Gość: MOL książkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:22 Znalazłem to w necie: www.kurier.nl/content/view/61/38/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: horst Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 17:13 Gdzie w Opolu można dostać tę książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol podrecznikowy Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.eranet.pl 05.08.06, 18:41 Byla w Omedze, ale sie zmyla, chyba jest w Matrasie na pl. Teatralnym bo widzialam plakaty na szybie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minka Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:45 Kupiłam w empiku na Krakowskiej i chyba tam jeszcze jest. Kniżka najzajebistsza z ostatnio czytanych:-) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max weber Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:30 Mamy zatem w Opolu ojca literatury zjebistej czyli KNAJACKIEJ uPADEK Intelektu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: permanent_black Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 05.08.06, 22:02 Hey Maxiu Weberku, co się zżymasz? Cud, że w ogóle jeszcze czytają! Prymitywy i swołocz! Publika skundlała bardzo w dzisiejszych czasach. O tempora, o mores! Jest jednak paru mądrych facetów w tym miasteczku. My się do nich zaliczamy :-) Tzn. Max Weber i Permanent Black :-) Nic mi nie wiadomo o Górniaku. Wiadomo powszechnie, że gdyby każdy wieśniak świecił w nocy, to Opole wyglądałoby jak Las Vegas!!! A całą winę za ten stan rzeczy ponosi Platforma Obywatelska (Bosz, już bez Januszka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielbicielka Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.06, 21:26 Ksiazeczka super-polecam kazdemu,kto pragnie dobrej zabawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lightman Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:27 Książka naprawde świetna, czyta się znakomicie. Mógłbym przytoczyć parę co zabawniejszych i fajniejszych fragmentów, ale... sami kupcie i poczytajcie. Dzięki takim gosciom jak p. Górniak jest w naszej pipidówce o wiele jaśniej. Tak więc, Szanowni Forumowicze: do piór! Kto wie. Może dzięki Wam Opole przeistoczy się w Las Vegas... Czego Wam wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: błażej max weber do psychiatry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 22:47 Max weber, jedz naa wodociągową, są tam jeszcze wolne miejsca (dzwoniłem!). Czekają na ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnarozpacz11 Re: Czytaliście książkę Górniaka? 05.08.06, 23:05 Max Weber to ty nie wiesz ze natym forum nie wolno nic krytykowac tylko zawsze wychwalac. Jak myslisz dlaczego to miasto i wojewodztwo lezy dawno na dnie. Bo wszyscy sobie wmawiaja ze sa wspaniali. To tylko ci artysci, wlodarze, pisarze sie tu zachwalaja i wszystkich innych na dno spuszczaja. Na szczescie madrzy i roztropni dawno to dziadostwo opuscili i dzis tylko sie posmiac mozna z ich wysilkow otumaniania dalszego spoleczesntwa. Na pochybel tej bandzie. Na pochybel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi L Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.eranet.pl 05.08.06, 23:46 Krytykowac wolno a nawet trzeba, ale max krytykowal bo nie lubi Gorniaka a nie dlatego ze czytal jego powiesc bo nie czytal. A pohybel pisze sie przez samo "h". Czarna rozpacz - fakt. Z ortografia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 06.08.06, 01:09 Kuoię książkę Górniaka za 10,5 PLN bo więcej nie mam.Może być używana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 02:32 Mniej pij kochany to zaoszczędzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jojo Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 03:56 czemu mi wyjelas to z ust:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Czytaliście książkę Górniaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 08:39 ...no i nie dowiedziałem sie nic z tych waszych wypocin. Książki tej nie czytaliscie a tylko paplecie ozorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Re: Do Behemota IP: 62.233.176.* 07.08.06, 09:59 Behemocie Szanowny, bedzie dla mnie zaszczytem, gdy bede Ci mogl podarowac moja powiesc - uczynie to z radoscia (bo Cie szanuje), ze strachem (bo jestes krytycznym czytelnikiem), ale i z wyrachowaniem (bo obdarowany ksiazka, moze stepisz ostrze swej krytyki). Gdzie i kiedy moge ja podrzucic - tak zebys sie nie musial przede mna demaskowac? Bo pewnie nie chcesz, ja bym od razu sie chwalil, ze znam legendarnego Behemota i pewnie nie utrzymal bym jezyka za zebami, zeby nie zdradzic, ktos Ty... Pozdrawiam. Jesli nie chcesz odpowidac na forum, to pisz: zbigniew.gorniak@echomiasta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Do Behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 12:07 A ja się nie zgadzam! I koniec. Wywaliłem dwadzieścia pare zeta na knige, do tego czekałem chyba godzinę, bo kolo szperał po magazynie (nie było tytułu na sklepie) i co chwila przynosił mi jakieś biografie Edyty Górniak! I choć warto było i czekać i zabulić, bo kniga całkiem fajną się okazała, to nie zgadzam się i protestuję! Bo co, niby mniej legendarny jestem od behemota? Też chce za darmo! Gdzie sprawiedliwość (o którą walczyłem skacząc po górach niczym koza jakaś)? To niby, że Szicu za darmo behemotowi fure da a ja mam płacić krocie? Bo jestem mniej legendarny? Nie zgadzam się i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Re: Do Behemota IP: 62.233.176.* 07.08.06, 12:19 Cholera, chyba sie zapedzilem w kozi rog. Janosiku, Tobie dam druga ksiazke (jak wydawnictwo przyjmie do druku). Pasuje???? Doceniam Twoja walke o rownosc, sprawiedliwosc, braterstwo i takie tam inne. Pozdrawiam. A ktory to sklepowy taki dupowaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:02 Wiadomo, że nie w Liptowskim Mikulaszu gdziem schwytan i osadzon został (i gdzie teraz tyłki moczy rodzima klasa średnia) a w grodku naszem... Nie powiem jednak w której księgarni, bo chłop był drugi dzień w robocie i jak Szanowny Autor zrobi (słuszną zresztą) zadymę, to kolo zasili szeregi bezrobotnych. Zresztą nie była to do końca jego wina, tylko systemu komputerowego. Wpisywał Górniak i wskakiwała Edyta, psia mać! A jak wpisywał Zbigniew, to na ekranie wyskakiwał Wodecki, ten od Maji. Niestety. To Pański debiut i na popularność ogólną musi pan jeszcze trochę poczekać. Czego Panu szczerze zyczę, bo Pulpa w dechę! Zabawna, dowcipna, w sam raz na dzisiejszą, smutasią pogodę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Re: Do Górniaka IP: 62.233.176.* 07.08.06, 13:09 Nie chcialem mu nic zrobic, temu sprzedawcy, tak tylko pytalem. To ja poczekam, panie Janosik, chylac czola i przed Panem, i przed Edyta, i przed Wodeckim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 13:26 A ta druga książka to o czym, bom ciekaw bardzo? Długo przyjdzie nam czekać na nia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krappitz Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:36 krapkowice.net/kurier,art,id_8462 No prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 01:46 Golden, to ty umiesz czytać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudi Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 02:23 Garfield, nie miałcz. Książka jest w dechę! I fajny wywiad. Nie wiedziałem, że będzie jakaś następna powieść. A Golden chyba nie jest z Krappitz bo jest z Oppeln - pozdro dla Goldena! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronek-Osiny Re: Do Górniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 03:25 Fajna rozmowa w Kurierze Krapkowickim - wesoły facet z Górniaka. Sam jestem fanem Pulp Fiction więc mam nadzieję, że równie świetna jest książka. Zamówiłem w skamandrze i jutro przyjdzie:-) Jak tylko przeczytam, chętnie podziele się z Wami wrażeniami. A tak na marginesie, jeśli lekturę owej Pulpy macie już za sobą, to może napiszecie jakieś recenzje? No, stukajcie w klawiaturki, kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:52 Powiedzcie, gdzie mozna te "pulpe" kupic w Opolu? Bylem na krakowskiej i (juz) nie ma. Swoja droga, skoro taki sukces, to czemu Wybiorcza nic nie napisze. Wreszcie nasz krajan odnosi sukces a lokalna milczy... Pan redaktor nie pracuje w nto wiec nie chodzi chyba o potencjalne wspieranie konkurencji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukaczka Re: Do Górniaka IP: 62.87.192.* 08.08.06, 18:21 Dystrybucja w opolu pod psem, jak wiele innych rzeczy. Widzialam w Matrasie plakaty i ksiazke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kippy Re: Do Górniaka IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.08.06, 00:39 W tym krapkowickim Kurierze jest link do ksiegarni z Krapkowic i adres ich sklepu w Internecie (!!!). Dzisiaj tam dzwonilam i powiedzieli, ze jest. W piatek jade do Kozla to wpadne po drodze i sobie kupie - nie chce mi sie czekac na przesylke (w sieci taniej maja, ale za wysylke trzeba zaplacic). Moja recenzja po weekendziku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klimek Re: Do Górniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:05 A do mnie jeszcze nie doszla, jasssssna cholera. Zamowilem w piątek. Mieszkam na zadupiu i moze to jest przyczyną. Cholera wie. Jak jutro nie zawita kurier to podam wam adres tej ksiegarni (internetowej), w której - obym się mylił - nie warto zamawiać. Pozdro. p.s. Panie Górniak, ostatni felieton w deche :-) Odpowiedz Link Zgłoś
okobar Re: Do Górniaka 15.08.06, 07:45 W Omedze jest pełno.... przynajmniej jeszcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Do AUTORA ..... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 09.08.06, 01:03 Drogi (nie ze względu na cenę książki) Zbigniewie Autorze Górniaku !!! Wielce mnie wzruszyłeś propozycją swoją i uczyniłeś mi równie wielki honor oraz radość z podarowania mi egzemplarza autorskiego nieosiągalnej powieści Twojej, co to juz białym krukiem się stała na opolskim rynku księgarskim.Albo to układ lokalnych zazdrośników ją blokuje, albo spekulują księgarze sprzedając na czarno spod lady. Przyznam, że przypadło mi do gustu iście diabelskie uzasadnienie tego gestu i sam bym tego lepiej nie wymyślił, no smakowite to bardzo. Proponuję zatem by w celu odebrania powieści doszło do naszego spotkania np. w ten piątek o 19 w ogródku Maski. Przybędzie tam mój drogi Assasello w nadobnej dość jak sadzę postaci. Gdyby ów termin z różnych względów był niefortunny, to oczekuję propozycji z Twojej strony. Pozdrawiam P.S Myślę, że nie będzie niestosowna z mojej strony prośba, Byś złożył autograf z odręczną myślą, sentencją, może dedykacją, albo przynajmniej kleksa uczynił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Korowiow Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:09 To i ja przybędę. Ze swoim egzemplarzem. Tylko po kleksa. Mogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:13 Ja też, ja też. Może Pan spotkanie zrobi autorskie? No... może nie w masce bo skorumpowana ale gdzieś obok... Scene zrobić na Rynku - troche luda przyjdze. Bo kto nie czytał Pulpy? Wszyscy czytali! Fanuw ma Pan wielu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:14 Miało być fanuf, sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek kania Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 01:24 No to sie qva zacznie... Jak Edyta Gorniak byla w Opolancu to nie moglem sie dopchac po autograf. Scisk, piski i krzyki! Ale to dobry pomysl! Dawajcie Zbycha na scene - moze nam poczyta fragmenty? Bedzie wesolo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Re: Do AUTORA ..... IP: 62.233.176.* 09.08.06, 13:59 Behemocie, ja dam znac jutro lub w piatek o ktorej bede wolny, czy to bedzie 19 czy pozniej, bo mam dyzur redkacyjny we wro. A spotkanko bedzie a Matrasie, zaproponowali mi, jakos we wrzesniu. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda R. Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:43 Panie Zbyszku. Kiedy Pan na to wszystko znajduje czas? Praca we Wrocławiu, TV w Opolu i do tego jeszcze pisanie książek. Jestem pełna podziwu dla Pana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda R. Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:44 A... I jeszcze zajefajne felietony w Opolu. Jest Pan niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Do AUTORA ..... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 10.08.06, 08:45 Czarci mu pomagają niechybnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginter Re: Do AUTORA ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:10 No, co wy. On ma swojego Murzyna od pisania, jak onegdaj Jerzy Kosiński. To żona sołtysa Dębskiej Kuźni za niego robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalambur Krzysztof Zet... i już! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 12:40 Ma kumpla w Chmielowicach co wystepuje za niego w telewizji. Ten przystojny koles w szklanym okienku prowadzacy rozmowy "w cztery oczy" to redaktor Krzysztof Zet. Kolejne oszustwo telewizji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Do Behemota IP: 62.233.176.* 10.08.06, 15:45 Behemocie, bede we wspomnianym ogrodku jutro, w pt., ok. 21.20. Jakies znaki rozpoznawcze? Jakis gozdzikw klapie? Jakas nto otwarta na umowionej stronie? Pozdrawiam Ciebie i wszystkich tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANGOOR Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:09 Ja tez dziekuje panu redaktorowi za pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: DO Autora IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.08.06, 08:06 I nic.Assasello wookrwiony, że musiał przybrać damską cielesność i siedzieć pod parasolem słuchając jak dla mnie fajnej wokalistki z kapelą, wbijając jednocześnie ślepia w ciemności opolskiego rynku i wypatrując korpulentnej sylwetki redaktora. Możeśmy się minęli,może redaktor zasiadł w innym z trzech ogródków stojących pod rząd wzdłuż pierzeji maskowej, a może mu co wypadło we wro., że nie mógł przybyć. A może olał behemota zwyczajnie cienką strugą.Fakt faktem, pulpa autorska przeszła mi koło nosa wraz z flaszeczką u przyjaciela u którego wizytę musiałem odmówić. Ech życie, życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob. Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 11:36 Cos ściemniasz Behemocie. Korpulentna sylwetka PT Redaktora zasiadała w bardzo widocznym miejscu przez ponad 40 min. - prawie do 22:30 I była niepocieszona, że nie usłyszała hasła zza Uralu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masio Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 12:40 Tez widzialem pana Gorniaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: faux-pas Re: DO Autora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 18:38 Wsdyd panie behemot. Proszć w tej chwili zadzwonić do Autora z przeprosinami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: DO Autora IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 12.08.06, 22:28 Zadzwonię na majla. O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beck ham Re: Do behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:07 echo miasta 50-128 WROCŁAW ul. Św. Mikołaja 12 tel. 0-71 79-83-526 fax. 0-71 79-83-520 moze wyslij faxa - kłamczuszku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niutek Re: Do behemota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:52 Czyż prawdą jest, że nie doszło do historycznego spotkania Pana Zbigniewa Redaktora Górniaka z Przesławnym Behamotem? Kto za to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niutek Re: Do behemota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 12:56 Przeprosiny szczere:Przesławnego Behemota przepraszam za literówkę w jego przesławnym imieniu. To z wrażenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prokurator rejonow Re: Do behemota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:03 Behemot okazał się oszustem... W tej chwili prowadzone jest postępowanie wyjaśniające w opolskiej Prokuraturze Rejonowej. Najprawdopodobniej za karę będzie musiał wykupić cały nakład książki red. Górniaka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Do Wolanda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 13:09 I co Pani na to, pani Doroto? Kolejny autorytet upada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Do zawiedzionych.... IP: *.nowyzwm.punkt.pl / 217.197.79.* 14.08.06, 14:06 nIC NIE UPADA. Assasello o 21.10 zasiadł w ogródku Maski ostentacyjnie prezentując nadgarstek z umówionym znakiem i siedział sam przy stoliku.Jak wiadomo AUTOR miał przybyć o 21.20 jak deklarował w poście i wiedział o znaku rozpoznawczym.Pisałem, że Assasello przybierze nadobną damską postać, bo facetowi łatwiej wyłowić w tłumie babę niż faceta.Być może receptory Górniakowe szukały faceta i pominęły babę.Powszechnie zaś wiadomo, że gdzie diabeł nie może tam babę wyśle. Doszło do niezamierzonego nieporozumienia, za co gotów jestem przeprosić AUTORA. Sam również jestem wkurzony, bo miałbym już przetrawioną autorską pulpę i mógłbym na jej temat pogadać.Jeden nasuwa się wniosek.Było się umówić w jasno oświetlonym lokalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorniak Re: Do zawiedzionych.... IP: *.eranet.pl 14.08.06, 14:42 Witaj Behemocie, od razu wiedzialem, ze zaszlo nieporozumienie i teraz sie wyjasnilo, na czym ono polegalo. I ja i Twoja Wyslanniczka myslelismy, ze to my bedziemy odszukani przez druga strone. Ja myslalem, ze do mnie podejdzie kobieta, a Ona myslala, ze to ja podejde do niej. Ona usiadla eksponujac znak rozpoznawczy, a ja usiadlem eksponujac siebie - i tak zesmy sobie siedzieli, zapewne na dwoch biegunach knajpy. Przybylem dokladnie o 21.20 od strony sklepu Big Star, usiadlem w lewym skrzydle ogrodka Maski (lewym gdy stanac tylem do wejscia). Sluchalismy oboje tej samej wokalistki, a ja odbioeralem telefony i smsy od znajomych, ktorzy pytali: Ico, i co??? Kim jest Behemot. Ba, na miejscu stwierdzilem nawet obecnosc Polskiej Agencji Prasowej!!!!!!!!! Ale nic sie nie stalo! Przynajmniej spotkalem paru znajomych, pogadalem sobie, z tym ze na wszelki wypadek zagadywalem do nich umowionym haslem i oni nie wiedzieli, co grane:))))) Ja proponuje teraz tak: na maila, ktorego Behemocie znasz, wyslesz mi imie i nazwisko Twojej Wyslanniczki - moze byc zmyslone. I ja na portierni nto zostawie koperte z ksiazka i asasello przyjdzie i sie przedstawi i portier koperte da. Z tym, ze ja poczte odbiore dopiero w czwartek. Pozdrawiam!!! Strasznie rozpalasz ludzka ciekawosc - patrz posty powyzej. A haslo bylo nie zza Uralu, lecz sprzed Uralu!!!! Uklony dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś