Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikowany?

28.10.09, 19:01
    bylam w zarze ( plaszcze pikowane bez rewelacji), bylam tez dzis w
    adidas, puma, nike-nie znalazalm nic oprocz bluz, new look tez lipa,
    h&m nic mi sie nie podoba, w river island nie ma sportowych kurtek
    lub plaszczy. moze ktos mi cos zasugeruje?
    Obserwuj wątek
      • kotwbuciorach Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:22
        Biorac pod uwage pogode w ciagu ostatniego tygodnia to chyba nigdzie. Dzis
        biegalam w sweterku i mini sukience i bylo za cieplo....

Ale sprawdz Next.
        • kotwbuciorach Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:24
          O i jeszcze Debenhams, a jak masz za duzo pieniedzy to House of Frazer.
          Jedno i drugie na Oxford Street.
          • candy24 Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:28
            niestety mam tego pecha ze nie mieszkam w Londynie, ani okolicach :/
            • kotwbuciorach Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:41
              Hmm , Next jest w wiekszosci miast i miasteczek. A Debenhams i House of Frazer w
              tych wiekszych tez. Wyszukaj adres w sieci.
      • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:43
        Uniqlo? Tam takie rzeczy powinni miec. I dosc niedrogo:)
        • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:47
          Ich zimowa (puchowa!) kurtke/plaszcz nosze juz trzeci sezon i nie chce
          zamienic na zadna inna, jest tak uniwersalna:)
          • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 19:50
            O, masz! Same pikowance:)

www.uniqlo.com/us/explorer.html#/0/gen:women/cat:outer/col:all/
            g:category/d:6/
            • candy24 Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 20:06
              mnie nie ma tego uniqlo, ( pierwsze slysze o tym sklepie) ale
              poszukam.
              • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 20:28
                Jest ich dosc duzo w UK, ale faktycznie skupione w albo wokol Londynu.
                Moze da sie przez internet?

Maja dosc proste fasony, za niewygorowana cene, a jakosc jest naprawde
                niezla.
                Bije na glowe sieciowki, bo wszystko co od nich mam nosze po 2-3 lata
                (od kiedy odkrylam sklep:)
                • jaleo Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 22:55
                  Sama sie nad taka zastanawiam, i tez mieszkam w UK :-) Jeszcze nie podjelam
                  decyzji, ale do tej pory te mi sie rzucily w oczy (ja szukam takiej wypchanej
                  kaczym puchem):

Pikowane kurtki w roznych kolorach sa w Boden - model z rekawami na suwaki, wiec
                  mozna z tego zrobic sobie kamizelke :-) Co prawda nie jest to high fashion, ale
                  z reguly Boden ma dosc dobra jakosc, i duzy wybor kolorow. Ta kurtka jest
                  ocieplana 70% puchem, 30% pierzem. Cena bardzo przystepna. Ta brazowa by uszla.

W oczy mi sie rzucilo tez Lands End - co prawda bardzo "babciowata" marka, ale
                  akurat kurtke puchowa dosc ladnie zmajstrowali w tym sezonie - jest w wersji kurtki:
                  www1.landsend.co.uk/pp/Stamford-Down-Parka~5502_59.html?bcc=y&CM_MERCH=SRCH_00001&origin=search
                  i plaszcza:
                  www1.landsend.co.uk/pp/Stamford-Down-Coat~5500_59.html?bcc=y&CM_MERCH=SRCH_00001&origin=search
                  To okropne futerko przy kolnierzu mozna na szczescie odpiac.

Jest jeszcze troche takich produkowanych przez firmy sportowe, typu North Face,
                  Berghaus itp, ale ja akurat szukam takiej do chodzenia po ulicy, a nie zeby
                  wygladac jak bym wlasnie "zeszla z gor na zime" :-))
                  • jaleo Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 22:57
                    Tfu, zapomnialam podac linka do tej kurtki z Boden:

www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Coats-Jackets/Coats/WE240/Womens-Cosy-Winter-Warmer.html
                    • siog Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 23:45
                      ta z Boden jest naprawde bardzo fajna! Granatowy kolor:)

ja kupilam w szeszlym roku w Sisley piekna puchowa kurtke, dopasowana z paskiem.
                      Wiec moze zajrzyj do Sisley i do Benettona
                  • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 28.10.09, 23:31
                    North Face, jesli juz:)
                    Mam Berghausa (mieszkam w Alpach) i zaluje, ze nie wzielam NF.
                    Ladniejsze, bardziej kobiece sa, choc technicznie Berghaus spisuje sie
                    tez swietnie.
                    • candy24 Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 00:42
                      wybiore sie do north face, co prawda nie jest w moim miescie ale
                      niedaleko, bo pozostale wymienione przez Was sklepy sa chyba daleko
                      poza moim zasiegiem ( mam na mysli odleglosc :))
                      • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 00:58
                        Nie jestem pewna, czy North Face ma swoje osobne sklepy - mozna
                        kupic ich w Blacks albo innych sklepach z ekwipunkiem
                        gorskim/wspinaczkowym/ narciarskim.

Z tym, ze te kurtki sa juz drozsze i raczej wybitnie sportowe.
                        Ja mam ciuchy North Face/Berghaus/Mammut raczej na wedrowki
                        alpejskie i wspinaczki, bo w kazdych warunkach pogodowych sa
                        niezawodne.

www.blacks.co.uk/browse/brand/The_North_Face/product-type/Jackets.html?showAll=true&gclid=CJ-E_-r44J0CFVtn4woduha8NA

Ale jesli Cie cos takiego interesuje - to polecam, bo to juz bardzo
                        wysoka jakosciowo polka sportowa:)
                        • jaleo Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 12:16
                          cafem napisała:

> >
                          > Z tym, ze te kurtki sa juz drozsze i raczej wybitnie sportowe.
                          > Ja mam ciuchy North Face/Berghaus/Mammut raczej na wedrowki
                          > alpejskie i wspinaczki, bo w kazdych warunkach pogodowych sa
                          > niezawodne.

No wlasnie noszenie takiej kurtki (przynajmniej tu w UK) na miejskiej ulicy to
                          dla mnie nie za bardzo rozwiazanie, bo nie chce wygladac, jak bym zgubila droge
                          na wycieczce i zamiast na Ben Nevis doszla do Costa Coffee :-) No i do tego to
                          sie tylko buty wycieczkowe nadaja, a nie zwykle kozaki czy nawet uggsy.

Ja szukam takiej kurtki glownie dlatego, ze syn zaczal grac w juniorskich
                          meczach rugby, sezon jest od pazdziernika do marca, i trzeba wystac ta godzinke
                          na zimnym wietrze i nierzadko deszczu. A potem stamtad czasem trzeba isc do tzw
                          "ludzi" tzn do sklepow, do restauracji itp. Dlatego szukam czegos bardziej
                          "miejskiego" ale przy okazji cieplego.
                    • jaleo Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 11:49
                      cafem napisała:

> North Face, jesli juz:)

A ja jak napisalam? North Face przeciez.
                      • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 12:35
                        Mialam na mysli: jesli juz, to wez North Face, nie Berghausa:D
                        • jaleo Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 12:47
                          cafem napisała:

> Mialam na mysli: jesli juz, to wez North Face, nie Berghausa:D

Acha :-) Ale tez niestety dosc sportowy kroj, no i to nieszczesne logo na piersi :-(
                          • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 12:52
                            Tak, logo jest:/
                            Probowalas Patagonie? Jakos podobna lub lepsza od North Face, ceny
                            podobne. A logo duzo mniejsze:)
                            • cafem Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 12:53
                              www.patagonia.com/web/eu/shop/down-jackets-womens?k=4Y-1E
      • greentea2 Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 09:41
        Barbour robi ladne pikowane kurtki, nie wiem tylko czy maja bardzo
        cieple. Kupilam od nich kurtke taka raczej na jesien, jestem bardzo
        zadowolona.
      • donnaanna Re: gdzie w UK mozna kupic kurtke / plaszcz pikow 29.10.09, 14:27
        ja swoja kupilam z MaxMara weekend.
      • donnaanna polecam esprit 29.10.09, 14:30
        www.esprit.co.uk/?LKZ=GB
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka