a nawet trzeba, ale max krytykowal bo nie lubi Gorniaka a nie dlatego ze czytal jego
        powiesc bo nie czytal.
        A pohybel pisze sie przez samo "h". Czarna rozpacz - fakt. Z ortografia:)
        • Gość: behemot Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 06.08.06, 01:09
          Kuoię książkę Górniaka za 10,5 PLN bo więcej nie mam.Może być używana.
          • Gość: jojo Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 02:32
            Mniej pij kochany to zaoszczędzisz...
            • Gość: do jojo Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 03:56
              czemu mi wyjelas to z ust:)))
    • Gość: d Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:39
      ...no i nie dowiedziałem sie nic z tych waszych wypocin. Książki tej nie
      czytaliscie a tylko paplecie ozorem.
      • Gość: Gorniak Re: Do Behemota IP: 62.233.176.* 07.08.06, 09:59
        Behemocie Szanowny, bedzie dla mnie zaszczytem, gdy bede Ci mogl podarowac moja powiesc -
        uczynie to z radoscia (bo Cie szanuje), ze strachem (bo jestes krytycznym czytelnikiem), ale i z
        wyrachowaniem (bo obdarowany ksiazka, moze stepisz ostrze swej krytyki).
        Gdzie i kiedy moge ja podrzucic - tak zebys sie nie musial przede mna demaskowac? Bo pewnie nie
        chcesz, ja bym od razu sie chwalil, ze znam legendarnego Behemota i pewnie nie utrzymal bym jezyka
        za zebami, zeby nie zdradzic, ktos Ty...
        Pozdrawiam.
        Jesli nie chcesz odpowidac na forum, to pisz: zbigniew.gorniak@echomiasta.pl
        • Gość: Janosik Re: Do Behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:07
          A ja się nie zgadzam! I koniec. Wywaliłem dwadzieścia pare zeta na knige, do
          tego czekałem chyba godzinę, bo kolo szperał po magazynie (nie było tytułu na
          sklepie) i co chwila przynosił mi jakieś biografie Edyty Górniak! I choć warto
          było i czekać i zabulić, bo kniga całkiem fajną się okazała, to nie zgadzam się
          i protestuję! Bo co, niby mniej legendarny jestem od behemota? Też chce za
          darmo! Gdzie sprawiedliwość (o którą walczyłem skacząc po górach niczym koza
          jakaś)? To niby, że Szicu za darmo behemotowi fure da a ja mam płacić krocie? Bo
          jestem mniej legendarny? Nie zgadzam się i już!
          • Gość: Gorniak Re: Do Behemota IP: 62.233.176.* 07.08.06, 12:19
            Cholera, chyba sie zapedzilem w kozi rog. Janosiku, Tobie dam druga ksiazke (jak wydawnictwo
            przyjmie do druku). Pasuje???? Doceniam Twoja walke o rownosc, sprawiedliwosc, braterstwo i takie
            tam inne. Pozdrawiam.
            A ktory to sklepowy taki dupowaty?
            • Gość: Janosik Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:02
              Wiadomo, że nie w Liptowskim Mikulaszu gdziem schwytan i osadzon został (i gdzie
              teraz tyłki moczy rodzima klasa średnia) a w grodku naszem...
              Nie powiem jednak w której księgarni, bo chłop był drugi dzień w robocie i jak
              Szanowny Autor zrobi (słuszną zresztą) zadymę, to kolo zasili szeregi
              bezrobotnych. Zresztą nie była to do końca jego wina, tylko systemu
              komputerowego. Wpisywał Górniak i wskakiwała Edyta, psia mać! A jak wpisywał
              Zbigniew, to na ekranie wyskakiwał Wodecki, ten od Maji. Niestety. To Pański
              debiut i na popularność ogólną musi pan jeszcze trochę poczekać.
              Czego Panu szczerze zyczę, bo Pulpa w dechę! Zabawna, dowcipna, w sam raz na
              dzisiejszą, smutasią pogodę!
              • Gość: Gorniak Re: Do Górniaka IP: 62.233.176.* 07.08.06, 13:09
                Nie chcialem mu nic zrobic, temu sprzedawcy, tak tylko pytalem. To ja poczekam, panie Janosik, chylac
                czola i przed Panem, i przed Edyta, i przed Wodeckim.
                Pozdrawiam
                • Gość: Janosik Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:26
                  A ta druga książka to o czym, bom ciekaw bardzo? Długo przyjdzie nam czekać na nia?
                  • Gość: krappitz Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:36
                    krapkowice.net/kurier,art,id_8462
                    No prosze!
                    • Gość: garfield Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:46
                      Golden, to ty umiesz czytać???
                      • Gość: Rudi Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 02:23
                        Garfield, nie miałcz.

Książka jest w dechę! I fajny wywiad. Nie wiedziałem, że będzie jakaś następna
                        powieść. A Golden chyba nie jest z Krappitz bo jest z Oppeln - pozdro dla
                        Goldena! ;-)
                        • Gość: Bronek-Osiny Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 03:25
                          Fajna rozmowa w Kurierze Krapkowickim - wesoły facet z Górniaka. Sam jestem
                          fanem Pulp Fiction więc mam nadzieję, że równie świetna jest książka. Zamówiłem
                          w skamandrze i jutro przyjdzie:-) Jak tylko przeczytam, chętnie podziele się z
                          Wami wrażeniami. A tak na marginesie, jeśli lekturę owej Pulpy macie już za
                          sobą, to może napiszecie jakieś recenzje? No, stukajcie w klawiaturki, kochani!
                          • Gość: marcin Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:52
                            Powiedzcie, gdzie mozna te "pulpe" kupic w Opolu? Bylem na krakowskiej i (juz) nie ma.
                            Swoja droga, skoro taki sukces, to czemu Wybiorcza nic nie napisze. Wreszcie nasz krajan odnosi
                            sukces a lokalna milczy... Pan redaktor nie pracuje w nto wiec nie chodzi chyba o potencjalne
                            wspieranie konkurencji :-)
                            • Gość: szukaczka Re: Do Górniaka IP: 62.87.192.* 08.08.06, 18:21
                              Dystrybucja w opolu pod psem, jak wiele innych rzeczy. Widzialam w Matrasie
                              plakaty i ksiazke
                              • Gość: kippy Re: Do Górniaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.06, 00:39
                                W tym krapkowickim Kurierze jest link do ksiegarni z Krapkowic i adres ich
                                sklepu w Internecie (!!!). Dzisiaj tam dzwonilam i powiedzieli, ze jest. W
                                piatek jade do Kozla to wpadne po drodze i sobie kupie - nie chce mi sie czekac
                                na przesylke (w sieci taniej maja, ale za wysylke trzeba zaplacic). Moja
                                recenzja po weekendziku...
                                • Gość: Klimek Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:05
                                  A do mnie jeszcze nie doszla, jasssssna cholera. Zamowilem w piątek. Mieszkam na zadupiu i moze to
                                  jest przyczyną. Cholera wie. Jak jutro nie zawita kurier to podam wam adres tej ksiegarni (internetowej),
                                  w której - obym się mylił - nie warto zamawiać.
                                  Pozdro.
                                  p.s.
                                  Panie Górniak, ostatni felieton w deche :-)
                            • okobar Re: Do Górniaka 15.08.06, 07:45
                              W Omedze jest pełno....
                              przynajmniej jeszcze:)
        • Gość: behemot Re: Do AUTORA ..... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 09.08.06, 01:03
          Drogi (nie ze względu na cenę książki) Zbigniewie Autorze Górniaku !!!
          Wielce mnie wzruszyłeś propozycją swoją i uczyniłeś mi równie wielki honor oraz
          radość z podarowania mi egzemplarza autorskiego nieosiągalnej powieści Twojej,
          co to juz białym krukiem się stała na opolskim rynku księgarskim.Albo to układ
          lokalnych zazdrośników ją blokuje, albo spekulują księgarze sprzedając na czarno
          spod lady.
          Przyznam, że przypadło mi do gustu iście diabelskie uzasadnienie tego gestu i
          sam bym tego lepiej nie wymyślił, no smakowite to bardzo.
          Proponuję zatem by w celu odebrania powieści doszło do naszego spotkania np. w
          ten piątek o 19 w ogródku Maski. Przybędzie tam mój drogi Assasello w nadobnej
          dość jak sadzę postaci.
          Gdyby ów termin z różnych względów był niefortunny, to oczekuję propozycji z
          Twojej strony.
          Pozdrawiam
          P.S
          Myślę, że nie będzie niestosowna z mojej strony prośba, Byś złożył autograf z
          odręczną myślą, sentencją, może dedykacją, albo przynajmniej kleksa uczynił.
          • Gość: Korowiow Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:09
            To i ja przybędę. Ze swoim egzemplarzem. Tylko po kleksa. Mogę?
            • Gość: katka Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:13
              Ja też, ja też. Może Pan spotkanie zrobi autorskie? No... może nie w masce bo skorumpowana ale
              gdzieś obok... Scene zrobić na Rynku - troche luda przyjdze. Bo kto nie czytał Pulpy? Wszyscy czytali!
              Fanuw ma Pan wielu!
              • Gość: katka Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:14
                Miało być fanuf, sorki.
                • Gość: zbyszek kania Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:24
                  No to sie qva zacznie... Jak Edyta Gorniak byla w Opolancu to nie moglem sie dopchac po autograf.
                  Scisk, piski i krzyki! Ale to dobry pomysl! Dawajcie Zbycha na scene - moze nam poczyta fragmenty?
                  Bedzie wesolo!
                  • Gość: Gorniak Re: Do AUTORA ..... IP: 62.233.176.* 09.08.06, 13:59
                    Behemocie, ja dam znac jutro lub w piatek o ktorej bede wolny, czy to bedzie 19 czy pozniej, bo mam
                    dyzur redkacyjny we wro.
                    A spotkanko bedzie a Matrasie, zaproponowali mi, jakos we wrzesniu. Pozdrawiam wszystkich.
                    • Gość: Magda R. Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:43
                      Panie Zbyszku.
                      Kiedy Pan na to wszystko znajduje czas? Praca we Wrocławiu, TV w Opolu i do tego jeszcze pisanie
                      książek. Jestem pełna podziwu dla Pana.

Pozdrawiam
                      • Gość: Magda R. Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:44
                        A... I jeszcze zajefajne felietony w Opolu. Jest Pan niesamowity.
                        • Gość: behemot Re: Do AUTORA ..... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.08.06, 08:45
                          Czarci mu pomagają niechybnie.
                          • Gość: ginter Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:10
                            No, co wy. On ma swojego Murzyna od pisania, jak onegdaj Jerzy Kosiński. To żona sołtysa Dębskiej Kuźni za niego robi.
                            • Gość: Kalambur Krzysztof Zet... i już! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:40
                              Ma kumpla w Chmielowicach co wystepuje za niego w telewizji. Ten przystojny
                              koles w szklanym okienku prowadzacy rozmowy "w cztery oczy" to redaktor
                              Krzysztof Zet. Kolejne oszustwo telewizji!
                              • Gość: Gorniak Do Behemota IP: 62.233.176.* 10.08.06, 15:45
                                Behemocie, bede we wspomnianym ogrodku jutro, w pt., ok. 21.20. Jakies znaki rozpoznawcze? Jakis
                                gozdzikw klapie? Jakas nto otwarta na umowionej stronie? Pozdrawiam Ciebie i wszystkich tutaj.
                                • marmullo DO Autora 11.08.06, 14:26
                                  Dzięki za pozdrowienia.
                                  • Gość: KANGOOR Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:09
                                    Ja tez dziekuje panu redaktorowi za pozdrowienia.
                                    • Gość: ii Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 04:21
                                      I co????
                                      • Gość: behemot Re: DO Autora IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.08.06, 08:06
                                        I nic.Assasello wookrwiony, że musiał przybrać damską cielesność i siedzieć pod
                                        parasolem słuchając jak dla mnie fajnej wokalistki z kapelą, wbijając
                                        jednocześnie ślepia w ciemności opolskiego rynku i wypatrując korpulentnej
                                        sylwetki redaktora.
                                        Możeśmy się minęli,może redaktor zasiadł w innym z trzech ogródków stojących pod
                                        rząd wzdłuż pierzeji maskowej, a może mu co wypadło we wro., że nie mógł przybyć.
                                        A może olał behemota zwyczajnie cienką strugą.Fakt faktem, pulpa autorska
                                        przeszła mi koło nosa wraz z flaszeczką u przyjaciela u którego wizytę musiałem
                                        odmówić.
                                        Ech życie, życie...
                                        • Gość: ob. Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:36
                                          Cos ściemniasz Behemocie. Korpulentna sylwetka PT Redaktora zasiadała w bardzo
                                          widocznym miejscu przez ponad 40 min. - prawie do 22:30 I była niepocieszona,
                                          że nie usłyszała hasła zza Uralu.
                                          • Gość: masio Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:40
                                            Tez widzialem pana Gorniaka.
                                            • Gość: faux-pas Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:38
                                              Wsdyd panie behemot. Proszć w tej chwili zadzwonić do Autora z przeprosinami!
                                              • Gość: behemot Re: DO Autora IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.08.06, 22:28
                                                Zadzwonię na majla. O!
                                                • Gość: beck ham Re: Do behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:07
                                                  echo miasta

50-128 WROCŁAW
                                                  ul. Św. Mikołaja 12
                                                  tel. 0-71 79-83-526
                                                  fax. 0-71 79-83-520

moze wyslij faxa - kłamczuszku...
                                                  • Gość: Niutek Re: Do behemota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:52
                                                    Czyż prawdą jest, że nie doszło do historycznego spotkania Pana Zbigniewa
                                                    Redaktora Górniaka z Przesławnym Behamotem? Kto za to odpowie?
                                                  • Gość: Niutek Re: Do behemota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:56
                                                    Przeprosiny szczere:Przesławnego Behemota przepraszam za literówkę w jego
                                                    przesławnym imieniu. To z wrażenia!
                                                  • Gość: prokurator rejonow Re: Do behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:03
                                                    Behemot okazał się oszustem... W tej chwili prowadzone jest postępowanie
                                                    wyjaśniające w opolskiej Prokuraturze Rejonowej. Najprawdopodobniej za karę
                                                    będzie musiał wykupić cały nakład książki red. Górniaka!
                                                  • Gość: :-) Re: Do Wolanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:09
                                                    I co Pani na to, pani Doroto? Kolejny autorytet upada!
                                                  • Gość: behemot Re: Do zawiedzionych.... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 14.08.06, 14:06
                                                    nIC NIE UPADA. Assasello o 21.10 zasiadł w ogródku Maski ostentacyjnie
                                                    prezentując nadgarstek z umówionym znakiem i siedział sam przy stoliku.Jak
                                                    wiadomo AUTOR miał przybyć o 21.20 jak deklarował w poście i wiedział o znaku
                                                    rozpoznawczym.Pisałem, że Assasello przybierze nadobną damską postać, bo
                                                    facetowi łatwiej wyłowić w tłumie babę niż faceta.Być może receptory Górniakowe
                                                    szukały faceta i pominęły babę.Powszechnie zaś wiadomo, że gdzie diabeł nie może
                                                    tam babę wyśle. Doszło do niezamierzonego nieporozumienia, za co gotów jestem
                                                    przeprosić AUTORA. Sam również jestem wkurzony, bo miałbym już przetrawioną
                                                    autorską pulpę i mógłbym na jej temat pogadać.Jeden nasuwa się wniosek.Było się
                                                    umówić w jasno oświetlonym lokalu.
                                                  • Gość: Gorniak Re: Do zawiedzionych.... IP: *.eranet.pl 14.08.06, 14:42
                                                    Witaj Behemocie, od razu wiedzialem, ze zaszlo nieporozumienie i teraz sie wyjasnilo, na czym ono
                                                    polegalo. I ja i Twoja Wyslanniczka myslelismy, ze to my bedziemy odszukani przez druga strone. Ja
                                                    myslalem, ze do mnie podejdzie kobieta, a Ona myslala, ze to ja podejde do niej. Ona usiadla
                                                    eksponujac znak rozpoznawczy, a ja usiadlem eksponujac siebie - i tak zesmy sobie siedzieli, zapewne
                                                    na dwoch biegunach knajpy.
                                                    Przybylem dokladnie o 21.20 od strony sklepu Big Star, usiadlem w lewym skrzydle ogrodka Maski
                                                    (lewym gdy stanac tylem do wejscia). Sluchalismy oboje tej samej wokalistki, a ja odbioeralem telefony i
                                                    smsy od znajomych, ktorzy pytali: Ico, i co??? Kim jest Behemot. Ba, na miejscu stwierdzilem nawet
                                                    obecnosc Polskiej Agencji Prasowej!!!!!!!!! Ale nic sie nie stalo! Przynajmniej spotkalem paru znajomych,
                                                    pogadalem sobie, z tym ze na wszelki wypadek zagadywalem do nich umowionym haslem i oni nie
                                                    wiedzieli, co grane:)))))
                                                    Ja proponuje teraz tak: na maila, ktorego Behemocie znasz, wyslesz mi imie i nazwisko Twojej
                                                    Wyslanniczki - moze byc zmyslone. I ja na portierni nto zostawie koperte z ksiazka i asasello przyjdzie
                                                    i sie przedstawi i portier koperte da. Z tym, ze ja poczte odbiore dopiero w czwartek. Pozdrawiam!!!
                                                    Strasznie rozpalasz ludzka ciekawosc - patrz posty powyzej. A haslo bylo nie zza Uralu, lecz sprzed
                                                    Uralu!!!! Uklony dla wszystkich.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka