annaab 25.10.10, 15:00 Ekoszyk, czyli kampania non-profit, mająca na celu zachęcenie do ekologicznych zakupów, propaguje korzystanie z ekotoreb. Czy Waszym zdaniem takie torby mogą być modne? Znacie może jakieś ciekawe przykłady takich toreb? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: Ekotorby 25.10.10, 15:26 Dla mnie glupotą jest mowic o modzie w odniesieniu do torby na zakupy. no, chyba, ze promowanie ekologii ma byc modą (super) ale raczej nie oto Ci chodziło. Torba na zakupy ma byc trwala, wygodna, pojemna i łatwa do prania. I tyle. Mozna sie zastanowic nad zakupem jesli dochod idzie na cel charytatywny, ja kupuje z fundacji VIVA! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ekotorby 25.10.10, 15:35 nioma napisała: > Dla mnie glupotą jest mowic o modzie w odniesieniu do torby na zakupy. no, chyb > a, ze promowanie ekologii ma byc modą (super) Mnie się zdaje, że właśnie o to. Nie chodzi przecież o walory ozdobne torby na zakupy (chociaż bywają ładne i brzydkie) tylko o względne pojęcie "obciachu" noszenia zakupów w stu plastikowych torebkach oraz "modności" noszenia wielorazowej torby ;) Jak najbardziej popieram taką modę, sama mam co najmniej kilka takich toreb, od najpopularniejszych zielonych z pandą po składane w malutką kostkę torebki z Yves Rocher. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: Ekotorby 25.10.10, 15:52 po składane w malutką kostkę torebki z Y > ves Rocher. To im się naprawdę udało! Mam zawsze w torebce taki drugi portfelik i niestraszne mi niezaplanowane zakupy:) Odpowiedz Link Zgłoś
razlemongrass Re: Ekotorby 25.10.10, 19:03 Ja też używam tylko ekologicznych torebek-siatek. Moja ulubiona jest z Tesco, z F&F gruba lniana z długimi uszami, mega wytrzymała w kolorze szaro-beżowym z czarnym nadrukiem. Bez problemu mieszczę w niej duże zakupy albo ciężkie rzeczy. Lubię ją za funkcjonalność i za wygląd;) Odpowiedz Link Zgłoś