Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jesień/zima

11.09.10, 19:30
    Smallfemmenapisała:

"Dziewczyny zima się zbliża, a ja po dwudziestu latach szczęśliwego życia w spodniach i skarpetkach odkryłam spódnice i pończochy. Podpowiecie coś jeszcze, żeby sobie tyłka nie odmrozić? "
    Obserwuj wątek
      • malagracja Re: Jesień/zima 11.09.10, 20:08
        Cześć,

według mnie najważniejsze jest to, żebyś miała ciepły płaszczyk. Ja chodzę w takich do kolana lub lekko za i jest mi ciepło.
        Po drugie uważnie dobieraj spódnice - warto, żeby miały podszewkę. Na zimę bardzo sobie chwalę spódnice w stylu lat 50, które poza podszewką mają jeszcze warstwę tiulu.
        W buty zawsze wkładam sobie wkładki (np. z wełny).
        Jeżeli jest bardzo zimno możesz na pończochy założyć dodatkowo zakolanówki z bawełny lub wełny.

Pozdrawiam,
        Paulina
        • prostokvashino Re: Jesień/zima 10.10.10, 16:27
          A ja zadań pytanie bardziej wprost: już teraz, jak się zrobiło +5 stopni boję się, że będzie mi zimno w okolicach majtek.
          Ehh, chciało by się nosić pończoszki, ale tak jakoś boję się..
          • aiczka Re: Jesień/zima 12.10.10, 15:38
            Z dłuższym płaszczykiem albo spódnicą do kostek w ogóle nie ma problemu :) w przypadku ubrań krótszych czy bardziej przewiewnych można nosić dodatkowo halki albo dłuższe podkoszulki.
          • malagracja Re: Jesień/zima 12.11.10, 23:07
            Też się na początku bałam, ale przestałam jak spróbowałam :-)
            • alexis-z Re: Jesień/zima 13.11.10, 10:08
              Ja właściwie nic cieplej nie noszę w okolicach majtkowych, ale mam ciepły płaszcz do kolan. Spódnica normalna uniwersalna, noszę ją też wiosną, jesienią, zimą.. Jedynie na pończochę ubieram nie raz podkolanówki aby było mi cieplej w stopę. Najszybciej mi marznie. W pończochach chodzę nawet jak są mrozy ale mam szybki dojazd na uczelnie więc za długo na przystankach nie stoję max 10min
              • malagracja Re: Jesień/zima 18.11.10, 16:10
                Polecam wkładki wełniane do butów :-)
                • dariafemme Re: Jesień/zima 03.12.10, 07:56
                  Ja poradziłam sobie w prosty sposób. Spódnica oczywiście grubsza np wełniana a pod spód halka, płaszczyk czy futerko dłuższe. Aktualnie mieszkam w Anglii i tu nie ma takich ostrych zim ale jak byłam ubiegłej zimy w Polsce to bardziej marzły mi kolana niż uda powyżej pończoch więc zakładałam cienkie rajstopy a na nie dopiero pończochy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka