Gość: Student Po dziesiątaku za dokształcanie IP: 94.254.145.* 26.03.09, 17:56 Niektórzy ludzie są żałośni. Co to za marny studencina wysyła swojego tatusia żeby zrobił aferę. Brawo dla jednego i dugiego. Zastanówcie się lepiej nad swoim postepowaniem, a nie krytykujcie kogos kto zrobił tyle dobrego. Tak jak już sie większości wypowiadała każdy mogł chodzic na te zajęcia i jeżeli czuł taką potrzebe to zapłacił. Nie widze w tym nic złego Andrzej poświecał swoj prywatny czas i miło ze strony studentów, że chcieli mu to jakoś wynagrodzić. Niech wszyscy patrzą na siebie, ciekawe kto z nas jest taki święty że z każdego grosza się zaraz rozlicza. Poprostu konkurencji jest żal że w całym Opolu tylko jeden człowiek potrafi normalnie wytłumaczyc matematyke. I dzieki mu za to wielkie. Uratował wiele studentów. A skarbówka jak już chce sprawdzać to niech wszystkich korepetytorów skontroluje ilu z nich płaci od tego podatek? Swoją drogą to ciekawe czemu tylu studentów potrzebuje korepetycji. Sama studiuje na PO i wiem jak wyglądają zajęcia z matematyki. Prowadzący zamiast tłumaczyć biora do tablicy i odpytują z zadań, jak się nie umie to 2 i koniec. To się nazywa nauka???? Niech szanowni profesorzy się zastanowią od czego są. Mają nauczać a nie gnębić studentów. Niestety troche im się w głowach poprzewracało i sytuacja wygląda nieciekawie. Niech się władze PO lepiej zastanowią nad tym jak ten problem rozwiązać Andrzej głowa do góry, jesteś genialny. Dziękujemy Ci za wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.punkt.pl 26.03.09, 18:10 właśnie, kiedy ktoś sprawdzi kompetencje i jakość nauczania przez naszych opolskich profesorów, doktorów i magistrów-doktorantów? no kiedy!! Ten człowiek pewnie jest lepszym wykładowcą od nich. Jakby uczelnia miała poczucia przyzwoitości sama by go zatrudniła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.86.25.213.sta.gaja.net.pl 26.03.09, 18:55 Konkurencja byście umieli nauczyć tak jak Andrzej i brali za to prawie nic to byście takiej afery z tego nie robili! Andrzeju powodzenia i oby była dalsza możliwość nauki u Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulo Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:35 Wydaje mi sie że ta dziaałalność korepetycyjna nie ma nic wspólnego z pracą P.Andrzeja w UM... A zresztą, który z robotników nie odwala fuch... i to nawet w trakcie etatowej pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budownictwo Punkty kredytowe i oblewanie studentów budownictwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:38 Lepiej niech gazeta zainteresuje się punktami kredytowymi jakie uczelnia pobiera od studentów za niezdawane przedmioty (wydział budownictwa). Wykładowcy między sobą ustalają i tworzą listy studentów do oblania, żeby zapewnić sobie za rok komplet studentów w następnym semestrze. Tutaj liczą się ich puste godziny pracy i ilość grup oblanych studentów za których zapłacą im mamonę. Wykładowcy PO nas oblewają, a my płacimy za ich chciwość i kumoterstwo. Proszę sprawdzić dlaczego co roku zgadza się ilość studentów w stosunku do utworzonych grup i godzin wykładowców. To nie jest nauka ale zarabianie. Kilku z wykładowców nie powinna posiadać tytułu profesora, doktora bo to zobowiązuje, a oni są nadwyraz bezczelni i wulgarni aby być edukatorami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PO kredyty punktowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:44 NIe rozumiem tych punktów kredytowych pobieranych przez uczelnię. Dlaczego oni od nas pobierają jeszcze kasę, ponad tą którą płacimy na studiach niestacjonarnych. Żmuda, Fedczuk, Nowak, Marynowicz, Gigiel, to nazwiska belfrów którzy ustalają ilość oblewanych studentów na uczelni, żeby zapewnić sobie pracę. Warto sprawdzić. Ja bym drugi raz tej uczelni (wydziału budownictwa) nie wybrał do studiowania, szczególnie na bezczelne zachowanie niektórych z tych wykładowców (Zmuda, Fedczuk). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 19:47 Nie rozumiem o co taka afera sie zrobiła? P. Andrzej jest świetnym korepetytorem i studenci wiele mu zawdzieczaja.Gdyby nie on mysle że wiekszość roku nie zaliczyłaby matematyki. Dyskusja powinna rozwinąc się raczej w kierunku metod nauczania matematyki na politechnice. Jak już ktoś wczesniej napisał ta uczelnia jest dla studentów - chodzimy tam bo CHCEMY sie uczyć i jak widac sami szukamy wiedzy skoro inni nie chcą lub nie potrafią nam jej przekazać. Co złego w tym że w salach politechniki uczylismy sie matematyki? Politechnika powinna cieszyć się z gorliwości studentów:) Nie raz po zajęciach siadalismy z kolegami z grup tłumacząc sobie coś co ktoś rozumiał bardziej a ktoś mniej.Liczylismy projekty, zadania pomagajac sobie nawzajem.Ja tez wiele razy byłam proszona o udzielenie pomocy wiec korzystalismy z tych sal. A co jeżeli ktos za moją pomoc czestował mnie czekolada czy zapraszał na piwo choć wcale tego nie oczekiwałam?;) Nigdy nie powiedziałam nikomu ze zrobie coś ale oczekuję "zadośćuczynienia". I myśle ze nikt nigdy nie usłyszal od P.Andrzeja podobnych słów. Jezeli juz ktoś cos dawał to z własnej i nieprzymuszonej chęci. Powiem szczerze ze mnie samej było głupio zawracac mu głowę i pewnie innym tez więc kązdy chciał sie odwdzieczyc.Szanowalismy jego czas który poświęcał nam kiedy tylko mógł. Nie wincie P.Andrzeja za to ze studenci chcieli sie odwdzieczyc!!!! w tej całej sprawie trzeba pomyśleć nad czyms innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PePe Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:05 jak by nie było Andrzej działa tylko na dobro ogółu... przynajmniej nie będziemy mieli rzeszy "geniuszy" matematycznych... państwo na tym bo nie wiele straci od podatku od tych 10 zł co najwyżej zyska bardziej "kumate" społeczeństwo... koniec końców największy hałas może robić konkurencja, która bierze pięć dych... zajęliby się prawdziwymi machlojami a nie robią z igły widły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefek Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:11 Oby więcej było tak życzliwych i pomocnych ludzi! To były najlepsze i zarazem najtańsze korki jakie miałem. Konkurencja pewnie robi zadymę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PO Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:11 Nikt nikogo nie zmusza do chodzenia na dodatkowe lekcje!skoro ludzie ich potrzebuja nie rozumiem po co ta afera,jest masa osob ktore maja klopoty z matematyka a 10zl to smieszna kwota w porownaniu do tego ile pobieraja nauczyciele z szkol srednich za korepetycje.Lepiej niech media zajmą się nauczycielami ktorzy sami na lekcjach niczego nie ucza a za dodatkowe lekcje zdzieraja po 40-50zl za godzine!a to ze konsulatcje sa za darmo to wcale nie oznacza ze mozna sie czegos na nich wiecej nauczyc niz na wykladach! Bardzo wspolczuje panu Andrzejowi i mam nadzieje ze dalej bedzie mogl pomagac uczniom i studentom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawodnik Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 21:41 Andrzeju jestesmy z Toba!!! nie znam drugiego tak zdolnego faceta!!!ma sukcesy w bardzo wielu dziedzinach zycia!!!! Duzo ludzi mu zazdrosci bo nie potrafią wyjsc ponad przeciętność, a on umie!!! pozdro dla Andrzeja!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korki Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:12 Dlaczego w tym kraju ściga się dobrych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZŁODZIEJ Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.chello.pl 27.03.09, 15:22 Ściga się złodziei. Dobrych ludzi raczej rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: 77.252.18.* 27.03.09, 16:00 To chyba pomyliłeś forum, bo tutaj nic o żadnym złodzieju nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murmur Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:13 nie rozumiem... ile to jest 10zł za wiedzę, która zaprocentuje w przyszłości... widać ojciec wyżej wymienionego syna to skąpiec albo sam za korki bierze więcej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student po Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:13 Politechnika wiele zawdzięcza temu człowiekowi. Bez jego pomocy mieliby pustki na roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie-sprawiedliwy Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.chello.pl 27.03.09, 15:24 I to są święte słowa. Potwierdzają tylko, że człowiek ten działa tam od wielu, wielu lat. I nie tylko tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:13 Jestem ciekawy jednego kto tak naprawdę podnosi taki właśnie "problem"( o ile jakiś problem to jest?!). Czy rzeczywiście rodzic, który jest zaaferowany tym że jego dziecko musi zapłacić "AŻ" 10zł za korepetycje z matematyki, czy też inni korepetytorzy z tzw. jak to większość z "postowców" pisze, szarej strefy, udzielający również korepetycji, na podobnych zasadach z tymże za większą cenę sięgającą nawet 50zł/ godzinę. Znajdźcie mi osobę, która rejestruje działalność gospodarczą specjalnie po to by udzielać korepetycji?! Po prostu niektórzy szukają problemów tam gdzie ich nie ma... P.S: Proszę o rzetelną dyskusję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pat Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:17 No tak społecznych korepetytorów konkurencja ściga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kołderka Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.e-wro.net.pl 26.03.09, 20:30 Jak czytam te niektóre posty to odnoszę wrażenie, że mamy w kraju samych porządnych obywateli. Odprowadzających podatki, opłacających składki zdrowotne, chodzących co niedziela do kościoła, udzielających się w różnych kółkach zainteresowań i trzymających w nocy ręce na kołderce... Ludzie zejdźcie na ziemię!!! Normalnie sami opiewacze wyższości państwa ponad zwykłych obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:57 IP ewro-net, wszystkie posty pisze ten sam człowiek. tym ośmieszaniem jeszcze bardziej się pogłębiasz "dyrektorze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puma Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.chello.pl 26.03.09, 21:00 Andrzej trzymaj się. Nie daj się durnym prowokatorom i niedouczonym pismakom z opolskiej GW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUE Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.217.146.194.generacja.pl 26.03.09, 21:11 Czytając te wszystkie wasze wypowiedzi utwierdzam się tylko w jednym, że się robi z igły widły. Komu przeszkadzała osoba, która swój wolny czas poświęcała innym, w celu wytłumaczenia zawiłych zadań z matematyki?? Pewnie konkurencji(!!) którzy nie dosyć, że kasowali imponująco wysokie kwoty, to jeszcze nie potrafili matematyki wytłumaczyć. A to, że prowadzący mają konsultacje, to nie znaczy, że zawsze są u siebie i można przyjść z pytaniem. Andrzej jest naprawdę jednym z najlepszych matematyków w Opolu!! A studentów nikt nie zmuszał do chodzenia na te "dodatkowe zajęcia". Wy dziennikarze zainteresujcie się przekrętami na politechnice, a nie róbcie nagonki na uczciwych ludzi. No i jeszcze jedno "ojciec studenta" żenujące. Wstyd (!) sam o swoje interesy nie może zadbać. Student niemowa?? Gratuluję intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.86.25.213.sta.gaja.net.pl 26.03.09, 21:30 Dziwne, że w telewizji była ochrona a tu jakiś tatuś. Ustalcie jedną wersję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.punkt.pl 26.03.09, 22:08 Mi Andrzej wiele razy pomógł z matematyki i ani razu nic za to nie żądał, wystarczyło zadzwonić poprosić i popołudniu spotykaliśmy się gdzieś, żeby się pouczyć. Aż mi było głupio, że tak go wykorzystuję. Skoro znalazło się więcej osób, które na raz potrzebowały pomocy to znalazły salę i poprosiły, żeby pomógł. Pewnie sami z siebie ustalili, że się odwdzięczą symboliczną kwotą. Chce człowiek pomóc i jeszcze za to obrywa... Może lepiej myśleć tylko o sobie i nikomu nie pomagać... Już sama nie wiem... Trzymaj się Andrzej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sudentka Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:16 też korzystałyśmy z konsultacji u pana Andrzeja, nie ma sobie równych!!!! ale nie słyszałam o żadnej stawce i nie dawałam żadnych pieniędzy za te konsultacje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.punkt.pl 27.03.09, 07:19 A może wyborcza zajmie się poziomem nauczania przez kadrę na Politechnice Opolskiej. Czemu tym się nie zajmiecie? Widocznie Andrzej musiał być lepszy niż wykładowcy, ot cała prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opolanin Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:26 coś mi nie pasuje, że sprawę rozdmuchał rodzic. Nie róbmy z rodziców kretynów.Jestem też rodzicem i przysłowiowa głowe jestem w stanie dać sobie uciąć, jeśli nie zrobił to jakiś nieudolny "profesor" matematyki, którego zawiść pożera,że jest ktoś,kto umie uczyc i jeszcze nic za to nie bierze. Nie jest tajemnica, że profesorowie udzielaja w zaciszach domowych korepetycji i to nie darmowych 50-70zł , które tylko uszczuplaja kieszenie rodziców studentów.Cóz talent nie kazdy ma, ale zawiść jest powszechna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 07:42 Smutne, że moja ulubiona i szanowana Gazeta dała sie podpuścić przez jak insynuuje jeden z gości forum (zreszta bardzo realnie) zazdrosnego o autorytet nauczyciela akademickiego i zrobiła aferę z darmowych korepetycji udzielanych przez miłośnika matematyki, który potrafi nauczyć i chce pomagać za satysfakcje. Pewnie w dzisiejszych czasach satysfakcja i przyjemność to zapłata, jaka nie wszyskim mieści sie w głowie. Gazeto !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:25 czytałem przed chwilą jakiegoś kretyna, który robi afere ,że P.Andrzej sie ukrywał z dawaniem konsultacji czy tam korepetycji, gdzie????? miał te konsultacje kretynie? w swoim domu? Nie matole - na uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 10:33 Panie Rektorze musi sie Pan wstydzić za tego donosiciela zawistnika,bo to pewnie Pana matematyk nieudolny nauczyciel, który sam nie umie i szlag go trawia że ktoś umie uczyć.Sam nie chce nic zrobić za darmo i szlag go trawia,że ktoś to jest w stanie robić za darmo czy przysłowiowy grosz. I to z Pana kadry ten Niby ojciec, bo odwagi zabrakło żeby sie ujawnić lepiej zrobić sie nieidentyfikowalnym 'ojcem'. Niestety chyba wiedza wszyscy kto to spreparował -i jak bedziesz sie teraz czuł??? Niech Pan uważa Panie Rektorze, bo z takim nigdy nic nie wiadomo, a wstyd dla całej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.punkt.pl 27.03.09, 10:38 ale siara dla Politechniki LOL, brawo dla korepetytora, takich ludzi nam na uczelniach potrzeba! rektorze , zatrudnij go a zwolnij tych obecnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al-truista Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.chello.pl 27.03.09, 13:15 Jestem młodym prawnikiem. Czytając o panie dyrektorze departamentu Urzędu Marszałkowskiego - opolskim doktorze Judymie, który pomagał za "pół darmo", będę od dziś udzielał porad prawnych po "dziesiątaku". Wcześniej jednak porozlepiam ogłoszenia w sądzie rejonowym i okręgowym, wynajmę Halę Sportową OKRAGLAK, bileterów, ochroniarzy, nagłośnienie i wezmę się do pracy. Przyjdzie 100-300 chętnych? Czy naprawdę nikt nie policzył, ile ten URZĘDNIK zarabiał na tych pół-darmowych korepetycjach? Biegał od wydziału do wydziału, od uczelni do uczelni. Od kilku lat. Płacili wszyscy, bo po zajęciach stał w drzwiach z otwartm portfelem i kasował po "dziesiątaku". Tak właśnie relacjonowała to portierka z wydziału budownictwa w środowym Dzienniku w TV OPOLE. Płacili wszyscy, bo dr Judym w cwaniacki sposób wykorzystywał to, że studenci wstydziliby się NIE ZAPŁACIĆ PO DZIESIĄTAKU (przecież to jałmużna). A że było ich na jednych tylko zajęciach 15-20 osób, razy ilość wydziałów, razy 4 uczelnie (już media podały, że miał podobne korepetycje na biotechnologii UO i ekonomii, i to nie tylko z matematyki), robi się z tego jakaś horrendalna kwota, przy której pensja urzędnicza to pestka. A że przy okazji naruszył Ustawę o Dzialalności Gospodarczej (ciekawe, czy Rektor zgłosił to już na Policji, bo na jego terenie miało miejsce przestępstwo?) i Ustawę Karno-Skarbową, Kodeks Urzędniczy i splamił dobre imię Urzędu Marszałkowskiego to co? Wstyd na całą Polskę (Teleekspres) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.bgwan.com 27.03.09, 13:40 Straszne jest to co piszesz altruisto - "młody prawniku". Tu dla wszystkich mam fajny artykuł do przeczytania: podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/100023,nie_bedzie_kas_dla_prawnikow_i_lekarzy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgwan Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.bgwan.com 27.03.09, 14:19 niemal wszystkie komentarze na "nie" dokonane z tego samego hosta w krótkich odstępach czasu panie "młody prawniku" Odpowiedz Link Zgłoś
al-truista Re: Po dziesiątaku za dokształcanie 27.03.09, 20:54 Andrzej, nie strasz mnie kasami fiskalnymi dla prawników, bo na tym akurat się nie znasz. Zajmij się lepiej swoim tegorocznym zeznaniem podatkowym i dobrze się zastanów, jaką tam kwotę wpisać, bo już cię podliczają rachmistrze skarbowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studenci Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 15:07 do Al-truista widzę że jesteś bardzo inteligentny. I nawet lektury czytałeś. Ale tak prawdę mówiąc to widać tu tylko ogromną chęć pomocy studentom którzy po prostu nie radzą sobie z matematyką bo dużo z nas wie jaki jest styl jej wykładania na PO . A Pan Andrzej nigdy jeszcze jak chodzę do niego nie wyciągnął portfela . Powiedzmy sobie szczerze jest to wielka jedna machina która za wszelką cenę chce przerwać ogromną pomoc którą daje nam Pan Andrzej. Po prostu zazdroszczą . A to że pan Andrzej tak wielu osobom pomaga to wynika z tego iż on potrafi nam wytłumaczyć matmę i zawsze jest chętny zostać z nami tak długo aż wszyscy to zrozumieją . A nasi profesorowie tylko się skupiają na tym aby ich godziny pracy minęły i mają nas gdzieś. A jak chcesz się nauczyć to możesz do nich iść za 50 zł za godz a na to nas nie stać. Panie Andrzeju jesteśmy z Panem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:08 widze ze kolega kreatywny żeby aż tyle ników wymyślić to juz, 25 post od ciebie!!! jestes DNEM, mniej niż zero. prawnik chybo ławnik!!! Odpowiedz Link Zgłoś
al-truista Re: Po dziesiątaku za dokształcanie 27.03.09, 20:50 Andrzej, daj już spokój :) Już wiemy,że to Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 18:03 I znowu sie mylisz!!! bo ja nie jestem andrzejem tylko normalnym człowiekiem(przeciwieństow ciebie) al-truista tycw...u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krytykfilmowy Po dziesiątaku za dokształcanie IP: *.chello.pl 27.03.09, 14:42 Masz na myśli pomoc za 150 zł od godziny? Albo jesteś jakiś idiotą, albo podszywa się pod twoj login ten matematyk. Nie ma innej opcji Odpowiedz Link Zgłoś