Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Piekna panna mloda

21.11.09, 15:21
    Przypadkowo natknelam sie na zdjecia ze slubu Marka Owena (z "Take That").
    Wklejam tutaj, gdyby ktoras sie wybierala za maz, i szukala inspiracji - moim
    zdaniem, panna mloda wygladala przepieknie. Mam slabosc do sukni slubnych z
    koronki (sama mialam cala koronkowa, tylko z dlugim rekawem :-) I ten
    tradycyjny welon jest piekny. Ciesze sie, ze takie tradycyjne welony wracaja
    do lask. Suknia, jak pisza gazety, byla "vintage".

Druhny tez mi sie bardzo podobaja, swietne fryzury a la lata 20-te, no i do
    tego ten akcent z kardiganem, ktory dodaje calej stylizacji insouiciance, ze
    sie tak wyraze po francusku ;-)

Przepraszam, ze wklejam link ze szmatlawca zwanego Daily Mail, ale slub byl
    bardzo niemedialny i malo jest zdjec w necie, Daily Mail maja najwyrazniejsze.
    www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1226087/Mark-Owens-Greatest-Day-Take-That-singer-tie-knot-fairytale-Scottish-wedding.html
    Jak sie podoba?
    Obserwuj wątek
      • karmelek4 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:36
        Hmm..nie podoba mi się, bo ja akurat nie lubię koronek..poki co :/
        ja jestem zwolenniczką takich sukienek:
        www.gloria.info.pl/wp-content/uploads/2007/07/41.jpg
        i gdybym mogła jeszcze raz wybierać sukienkę, to byłaby dokładnie taka...ale jak na rok 1998 ( kiedy to powiedziałam sakramentalne "tak") i tak udało mi się uszyć prostą, klasyczną, ale nieststey w kolorze ecru. Nie wiem co mnie podkusiło, bo ecru to zupełnie nie moja "bajka' :/
        • nsc23 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:43
          Moja wymarzona sukienka wyglada tak:
          www.weddingo.co.uk/wp-content/uploads/2008/06/20071221_033010410085_lrg.JPG
          dlugosc do kolan. Poniewaz wszystko przede mna, to pewnie taka wlasnie sukienke
          sobie uszyje :) Kolor gory brazowy, dol w kolorze kawy z mlekiem albo brudnego
          rozu :)
          • jaleo Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:54
            nsc23 napisała:

> Moja wymarzona sukienka wyglada tak:
            > www.weddingo.co.uk/wp-content/uploads/2008/06/20071221_033010410085_lrg.JPG
            > dlugosc do kolan.

Jestes pewna, ze dlugosc do kolan? Bo mnie to wyglada na tzw. ballerina length
            czyli troche powyzej kostki? Dlugosc do kolan przy tym kroju by wygladala chyba
            troche dziwnie?

Ta suknia jest bardzo ladna, chociaz osobiscie nie lubie sukni slubnej z
            gorsetowa gora.

Moja tesciowa miala do slubu przepiekna suknie wlasnie z podobna spodnica,
            ballerina length, tylko ze tez z koronki (hehe wszyscy mamy upodobanie do
            koronek w rodzinie), tylko ona miala gore z cap sleeves, i dekolt w lodke.

Taka dlugosc troche nad kostke wyglada bardzo dobrze na drobnej osobie (takiej
            wlasnie o figurze baleriny :-), i jak ktos ma zgrabne szczuplutkie kostki.
            • nsc23 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 16:52
              Jaleo, ta co wkleilam jest pewnie jakies 3/4-7/8, ja chce taka do kolan, albo
              troche za. Napewno skonsultuje z moja ulubiona krawcowa, on mnie jeszcze nigdy
              nie wpuscila w maliny :)
          • black_magic_women Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 16:24
            nsc23 napisała:

> Moja wymarzona sukienka wyglada tak:
            > www.weddingo.co.uk/wp-content/uploads/2008/06/20071221_033010410085_lrg.JPG

mam taką tylko,że czarną,calą z koronki,vintage .Traktuję ją jak suknię balową
      • nsc23 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:41
        Podoba mi sie. Ale jeszcze bardziej podoba mi sie styl kobiety na zdjeciu
        podpisanym Small ceremony: Guests arrive at the service - jakas taka klasa od
        niej bije no i figure jak na ten wiek babka ma fantastyczna!
        Nie wspominajac o tym, ze sam zamek jest wymarzonym miejscem na slub - mialam
        okazje w tym roku zwiedzac. Zamek w zimie jest zamieszkaly przez countess
        (hrabine?), wiec w srodku wyglada tak, jakby hrabina wlasnie wstala i wyszla -
        swietne wrazenie i pieknie urzadzone wnetrza.
        • jaleo Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:47
          nsc23 napisała:

>
          > Nie wspominajac o tym, ze sam zamek jest wymarzonym miejscem na slub - mialam
          > okazje w tym roku zwiedzac. Zamek w zimie jest zamieszkaly przez countess
          > (hrabine?), wiec w srodku wyglada tak, jakby hrabina wlasnie wstala i wyszla -
          > swietne wrazenie i pieknie urzadzone wnetrza.

Tez zwiedzalam ten zamek, bo jest niedaleko Aviemore, gdzie jezdzimy co roku w
          czasie Whit Week .
          • nsc23 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:50
            Mysmy zaliczyli wycieczke objazdowa po Szkocji, jako ze sie moja rodzina
            zjechala z okazji zakonczenia studiow. W 2001 juz taka jedna wycieczke
            zaliczylismy, wiec ta byla mocno sentymentalna. Szkocja to jednak piekny kraj :)
      • hazel_dobkins Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:50
        suknia kompletnie nie z mojej bajki
      • wanilkowa Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:52
        Podoba mi się welon:)
      • laracroft82 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 15:54
        nie podoba mi sie, nie w moim stylu, za duzo nabadzgane na tej sukience,
        widziałam piekniesze panny mlode
      • zonafranka Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 16:33
        Ja tez lubie suknie vintage, ale ta akurat mnie nie powala na nogi.
        Podoba mi sie z tego linka:
        www.gloryandgrace.com/wedding%20dresses%20019.jpg
        Ale wolalabym bez trenu i kronki na dekoldzie ladniej by wygladaly, gdyby byly
        przezroczyste.
        Welon za to z Twojego linka jest rewelacyjny.
        Ja niestety nie moglam sobie pozowlic na droga suknie sluba. Nawet nie mialam
        prawdziwej sukni slubnej, ale bylam ustylizowana na lata 50te, klasyka, bez
        ekstrawagacji. Po latach raczej nie bede sie wstydzic widzac zdjecia slubne.
        • jaleo Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 17:09
          zonafranka napisała:

> Ja tez lubie suknie vintage, ale ta akurat mnie nie powala na nogi.
          > Podoba mi sie z tego linka:
          > www.gloryandgrace.com/wedding%20dresses%20019.jpg
          > Ale wolalabym bez trenu i kronki na dekoldzie ladniej by wygladaly, gdyby byly
          > przezroczyste.

Ta suknia to jest zupelnie inna stylizacja, dla mnie zbyt "doslowny" vintage,
          ale co kto lubi :-)

> Ja niestety nie moglam sobie pozowlic na droga suknie sluba. Nawet nie mialam
          > prawdziwej sukni slubnej, ale bylam ustylizowana na lata 50te, klasyka, bez
          > ekstrawagacji. Po latach raczej nie bede sie wstydzic widzac zdjecia slubne.

Moja suknia slubna byla pozyczona od przyjaciolki, wiec kosztowala mnie zero (no
          oprocz gestu wdziecznosci w postaci rocznikowego wina). I do tego mialam od
          razu "something borrowed" :-D
        • nessie-jp Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 17:55
          > Podoba mi sie z tego linka:
          > www.gloryandgrace.com/wedding%20dresses%20019.jpg

Mnie również
          • zonafranka Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 19:42
            ojej...po latach spedzonych na obczyznie zapomina sie troche jezyka...

Nessie,do tej suknie pasowalby welon z linka Jaleo, nie sadzisz?

Jesli chodzi o golizne to uwazam, ze w przypadku sukni slubnej powinna byc nieco
            ograniczona (taka straszna konserwa jestem). Nie musi byc oczywiscie suknia cala
            zabudowana od kostek po szyje, ale nie lubie gorsetow odkrywajacych cale ramiona
            i polowe biustu lub plecy. W koncu kiedys suknia slubna miala byc symbolem
            niewinnosci i dziewictwa. Jesli chodzi o kolor to preferuje bialy, ale ecru jest
            tez ok, zwlaszcza w przypadku sukni vintage, ktore wygladaja jakby byly po babci
            i zzolky w szafie :)
            • nessie-jp Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 19:59
              Tak, właśnie też tak myślałam, że tamten welon tutaj nie raziłby "skromnością"
              (tak jak przy tamtej wypasionej, błyszczącej i nakoronkowanej sukience)
      • dakota77 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 16:33
        Lubie suknie z koronki, ale ta srednio mi sie podoba. A polaczenie z
        welonem w stylu Olega Cassiniego nie bylo dobrym pomyslem, za duzo tych
        koronek, za duzo sie dzieje.
        • nostress.ka21 Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 17:00
          Mam bardzo podobne zdanie.
          Za dużo koronek, welon jest już troszkę przesadny.
          Jednak ja, jeśli, to będę miała koronki, trochę inne i bardziej jak z lamusa
          wygrzebane :)
      • princess_yo_yo Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 17:41
        a mi sie podoba i sukienka i welon, nie bylby to moj pierwszy wybor
        (musialabym sie przekonac do samej idei koronki) ale calosc jest
        calkiem sensowna, im mniej zwojow materialu tym lepiej :)
      • nessie-jp Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 17:57
        Welon wyjątkowo nietwarzowy, czy może raczej
      • eirenne Re: Piekna panna mloda 21.11.09, 18:02
        Też miałam ślubną suknię z koronki :) a z takiego welonu musiałam zrezygnować z
        powodów finansowych, cóż, życie :D nadal mi się podoba
        • moniskaa7 Re: najpiękniejsza 21.11.09, 18:16
          najpiękniejsza jest ta, zarówno suknia jak i panna młoda:
          c.wrzuta.pl/wm1255/ba7790c6001b360445d06556/0/piekna%20panna%20mlod%%038%%200
          • moniskaa7 Re: najpiękniejsza 21.11.09, 18:23
            a najbrzydsze:
            forum.we-dwoje.pl/files/thumbs/t_ble6_305.jpg
            images37.fotosik.pl/105/2025194619e27d3a.jpg
            forum.szafa.pl/upload/foto_cache/f82/251/4f6/b64/267/24d/8c0/254/451/3ff/27_500x640.jpg

• ciasteczkowy_diabelek Re: najpiękniejsza 21.11.09, 19:08
              średnio mi się podoba
              • batutka Re: najpiękniejsza 21.11.09, 22:47
                czy ja dobrze widze, ze panu mlodemu spodnie z tylka z wrazenia spadaja? ;-)
                • jaleo Re: najpiękniejsza 21.11.09, 23:17
                  batutka napisała:

> czy ja dobrze widze, ze panu mlodemu spodnie z tylka z wrazenia spadaja? ;-)

Dobrze widzisz, ale ten Mark Owen to zawsze wyglada jak sierota :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka