Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    25.10.10, 15:00
    Ekoszyk, czyli kampania non-profit, mająca na celu zachęcenie do ekologicznych zakupów, propaguje korzystanie z ekotoreb. Czy Waszym zdaniem takie torby mogą być modne? Znacie może jakieś ciekawe przykłady takich toreb?
    Obserwuj wątek
      • nioma Re: Ekotorby 25.10.10, 15:26
        Dla mnie glupotą jest mowic o modzie w odniesieniu do torby na zakupy. no, chyba, ze promowanie ekologii ma byc modą (super) ale raczej nie oto Ci chodziło.
        Torba na zakupy ma byc trwala, wygodna, pojemna i łatwa do prania.
        I tyle.
        Mozna sie zastanowic nad zakupem jesli dochod idzie na cel charytatywny, ja kupuje z fundacji VIVA!
        • nessie-jp Re: Ekotorby 25.10.10, 15:35
          nioma napisała:

> Dla mnie glupotą jest mowic o modzie w odniesieniu do torby na zakupy. no, chyb
          > a, ze promowanie ekologii ma byc modą (super)

Mnie się zdaje, że właśnie o to. Nie chodzi przecież o walory ozdobne torby na zakupy (chociaż bywają ładne i brzydkie) tylko o względne pojęcie "obciachu" noszenia zakupów w stu plastikowych torebkach oraz "modności" noszenia wielorazowej torby ;)

Jak najbardziej popieram taką modę, sama mam co najmniej kilka takich toreb, od najpopularniejszych zielonych z pandą po składane w malutką kostkę torebki z Yves Rocher.
          • jagoda_pl Re: Ekotorby 25.10.10, 15:52
            po składane w malutką kostkę torebki z Y
            > ves Rocher.

To im się naprawdę udało! Mam zawsze w torebce taki drugi portfelik i niestraszne mi niezaplanowane zakupy:)
            • razlemongrass Re: Ekotorby 25.10.10, 19:03
              Ja też używam tylko ekologicznych torebek-siatek. Moja ulubiona jest z Tesco, z F&F gruba lniana z długimi uszami, mega wytrzymała w kolorze szaro-beżowym z czarnym nadrukiem. Bez problemu mieszczę w niej duże zakupy albo ciężkie rzeczy. Lubię ją za funkcjonalność i za wygląd;)
      • mania844 Re: Ekotorby 27.10.10, 21:23
        Moim zdaniem one JUŻ stały się modne ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka