Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

twarz a włosy

14.03.04, 14:45
    moja twarz jest okrągła,mam długie,grube włosy,chciałabym ściąć je tak aby
    wydłużyć rysy twarzy
    Obserwuj wątek
      • ivette1 Re: twarz a włosy 15.03.04, 11:08
        Do okrągłej twarzy najlepiej pasują fryzurki z długich włosów, gwiazdy
        (piosenkarki aktorki) zauważ, że niektóre też mają okrągłą buzię i noszą długie
        włosy. Umiejętność doboru fryzurki zależy przede wszystkim od dobrego fryzjera,
        który najlepiej aby podciął włosy (w tym sezonie modne są dłższe włosy do
        ramion), najlepiej będzie jeśli skrócisz do ramion, poproś fryzjera aby zrobił
        Ci pazurki z całej długości włosów, ale tak aby długość włosów była prosta i
        równa. Końcówki powinny być "przerzadzone", tzn. wydegażowane, aby sprawiało
        wrażenie, że włosów jest mniej. Taką fryzurkę najłatwiej jest ułożyć, bowiem
        wstajesz rano, myjesz włosy, suszysz suszarką podwijając końce pod spód okrągłą
        szczotką. Wtedy są puszyste. Natomiast wychodząc wieczorem na imprezę możesz
        wyprostować włosy żelazkiem. Pozdr.
      • monika.przypkowska Re: twarz a włosy 17.03.04, 14:05
        Przy korygowaniu fryzurem okrągłęj buzi obowiązuje jedna zasada. Należy zakryć
        włosami boki twarzy, tak, by optycznie ją zwęzić. Sprawdzają się więc uczesania
        z półdługich włosów. Lepiej też unikać zbyt gładkich, "ulizanych" fryzur. Dużo
        włosów sprawia wrażenie, że twarz jest mniejsza. Pozdrawiam
        • r.richelieu Re: twarz a włosy 27.03.04, 20:16
          przy korygowaniu czym?
          • ciociadobrarada nie wiesz co to fryzur? 27.03.04, 20:40
            no wiesz... karzdy, dosłownie karzdy to wie.
      • ciociadobrarada Re: twarz a włosy 27.03.04, 20:11
        k-a-r-a171 napisała:

> moja twarz jest okrągła,mam długie,grube włosy,chciałabym ściąć je tak aby
        > wydłużyć rysy twarzy

Zależy, czy naprawdę są grube. Jeśli tak, należy je rąbać siekierą po skosie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka