janna_er 16.10.10, 18:44 Kupiłam sobie takowe i zastanawiam sie czy nosić je na gołą stopę czy zakladac rajstopy? Ale chyba peeptoe to na gołą? czy się mylę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pamana Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 20:56 U mnie dzisiaj było 7 stopni i lało więc pomyśl sama dla jakich temp i aury są takie buty. peeptoe z rajstop/skarpet +niska temp dla mnie idiotyzm i pomysl szalonego projektanta ktory postanowil zgnebic kobiety zapaleniem pęcharza. p. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 21:30 sa to botki wyjsciowe do klubow i restauracji np, door to door a nie na bieg do autobusu ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 22:05 I najbrzydsze buty, ale to tylko moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
janna_er Re: botki peeptoe - jak nosic 17.10.10, 16:06 Dzięki za ocenę zamiast odpowiedzi na pytanie ;-) . Moje botki należą raczej do tych codziennych a nie imprezowych, więc "door to door" nie wchodzi w rachubę. Pomyslalam sobie dzisiaj że skoro peep toe to jednak chyba na bosą stopę - i biegałam w nich po mieście. Pogoda słoneczna - temp ok 7-8 stopni i można w takich butkach śmiało pomykać (chyba że ktoś jest wyjątkowym zmarzluchem jak moja siostra). Moje pytanie dotyczyło raczej strony wizualnej ... Sprawę zmarznięcia lub nie pozostawiam juz sobie ... Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: botki peeptoe - jak nosic 17.10.10, 19:42 Więc ode mnie wyrazy szczerego podziwu! Założyć botki peetoe na bosą stopę przy 7 stopniach i biegać w nich po mieście! Ładnie się hartujesz na zimę! Oby Ci to wyszło na zdrowie, naprawdę.... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaselka Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 18:46 Hej, nie przejmuj się, ja wciąż latam w podobnych na bose nogi. Cały urok w peeptoe to zakryda cała stopa i lekko wystające paluszki. Zakładanie do tego rajstop psuje efekt (tak jak bosa noga w zakrytych pantoflach). A na chłodniejsze dni zaopatrz się lub podkolanówki bez palców. (na allegrze można znaleźć) - sprawdzone: nie jest zimno a jaki efekt :-) Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczna.dziewczyna Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 19:40 Z "lekko wystającymi paluszkami", na dodatek gołymi, wzbudzisz sensację. Zastanów się, czy o taki efekt Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pusza123 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 20:35 w Londynie chodzą "na boso" nawet w styczniu.....jeśli tylko nie jest Ci zimno....loozik :) Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 21:24 pusza123 napisała: > w Londynie chodzą "na boso" nawet w styczniu.....jeśli tylko nie jest Ci zimno. > ...loozik :) Dokladnie ! I to lubie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczne-futerko Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:46 jesli chodzi tylko o wizualna strone, to zalezy od tego, co do tego ubierasz. bo jesli biegasz w peep toe i golymi wystajacymi paluszkami w grudniu, a przy tym w grubej puchowej kurtce z grubum szalikiem, to troche ja kwiatek na kozuchu... wszystko zalezy od calosci kompozycji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczne-futerko Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:47 a szczerze to podziwiam hartu, bo ja ganiam w grubych welnianych skarpetach wpuszczonych do kozaczkow lub botkow, a i tak mam prawie ze odmrozone stopy, w kazdym razie co najmniej sino-zielone ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:51 nie wiedzialam ze owe buty nosi sie jak temperatura jest bliska 0 :) Ogolnie to buty chyba na ciepla pogode na wiose lato ewentualnie wczesna jesien. Ale na koniec pazdziernika... ja smigam w kurtce zimowej i kazakach. No chyba ze kupilas buty wczoraj na wyprzedazy to rozumiem ale pobiegaj w nich po domu, bo do skarpetek tenisowych beda dziwnie wygladaly. Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 00:17 Mi tez sie wydawalo,ze one sa glownie na wiosne,lato i wczesna jesien.Pomykanie w nich gdy na dworze siedem stopni wyglada bynajmniej dziwnie,a nie wyrozniajaco:-P Ogolnie ja bym sie pokusila o kupienie wiekszych i noszenie do grubych kolorowych skarpet w stylu norweskim,byloby ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 12:07 krapheika napisała: > Ogolnie ja bym sie pokusila o kupienie wiekszych i noszenie do grubych kolorowy > ch skarpet w stylu norweskim,byloby ciekawie. Ja mysle ze jednak te biale frotowe z trzema paskami u gory beda lzej wygladaly niz norweskie. Norweske zas proponuje na pore zimowe kiedy to mamy sniegu po jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaselka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 07:36 Kurde - nie rozumiem dlaczego pół centymetra gołego palca u nogi jest szokujące, a goły brzuch i zjeżdżające spodnie odsłaniające pardon, "rowek" nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 09:27 "> Kurde - nie rozumiem dlaczego pół centymetra gołego palca u nogi jest szokujące > , a goły brzuch i zjeżdżające spodnie odsłaniające pardon, "rowek" nie." a z czego wnosisz,ze nie są szokujące? wątek jest o butach, więc trudno pisać o brzuchu i pupie.... Odpowiedz Link Zgłoś
krapheika Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 10:17 Chcialam o to samo spytac?jak dla mnie odsloniety brzuch i rowek "dupny" sa niesmaczne,paskudne i dla mnie jest szokiem,ze ktos moze sie tak ubrac. Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 12:09 no wlasnie ja sie tak nie ubieram. Mam zawsze zaslonieta doope i rowek. Moze to dlatego ze jestem po 30, choc nigdy nie mialam gaci biodrowek bo mi sie owe nie podobaja. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 15:44 Na grube, kryjace rajstopy. Oszczedzi Ci to glupich pytan i komentarzy, bedziesz wygladac jak "wiekszosc". Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 17:44 ja bym powiedziala ze bedzie wygladac jak laska bo se kupila te buty na wyprzedazy bo jak byl sezon nie bylo jej na nie stac. Pewnie w lipcu zalozy kozaki z futrzakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
janna_er Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 19:12 Jasne, dowalcie mi jeszcze że je znalazlam na smietnku. :-) Moje pytanie było jak je nosic, czy nie ma jakichś za czy przeciw. trochę tak jak z sandałami i rajstopami - nosi się na goła nogę wtedy kiedy komuś jest wygodnie. Nikt nie każe chodzić w nich zimą... Po kilku dniach używania moge się podzilić wrażeniami: Zakładanie na grubą kolorową skarpetę jest ok, ale ... gorąco :-) Zdecydowanie najfajniej wyglądają na bosą stopę + ładny lakier na pazurkach. wczorajszy dzień to potwierdził wcale nie jest zimno. W dzisiejszą pluchę już nie próbowałam :-( pewnie byłoby zimno ... Tak jak ktos zauwazyl to buty na słoneczną jesień - niekoniecznie wczesna. dziekuje i pozdrawiam JR Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 20:43 janna_er fajnie ze masz poczucie humoru.Juz cie lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 20:59 W grubych skarpetach, bez wzgledu na kolor, to ja bym sie i bez butow we wlasnym pocie utopila. Kryjace rajstopy sa OK, nie mam na mysli grubych z dodatkiem welny lub innych typu dzierganego. Z kolei na bosa stope nie ma mowy, rano szron, az tak ekstremalna to ja nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś