Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Redakcja "Avanti"

• Gość: Motylek Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 13:17
        Witajcie Droga Redakcjo:)
        jako milośniczka mody juz od dluzszego czasu szukalam na polskim rynku gazety o
        samej modzie i w koncu znalazlam..WAS:) ale mam kilka uwag:
        - ceny w Avanti sa stosunkowo za duże, nie kazdego stac na kupienie bluzki czy
        spodnicy za ponad 200zl a nawet 100!!to nie te czasy:(
        - po drugie smuci mnie fakt ze np. znizki ktore Panstwo zamieszcacie w gazecie
        dotycza wielkich sklepów ktore znajduja sie w duzych miastach. pochodze z
        malego miasteczka w wojewodztwie podlaskim i nie mam dostepu do sklepów,
        ktorych produkty reklamujecie (chociaż sa tanie i dobre). powinniscie zamieszac
        sklepy dla kazdego (mozliwe) dostępne
        - i po trzcie to to ze by sie przydalo troszke wiecej artukułów do czytania lub
        porad:)
        pozdrawiam
      • Gość: Amelia Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 19:06
        nigdy wicej nie wezme do reki tej gazety wszystkie znizki to jedna wielka
        sciema byla w kilku sklepach gdzie nie mieli pojecia o tych znizka o ktorych
        pisze Avanti... szkoda gadac rozczarowalam sie jak nigdy...:(
      • mojamoda Re: Redakcja "Avanti" 25.06.04, 14:26
        Doskonały poradnik dla kobiet.Odkąd zaczełam kupować to pismo mam mniejszy
        kłopot z wyborem i miejscem kupna określonej rzeczy.Można sobie zaplanować
        niezłe zakupki...Dzięki AVANTI nie ominą nas zniżki,promocje i wyprzedaże.
        Pozdrawiam całą redakcje.
      • Gość: króliczek Re: Redakcja "Avanti" IP: *.visp.energis.pl 27.06.04, 13:11
        jak dla mnie to jesteście super lubię robić zakupy a wy to ułatwiacie jeśli
        komus nie odpowiada forma tego miesięcznika to niech go nie kupuje. czy znajdą
        się kiedyś strony poświęcone modzie dla facetów oni też czasami kupują ciuchy i
        lubią to tak samo jak my kobiety
      • Gość: Majka z Małkini Re: Redakcja "Avanti" IP: 82.160.17.* 25.07.04, 15:04
        Wasz czasopismo jest super:)ciuszki są bardzo na czasie pozatym ceny nie
        szokują,ale czy moglibyscie wprowadzic możliwosc zamawiania przez telefon,bo
        troszkę daleko do was.....pozdrawiam!!!
      • Gość: kika Zapytanie o BIG Star - "Avanti" IP: *.crowley.pl 04.08.04, 08:18
        Droga Redakcjo !
        Chciałam się dowiedzieć w jakich sklepach konkretnie mozna kupic ciuszki marki
        Big Star z sierpniowego wydania? We wszystkich sklepach głównych tej marki w
        Warszawie dowiadywałam się i po pierwsze nie wiedzieli że w gazecie są ich
        rzeczy a po drugie wszystkie ciuszki sa z ubiegłego roku i w tych sklepach
        niedostepne i nawet w tym roku ich nie było. Co Wy na to ? Zatem nasówa mi sie
        pytanie o stosowność hasła "Avanti - idziemy na zakupy" chyba nie na miejscu
        skoro opisywane przez Was rzeczy (wszystkie BIG STAR) sa tak naprawdę
        niedostepne w Warszawie. Prosze o odpowiedz na e-mail :kborz@go2.pl Gdzie
        moge kupić prezentowane ubrania marki BIG STar ?
        Z numeru na numer rośnie chyba grono niezadowolonych czytelniczek a
        raczej "oglądaczek" Waszego pisma. Dodam jeszcze że niepodoba mi się że
        dzielicie kobiety w zależności od zasobności portwela bo Wasze propozycje są
        dla tych majętniejszych, zupełnie tak jakby w Polskich sklepach nie było rzeczy
        tańszych i równie efektownych. JEsli tak dalej będzie, to wiele dziewczyn
        zrezygnuje z czasopisma po lekturze którego będą miały świadomość że i tak ich
        na nic nie stać.A może należałoby zmienić slogan reklamowy : "Avanti i masz
        handrę :).
        Pozdrawiam Redakcję.
        • dominika8 Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" 04.08.04, 08:54
          Droga Redakcjo!
          Właściwie mogę się podpisać pod listem powyżej na temat Big Stara. Kupiłam
          wczoraj nowy numer, i bardzo mi się spodobały sukieneczki dźinsowe. Ponieważ
          jestem w 5 miesiącu ciąży, postanowiłam sobie taką kupić, rozmiar L i nosić jak
          najdłużej. Wybrałam się wczoraj do Carrefurra na Targówku, do sklepu Big Star a
          sprzedawca zrobił wielkie oczy, bo nie ma takich sukienek. Szkoda mojego czasu
          na latanie po wszystkich sklepach w wawie, zwłaszcza że mój stan nie sprzyja
          takim wycieczkom. Czułam się rozczarowana. Jak można prezentować ciuchy, z
          adresami sklepów, których nie ma???????????Jeszcze z dopiskiem-promocja tylko w
          sierpniu? Może bym i zrezygnowała z Big Stara, ale w innych sklepach może się
          sytuacja powtórzyć, a ja nie mam SIŁ, żeby latać i robić z siebie idiotkę,
          pytając o rzeczy istniejące tylko na łamach waszej gazety.
          I jeszcze chciałam dodać, że prezentowanie białych ubrań na białych papierze
          jest dość nietrafione.........
          • Gość: nomico Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" IP: *.chello.pl 14.08.04, 20:11
            jak by ktoś chciał wiedzieć to tej dukienki nie ma także w Łebie ;) byłam i
            sprawdzałam :)
        • smok74 Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" 04.08.04, 14:02
          haha
          no ładnie
          ja mam identyczny problem

sukienka-szmizjerka za 49zl
          trzeci dzień szukam po big-starach
          nie ma
          dziś zadzwoniłam do redakcji i na jutro mają mi stylistki odszukac skad wzięły
          tą kiecke!!!

jutro dam wam znać-jak wyszło
          • Gość: kika Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" IP: *.crowley.pl 05.08.04, 09:18
            No to moja Droga koniecznie :o)
            Bardzo prosze o informacje jak juz będziesz wiedziała gdzie mozna kupić ta
            szmizjerkę . Jak możesz to daj znac na maila kborz@go2.pl, albo na tym forum.
            Będe bardzo wdzieczna.
            Pozdrawiam koleżanki w problemie :o).
          • Gość: nomico Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" IP: *.chello.pl 05.08.04, 15:15
            no widzę że jest nas dużo z tym samym problemem. jak się dowiecie gdzie można w
            Warszawie ją kupić to proszę napiszcie : kasia_gadzala@tenbit.pl
          • Gość: nomico Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" IP: *.chello.pl 05.08.04, 15:18
            no widzę że jest nas dużo z tym samym problemem. jak się dowiecie gdzie można w
            Warszawie ją kupić to proszę napiszcie : kasia_gadzala@tenbit.pl ze swej strony
            mogę dodać zę nie ma jesj w sklepach :
            Warszawa, Pl. Bankowy 4
            Warszawa, ul. Głębocka 15 Targówek
            Warszawa, ul. Górczewska 124 Wola Park
            Warszawa, ul. Powstańców Śląskich 126 Carrefour Bemowo
            Warszawa, ul. Targowa 72 Wileńska
            Warszawa, ul. Wołoska 12 Galeria Mokotów
            jeśli chodzi o ten ostatni sklep to tak mi powiedzieli że nie ma jej tam
            właśnie w sklepie Big stara a reszta to pewne (chyba że była dostawa) bo sama
            jeździłam i sprawdzałam.
            • Gość: kika Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" do smok24 IP: *.crowley.pl 06.08.04, 08:17
              No jak tam "smok" dowiedziałas sie czegoś od tych stylistek z AVANTI ?
              Skontaktowali sie z Toba czy cię olali ? A może ty juz kupiłas sobie sukienkę i
              siedzisz cichutko i nam nic nie powiesz ? Daj znac co i jak ? Może trzeba by
              podjąc jakies wspólne kroki bo ja czuje sie oszukana. Co Wy na to ?
              Pozdrawiam.
              • smok74 Re: Zapytanie o BIG Star - "Avanti" do smok24 06.08.04, 08:48
                wiem tyle- jest to na bank sukienka big stara z obecnej kolekcji-tak mnie
                zapewniono w avanti

(choć mam co do tego wątpliwości, ponieważ dzwoniąc i odwiedzajac sklepy panie
                były zaskoczone i przekonane, ze takiej sukienki nie było w sprzedazy, nie mam
                jej też w katalogach)

poradzono mi poszukac jej
                ale odpuszczam sobie...

na plus tej całej akcji: zostałam bardzo miło potraktowana
      • Gość: magda ostatni numer IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.04, 13:57
        Ostatni numer zawiera propozycje biaLych zestawów. Wszystko ładnie, pięknie,
        tylko szkoda, ze tych zestawów ... wogóle nie widać. Tło do ubran jest blado-
        kremowe i przepraszam, starałam sie, ale nic nie zauwazyłam - biale plamy , no
        i dodatki - kolorowe.
        Gratuluję pomysłu.
      • 13868574maria Re: Redakcja "Avanti" 10.08.04, 23:36
        Droga Redakcjo, szkoda, że z opóźnieniem prezentujesz modną odzież, która jest
        często niedostępna w autoryzowanych sklepach.Przykładem może być spódnica
        jeansowa model Jess firmy Wrangler, której nie moge kupić w całym Poznaniu. Czy
        w takim razie ma to jakikolwiek sens pokazywać nam modele odzieży, które w
        sklepach są już niedostepn???
        Może poradzicie mi gdzie mogę nabyc taką spódnicę, podkreślam że jestem z
        Poznania.
        Pozdrawiam
        Czytelniczka

• 13868574maria adres internetowy WRANGLER 10.08.04, 23:43
        Czy możecie podać aktualny adres firmy Wrangler, bo ten który podaliście w
        ostatnim numerze jest BŁĘDNY!!!
      • Gość: ania Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:00
        kupuje waszą gazetę od czterech miesięcy i mam zamiar kupować ją dalej
        chciałabym żeby w avanti pojawiły sie modne pułbuty ponieważ mam zamiar sobie
        kupić a wy pokazujeci najnowsze trendy mody i to mi sie u was podoba.
        Chciałabym wiedzieć co znjdzie się w najnowszym numerze avanti. Dzięki że
        jesteście.
      • Gość: darcia Re: Redakcja "Avanti" IP: *.238.73.116.adsl.inetia.pl 07.09.04, 17:06
        chce wyslac zgloszenie do waszej redakcji na modelke avanti przez internet ,
        wypelnilam caly formulaz ale niewiem jak mam do niego dolaczyc zdjęcia prosze
        pomuszcie :) moj email dariapachnik@go2.pl
        błagam niech ktos mnie naprowadzi :):):):):)
      • Gość: Ewa Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 10:49
        W lipcowym numerze Avanti zamieściliście zdjęcia plecaków i toreb. Szczególnie
        jeden plecak przypadł mi do gustu - niebieski, firmy Reebok. Po sprawdzeniu
        adresu, który podaliście, pojechałam do sklepu by go kupić. Wtedy okazało się,
        że nie ma tam takiego plecaka. Ciekawa jestem po co podajecie adresy sklepów, w
        których nie ma pokazanych towarów?! To chyba wam powinno zależeć, by pokazane
        produkty można było kupić w sklepach! (Czytałam niektóre opinie i widzę, że nie
        tylko ja mam tego rodzaju problem)!!!
      • Gość: Bogusia Re: Redakcja "Avanti" IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 12:30
        Witam serdecznie cała redakcję. To co robicie jest naprawde super.Cała gazeta
        ogólnie bardzo przypadła mi do gustu.Chociaż chciałabym podzielić się z Wami
        pewnymi rzeczami, które moim zdaniem zadowoliłyby większe grono czytelniczek.
        Mianowicie, ceny , które podajecie są dość wysokie.Rozumiem, że aby fajnie się
        ubrać trzeba mieć trochę kasy w kieszen, ale wydaje mi się, że lepiej by było
        zamieszczać trochę więcej rzeczy fajnych,modnych, ale nie takich drogich.
        Jestem zwykłą czytelniczką (chyba jak większość) i mogłabym iść i kupić ciuchy,
        które reklamujecie tyle,że dość czśto przekraczają one mój budżet. np.torba
        200zl, kurtka 500zl niewspominając o kosmetykach. Dżięki.
      • Gość: Aisa Re: Redakcja "Avanti" IP: *.mofnet.gov.pl 27.09.04, 15:54

Witam. Bardzo lubię przegladac waszą gazetę, szczególnie część Uroda, ale
        zasakakuje mnie to, że do opinowania produktów lub usług w gabinetach kosm.
        wybiera się tylko osoby młode lub bardzo młode.Miałam nadzieję, że to może
        się zmieni, ale widać Avanti albo jest przeznaczone dla osób prze 30 góra 35
        rokiem zycia, albo wg Was reszta jest nie warta zachodu, a to przykre. Dla
        przykładu w najnowszym numerz str.120 "mimical Control" testuje pani 27
        letnia, jakie ona może mieć zmarszczki, ja w jej wieku nie miałam! Może
        zauwazycie panie w wieku dojrzalszym niż trzydziestolatki my jeszcze żyjemy
        i to nie najgorzej. Z pozdrowieniami Joanna
      • Gość: anna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.jerozolimskie.pl 14.10.04, 20:52
        pismo nic nie wnosi jedynie zgarnia nędzne reklamy z rynku
        reklamowego.....wydaje mi się ze to pismo istnieje jedynie dla zgarniania
        głupich reklam i zarabianiu na tym natomiast merytorycznie jest do kitu!!!!!
      • Gość: EWA Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:35
        mysle ze niktore rzeczy ktore prezentojecie sa zbyt drogie i przecietna
        czytelniczka waszego pisma nie moze sobie na nie pozwolic
      • Gość: EWA Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 17:36
        proponuje zastanowic sie nad rzeczami jakie prezentujecie.kogo stac przy
        przecietnych polskich zarobkach na buty za 1800zl???bezsensu.
      • Gość: Bartek Re: Redakcja "Avanti" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 22:33
        Ja bym chciał zwrócic mała uwage co do przedmiotów zamieszczonych w
        gazecie i co do ich cen. Przypominam ze nie wszyscy z nas polakow czytajacych
        ta gazete nie jest na tyle zamozna zeby kupowac sobie prezenty za pensje jakie
        dostajemy. Moj Ojciec jest zainteresowany zegarkami ale wiadomo ze nie wyda na
        taki drobiazg 1000zl a zegarki prezentowane w gazecie za 350 zl sa conajmniej
        smieszne. Dleczego nie zaprezentjecie panstwo zagarkow za 350 zl ale firm
        znanych i dobrych a zarazem eleganckich. nie wiem czy Panstwo kieruja sie tutaj
        cena?! Moze powiniscie na okladce zamiescic mala uwage gazeta tylko i wylacznie
        dla ludzi zamoznych.
      • Gość: Katarzyna Re: Redakcja "Avanti" IP: *.pobiedziska.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 09:53
        Witam.
        > Chciałabym jako stały czytelnik czasopisma Avanti zgłosić
        > kilka zażaleń i wniosków:
        > 1. Gazeta jest stanowczo za droga, zważywszy na fakt że w
        > całości jest jedną wielką reklamą towarów i usług, koszty
        > wydawcy jak również zyski pokrywają firmy chcące się w niej
        > zareklamować.
        > 2. Jest bardzo dużo rzeczy, które można kupić tylko w
        > Warszawie np w Galeri Centrum, ja mieszkam w Poznaniu.
        > Typowy lokalny patriotyzm. Oczywiście powiecie Państwo, że
        > w Galerii są fajne ciuchy, co z tego w innych sklepach też
        > są fajne. Zastanawiam się czy gazeta jest wydawana dla
        > Warszawiaków czy dla wszystkich Polaków.
        > 3. Ostatni numer po prostu mnie zirytował. Cały bowiem
        > poświęcony jest kreacjom sylwestrowym. Czy szanowna
        > redakcja nie pomyślała że coraz więcej Polaków święta i
        > sylwestra np. na nartach, albo tak jak ja z mężem
        > zwiedzając Egipt. Może przydałyby się choćby ze 3 strony,
        > poświęcone ludziom, którzy nie lubią pompatycznych bali
        > sylwestrowych, lecz żyją aktywnie.
        > 4. Coraz bardziej przekonana jestem że ta gazeta jest
        > skierowana dla innej grupy ludzi. A zapowiadało się fajne
        > czasopismo.
        >
        > Katarzyna
        >
      • Gość: kotek Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 14:21
        Nic nie warta gazeta. Miesiąc szukałam prezentowanych tam butów i co?? Nikt o
        nich nie słyszał, łącznie z ich rzekomym producentem!!! Gratuluję
        tak "wiarygodnych" produktów!! Nie kupujcie. Nie warto.
      • Gość: gdzie znajde cos.. Facet przed swietami IP: *.telia.com 27.12.04, 23:19
        Dzieki za pomoc ... nareszcie wiem co mam kupic dla swojej kobiety

:)

p.s: to byly mile swieta .... ledwo zyje
      • Gość: fitka Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 21:04
        w styczniowym numerze przedstawiacie "staniki push-up".znalazły sie tam,ku
        mojemu milemu zaskoczeniu-takze duze rozmiary(do F)-np. z firmy Szame.
        niestety, po wejsciu na strone tej firmy okazuje sie ,ze w ofercie nie ma push-
        upów na duże busty..a szkoda. Uwazam,ze warto zając sie tym tematem i znalezc
        cos ciekawego.Na rynku jest troche firm-np.Avocado,które rzeczywiscie szyja
        duze rozmiary.
        pozdrawiam,
        Wasza czytelniczka-fitka z WROCŁAWIA
        • olcia.adam Re: Redakcja "Avanti" 31.01.05, 13:48
          czesc fitka piszesz o avocado moze znasz jeszcze jakas firme zajmujaca sie
          duzymi stanikami ja mam 70 g i dla mnie jest nie mozliwe kupienie stanika w
          sklepie na ulicy.jak cos jeszcze znasz to daj znac .
      • Gość: Afra Re: Redakcja "Avanti" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 10:19
        Wielokrotnie próbowałam znaleźć w odpowiednich sklepach ciuchy, które spodobały
        mi się w "Avanti" i prawie nigdy mi się to nie udało. Natomiast w tych
        nielicznych przypadkach, gdy z odnalezieniem ich nie było problemu, dokładne
        oględziny i mierzenie rozczarowywały. Np. okazywało się, że jakość ciucha
        zupełnie nie usprawiedliwia wysokiej ceny. Z początku łudziłam się, iż
        lektura "Avanti" zaoszczędzi mi męczącego biegania po sklepach w poszukiwaniu
        tego, co jest mi potrzebne, ale stało się odwrotnie - bez sensu objeżdżałam
        wszystkie sklepy danej firmy, by dowiedzieć się, że nigdy tam nie było spódnicy
        czy bluzki, która wpadła mi w oko w gazecie.
      • Gość: bonita Re: Redakcja "Avanti" IP: *.visp.energis.pl 31.01.05, 13:15
        droga redakcjo wasz magazyn jest ciekawy i zawiera mnustwo interesujacych
        propozycji. jednak czemu caly czas skupiacie sie na tym samym. pomyslcie
        naprzyklad o tym ze jest duzo dziewczyn bardzo wysokich taki bluzki jak w
        ostatnim numeze na nic im sie nie zdadza bo nie wszystkie chca miec pol brzucga
        i plecow na wieszchu. moze nastepnym tematem miesiaca beda dlugie bluski
        zakrywajace to co powinno byc zakryte szczegulnie jak jest zimno. i jeszcze
        jedno zrobcie tez tematem ktoregos miesiaca skory. np. spodnie skorzane,
        kurtki, spodnice. jestem ciekawa czy wogole kto kolwiek z tej redakcji to czyta?
      • Gość: kinga Re: Redakcja "Avanti" IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 15.02.05, 20:58
        droga redakcjo, mam problem ze znalezieniem wynikow konkursu z ostatniego
        numeru, wyniki mialy byc przedstawione 15 lutego w portalu,lecz ja ich nie moge
        znalezc
        • Gość: Nicky Re: Redakcja "Avanti" IP: *.org 15.02.05, 22:12
          Dołączam się do wszystkich tych,którzy nie mogli lub nie mogą znaleźć w
          sklepach odpowiedników z Avanti.Ale jednocześnie muszę przyznać,że ten problem
          dotyczy nie tylko tej gazety-to samo ma miejsce w Glamour czy Cosmopolitan.Skąd
          więc bierze się ciuchy do przedstawianych tam,nieistniejących kolekcji? I po co
          marnować czas czytelniczek przez bezsensowne bieganie po sklepach?
          Idea czasopisma jest bardzo fajna,brakowało takiego na polskim rynku.Ale
          realizacja idei-kiepska.Przeglądam Was od początku i zapewniam,że nie wszystkie
          dziewczyny czy kobiety w Polsce mają wymiary 90-60-90 i złotą kartę kredytową.A
          i adresy sklepów są faktycznie często nieaktualne.Minęło już trochę czasu od
          premiery Avanti,a zmian jak na lekarstwo. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka