Gość: malkontent IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 06:32 Tak, zatrudnienie znalazlo 90 osob, w wiekszosci za pensje rzedu 600 PLN, zatrudnienie straci ze 200 osób z upadajacych mniejszych sklepów :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GoBo dokładne dane IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 11:07 Z tej notki prasowej wynika, że MM nie będzie czynny w soboty, zaś wypowiedź przedstawiciela MM jest powtórzona po kilku miesiącach. Otóż kiedy MM przyznał, że będzie w Opolu ich sklep, uzył dokładnie tych samych sformułowań. Pogratulować elekwencji i... pamięci! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawiacz Re: dokładne dane IP: 217.173.200.* 27.03.03, 19:07 Chodziło Ci chyba GoBo o elokwencję, a nie elekwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoBo Psychoza IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 11:17 Ludzie, czy wyście powariowali? Już widać nutę buntu w poprzedzającym dopsiku - 600 zł. to mało. Owszem, ale ci ludzie pewnie cieszą się, że dostali tę pracę. A skąd szanowny przedmówca ma informacje, że w to miesjce 200 osób zostanie zwolnionych? Kto ich zwolni? Co za bzdety ludzie wymyślacie? Jak otwarto Reala to nawet tuż przy nim na ZWMie małe sklepiki egzystują i się rozwijają. Duże sklepy nie powodują destrukcji mniejszego handlu. Tylko pseudoprawicowcy i malkontenci zmyslają takie historie. MediaMarkt jest tak drogim sklepem, że nawet na ZWMie z Avansie i obok w innym sklepie AGD jest taniej. I nie jest to wynikiem konieczności obniżenia cen poniżej kosztów z powodu jakiejś nieuczciwej konkurencji niemieckiego potentata. Kilka miesięcy temu pojechałem specjalnie do Częstochowy sprawdzić ceny w MM. Okazało się, że pod moim nosem jest taniej i kupłem sprzęt AGD w Opolu. MM w niczym nam nie zagraża i nie gadajcie bzdur i nie zmyślajcie głupot tylko po to by siać nienawiść i zamęt. Chętnie pójdę do MM sprawdzić i poróznać sprzęt, by potem go kupić u tańszego lokalnego dostawcy. Zdrówka życzę psychozosiejcy i prawiczkowcy z januszem kowalskim na czele. Psychicznego głównie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Psychoza IP: *.chello.pl 27.03.03, 12:20 Gazeta podaje ,że to 16 placówka w Polsce, a mi się wydaje ,że to już 17. Na ich stronie - www.mediamarkt.pl na mapce naszego kraju nie jest uwzględnione woj.opolskie, czas to chyba zmienić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filutek Re: Psychoza IP: 213.17.147.* 27.03.03, 18:37 a ja sie ciesze. lubie robic zakupy w tym sklepie i nie bede juz musial jezdzic do wroclawia. a ten argument, ze 200 straci prace...czemu dwustu, a nie 2000? a moze od razu cale miasto pojdzie na zielona trawke, bo nam media markt otwarli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metro AG !!! POWINNI TEGO ZABRONIĆ !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 20:54 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: !!! POWINNI TEGO ZABRONIĆ !!! IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.03, 13:43 A co q... z TESCO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: !!! POWINNI TEGO ZABRONIĆ !!! IP: *.chello.pl 28.03.03, 17:01 Na TESCO też przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrucha Re: Otwarcie Media Markt IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 10:52 Ja też lubię robić zakupy w Media Markt, ale dziwi mnie jedna rzecz. Gdzie są wszyscy piewcy protestu lokalizacji TESCO przy ul. Ozimskiej. Wybudowano MM w ŚCISŁYM CENTRUM OPOLA a tu nikt nie protestował, nikomu nie przyszkadzał ruch, nikt nie stracił miejsc pracy, nie zamknięto żadnych sklepów! (Nie ruszył sie również radny Kowalski!) Czyżby dlatego, że Media Martk i Real to jedna grupa kapitałowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tutejszy Re: Otwarcie Media Markt IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 11:06 Gość portalu: pietrucha napisał(a): > Ja też lubię robić zakupy w Media Markt, ale dziwi mnie jedna > rzecz. Gdzie są wszyscy piewcy protestu lokalizacji TESCO przy > ul. Ozimskiej. Wybudowano MM w ŚCISŁYM CENTRUM OPOLA a tu nikt > nie protestował, nikomu nie przyszkadzał ruch, nikt nie stracił > miejsc pracy, nie zamknięto żadnych sklepów! (Nie ruszył sie > również radny Kowalski!) > Czyżby dlatego, że Media Martk i Real to jedna grupa kapitałowa? JEST TO WZORCOWE PYTANIE RETORYCZNE. Metro AG w Opolu zbuduje co zechce! Być może doczekamy też Praktikera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N A Re: Otwarcie Media Markt IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 01.04.03, 22:36 A widzisz, bo sklepy otwierane jeden obok drugiego, nikomu nie zagrażają. Jednak wraz z odległością stają się coraz bardziej konkurencyjne i niebezpieczne dla gdzieś tam istniejących. Jako że Tesco ma być na zadupiu miasta /Ozimskiej/, więc jest niezwykłym zagrożeniem dla handlarzy z np. ul. Krakowskiej. A oto dowód: 100m od marketu EKO na Niemodlińskiej w tym miesiącu otworzy swe wrota market Carreful. Myślicie że komuś z władz miasta czy też jakim kolwiek kupcom to przeszkadza ? Czy szłyszeliście choćby jeden głos czy wypowiedź niezadowolenia ? Nie, a wiem od znawców przedmiotu /oby tak się nie stało/ że w krótkim czasie EKO pójdzie z torbami. Takie ceny ma Carreful. Ale nie myślcie że ww wymieniony nie ma swoich wrogów. Ma. Są nimi np. w tym przypadku drobni kupcy dotąd handlujący pod EKO. Dlatego też w trosce o spokój giganta, osiedlowe władze na zbity pysk wyrzucają tych drobnych kupców z pod EKO. To się nazywa współpraca w trosce o .... chyba kasę którą za tę decyzję wzieli do kieszeni. A los pozbawionych środków do życia kupców, kórzy wcale nie przeszkadzali EKO, mają generalnie w tej części ciała na której w tej chwili siedzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Otwarcie Media Markt IP: redhatserver:* / 192.168.1.* 01.04.03, 23:39 Woli scislosci to w miejscu po SDH "Za Odra" powstanie supermarket Champion nalezacy do sieci Carrefour a nie hipermarket jako taki...A wracajac do tematu kupcow pod sklepem EKO to dobrze sie stanie, ze zostana usunieci. Nie mozna tolerowac handlu byle jak i byle gdzie..(a taki tam mial miejsce) Taki stan rzeczy prowadzi to do powstawania dzikich targowisk, z ktorymi poznie trudno zrobic porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Otwarcie Media Markt IP: *.chello.pl 03.04.03, 12:04 Ktoś tu pisał,że Media Markt to drogi sklep, tego nie wiem, to sie okaże za kilka miesięcy po otwarciu. Pokażcie gdzie w Opolu kupie komputer poniżej 1300zł, albo czajnik tańszy od 22zł??? Podajcie ulice i nazwe sklepu? Być może te ceny wzrosną po jakimś czasie, albo ktoś może powiedzieć ,że czajnik za 22 zł to badziewie, ja takie "badziewie" kupiłem kiedyś na ruskim targu i działa mi od 4 lat bezawaryjnie. Tak samo jest z telewizorami i innym sprzetem, każdy sprzęt się może popsuć i ten tani i drogi np. SONY czy GRUNDIG itp. Trzeba mieć troche szczęścia przy zakupie i niekiedy nie warto wywalać 90 zł za czajnik, a za tą cene można mieć 4 nowe i napewno dłużej posłużą niż ten jeden droższy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtyswsiopole Otwarcie Media Markt: wstyd dla Opolan... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 22:22 ...po prostu wiocha. Co za skończone patafiany koczowały pod tą "synagogą XXI wieku" 12 czy 16 godzin? Gdzie tu recesja, gdzie bezrobocie, gdzie kryzys? Opole jest w stanie łyknąć jeszcze 2 lub 3 hipermarkety! A może nie, szanowne PiSuary i inne LePpeRy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Otwarcie Media Markt: wstyd dla Opolan... IP: *.chello.pl 07.04.03, 23:13 Co ty chłopie piszesz, wszyscy chcieli kapitalizmu to go maja, jak ci nie pasuje MM to możesz robić zakupy na ruskim targu, to coś ala wiocha i to jest dopiero wstyd. Jak Opole jest wiochą to np. Wrocław też jest wiochą tyle, że pięć razy większa, a jak ci to nie pasi to się przeprowadź do miasta np. Paryża. A to ,że jedno centrum chandlowe to mało to wiadomo nie od dziś!!! Odpowiedz Link Zgłoś