Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

botki peeptoe - jak nosic

16.10.10, 18:44
    Kupiłam sobie takowe i zastanawiam sie czy nosić je na gołą stopę czy zakladac rajstopy? Ale chyba peeptoe to na gołą? czy się mylę
    Obserwuj wątek
      • pamana Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 20:56
        U mnie dzisiaj było 7 stopni i lało więc pomyśl sama dla jakich temp i aury są takie buty.
        peeptoe z rajstop/skarpet +niska temp dla mnie idiotyzm i pomysl szalonego projektanta ktory postanowil zgnebic kobiety zapaleniem pęcharza.
        p.
        • a74-7 Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 21:30
          sa to botki wyjsciowe do klubow i restauracji np, door to door
          a nie na bieg do autobusu ;-D
          • sloneczna.dziewczyna Re: botki peeptoe - jak nosic 16.10.10, 22:05
            I najbrzydsze buty, ale to tylko moja opinia.
            • janna_er Re: botki peeptoe - jak nosic 17.10.10, 16:06
              Dzięki za ocenę zamiast odpowiedzi na pytanie ;-) . Moje botki należą raczej do tych codziennych a nie imprezowych, więc "door to door" nie wchodzi w rachubę. Pomyslalam sobie dzisiaj że skoro peep toe to jednak chyba na bosą stopę - i biegałam w nich po mieście. Pogoda słoneczna - temp ok 7-8 stopni i można w takich butkach śmiało pomykać (chyba że ktoś jest wyjątkowym zmarzluchem jak moja siostra). Moje pytanie dotyczyło raczej strony wizualnej ... Sprawę zmarznięcia lub nie pozostawiam juz sobie ...
              • razlemongrass Re: botki peeptoe - jak nosic 17.10.10, 19:42
                Więc ode mnie wyrazy szczerego podziwu! Założyć botki peetoe na bosą stopę przy 7 stopniach i biegać w nich po mieście! Ładnie się hartujesz na zimę! Oby Ci to wyszło na zdrowie, naprawdę....
                • asiaselka Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 18:46
                  Hej, nie przejmuj się, ja wciąż latam w podobnych na bose nogi. Cały urok w peeptoe to zakryda cała stopa i lekko wystające paluszki. Zakładanie do tego rajstop psuje efekt (tak jak bosa noga w zakrytych pantoflach). A na chłodniejsze dni zaopatrz się lub podkolanówki bez palców. (na allegrze można znaleźć) - sprawdzone: nie jest zimno a jaki efekt :-)

Aśka
                  • sloneczna.dziewczyna Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 19:40
                    Z "lekko wystającymi paluszkami", na dodatek gołymi, wzbudzisz sensację.
                    Zastanów się, czy o taki efekt Ci chodzi.
                    • pusza123 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 20:35
                      w Londynie chodzą "na boso" nawet w styczniu.....jeśli tylko nie jest Ci zimno....loozik :)
                      • a74-7 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 21:24
                        pusza123 napisała:

> w Londynie chodzą "na boso" nawet w styczniu.....jeśli tylko nie jest Ci zimno.
                        > ...loozik :)
                        Dokladnie !
                        I to lubie :-)))
                        • sztuczne-futerko Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:46
                          jesli chodzi tylko o wizualna strone, to zalezy od tego, co do tego ubierasz.
                          bo jesli biegasz w peep toe i golymi wystajacymi paluszkami w grudniu, a przy tym w grubej puchowej kurtce z grubum szalikiem, to troche ja kwiatek na kozuchu...
                          wszystko zalezy od calosci kompozycji ;)
                          • sztuczne-futerko Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:47
                            a szczerze to podziwiam hartu, bo ja ganiam w grubych welnianych skarpetach wpuszczonych do kozaczkow lub botkow, a i tak mam prawie ze odmrozone stopy, w kazdym razie co najmniej sino-zielone ;))
                          • alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 18.10.10, 23:51
                            nie wiedzialam ze owe buty nosi sie jak temperatura jest bliska 0 :)
                            Ogolnie to buty chyba na ciepla pogode na wiose lato ewentualnie wczesna jesien.
                            Ale na koniec pazdziernika... ja smigam w kurtce zimowej i kazakach.
                            No chyba ze kupilas buty wczoraj na wyprzedazy to rozumiem ale pobiegaj w nich po domu,
                            bo do skarpetek tenisowych beda dziwnie wygladaly.
                            • krapheika Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 00:17
                              Mi tez sie wydawalo,ze one sa glownie na wiosne,lato i wczesna jesien.Pomykanie w nich gdy na dworze siedem stopni wyglada bynajmniej dziwnie,a nie wyrozniajaco:-P
                              Ogolnie ja bym sie pokusila o kupienie wiekszych i noszenie do grubych kolorowych skarpet w stylu norweskim,byloby ciekawie.
                              • alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 12:07
                                krapheika napisała:

> Ogolnie ja bym sie pokusila o kupienie wiekszych i noszenie do grubych kolorowy
                                > ch skarpet w stylu norweskim,byloby ciekawie.

Ja mysle ze jednak te biale frotowe z trzema paskami u gory beda lzej wygladaly niz norweskie.
                                Norweske zas proponuje na pore zimowe kiedy to mamy sniegu po jajka.
                    • asiaselka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 07:36
                      Kurde - nie rozumiem dlaczego pół centymetra gołego palca u nogi jest szokujące, a goły brzuch i zjeżdżające spodnie odsłaniające pardon, "rowek" nie.
                      • adwarp Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 09:27

"> Kurde - nie rozumiem dlaczego pół centymetra gołego palca u nogi jest szokujące
                        > , a goły brzuch i zjeżdżające spodnie odsłaniające pardon, "rowek" nie."

a z czego wnosisz,ze nie są szokujące? wątek jest o butach, więc trudno pisać o brzuchu i pupie....
                        • krapheika Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 10:17
                          Chcialam o to samo spytac?jak dla mnie odsloniety brzuch i rowek "dupny" sa niesmaczne,paskudne i dla mnie jest szokiem,ze ktos moze sie tak ubrac.
                          • alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 12:09
                            no wlasnie ja sie tak nie ubieram.
                            Mam zawsze zaslonieta doope i rowek.
                            Moze to dlatego ze jestem po 30, choc nigdy nie mialam gaci biodrowek bo mi sie owe nie podobaja.
      • jak_matrioszka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 15:44
        Na grube, kryjace rajstopy. Oszczedzi Ci to glupich pytan i komentarzy, bedziesz wygladac jak "wiekszosc".
        • alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 17:44
          ja bym powiedziala ze bedzie wygladac jak laska bo se kupila te buty na wyprzedazy
          bo jak byl sezon nie bylo jej na nie stac.
          Pewnie w lipcu zalozy kozaki z futrzakiem :)
          • janna_er Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 19:12
            Jasne, dowalcie mi jeszcze że je znalazlam na smietnku. :-) Moje pytanie było jak je nosic, czy nie ma jakichś za czy przeciw. trochę tak jak z sandałami i rajstopami - nosi się na goła nogę wtedy kiedy komuś jest wygodnie. Nikt nie każe chodzić w nich zimą...

Po kilku dniach używania moge się podzilić wrażeniami:
            Zakładanie na grubą kolorową skarpetę jest ok, ale ... gorąco :-)
            Zdecydowanie najfajniej wyglądają na bosą stopę + ładny lakier na pazurkach. wczorajszy dzień to potwierdził wcale nie jest zimno. W dzisiejszą pluchę już nie próbowałam :-( pewnie byłoby zimno ...
            Tak jak ktos zauwazyl to buty na słoneczną jesień - niekoniecznie wczesna.

dziekuje i pozdrawiam

JR
            • alessia27 Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 20:43
              janna_er

fajnie ze masz poczucie humoru.Juz cie lubie.
            • jak_matrioszka Re: botki peeptoe - jak nosic 19.10.10, 20:59
              W grubych skarpetach, bez wzgledu na kolor, to ja bym sie i bez butow we wlasnym pocie utopila. Kryjace rajstopy sa OK, nie mam na mysli grubych z dodatkiem welny lub innych typu dzierganego. Z kolei na bosa stope nie ma mowy, rano szron, az tak ekstremalna to ja nie jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka