Dodaj do ulubionych

Po Rossmannie będą biura

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:33
Może i biuro jest potrzebne ale na Boga nie tworzy się biur w
reprezentacyjnych miejscaach w ścisłym centrum gdzie jest miejsce dla
markowych sklepów czy restauracji. Przykładem niszcenia klimatu Opola są
banki w rynku. Czy nikt tego nie widzi tam na górze. Do jasnej!
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Po Rossmannie będą biura IP: *.atol.com.pl 14.02.07, 23:46
      Pozamykajcie wszystkie sklepy w "Centrum"po co sklepy w Opolu i tak władze
      zrobiły z niego pipiduwę.
      • Gość: behemot Wyliczanka.... IP: 217.197.79.* 15.02.07, 00:50
        Po Rossmannie będą biura
        Z miasta robi się nam dziura
        Gej, lesbijka , pederasta
        Biurokracja się rozrasta
        Cisek z ludzi se wprost szydzi
        Na parterze inwalidzi
        Policz sobie raz dwa trzy
        Za to wszystko płacisz TY...

Sranie w banie.Bogate miasto.240 tys. pln idzie się walić rocznie, by urzędniki
        mogli zejść na parter i przyjmować podania i wnioski, a ludzie by zarejestrować,
        narodziny dziecka, samochód, wymienić dowód rejestracyjny czy osobisty będą
        dymać po piętrach i budynkach rozsianych po mieście. Biuro obsługi petenta to
        nie standard, a przeżytek, standard to e-urząd, gdzie elektronicznie, bez
        oglądania klimakteryjnych urzędnic z grymasem na twarzy i ważnych urzędoli mogę
        załatwić gross spraw.Petentów byłoby o połowę mniej gdyby działała sprawna
        informacja telefoniczna co, jak,gdzie, załatwić i jakie są wymagane dokumenty
        podstawowe.A do niektórych wydziałów nie można się dodzwonić, bo przecież
        pracują.W ratuszu otwarli knajpę, a w sklepie, co był knajpą robią ratusz.Jak
        wywalą Maskę, co oby nie miało miejsca, to zapewne otworzą jakiś wydział, albo
        punkt wydawania aktów zgonu, bo zapłakani żałobnicy w urzędzie, w dodatku
        mieszający się na korytarzu z młodymi załatwiającymi coraz rzadsze śluby i
        tatusiami na kacu odbierającymi akty urodzenia, to widok nie
        najlepszy.Niegospodarność i zabijanie centrum miasta, w którym po zamknięciu
        urzędu i banków ma być spokój i cisza,którą od czasu do czasu przeszywa wrzask
        jakiegoś dekadenta po pięćdziesiątce - Ludziee, qrwa to miasto kiedyś żyło....
        • Gość: Jacek R. Stary ZWM Re: Wyliczanka.... IP: *.chello.pl 15.02.07, 12:40
          Do Behemota.

Drogo Behemocie. Masz prawie 100% racji, że 240 tysięcy złoty idzie się walić......

Zapewniam cię,że miasto straci znacznie, znacznie więcej!!!

Dlaczego??

Bo jeżeli przetarg byłby ponownie wykonany ,,bez ustawienia,, to albo Rossman
          dałby 50 - 60 tysięcy mięsiecznie za ten lokal, albo dała by tyle inna firma
          która ten przetarg by wygrała.

Dlatego policz: 50 tysięcy x 12 miesięcy = 600.000 zł do kasy miasta rocznie!!!

Ciekawe, który urzędniczy debil chce tam zrobić miejskie biura ???? Kiedy miasto
          może zarobić TYLE kasy!!!

Takie marnotrastwo możliwe jest tylko w Opolu!
          • Gość: behemot Re: Wyliczanka.... IP: 217.197.79.* 15.02.07, 13:49
            Sorry Jacek R. z alt ZWM, ale 50-60 kawałków czynszu to nie wytrzyma żadna
            knajpa,nawet z dziwkami, tym bardziej sklep.No chyba, że będą czołgami lub
            marychą handlować.Z pewnością wytrzyma bank, SKOKI, a ludzie przecież takich
            przybytków tam nie chcą.
            • Gość: Jacek R. Stary ZWM Re: Wyliczanka.... IP: *.chello.pl 15.02.07, 20:42
              Do Behemota.

Myślisz dobrze i logicznie. Być może, że sieć sklepów przelicytowałby w
              normalnym uczciwym przetargu jakiś bank.

Ale, bank dałby te 50.000zł miesięcznie za taki lokal w tym miejscu!!!

No i miasto miało by z tego 600.000 zł rocznie!!! A tak ma tylko 120.000
              obecnie, a zaniedługo niebędzie miało z tego NIC - ZERO :-(

No ale tu jest Opole właśnie. Szkoda nawet gadać Behemocie.
          • Gość: opolanin Re: Wyliczanka.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 19:16
            Drogi behamocie to miasto żyło jak były dwie Europy, i jeszcze festiwalowa po drodze to były czasy!!!!!!!!A teraz trzeba trzy szkoły zamknąć, by wyrównac straty za brak dochodów. Matolstwo rządzi w tym mieście.
      • Gość: witorio Re: Po Rossmannie będą biura IP: 190.49.6.* 15.02.07, 01:01
        Nie , nie , nie. Tego juz dosc.Tego wam nie wolno zrobic !!!! Kto tam pracuje w
        tym Urzedzie? Ludzie oglaszam konkurs na znalezienie drugiego miasta w Europie,
        w ktorym mozna znalezc w tak reprezentacyjnym miejscu podobne biuro. To jest
        juz przegiecie. Pan zaczyna dzialac po omacku, panie Prezydencie. Odnosze
        wrazenie, ze zaczal pan kolejna kampanie wyborcza i dla potencjalnych wyborcow
        jest pan gotow biura wyborcze usadowic na klatkach schodowych gdzie mieszkaja.
        Nie ukrywam, ze pisze ten post z baaaardzo daleka, bo z Ameryki poludniowej,
        ale podobnego rozwiazania nawet tu nie wymyslili. Co z pana za menager ? My
        potrzebujemy w Opolu prawdziwego menagera,ktory popchnie nasze miasto do przodu
        a Pan chce nam z lokali ewidetnie handlowych (gastronomicznych, uslugowych)
        zrobic biura ? A co bedzie w tych biurach,w ktorych dzisiaj pracuja
        urzednicy ? Moze tam przeniesiemy sklepy, knajpki z kawa i pamiatkami
        turystycznymi ? Pan chce nam rozdmuchac administracje do chodnikow i deptakow
        wlacznie. A co bywali w swiecie pana wspolpracownicy ? Nie , koncze bo mnie
        zaraz po ludzku szlag trafi (przepraszam ,ale na koszt podatnikow nalezy pana
        prezydenta wywiazc w swiat, bo nam zrobi z Opola wioche). I zeby nie bylo -
        Rossman wisi mi i powiewa i prawde powiedzawszy mam nadzieje, ze powstanie tam
        cos ciekawszego anizeli sklep z chemia i josmetykami ).
    • czarnarozpacz11 Re: Po Rossmannie będą biura 15.02.07, 01:34
      Juz dawni nie mieszkam w tym podlym miescie dzieki Bogu i sobie ale o ile
      pamietam w tamtym miejscu nie ma zadnych parkinkgow . W cywilizowanym kraju w
      ktorym ze swojego wyboru mieszkam przed kazda taka instytucja miejska sa
      potezne parkingi na kilkaset aut. A tam inwalidzi chyba beda skakac ze
      spadochronow.To dno w ktore lecicie juz sie otwarlo i teraz nie ma juz
      okreslenia w co lecicie. Powodzenia wlasnie podano ze za 20 miesiecy to panstwo
      i tak zbankrutuje.
      • Gość: Opolanin jeszcze Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.pl 15.02.07, 09:08
        Tak, parking to podstawa. Wielu ludzi przyjeżdża samochodami. Życzę powodzenia
        w znalezieniu miejsca do zaparkowania w okolicach pl. Wolności.
    • Gość: janko Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 07:09
      Boże - to chore.!!
      Skąd te durnowate pomysły?

APEL DO RADNYCH i WŁODARZY tego miasta !!!!!!

Pozamykajcie wszystkie najlepsze sklepy w Centrum - pozamieniajcie je na biura, banki, złotników itp.
      Ale najpierw wybierzcie się z pielgrzymką do Częstochowy lub gdzieś galej i nie wracajcie) może Najjaśniejsza WAS oświeci przed "roz-----eniem" tego miasta.
    • Gość: jeszcze opolanka Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 07:15
      Po co niszcycie cetrum.?
      A nie można by było tego waszego "centrum podań" umieśćić na miejsu dawnej stołówki Urzędu Wojewódzkiego na Ostrówku. Gmach potężny i do czeho ma służyć po remoncie ? - tylko do szkoleń? A nie lepiej przenieś tam biuro podawcze - miast niszczyć centrum.
      A możę macie w planach, kochani radni tego zacnego grodu, przenieś centrum na ZWM ????
    • Gość: bestseler21 Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 07:23
      Mam kilka wątliwośći:
      cytat:
      - " Nie wykluczone jednak, że umowa zostanie przedłużona o kilka miesięcy. - Potrzebujemy czasu między innymi na przygotowanie projektu biura" - czyli jak nie podpiszą umowy to lokal bęzie czekał pusty jak COPERNIKUS CENTER ??

cytat:
      - "- Robimy to przede wszystkim z myślą o mieszkańcach Opola" - a czy ktoś pytał tych mieszkańców czy chcą w centrum takie straszydło ??

- cytat : " Lokal po Rossmannie ma jeszcze jedna zaletę. Ponieważ jest na parterze, znikną wszelkie bariery dla osób niepełnosprawnych, które załatwiają swoje sprawy w urzędzie." - i znów same frazesy, a pomyślał ktoś o przebudowie chodników i ronda w okolicy tego tfu, tfu, biura?

Dopisuje się pod apelem poprzedników - DOŚĆ TYCH NIEPOWAŻNYCH POMYSLÓW. LUDZIE WEŻĆIE SIĘ ZA KONKRETNE DZIAŁANIA NA RZECZ ROZWOJU MIASTA.
      • Gość: :) Jeszcze jeden kretynizm Hamulcowego IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 08:04
        Znów przyjmie paru znajomków do pracy. W końcu on, jego żona, córeczka, syn
        mają paru znajomych którym sie muszą odwzajemnić
    • neoleo krakowska opustoszeje, same banki, teraz biuro 15.02.07, 08:38
      dlaczego nie gastronomia? ewentualnie handel? jak powstanie Karolinka i centrum
      handlowe w miejscu Compernikusa na krakowską przestanie się chodzić. bo niby po
      co? do banku? do urzędu? będzie martwe centrum i martwy deptak. już dzisiaj nie
      chce mi się tamtędy chodzić bo co drugi lokal to bank
    • Gość: Dong Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 08:42
      A myślałem, że wyburzenie starej rzeźni to już szczyt (może raczej dno?)
      debilizmu i niekompetencji obecnej władzy. Okazuje się jednak, że nie. W
      temacie etatyzmu i niekompetencji wdał się nasz hamulcowy Rysiu w konkurencję z
      SLD. Jak widzę, robi wszystko, żeby wygrać! Nie widziałem jeszcze miasta, w
      którym w jednym z najatrakcyjniejszych lokali mieszczą się urzędasy. Zamiast
      usprawnić ich pracę, zrzuca się ich w jedno miejsce. Sprawność urzędasa zależy
      od właściwej organizacji, a nie od tego, gdzie siedzi.
      • Gość: Zebch Re: Po Rossmannie będą biura IP: 217.197.79.* 15.02.07, 08:58
        Nie jestem zwolennikiem Zembaczynskiego i uważam że poniekąd wszyscy przedmówcy
        maja trochę racji.
        Jednak Opole to grajdoł i nigdy nie bedzie Wrocławiem czy Krakowem - musimy
        mieć tego świadomośc. Dlatego to że wazne urzędy będa bliżej czwowieka z Opola
        to dobry pomysł i wpisuje się on w charakter naszego miasteczka.
      • kontrapianista Re: Po Rossmannie będą biura 15.02.07, 08:58
        No taaak,brak słów na takie jawne koniunkturalne zachowania.Ludzie! I to dzieje
        sie za nasze pieniadze! Dosyć tego draństwa.Moze jednak któryś z urzędników
        potrafi czytać inne rzeczy niż dokumenty i doniesie komu trzeba,ze ludzie tego
        nie chcą.
    • Gość: gość Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 08:55
      DOKŁADNIE!! to jest poprostu żenujące!i ciekawe bardzo gdzie ci wszyscy petenci
      będą parkować??!!WIEM! może galerię piastowską przerobimy na parking
      wielopoziomwy?;)przecież i tak nikt tam nie robi zakupów a nie ma gdzie parkować;)
      • Gość: Ryszard Ochódzki Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:17
        a co innego spodziewać sie po włodarzach tego smutnego jak PiS da miasta!
        • Gość: toitoi Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:39
          Też się zachciewa.Samochodami do urzędu by chcieli wjechać bo się paru kroków
          zrobić nie chce.
          Cieszę się z tego pomysłu naszego Pana Prezydenta.Widać,że nie zatracił
          wrażliwości i dba o ludzi.Wielokrotnie hałaśliwość na rynku i Krakowskiej była
          poddawana krytyce.Teraz jest trochę lepiej,jest więcej banków,zamykane są
          wcześniej no i klientela mniej liczna i hałaśliwa.Dobrze,że pl. Wolności też
          odciążony zostanie od hałasu.Urząd zamkną o 15,30 i w spokoju można będzie
          spacerować oglądając co najwyżej sprzątaczki w oknach wystawowych. To nawet
          może być turystyczną atrakcją no bo gdzie w świecie ktoś coś takiego by
          wymyślił.Można by jeszcze coś zrobić z tą kotleciarnią obok.Generalnie należy
          się cieszyć,że ratuszowa ekipa składa się z ludzi młodych ,dynamicznych no i
          takich otwartych na oryginalność.Już widać,że emerycka przyszłość Opola będzie
          naprawdę atrakcyjna.No,ale chcieliście to macie.
    • tomasz.zarebski Re: Po Rossmannie będą biura 15.02.07, 09:29
      przeciez to miejsce jest zbyt male na obsluge klienta i to do tego z kilku
      urzedow. po prostu stworza kolejne biuro i dalej trzeba bedzie latac po calym
      miescie.
      a pieniadze z wynajmu uciekaja! i wydaje mi sie, ze gdyby dzisiaj rozpisac
      normalny przetarg (da sie taki w opolu), to miesiecznie czynsz bylby o wiele
      wiekszy niz 20tys.
      zrobcie e-urzad, abym mogl wszystko szybko i sprawnie zalatwic z domu (to jest
      wlasnie wchodzenie z urzadem do klatek schodowych, jesli tak bardzo na tym
      zalezy prezydentowi!), a nie kolejny male biuro, bez parkingow, w centrum
      miasta (wiec kazdemu jest daleko) i dajace kolejne etaty urzednikom - ile moze
      rozrastac sie ta biurokracja?
      a w tym miejscu proponuje otworzyc kawiarnie europa - odnowiona, nowoczesna i z
      bogatym menu. bo na razie w opolu naprawde dobrze to mozna zjesc tylko w
      pierozku!
    • Gość: a.c. Po Rossmannie będą biura IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.07, 09:35
      Proponuję, aby urząd przejął wszystkie lokale wzdłuż ulicy Krakowskiej i przeznaczył je na swoje biura. Lepiej nie będzie - będzie natomniast spokój. Opolanom proponuję np. kierunek Bielany.
      • Gość: op Rossmannie będą biura - a na góorze skl.knajpy ? IP: *.chello.pl 15.02.07, 10:10
        Jeden z najgłupszych pomysłów tej nowo-starej, skompromitowanej waaadzy !

Już załatwili - teatr 13 Rzędów, potem KZT, ksiegarnie a teraz chcą wyludnić
        centrum miasta. O innych"osiągnięciach" jak - amfiteatr, most,itp. itd. - nie
        wspomnę. Coś w tej władzy miejskiej - bez wyobraźni- jest chore. Tylko co ?

Jeszcze raz - NIE, NIE i NIE !

Aresztować autora pomysłu, za miejski - " sabotaż rozwojowy " !

• Gość: Zemba@nonowicz Po Rossmannie nie będzie niczego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 09:53
      - i zlikwiduję w Opolu sklepy, knajpy, kluby... wszystko zliwiduję!
      - pobuduję urzędy dla urzędników i dla ludzi, bo od tego oni są, od tego są oni!
      - a co się stało się z Tesco, Carefourem? co się stało się?
      - żeby w Opolu nie było korupcji, łapówkarstwa, żeby nie było niczego!
    • Gość: Chabry Opole to już głęboki zaścianek IP: 217.173.195.* 15.02.07, 10:32
      Brak mi słów na politykę władz miasta. Administracja miejska jest tak
      nieudolna, że swoją otwartość musi manifestować w ścisłym centum miasta.
      Administraja pełni rolę usługową. Dostęp do informacji publicznej czy
      załatwienie sprawy urosły do rangi wizytówki miasta. Brawo Brawo.

• Gość: gość Re: Opole to już głęboki zaścianek IP: 217.197.79.* 15.02.07, 11:16
        Ja wolę Rossmana,a BOO niech zainstaluja na byłym ZWMie.Czy urzedy musza
        okupowac centrum miasta?
      • Gość: Mariusz Panie Prezydencie Zembaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:18
        w pierwszej kadencji głosowałem na pana z nadziejami. Strasznie mnie pan
        zawiódł. Za drugim razem nie poszedłem na wybory. Kiedy wybrano pana po raz
        drugi byłem zaniepokojony ale powiedziałem sobie, że poczekam, może pan
        zaskoczy i stanie się gospodarzem Opola na miarę Papy Musioła. Jednak to co się
        dzieje w ostatnich miesiącach w ścisłym centrum miasta można porównać do
        wyburzania starej zabudowy. O klimacie miasta decydują zabytki i treść w nich
        zawarta. Opole szczęśliwie troche tych zabytków zachowało, choć gdyby w
        dramatycznych latach powojennych gdy wszystkie cegły szły na Warszawę, Opolem
        rządzili ludzie tak bez serca dla tego miasta jak pan nie mielibyśmy rynku z
        kaminicami tylko kwadratowymi bloczkami jak Nysa. Tracę do pana zaufanie i
        powoli też szacunek. Co z pana za patriota lokalny. Panu nie zależy na Opolu.
        Ma pan zaszczyt być prezydentem tego prastarego grodu i nieutożsamia się pan z
        oczekiwaniami mieszkańców i nie rozumie pan najwyraźniej powinności miasta
        będącego stolicą regionu. Nie zgadzam się na niszczenie Opola!!!! To moje
        miasto, w którym pracuję całe życie, które bardzo wiele dla mnie znaczy. Niech
        pan się opamięta i zacznie się angażować w przywrócenie klimatu starówce. Po
        raz ostatni pana proszę. Dawny wyborca, któremu wiele pan obiecywał.
    • Gość: Mariusz Apel do Pana Prezydenta Zembaczyńskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:21
      w pierwszej kadencji głosowałem na pana z nadziejami. Strasznie mnie pan
      zawiódł. Za drugim razem nie poszedłem na wybory. Kiedy wybrano pana po raz
      drugi byłem zaniepokojony ale powiedziałem sobie, że poczekam, może pan
      zaskoczy i stanie się gospodarzem Opola na miarę Papy Musioła. Jednak to co się
      dzieje w ostatnich miesiącach w ścisłym centrum miasta można porównać do
      wyburzania starej zabudowy. O klimacie miasta decydują zabytki i treść w nich
      zawarta. Opole szczęśliwie troche tych zabytków zachowało, choć gdyby w
      dramatycznych latach powojennych gdy wszystkie cegły szły na Warszawę, Opolem
      rządzili ludzie tak bez serca dla tego miasta jak pan nie mielibyśmy rynku z
      kaminicami tylko kwadratowymi bloczkami jak Nysa. Tracę do pana zaufanie i
      powoli też szacunek. Co z pana za patriota lokalny. Panu nie zależy na Opolu.
      Ma pan zaszczyt być prezydentem tego prastarego grodu i nieutożsamia się pan z
      oczekiwaniami mieszkańców i nie rozumie pan najwyraźniej powinności miasta
      będącego stolicą regionu. Nie zgadzam się na niszczenie Opola!!!! To moje
      miasto, w którym pracuję całe życie, które bardzo wiele dla mnie znaczy. Niech
      pan się opamięta i zacznie się angażować w przywrócenie klimatu starówce. Po
      raz ostatni pana proszę. Dawny wyborca, któremu wiele pan obiecywał.
    • Gość: Opolanin Po Rossmannie będą biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:29
      Jakimż trzeba być idiotą by na taki pomysł wpaść jakimż trzeba być kretynem by
      takiego idiotę na posadzie trzymać i za takie pomysły płacić ale cóż to nie z
      własnej kieszeni a jak braknie to podniesie się podatki. Och nieudaczniku podaj
      się jak najszybciej do dymisji.
      PS. Szanowny dziennikarzu nie ma już w nomenklaturze słowa petent (choć nasi
      włodarze o tym nie chcą nawet wiedzieć) jest klient ale to nie przechodzi przez
      gardełka i do główeczki nawet nie przychodzi.
    • Gość: zośka Po Rossmannie będą biura IP: 217.197.79.* 15.02.07, 11:54
      STO W JEDNYM. Pomysłodawca musiał dobrze najarać, jak wymyślił sytuację, kiedy
      ktoś niepełnosprawny załatwi z mety pozwolenie na budowę, zapłaci podatek,
      weżmie zasiłek, zarejestruje działalność oraz dziecko i zadowolony w
      podskochach opuści biuro. Pod warunkiem, że nie jest idiotą i nie da rady
      załatwić tego przez internet. Ale idioci są gdzie indziej. Wyślijcie ich do
      Mosznej, ale na własny koszt.
      Panie Prezydencie . Proszę ogłosić konkurs na pomysł zagospodarowania lokalu po
      ROSSMANIE, pod warunkiem, że naprawę nie może on tam pozostać.
    • Gość: Opolanin Ludzie! Opolanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 12:08
      Te biura naprawdę tam powstaną jeżeli na to pozwolimy. Ci włodarze nas
      lekceważą. Nie można już dłużej się skarżyć, to nasze miasto i trzeba wziąć
      sparwy w swoje ręce! Gdyby zrobić ankietę wsród opolan z 2-3 pytaniami typu:
      Czy są zadowoleni ze zmian jakie zachodzą w Opolu? Czy podoba im się stare
      miasto z bankami i urzędami i czy zamiast tego woleliby mieć markowe sklepy,
      restauracje, puby? Czy w budynku po Rossmanie ma powstać wspomniane biuro czy
      raczej jakiś reprezentacyjny lokal z duszą? Wiele osób by się wypowiedziało.
      Jestem przekonany że zdecydowana większość była by przeciw "biurokratyzacji"
      najlepszych lokali w mieście. Jeżeli udałoby się zebrać kilka tysięcy głosów to
      byłby solidny argument, na rzecz zmian polityki ratusza. Można to potem
      nagłośnić przez media. Opole to nasze miasto, mamy demokrację, weźmy za nie
      odpowiedzialność bo wielu ludziom widać na Opolu nie zależy. Duch miasta ginie
      na naszych oczach. Nie pozwólmy by grupa obojętnych polityków zniszczyła Opole.
      Proszę o poparcie inicjatywy. A może Gazeta Wyborcza wydrukuje taką ankietę?
      Opolanin z serca i urodzenia.
    • Gość: Zemba@nonowicz Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 13:36
      - i zlikwiduję w Opolu sklepy, knajpy, kluby... wszystko zliwiduję!
      - pobuduję urzędy dla urzędników i dla ludzi, bo od tego oni są, od tego są oni!
      - a co się stało się z Tesco, Carefourem? co się stało się?
      - żeby w Opolu nie było korupcji, łapówkarstwa, żeby nie było niczego!
      • Gość: op Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 14:34
        Swoje negatywne zdanie o tym dennym pomyśle i jego autorach już wyraziłem
        wcześniej. Widzę, że nie ma w tym wątku, żadnego głosu na - tak, dla tego
        poronionego pomysłu. To dobrze o nas Opolanach świadczy.

Sam, proponuję przenieś w miejsce Rossmanna - ksiegarnię i KMPiK , który tu
        kiedyś był, i mocno wrósł w pejzaż i zbiorową pamięć mieszkańców naszego miasta.
        Jedyna działalność, której w tym miejscu, nie trzeba by było się wstydzić.

A (bez)radnym proponuję wreszcie zapomnieć o bałamutnych , liberalnych hasłach
        PO, tzw. "regulacyjnej ręki" wolnego rynku i zacząć uprawiać rozumną politykę
        wobec wynajmu strategicznych lokali użytkowych w śródmieściu. Wobec tych paru
        decyzji - potrzeby i oczekiwania społeczne winny być bezwzględniane brane pod
        uwagę.

• Gość: op Po Rossmannie będą biura, a co po Delikatesach ? IP: *.chello.pl 15.02.07, 15:11
          Jednym z takich pomysłów i oczekiwań, jest zrobienie wreszcie z "resztek" po
          delikatesach na ul. Krakowskiej - nowoczesnej, reprezentacyjnej
          wielkomiejskiej galerii sztuki.
          Ten długi, słabo nasłoneczniony ( to zaleta ) jedyny taki lokal w Opolu -
          doskonale się na taką, bardzo potrzebną galerię nadaje.
          Czy radni myślą o tym w ten sposób ? Czy są w stanie zadziałać w tym wypadku
          kulturotwórczo i politycznie ? I dla dobra ogółu, zrezygnować z kupieckiego
          merkantylizmu - podstawy swych dotychczasowych decyzji?

• Gość: behemot Re: Po Rossmannie będą biura, a co po Delikatesac IP: 217.197.79.* 15.02.07, 15:15
            Qrwa, ale pomysł.Galeria wielkomiejska sztuki współczesnej - Delikatesy...
    • Gość: opolAnka Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 16:38
      Osobiście nie przeszkadza mi załatwianie spraw w róznych miejscach w Opolu -
      przeciez nie zdarza się , że chcemy za jednym zamachem uregulowac wszystkie
      swoje sprawy ( meldunek, ślub , zgon, auto, paszport, pozwolenie budowlane
      itp.) . Natomiast tak jak większośc Opolan bardzo lubie zaglądac do sklepów po
      drodze.
      Biuro na parterze w zwartej zabudowie miejskiej to najmniej ciekawy pomysł.
      Po centrum miasta spacerujemy często - sprawy załatwiamy sporadycznie .
      I dlatego myśle , że taka powina byc kolejnośc funkcji lokali w centrum :
      1/ usługi dla ludzi po pracy , a więc kawiarenki ,restauracje, galerie itp.
      2/ sklepy z firmowymi markowymi wyrobami ( róznymi) - takie"perełki" handlowe
      gdzie z ciekawościa i przyjemnościa wstapimy chocby pooglądać,
      3/ ksiegarnie i informacje turystyczne
      Powierzchnie w parterze to najwieksza zyskowność dla właściciela ( tu czytaj
      miasta Opola) .Biura powinny zniknąc z parterów centrum - bo są
      nierentowne .Dobry gospodarz , który liczy sie z finansami nie zmarnuje swoich
      dochodów.
      Niestety wyglada na to , że ludzie którzy rządza naszym miastem nigdy nie
      prowadzili działanosci gospodarczej, w której musieliby sie martwic o przychody
      ( mają stałą pensję co miesiąc za swoje od 8:16). Widac , że nie sa
      ekonomistami.
      Opolem powinien rządzic zespól ludzi , którzy w swojej działanosci gospodarzcej
      odniesli sukcesy ekonomiczne - nie etatowi urzędnicy dla których najważniejsze
      jest ich biuro.
      • Gość: esda ile jeszcze mamy wytrzymać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:00
        mam dosyć głupoty tego Z...........!
        • Gość: coco Re: ile jeszcze mamy wytrzymać? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 20:33
          Opolanie wyjdżmy na ulicę nie pozwlomy na realizację idiotycznych pomysłów
          hamulcowego nie możemy tego tak pozostawić.
        • Gość: Monika Re: ile jeszcze mamy wytrzymać? IP: *.atol.com.pl 15.02.07, 20:34
          Zróbmy więc akcję jak w sprawie Doliny Rospudy. Piszmy maile protestacyjne do
          presydenta:
          prezydent@um.opole.pl

Może nas wysłucha.
          • Gość: zośka Re: ile jeszcze mamy wytrzymać? IP: 217.197.79.* 15.02.07, 20:56
            to budujące, że tyle ludzi chce, żeby Opole żyło. Żeby zastopować kretyńskie
            pomysły. ZebySmy mogli pokazać nasze miasto, pochwalić się nim , no i nam żeby
            tu było dobrze. Czy te wszystkie maile uda się jakoś dostarczyć Prezydentowi,
            żeby to wziął pod uwagę. No i radnym by się ti przydało, bo zdaje się oni mają
            decydować jaka będzie Starówka. PS. Dalej uważam, że Izba celna może stać przy
            MAKRO.
    • Gość: BP Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 21:11
      Istotnie, polityka kolejnych władz miasta sprowadza się do wyciśnięcia jak
      najwyższych cen za metr keadratowy powierzchni i to jest jedyne kryterium ich
      polityki. W ten sposób już niebawem będziemy mieli w Rynku same banki i agencje
      pracy w Holandi bo nikt ich nie przebije. I dobrze, w końcu po co nam tutaj
      jacyś turyści mają się szwędać, a tubylcy zawsze mogą sobie pojechać do
      Wrocławia jeśli zechce im się spędzić wieczór w miłej knajpce czy pójść do
      galerii. NIEKOMPETENCJA I KRÓTKOWZROCZNOŚĆ władz miasta! A potem się dziwią że
      stąd wszyscy wyjeżdżają (oprócz Nicieji)...
    • Gość: bozia Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 15.02.07, 21:21
      Zlikwidować wszystko.No ,a w centrum zorganizować kolejny bank.Likwidujcie
      sklepy i knajpy.Ręce opadają.
    • Gość: Grajdoł Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.07, 21:59
      To co się dzieje w naszym mieście woła o pomstę do nieba. Dzięki temu, że Rynku
      i ulic przyległych robi się bank cittycenter nie ma w Opolu klimatu. Wieczorem
      miasto obumiera. Ludzie w wolne dni wolą pojechać "rozerwać" się w lokalach we
      Wrocławiu. Bo w tym względzie na Opole nie ma co liczyć. W innych miastach
      normą jest, że spotykasz się w lokalu w Rynku. A co mozna powiedzieć o naszym,
      że nic na nim nie ma i jest przerażająco ciemny. Centrum miasta jest centrum
      tylko z definicji, bo juz dawno nim nie jest. Czy ktoś ma jakąś wizję
      urbanistyczno - strategiczną naszego miasta ? I jeszcze jedno zamiast o
      centrach logistycznych, strefach ekonomicznych, w których i tak nikt nie będzie
      pracował, niech ktoś pomyśli o rozwoju miasta przyjaznego Opolanom.
    • Gość: opolAnka Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 22:02
      Juz wiem o co chodzi naszym władzą!!
      W innych polskich miastach powstaja coraz to nowe CENRUM HANDLOWE. zazdrościmy
      wrocławianowm , warszawiakom , poznaniakom itd. (tu trzeba by było wymienic
      wszytskie miasta w Polsce). W naszym kochanym Opolu tego rodzaju obiekty
      powstaja z ogromnymi oporami.
      Aby udowodnic opolanom , że coś sie u nas jednak dzieje to włodarze naszego
      miasta - którzy chca byc lepsi i orginalniejsi od wszystkich innych
      wymyslili ..... CENTRUM BIUROWO -BANKOWE .
      Mysle , że tym pomysłem pobili rekord Guinessa w jakiejs dziedzinie , a jakiej
      to każdy z nas sobie dośpiewa....
      • Gość: ninalopo Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:11
        Banki, zegarki, serownie... i mamy qrwa drugą Szwajcarię,
        która ma identyfikator camochodowy CH - czyli taki sam jak pierwsza litera,
        opisująca tych co "rządzą" Opolem!
    • Gość: Piotr Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.07, 10:37
      Tylko ile i za ile?
    • Gość: ja Re: Po Rossmannie będą biura IP: 217.197.79.* 16.02.07, 10:44
      W tak wielu postach wspminacie o Wrocławiu o jego klimatach w kawiarenkach.Ten
      klimat tworzą ludzie,więc może zamiast jechać wieczorem do Wrocławia do kawiarni
      twórzcie klimat w Opolu.Wieczorem Opole zamiera bo wyjeżdżacie.
      Dodatkowe biura pan prezydent niech tworzy w bardziej odpowiednich miejscach.
      • Gość: bodcom Re: Po Rossmannie będą biura IP: *.chello.pl 17.02.07, 22:58
        Dobra to ja zagram pięknie na trąbie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka